Saç Bakım Ürünleri Vitaminle saçlarınız çabuk uzasın

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
Olmaz demeyin ben kendi kardeşimde gördüm bunun olduğunu ve saçları birden bire uzadı...Çözüm ne mi tabiykide B vitamini şuanda ismini unuttum fakat eve gidince yazıcağım buraya ...Kardeşimden sonra bende kullanmaya başladım hem vitamin alıyorum hemde saçlarım daha sağlıklı ve daha çabuk uzuyor ayrıce gürleştiryorda..
Bilirsiniz B vitamini saçlar cilt tırnaklar için çok önemlidir ama yeteri kadar alamadığımız için takviye almak gerekiyor o yüzden günde bi tane hap hem sağlıklı bir cilt hemde saçlar için kesim çözüm
yerimseniben

• Konu Sahibi EU1
ben zaten anemı hastası oldugum için su an b12 almam kesın sart hergun alıorummm 3 ay fılan alıcam kontrolum var zaten sonra kansızlıkk cokk kotu bişiii yaaa offffffffffffffff

• Konu Sahibi EU1
bende bugun omega 3 aldim bvakalim ne olcakk

• Konu Sahibi EU1
ismini yazar mısın arkadaşım.. :)) bunu şampuana mı koycaz yoksa yutucaz mı?

• Konu Sahibi EU1
ilaç olarak alıyorsun ve ismini eve gidince yazarım

• Konu Sahibi EU1
eee hani ismini yazmamışsın yada yazdında benmi goremiyorum:)tatlicadiarzu

• Konu Sahibi EU1
kızlar ben supradyn kullanmaya başladım bunun için, daha 6. günüm, ayrıca saç maskemin içine de evigen ampul kırdım.. şekil vermek için de zorlamıyorum saçımı, iice uzatıcm inşallah ama bu vitamin hapları kilo yapar mı? :uhm:

• Konu Sahibi EU1
eğer vitamin eksikliği yoksa vücudunuzda, dışarıdan vitamin takviyesi yapmak zararlıdır arkdaşlar. öncelikle bir kan testi yaptırıp sonuçlarını doktorunuza gösterirseniz ve daha sonra eğer eksilik varsa takviye almanız sağlığınız için daha iyi olacaktır.

ne demiş ünlü bilim adamı Paracelsus “Bütün maddeler zehirdir.
Zehir olmayan hiçbir madde yoktur. Zehir ile ilacı birbirinden ayıran onun dozudur.”

herşeyin dozunu iyi ayarlamak gerekiyor dimi jeyyar

• Konu Sahibi EU1
b vitamini suda erir o yuzden vücutta depo yapmaz tek zarar ilaç alımı böbreği yorar maalesef
biotin ve b vitaminleri saç için elzem olduklarından saçı sağlıklı kılıyor sağlıklı saç da çok daha kolay ve çabuk uzar uzadığı belli olur
ama başka mineraller de var bunun yanında saç tamamiyle bir şeye bağlı değil kompleks bir olay
herşey dengeli olmalı beslenme yoluyla da bu vitaminleri alabiliriz ama kan testi yaptırıp neler düşük onlar tespit edildikten sonra böyle vitamin takviyesi olur ama daimi vitamin içmek de gerekmez artı gerçekten böbreğe zarar

supradyn de iyi olumlu gelişmeler olabilir en azından biotin eksikliği filan olmaz ama bir kutu bitince hemen diğerine başlama doğal yollarla da saç için gerekli vitaminleri alabilirsin o kadar vitamin takviyesine gerek yoka.s
kilo olayı şöyle b vitamini iştah açabilira.sbunun sonucunda kilo artabilir ama supradyn de bu olmaz sanırım sadece b vitamini içeren ilaçlarda bu oluyor supradyn in içinde bir sürü vitamin mineral vara.s

Saç için sağlığınızdan olmayın derim, ilaçların her türlüsü zararlı.
Bol bol kabak çekirdeği ve pilav yiyin saçlarara birebir olduğu söyleniyor.

bence de yani gerçekten aynı şeyleri yazacağım ama böbrek karaciğer gibi kendini çabuk yenileyen bir organ değil
yani deneyin ama sürekli de kullanmayın derim her ay vitamin takviyesine gerek yok bence
alıntı
Dr. Muzaffer Kuşhan, “Vitamin gereksinimi mutlak şekilde doktor tarafından düzenlenmeli. Bir kişinin vitamine ihtiyacı olup olmadığı tahlil neticesinde ortaya çıkar. Ölçümde vücudumuzdaki vitaminlerin miktarları anlaşılır. Bunun sonucunda eksiklik varsa, dışarıdan takviye yapılabilir” diyor. “Kimin vitamin desteğine ihtiyacı vardır?” sorusunu ise Kuşhan şöyle yanıtlıyor: “Yeterli beslenmeyenlere, büyüme çağındaki çocuklara, hamilelikte, menopoz dönemlerinde ve yaşlılarda vitamin takviyesi yapılabilir.”

Diyetisyen Dilara Koçak’ın 'sağlıklı beslenme’ reçetesine göre her gün en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketmemiz, haftada iki-üç gün balık, iki gün kırmızı et, iki-üç gün de tavuk ya da hindi yememiz gerekiyor. Koçak, “Stres altında yoğun çalışan, çok sık seyahat eden ve tüm besin gruplarını dengeli tüketmeyen bireyler, vitamin ve mineral destekleri alabilir. Ama bunlar kesinlikle doktor ve beslenme uzmanı tavsiyesine göre kullanılmalı” diyor.

Düzenli kullanım önemli mi?

Vitaminleri düzenli kullandığınızda sonuç veriyor ve pozitif etkilerini üç veya dört haftada gösteriyor. Doktorunuzun tavsiye ettiği dozlarda bir ile iki aylık bir süreç sonunda yine istediğiniz etkiyi göremiyorsanız, bu durumda kullandığınız vitamini bırakmak ya da değiştirmek daha doğru olur.

B1 Vitamini

Kaslarınız için: Hangi besinlerde bulunur?

Tam tahıl ürünleri, kabuklu pirinç, ayçiçeği çekirdeği, yağsız et, balık, bezelye.
Yararları: Sinir ve kaslar için gerekli olan karbonhidratları sağlıyor. Kan dolaşımı ve beyin fonksiyonlarına yardımcı oluyor. Şekeri enerjiye dönüştürüyor.
Günlük ihtiyaç: 1.5 miligram.

B2 Vitamini

Çok içiyorsanız...

Hangi besinlerde bulunur?

Karaciğer, balık, et, süt, yoğurt, peynir, tam tahıl ürünleri.
Yararları: Cilt, saç ve tırnaklara gerekli olan oksijeni sağlıyor. Katarakt tedavisinde kullanılıyor. Büyüme ve doku yenilenmesine yardımcı oluyor. Sürekli egzersiz yapanlar, aşırı alkol kullananlar ve çok düşük kalorili beslenenlerin kullanması gerekiyor.
Günlük ihtiyaç: 1.5 - 2 mikrogram

B3 Vitamini

Hem güzel hem akıllı:

Et, balık, kuruyemişler, karaciğer, tahıllar.
Yararları: Sağlıklı beyin ve güzel bir cilt için ana kaynak. Derinin nemi, mide ve safra kesesi sıvılarının salgılanmasına yardımcı oluyor. Sağlıklı sinir ve sindirim sistemi için gerekiyor. Kan kolesterolünü düşürüyor.
Günlük ihtiyaç: 15 miligram.

B6 Vitamini

Enfeksiyon savaşçısı:

Tavuk, et, balık, yumurta sarısı, baklagiller, tam tahıl ürünleri.
Yararları: Bebeklerin sağlıklı gelişmesine yardımcı oluyor. Çocuklarda büyüme, sinir sisteminin gelişmesi ve kan yapımına yardımcı oluyor. Vücutta ensülin üretiyor. Enfeksiyonlara karşı savaşan maddeleri üretiyor.
Günlük ihtiyaç: 2 miligram.

Biotin

Sağlıklı tırnaklar

Yumurta, karaciğer, kuruyemişler, soya fasulyesi, tam tahıl ürünleri.
Yararları:Saç, deri ve tırnakları güçlendirip, güzelleştiriyor. Kan ve deri hücrelerinin üretimine katkıda bulunuyor. Uzun süre antibiyotik alanlar ve bağırsaklarının bir kısmı alınmış kişilere veriliyor.
Günlük ihtiyaç: 30 - 100 mikrogram.

Provitamin A (Betakaroten)

Kalp hastalarına:

Havuç, kayısı, her renkte taze biber, ıspanak, brokoli, lahana, domates. Yağda eriyen bir vitamin olduğu için, bu sebzelerle hazırladığınız salatalara zeytinyağı koymayı unutmayın.
Yararları: Yaşlılığa neden olan serbest radikalleri etkisizleştiriyor. Kanserden koruyor. Kalp ameliyatı geçirmiş hastalara düzenli verildiğinde, ölüm oranlarını azaltıyor.
Günlük ihtiyaç: 2 miligram

Biotin eksikliği: Biotin eksikliğinde anemi , egzama , mukozada yaralar , saç , kaş , kirpik dökülmesi , tırnaklarda zayıflık, halsizlik, iştahsızlık, adale incelmesi ve ağrıları, kuru, pullu ve hassas bir cilt, kansızlık ve kalp sorunları, saçlarda beyazlama ve dökülme, kan kolesterol seviyesinde artma ve gözlerde kızarma görülür.

Biotin hangi yiyeceklerde bulunur:
Maya
Yumurta sarısı
Soya fasulyesi
Karaciğer
Balık
Süt

evet aslında en doğalı güzel ama ben çok vitaminsizim illaki almam lazım takviye etmem lazım hem kendimi daha iyi hissediyorum hemde saçlarım çok güzel oluyor...
Ama herkezin düşüncesine saygı duymak lazım ben sadece eger b vitamini eksiğiniz varsa kullanablirsiniz diorum hem saç içinde güzel ama ihtiyacı olan kullanmasın derim..

merhaba kortizon kullanıyorum çok saçım dökülüyor vitamin ve kalsiyum kullanıyorum faydası yok gibi

bende b ve e vitamini kullanıyorum saclarıma ii geliyor

beyaz kedi geçmiş olsun cildiyeciye git bence ilaç verir üzülme önlenir :) ısırgan tounun suyunu da deneyebilirsin ısırganın suyu ile saç diplerine masaj yap haftada 2 kere yapabilirsin sanırım gene doktora sorarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…