• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Welbutrin ile bırakan varmı?

en önemli şey istemek ve karar vermek sanırım
welbutrin 150 ile başladım dr um sigara isteğinide azaltır deyince bıraksam çok iyi olur dedim
şimdi 300 deyim ama üzülerek söylüyorum ki bırakamadım hatta deneyemedim bile
benim irademle alakalı sanırım 1 paketten 5 taneye kadar düşebildim sonra yine devamı geldi
bu ara 8-10 arası içiyorum daha fazlasını içemiyorum midemi bulandırıyo
bir hobi ya da yeni bi uğraşla desteklemek gerek sanırım aklımdan çıkarmam için
artık bırakmalıyım :26:

en önemli şey istemek ve karar vermek sanırım
welbutrin 150 ile başladım dr um sigara isteğinide azaltır deyince bıraksam çok iyi olur dedim
şimdi 300 deyim ama üzülerek söylüyorum ki bırakamadım hatta deneyemedim bile
benim irademle alakalı sanırım 1 paketten 5 taneye kadar düşebildim sonra yine devamı geldi
bu ara 8-10 arası içiyorum daha fazlasını içemiyorum midemi bulandırıyo
bir hobi ya da yeni bi uğraşla desteklemek gerek sanırım aklımdan çıkarmam için
artık bırakmalıyım :26:

Merhaba zoia, haklısın kesinlikle kararlı olmak şart canım,ben ilaça fazla belbağlamadım yoksa bırakamazdım. İlaç içerken 5. günde hafif tadı değişince ben hemen sigara içmeyi sonlandırdım yoksa bu tada alışırım diye korktum:))Birde ilacı 3 ay kullanmak gerekiyor ben 3 hafta sonra ilaca son verdim, çünkü sigara konusunda kararlı olamasam ilaca yada başka şeye güvensem değil 3 ay 1 yıl ilaç içsem kar etmez bence:) Ben ilaça başlayana kadar günde 1 paket içerdim ve 18 yıl!!! bu kadar zarar yeter dedim... ilaç içerkende kendimi kasmadım ister istemez sigaranın tadı hoş olmadığı için az içtim.
Önce sigara içmenin zevk değilde nikotin bağımlılığı ve içme zorunda oluşumuzu kendine kabul ettir , sigaranın pis kokulu ,çok zararlı saçma sapan yakıp içimizi dumanla dolduran kıyılmış odun kağıt ve zehir parçası olduğunu kabul et ve deki ben gencim cildimi saçımı sağlığımı bozmayacağım seni içmiyorum pis sigara de ve başla canım... İnan cildin pembeleşip beyazlayacak ve sana teşekkür edecek ve çevrende herkes bunu dile getirecek ve nasıl mutlu olacaksın anlatamam:))

bu ilacı reçetesiz alabiliyormuyuz birde sinir olayına etkisi nasıll siniri alsaa bendenn yaa sakinleştirse diyorum durduk yere öfke nöbetleri geçirmesem ders çalışma konusunda dikkat dağınıklığı olması gibi durumlarda dikkatimi toplamaya yardımcı olması bu faydaları sağlayabilirmiyim bu ilaçtann birde yan etkileri mutlaka vardır yardımcı olursan sevinirimm canım

bu ilacı reçetesiz alabiliyormuyuz birde sinir olayına etkisi nasıll siniri alsaa bendenn yaa sakinleştirse diyorum durduk yere öfke nöbetleri geçirmesem ders çalışma konusunda dikkat dağınıklığı olması gibi durumlarda dikkatimi toplamaya yardımcı olması bu faydaları sağlayabilirmiyim bu ilaçtann birde yan etkileri mutlaka vardır yardımcı olursan sevinirimm canım

Canım ilaç reçetesiz satılıyor. Ben diğer bırakma çabalarımda kendimden nefret eder hale gelmiştim, sinir küpü gibi:( İlacı o yüzden denedim bir çeşit antidepresan, psikiyatrist yazmıştı hem sinirlerine iyi gelir vs dedi.Ne kadar sinirliydim bilmiyorum ama bu nikotinin eksikliği ister istemez insanda sinir durumu yaratıyor ama 3 gün inan. Diğer günler çok rahat diyemem ama ilk 3 gün biraz sıkarsan rahatlama yollarına çıkmış sayılırsın. Çünkü hergeçen gün daha kolay geçiyor.İlacın bana en büyük yan etkisi uyuyamama. Gece uykum gelmiyordu ama ertesi günde uykusuzluk çekmiyordun aksine enerjim çoktu. Sigarayı bırakmayı ilk denediğimde (geçen sene) konsantre olmayı ,dikkat dağınıklığını bir tarafa bırak cümle bile kuramamıştım.Bu sefer öyle olmadı.

Amaaa sigarayı hayatında kesinlikle çıkarmak istediğinden emin ol, eğer 'ama' ların varsa kafanda ilaçı hiç deneme canım. Çünkü bu süreç gerçekten mücade istiyor. Kararlı olduğunu düşünüyorsan, bu yolda yardım istiyorsan sonuna kadar desteklerim seni. Ders çalışırken demişsin, keşke bende öğrencilik yıllarımda bıraksaymışım, inan zaman geçtikçe sigarayı bırakmak zorlaşıyor.
Enerjini yok etmesin sigara, hadi kendini ikna et:) :130:

cache ilgin için teşekkürler :71:
ilk defa sigarayı bırakmayı denedim ve 4 gündür içmiyorum
cesaret gerçekten önemliymiş
ilk gün zorlansam da sanki zamanla daha da kolaylaşıyor
4 günde hiç sigara yakmadım ama arada 1-2 kez eşimin sigarasından çektim
umarıım dayanırım çünkü artık gerçekten istiyorum bırakmayı

buarada welbutrin işe yaradı mı bilmiyorum belki ondan da cesaret almış olabilirim
benim uykumda fazla bi değişiklik yok uyuyabildiğim kadar uyuyorum
çok sinirli de değilim
şimdilik böyle :21:

CACHE ; canımm benim korkum hiç antideprasan tarzı bir ilaç kullanmadım vücuduma bir zararı olurmu (alışkanlık yapma, Aptallaşma durumu gibi) birde dediğim gibi ders çalışmama engel olurmu ben sigara bırakma denemelerimde hep uyku hali aşırı gerginlik sinir ve acayip yemek yeme dikkat dağınıklığı gibi sorunlar yaşıyorum bırakma konusundaki istek olayına gelirsek inanılmaz çok istiyorum kararlıyım gerçekten ama o sinirli hallerimde herkesi kırıyorumm neyapmalıyımm gerçektenn yardımına ihtiyacım var

umarım yardımcı olur sana
bu ilacı bana psikiyatr vermişti
odaklanmanı ve enerjini artırır daha dinç uyanırsın demişti
yani antidepresan olarak vermişti diğerlerine göre yan etkileri daha az diye biliyorum
beni rahatsız eden bi yan etki göremedim ki ben bu ay 300 e geçtim
sadece bi deprem hali oluyodu gün içerisinde bikaç kez avizeye bakıyodum
ama sigarayı bıraktığımdan beri o da gitti
ilerleyen günlerde başka bir yan etki olursa yine yazıp bilgilendiririm seni de :71:

30 temmuz 2011 en son içtiğim gündü. o tarihe kadarda 19 yıl içmiştim
bende aynı ilaçla bıraktım 3 ay aralıksız 300mg devam ettim.yanında uyku getirici drys...diye bir ilaçta vermişti pskyrtm bana.bu ilacı erken bırakmasanız iyi olur bence.ha arada istediğiniz zamanda başlayabilirmişsiniz ilaca tabiki.drm demişti bana.
tam 16 ay 13 gün olmuş. asla bırakamam derdim şimdi tadını bile hatırlamıyorum.sokakta içenlerden bile rahatsız oluyorum.babamlara gittiğimde içilen odaya giremiyom. başarılar dil
39 yaşındayım ilk ay 5 kg vermiştim ama sonra kilo aldım.eşim başla çok kilo alıyorsun dedi.bende kilodan korkuyordum ama içemedim çok şükür içmedimde.şimdi kilo topiclerinde gezinip kilo vermeye çalışıyom ama asla sigaraya başlamam.
sizlerede başarılar diliyorum.asla dönmeyin.150 az gelebilir 300 ü drnizle görüşün kullanın.ben hiçbir yanetki görmedim çok şükür ilaçtan.

mrblar.geçen sene bu ilaç sadece psikiyatr dr leri tarafından recete ediliyordu.başkası yazamıyordu. şimdi okuyorum recetesiz alınıyor diye yazılmış.bilgim yok bu konuda.
asla kriz nöbetleri geçirilmiyor.sinir falan yok.ilaç alıyor hepsini.aslında bu ilaç antidepresanmış sigara etkisi tesadüfen farkedilmiş.drm anlatmıştı.
yanetkileri fazlaca yazıyor prospektüsünde.ama ben hiçbirine rastlamadım.
size bişey söyleyeyim:ben geçen sene aşırı yemek yediğim ve kendime engel olamadığım için birde psikiyatra gidem dedim.anlattım kendimi.bana sen depresyondasın.sigarada içiyon mu dedi.evtt dedim.gel bıraktıralım sana dedi.isterim ama zaten çok yiyorum kiloyu napıcam.sorunum kilo benim dedim.o da bu ilaçla iştahın da azalacak dedi.zaten istediğim buydu.olur dedim. ilacı 300mg yazdı yanındada uyku düzenleyiciyi yazdı.hem ilacı hemde içebiliyorsan sigarayı iç dedi bana.3 gün içtim kendimi zorlayarak ama içemedim daha.ilk ay 5 kg zayıfladımda. ama ramazan ayına girdik.sonra kilo vede iştah aynen devam etti.ama hiç niyette yokken sigara çıktı hayatımdan.
çokkk mutluyum şimdi.istiyorumki bu zayıf iradeli ben bile başardıysam başkalarıda yapabilir.sizde yapabilirsinizz.
başarılarr ama ltfn dr gidin öyle deneyinn

kimse uğramamış?
1)pes ettiler dönmediler
2)herkes devam ediyor, ataklar var,nette oturacak kadar sakin değiller
(ama böyle bir etki yoktu olmamıştı bende. ki bırakmayı düşünmemiştim bile.tamamen tesadüf olmuştu.)
iyi dileklerimle herkese

cache ilgin için teşekkürler :71:
ilk defa sigarayı bırakmayı denedim ve 4 gündür içmiyorum
cesaret gerçekten önemliymiş
ilk gün zorlansam da sanki zamanla daha da kolaylaşıyor
4 günde hiç sigara yakmadım ama arada 1-2 kez eşimin sigarasından çektim
umarıım dayanırım çünkü artık gerçekten istiyorum bırakmayı

buarada welbutrin işe yaradı mı bilmiyorum belki ondan da cesaret almış olabilirim
benim uykumda fazla bi değişiklik yok uyuyabildiğim kadar uyuyorum
çok sinirli de değilim
şimdilik böyle :21:

Zoia inşallah devamını getirirsin. En zor dönemi atlatmışsın bence, ilacın sigaranın üzerindeki etkisini gerçekten hafife almamak lazım yoksa ben kokusundan hiç tiksinmezdim:) Hadi inşallah ilk denemende başarırsın canım:16:

CACHE ; canımm benim korkum hiç antideprasan tarzı bir ilaç kullanmadım vücuduma bir zararı olurmu (alışkanlık yapma, Aptallaşma durumu gibi) birde dediğim gibi ders çalışmama engel olurmu ben sigara bırakma denemelerimde hep uyku hali aşırı gerginlik sinir ve acayip yemek yeme dikkat dağınıklığı gibi sorunlar yaşıyorum bırakma konusundaki istek olayına gelirsek inanılmaz çok istiyorum kararlıyım gerçekten ama o sinirli hallerimde herkesi kırıyorumm neyapmalıyımm gerçektenn yardımına ihtiyacım var

Canım sigara bırakma süreci gerçekten benim içinde sıkıntılı bir süreçti, ama dediğim gibi gerçekten içmek istemiyorsan bunlara katlanıp bu dönemi atlatıp bu mücadeleden galip gelen sen olmalısın. Ben biliyorumki şimdi birtane içsem başa döneceğim, ama okadar verdiğim mücadele için sırf bu yüzden bile içmem. O yüzden senin endişeni anlıyorum, kolay demiyorum ama inan çokta zor değil. Ki bu kendine yapacağın en büyük iyilik canım. Biraz sinirlen biraz duygusallaş ama başar. Çünkü bu duygu fırtınası 1 ay sonra son bulur için rahat olsun, ama en yakın zamanda kurtul canım :16:

30 temmuz 2011 en son içtiğim gündü. o tarihe kadarda 19 yıl içmiştim
bende aynı ilaçla bıraktım 3 ay aralıksız 300mg devam ettim.yanında uyku getirici drys...diye bir ilaçta vermişti pskyrtm bana.bu ilacı erken bırakmasanız iyi olur bence.ha arada istediğiniz zamanda başlayabilirmişsiniz ilaca tabiki.drm demişti bana.
tam 16 ay 13 gün olmuş. asla bırakamam derdim şimdi tadını bile hatırlamıyorum.sokakta içenlerden bile rahatsız oluyorum.babamlara gittiğimde içilen odaya giremiyom. başarılar dil
39 yaşındayım ilk ay 5 kg vermiştim ama sonra kilo aldım.eşim başla çok kilo alıyorsun dedi.bende kilodan korkuyordum ama içemedim çok şükür içmedimde.şimdi kilo topiclerinde gezinip kilo vermeye çalışıyom ama asla sigaraya başlamam.
sizlerede başarılar diliyorum.asla dönmeyin.150 az gelebilir 300 ü drnizle görüşün kullanın.ben hiçbir yanetki görmedim çok şükür ilaçtan.

Blackseea, tebrik ederim 1,5 sene olmuş darısı bize:) bende 18 yıl içtikten sonra bırakmaya karar verdim.Keşke hiç başlamasaymışım ne illet birşeymiş bu. 3,5 aydır içmiyorum ve yaklaşık 6 kilo aldım, kilo almaya devam edeceğim diye korkuyorum ve diyet yapmaya çalışıyorum.
Arada bir aklıma geliyor sigarave verdiği keyif :( sonra hemen kovuyorum aklımdan okadar kilo aldın, ilk ay okadar sıktın kendini diyerek... İyiki çabuk geçiyor.Bizde senin gibi başarırız inşallah.:15:

2 haftadan fazla oldu içmiyorum ya da paket almıyorum diyeyim
biliyorum aslında bırakmış sayılmam çünkü gün içerisinde eşimin yanımda olduğu zamanlarda onun sigarasından çekiyorum
sigara yakmıyorum ama arada çekmek biraz yoksunluk hissinide almış oluyor krizde gibi değilim
yeniyıla kadar kendime zaman verdim sonra ondan çekmeyide bırakıcam inşallah
şimdilik bu bile beni çok mutlu ediyor arada sigaraya elim gitsede kendime kızmıyorum
gerçekten bu kadarı bile beni çok mutlu ediyor
bundan sonra sigara içmediğim her ay için kendime bir hediye almaya karar verdim :)))
bir sonraki hedefim temelli bıraktım diyebilmek inşallah

bu arada kilomda henüz bir değişiklik yok
umarım olmazda iştahım hiç yok ilaç mı iştahı kesiyor bilmiyorum
birde aklıma sigara geldikçe bişey yemek yerine su içiyorum

bu arada kilomda henüz bir değişiklik yok
umarım olmazda iştahım hiç yok ilaç mı iştahı kesiyor bilmiyorum
birde aklıma sigara geldikçe bişey yemek yerine su içiyorum

Benim aksine iştahım çok açılmıştı (haala açık:18:) su çok iyi bir yöntem, 4 ayı bitirdim 7 kg. aldım maalesef:( Aburcuburu zaten sevmem ama kurumeyve vs. hiç boş durmadı elim:D Artık kilo almak istemiyorum. Ama ben kilodan yakındıkça çevremdeki arkadaşlarım beyazlayıp pembeleştiğimi söyleyince doğru karar verdiğimi düşünüp kiloda olsun artık napalım diyorum Nasıl olsa halledilir spor biraz diyet..
Bu arada eşinin sigarasından arada çekmeyi bırakmalısın, tecrübem konuşuyor:))

Benim aksine iştahım çok açılmıştı (haala açık:18:) su çok iyi bir yöntem, 4 ayı bitirdim 7 kg. aldım maalesef:( Aburcuburu zaten sevmem ama kurumeyve vs. hiç boş durmadı elim:D Artık kilo almak istemiyorum. Ama ben kilodan yakındıkça çevremdeki arkadaşlarım beyazlayıp pembeleştiğimi söyleyince doğru karar verdiğimi düşünüp kiloda olsun artık napalım diyorum Nasıl olsa halledilir spor biraz diyet..
Bu arada eşinin sigarasından arada çekmeyi bırakmalısın, tecrübem konuşuyor:))

almadığımı sanıyordum ama malesef almışım 3-3,5 kg kadar
iştahım bazen çok açılıyo bazen hiç olmuyo birazda kışla alakalı bi durum olabilir
birde tam dediğin yerdeyim şu gün içerisinde çekmeleri bırakamadım :5:

tebrikler hepinize bende birakmak isdiyorum kendimden nefret ediyorum hamileligimde emzirirken bile icdim sukur cocugumda bir sey yok gerci hamilelikde 5 taneyi asmadim ama icdim kiziyorum bagiriyorum kendime ama birakamiyorum bu illet beynimi kemiriyo sanki ilacla alma konususunda korkuluyum cunki 8 sene kadar agir depresyon yasadim hastanede tedavi gordum ve azmimle atlattim korkum su bu hapi alanlar sinirli asabi garip ruyalar goruyormus ya depresyonumu azdiririsa birde kizlar halisinasyon gorduruo diyenlerde var ben korkuyorum yardim edin akil verin bana

evet bir insan önce bir şeyi gerçekten istemeli sonrasında bu isteği için savaşmalı buraya kadar mantıklı ancak bu ilacı da zybanı da kullanmış biri olarak tek tavsiyem ilaçlar yan etkileri ile varlar ben de yan etkisi çok olunca vazgeçtim ve konuyu açan arkadaş kadar başarılı olamadım farklı metotlarda denedim biorezinans moraterapi yok başaramadım şuan hamileyim ve de son ayımdayım ve ben hala içiyorum yazıklar olsun bana ama durum böyle ekmek aş düşünmeden önce onu düşünüyor olduğum için acizliğim için kızgınım kendime 20 yıldır içiyorum ve ömrümde bi 20 yıl daha kalır mı bilmiyorum özellikle gençlere lütfen içmeyin o canavarı içinize almayın lütfen :(

tebrikler hepinize bende birakmak isdiyorum kendimden nefret ediyorum hamileligimde emzirirken bile icdim sukur cocugumda bir sey yok gerci hamilelikde 5 taneyi asmadim ama icdim kiziyorum bagiriyorum kendime ama birakamiyorum bu illet beynimi kemiriyo sanki ilacla alma konususunda korkuluyum cunki 8 sene kadar agir depresyon yasadim hastanede tedavi gordum ve azmimle atlattim korkum su bu hapi alanlar sinirli asabi garip ruyalar goruyormus ya depresyonumu azdiririsa birde kizlar halisinasyon gorduruo diyenlerde var ben korkuyorum yardim edin akil verin bana

doktorunuzla görüşün öyle ilaca başlayın depresyon geçmişinizde varmış ve unutmayın ki her ilaç her insanda farklı etkiler bırakabilir yan etkisi olmayan ilaç olmaz

Back