• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vücudumda ki elektrik

Bendede çok olur, eşimi öperken bile elektrik çıktı, kızdırdığında çarparım ha diyorum, bende çok merak ediyorum neden acaba.

Bu sıralarda herkeste aynı deseniz ya durumlar.
Bugün eşimin elini tutarken bir anda oldu ama ciddi ciddi canım acıdı.
Bir çözüm bilen varsa yararlanmak isterim.

Nedenini bilmiyorum ama insanı canından bezdiren bir durum :KK61::KK61::KK61:Benim çarpılmam öyle böyle de olmuyor hem. Bir de mevsimsel demiş bazı üyler ama; ben de mevsimsel değil hep var.

çıplak ayakla toprağa basmalısınız , yaz aylarında da ayaklarınızı kuma gömebilirsiniz :KK28:

Bebde bende bende de var yaa nereye dokunsam cızzzzz diye carpiliyorumm...
duş aldimm biraz geçti ama hala var

Topraga basmak gerekmis

Bütün elektrikli aletlerin, buzdolaplarının, fırınların metal kısımlarındaki kaçak akımı toprak hattına vermesi için sarı-yeşil renkli bir kablo vardır.
Bu topraklama kablosu elektrik fişinden pirize geçerek, topraklamaya bağlanarak olabilecek tehlikeyi önlemektedir.
İnsan vucudunda da zaman zaman statik elektrik yüklenmesi oluşmaktadır. Dönen makınaların yanında dururken oluşturduğu akımlar bize geçebilir, giysilerimizin sürtünmeler sırasında statik akım birikir, bazı otomobiller bile statik elektrikle yüklenebilir, ilk elini değdiren kişiyi çarpabilir. Çözümü vucutta biken elektriği toprağa vermek ve elektrik birikmemesini sağlamaktır. Kaucuk ayakkabılar akım geçirmediğinden, yere veremez ve aynı elektrik kondansatörü gibi vücutta akım birikmesine sebep olur. Ara sıra çıplak ayakla gezmek iyi gelir.
Bence en güzeli beş vakit abdest alıp namaz kılmak her türlü sıkıntıyı giderir.

Back