• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc egitimine bugün başladık,sonu hayirolsun:))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

zasa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
4.689
17
158
38
İstanbul
Merhaba anneler 22 aylık bir kızım var, uzun zamandır Tuvalete hazır olduğunu hissediyordum bu aylarda bence hepsi aynı. Bende 2-3 hafta lazimlik adaptor falan filan aldım ama başlamaya dün gece karar verdim, sabahdan buyana 15 kilol islatti. Öğlen uykusunada bağlamadan yatırdım oncesinde duş alırken cisını yaptı. Öğlen tam 2 saat küpleri yattı tam kaldırmaya gittiğimde cidini yapmış ve uyanmıştı:) sonrasında da islatmalara devam. Ama olsun geçici bir donem çok rahatım benim kızım zehir gibi bunuda rahatça öğrenecek inşallah. Burdan hergüne yazmaya devam edicem Allah yardımcımız olsun gece nasıl geçecek meraktayim:)

öncelikle kolay gelsin size ve kızınıza....
bende geçen ay alıştırdım oğlumu 2,5 yaşında oğlum.3.gün problem tamamen çözlüdü..ilk gün 2 kez kaçırdı ve gece bez bağladım.ama kesinlikle bağlamamak gerekiyormuş.çünki bezde ıslaklık hissetmiyorlar ve istediği zaan salıveriyorlar nasılsa ıslaklık olmayacak düşüncesyle..

2.gün bir kez tuvalete koşarken yolda bir iki damla kaçtı:) o gece altını bağlamadım.tüm gün ve gece alıştırma külotuyla gezdi ve bezin ağırlına klotun hafifliğini tercih etti.(tabi ben bütün gün telkin durumundaydım:9: oğlum bak bez gbi ağır değil hiç ıslak kalmıyorsun ne güzel değilmi hafif vs..diye diye aşıladım bütün gün:1: ama o gece sabaha karşı koyverdi yine oğlum ...

3.gün sıfır ıslaklıkla atlattık.yani 2 gün uğraştım.hele ilk gün bende tecrübesiz oda..durup durup çocuğun donlarını indirdim gelmiştir gelmiştir yap hadi diye:1:hele 1.gece 1 dakika uyumadım altında bez olduğu halde...kaldırıp kaldırıp yaptırmaya çalıştım ama bezi var diye güvendi tuvalete hiç yapmamıştı..bezi çıkarınca ve bir kaç kez kaçırınca baktıki yapınca ıslanıyor yada akıyor..yapmaz oldu 2.günün sonunda...şimdi kendide rahat bende...ne zaman gelse oturuyor klozete yapıyor..oturağı hiçö istemedi oğlum drek klozetle başladık..yazın rahatça gezecek,bende bez taşıma ve alt değiştirme derdinden kurtuldum...darısı başınıza...:emir_bebek:

Sizin oğlunuza maşallah sanırım biz siZin kadar rahat atlatamiyacagiz ama sabirliyim basaricaz prensesine eminim.

Bugün 2. Gunumuzdu çok şükür daha iyiydi. Mesela öğlen 2 saat uykusundan sonra ben uyandırdım ve tuvalete yaptı. Sabaha karsı 3 de kaldırmıştım ama yapmamıştı sabah 7 de çok ısları bugün 4 de uyandiricam inşallah o vakte kadar sıkıntı olmaz. Yatmadan kaka cisını yaptı. Gün icinde kaçırmaları çok oldu ama tuvalete goturdugum zamanda yaptı. Yaparken aynı anda söylüyor sanırım zamanla yapmadan önce söyleyecek. Birkaç ay önce emzirmeden kesmiştim onda sıkıntı yasamadık umarım Buda öyle kolay olur sanırım okadar olmayacak ama:) olsun çok şükür yimese basaricaz biz.. Hiç bir cisi bukadar sabırla özlemle bekleyenden sanırım hayatımda bazen komik gelsede güzel anılar aslında:) haydi bakalım wc günlüğü yarın saglikla başarıyla görüşmek üzere:)))

Dün 3. Gunumuzdu ve hersey daha iyiydi.2 kez altına kaçırdı sadece ve aynı anda söyledi o yüzden koşup devamını wc mizde yaptık. Bı ara ben dalmıştım anne kaka dedi otmalı olmadık baktım oturdu yere :) yapıyı hemen aldım koştuk onuda yaptık lazimligimiza ama kilosumuzda dokunmuştu:) her cisından kafkasından sonra sevinç çığlıkları atıyoruz sanırım komşular guluyorlardir. Her defasında ya 1 tırnağına oje, yada eline krem dokundururutorum çok seviyor süsü/)) ödülümüz bu bide çok büyük sevgi gösterileri.geceleride sarmıyorum daatimi kurup uyandırıyorum yapıp uyuyor. Sanırım hersey daha güzel olacak. Bugün 4. Gün aksama görüşürüz:))

mrb canım bence en doğru zamanda başlamışsın ,doktorlar 24 aydan sonra tuvalet eğitimini
öneriyor.Bende 2,5 yaşındaki kızıma 1 ay önce eğitime başladım
ama 2 günde eğitimi tamamladım,umarım fazla zorlanmazsın.Sabırlar diliyorum

merhaba....
benim başlayalı tam 3 hafta oldu :5: gece o uyuduktan sonra bağlıyorum bunun sebebi ise benim kzıım geceleri çok çiş yapıyor
neyse götürdüğüm zaman klozete veya lazımlığa çişini yapıyor ama halaaaaa çişim var demiyor kakam var demiyor ben işe güce dalayım gtürmeyeyim hemen salıveriyor ne yapmalıyım ben yaaaa kızım 25 aylık oldu ne yapayım devam mı yok sa yine beze mi döneyim ??? dönmek istemiyorummmmm

mrb canım bence en doğru zamanda başlamışsın ,doktorlar 24 aydan sonra tuvalet eğitimini
öneriyor.Bende 2,5 yaşındaki kızıma 1 ay önce eğitime başladım
ama 2 günde eğitimi tamamladım,umarım fazla zorlanmazsın.Sabırlar diliyorum

Maşallah siZin kızınızda zaten Dr muzda doğru zamanı anne bilir hazırsanız hemen başlayın dedi ve başladık bugün 4. Gün daha hiç kaçırmadı şükür, evet yapmadan söylemiyor çünkü nen gidince oda geliyor ve oturup yapıyor, gece de bağlamıyorum uyandırıp yaptırıyorum arada kaçıracakda çok normal zamanla alışacak, eminim..

merhaba....
benim başlayalı tam 3 hafta oldu :5: gece o uyuduktan sonra bağlıyorum bunun sebebi ise benim kzıım geceleri çok çiş yapıyor
neyse götürdüğüm zaman klozete veya lazımlığa çişini yapıyor ama halaaaaa çişim var demiyor kakam var demiyor ben işe güce dalayım gtürmeyeyim hemen salıveriyor ne yapmalıyım ben yaaaa kızım 25 aylık oldu ne yapayım devam mı yok sa yine beze mi döneyim ??? dönmek istemiyorummmmm

Arkadasım bence dönme beze nasılsa söyleyecek ben daha yeniyor kızımda henüz tamamlamadı bu donemi inşallah çok uzamadan atlattılar, arada kaçırmaları olacak bence sakın kızma sadece ben üzülüyorum annecik budamasını tuvalete gidelim olurmu diyin. Ama 3 hafta zaten uzun zaman değil 1-2 ayda tamamlanıyor diyorlar tecrübeli anerler ayrıca gecede bez sarma islakligin rahatsızlığını anlasın ve ya tutsun yada yapmadan uyansın.

Mesela bugün hiç kacirmadi dışarı çıktık gitmeden yaptı cisını, 1-1,5 saat oyalandık parka falan gittik eve gelince yaptı ve uyudu, biz bezi tamamen çıkardık unutacak bezi, beslenen çocukmda görsün istemiyorum budonemde, böyle daha olumlu sonuc alicagima inanıyorum..

4. Gün koltuğa cisını saril saril yapmak dısında ufak kazalarla atlattık:)gece mesaisinde bakalım nolucak:))

benim kızımda 21 aylık sayılır bizde başladık kızım kendisi istiyor bezden rahatsız oluyordu galiba perşembe günü saat 10 gibi bez bağlamıştım saat 13.30 gibi anne kaka diye çıkarttı bezi baktım bez kuru neyse oturağa oturttum yapsın diye ama yapmadı klozete götürdüm gene yapmadı sonra banyoda suyla oynarken yaptı bende bi daha bağlamadım o günden beri sağa sola yada banyoya yapıyoruz ancak suyla oynayarak yapıyor bide ayakta yapıyor oturtamıyorum yaparken ağlıyo birde normalmi ağlaması sizce?

Arkadaslar dün ve bugün yani5. Ve 6. Gün hiç kacamaksiZ devam etmekteyiz. Kızım maşallah söylüyor tuvaleti gelince gece 1 kez kaldırıp cisını yaptırıyorum aksam yatmadan 2-2,5 saat önce sütunu iciyor miktarını azalttım sabah iciyor onun yerine. Bugün bir akrabam kayınvalideme gecede kaldırmasın ben oğlumu kaldırmadım hiç demiş kaldırınca öyle alisir demiş, ne yapsam acaba bende dedim ki şimdi hadi neyse fazla su falan icmiyor ama havalar iyice ısırdığı vakit karpuzdur, sudur icecek bolca o Zaman zaten CIs yapar kaldırırız d edim, kw demde ozamana alisir iyice cisi gelince kendi kalkar yatar diyor. Nasıl yapsam acaba bize biiii el atın kanatsiZ melekler:)):nazar:

Melisss arkadasım bence kendinizi hazır hissediyorsanız deneyin ama lazımlik, tuvalet kullanmıyorsa beklemen daha uygun en azından lazimliginiz tuvaletinizde bulunsun sen gittikçe gelsin oda otursun birlikte yapın, atakda yongası konusunda bişey diyemiyorum sanırım yalnis bir alışkanlık olur izin verirsen bekleyebilirsiniz bu alışkanlığını unutana kadar.. Kolay gelsin..

zasacım cok sevındım sızın adınıza:46:darısı bnım basıma ama once meMEYı bırakıcaz haftaya:27:hıc umudum yok ama sonra tuvalet egıtımı bnım kızımda kakasını yaptıkttan sonra soyluyorr cunku banyoda yıkadıgımda banyoyu gosterıp bezını getırıyor amane klozete ne oturaga yapmıyor bırde bezıne yaparken yanına yaklastırmıyor:53: o halıne cok guluyorum resmen kovuyor bnı:35:su emzırme ısını bırde wc ısını bı tamamlayalınm kutlucam :24:artık zor zanaat ANNELİK:17:

Son düzenleme:
zasacım cok sevındım sızın adınıza:46:darısı bnım basıma ama once meMEYı bırakıcaz haftaya:27:hıc umudum yok ama sonra tuvalet egıtımı bnım kızımda kakasını yaptıkttan sonra soyluyorr cunku banyoda yıkadıgımda banyoyu gosterıp bezını getırıyor amane klozete ne oturaga yapmıyor bırde bezıne yaparken yanına yaklastırmıyor:53: o halıne cok guluyorum resmen kovuyor bnı:35:su emzırme ısını bırde wc ısını bı tamamlayalınm kutlucam :24:artık zor zanaat ANNELİK:17:

Sagol Canim. İnşallah sonuna dek böyle gider. Darısıda sizin basınıza evet ilk emzirmeyi kes hatta hemen keski aradan biraz zaman gecsin ve cocuk kendinitoparlasin tam en sicaklardada başlarsınız tuvalet egitimine, gelişmelerinize yaz beklerim:))

Arkadaslar nerdeyse 1 hafta oldu kızım öğrendi gibi, 3 gündür hiç kaçırmadı dün gece yatağına yapmış ben bı arkadasın lafına uyup uyandırmasının icin oda. Kaldırılan geceleri, daha rahat temiz temiz yatar kuzum. Sanırım atlatıyoruz, çok endiseliydim ana korkulacak gibi değilmiş oysa, belkide doğru zaman die bizim icin. Cisi kakası gelince söylüyor anne çimim anne kakamm diye:)) maşallah yavruma, darısı herkesin basına.:nazar::nazar::nazar:

maşallah ne guzel kızınızda hazırmıs dedıgnız gıbı benım oglumda 1 hafat sonra 2 yasına gırcek yalnız ben calısıyorum ve oglum krese gıdıyor bugun esım sormus 27 aylık olunca baslıyoruz ancak hazır oluyor demısler ama ben 1 ay daha bekleyıp baslamak ıstıyorum bu yaz alsıtırmam lazım benımde cunku hamıleyım hem zor oluyor artık buyudu kendı de bez degıstırmek ıcın yatmak ıstemıyor ama benım beklememdekı amac konusmuyor henuz herseyı anlıyor halledıyoruz ama bıraz bıseyelr soylesın deıye beklıyorum o zaman daha kolay olcak gıbıme gelıyor ne dersınız:26:

Back