Vitamin hapı kullanmayan var mı arkadaşlar gebelikte yardımcı olur musunuz

Tamamen haklısın, bende bu yüzden biz fikir versek yanlış olur doktorunla konuş dedim, ayrıca her ay test yapmadıkları gibi şunları kullan diye değiştirmelerine sinirleniyorum demek ki bir yerde aksaklık var, altinci haftada yapılan testlerle 17haftaya gelmişim birşey sormadan bunu al olmadı şunu dene olayına sinirleniyorum, ne kadar çalışılmış olduklarını bilsem de artık gözü kapalı güvenmiyorum bu da benim fikrim.

Aynen burdaki gittim hastanede ki doktorlarda sadece ultrasyona bakıyor ilacın var mı yok mu diyip yazıyor böyle yani artık burda uğraşmıyorlar kimse ile herkese aynı ilacı yazıp geçiyorlar maalesef

Haklı olduğunuz yanlar var tabii ama genel olarak hangi haftaların ne eksiklik yarattığı bilindiği için ve çoğu zaman eksilmeden takviyeleri verildiği için çok sık kan tahlili vermiyoruz gebelikte aslında. Çok uzun yılların çalışmaları bunlar. Yurtdışında yaşıyorum ben de ve burda da minimum ilaç kullanımı istenmesine rağmen kan tahlili yapmadan gebelik takviyelerini düzenliyolar. Bir çoğu zaten suda çözünür olup vücuttan suyla atıldığı için de tahlilsiz kullanılabiliyor, markette bile satılabiliyor. Güvenilir doktor bulmak hepsinden önemli ama cidden. Son zamanlarda çıkan olaylarla onu da çok iyi gördük. Umarım herkes işinde çok iyi insanlara denk gelir. Sevgilerrr

35+6 dayim suan verilen tum haplari kullandim, vitamin, magnezyum, balik yagi hapi, demir vs. Sadece 5 kilo aldim. Bunlarin kiloyla ilgili oldugunu dusunmuyorum. Doktorunuza guveniyorsunuz ki tercih etmissiniz, tavsiyelerine gore hareket etmenizi oneririm.

Ahhahah ne kusuru Kaynanalar işte sürekli söylenip durduğu için
Aynen demir ilacı ve decavit yazdı ve magnezyum yazdı bana
Aslında bunların arasında multivitamin bile yok. Sadece demir ilacını aç karnına için yemekle beraber tuketildiginde kilo yapabiliyor onun dışında kilo aldırma gibi durumları yok. Yani rahatlıkla için decavitte d vitamini içeriyor sizi kemik erimesinden korur ve eksikliği çocuğun raşitizm olmasına sebep olabiliyor zaten kış ayındayız ve havalar hep kapalı yeterince d vitamini alamadığımız bir donem bize yetmiyor ki bebek de alsın. Ben vitamin ve takviye kullanmakta çok zorlanıyorum kilodan kaynaklı değil hatta zayıfım ama aşırı derecede bulantı kusma yapıyor o sebeple oturup bir çok kaynaktan araştırma yaptım demir ve d vitamini gerçekten çok önemli demiri içmemeniz özellikle sizin için zararlı d vitamini bebek için. Multivitaminler için farklı görüşler var hatta bir çalışmada multivitamin kullanan bebeklerin gelişiminde kayda değer farklılık olmadığını okumuştum yine de onu bile haftada 1 içmeye çalışıyorum siz de demir ve d vitaminini için en önemli ikisi o. Magnezyum hakkında fikrim yok doktorum hiç önermedi kaş ağrılarım vs olmadigi için araştırma gereksinimi de duymadım

Aynen bende de ağrı yok ama büyük ihtimalle magnezyum kulanmam ama demir ilacını ve decaviti kullanırım

Aynen bende de ağrı yok ama büyük ihtimalle magnezyum kulanmam ama demir ilacını ve decaviti kullanırım
Birde doktorunuz bilgilendirmiştir ama decaviti yemekle beraber alırsanız daha etkili oluyor. Demir ilacı ise aç karnına ve suya bir kaç damla limon ile daha kolay ve fazla emiliyor. Demir ilacindan 2 saat önce ve 2 saat sonra süt ve süt ürünleri tüketilmiyor

Demir ilacı Ferrozinc yazmış hap şeklinde su ile kullanamıyorum ve tok karnına yazıyor akşam yatmadan önce içsem bı şey olmaz herhalde

Merhaba,ben demir,omega ve d vitamini kullanıyorum. Doktorun veriyorsa bildiği vardır. Benim doktorumun dediği şey kullanmazsan, bebek depolarından kullanır depoların bitince senden kullanır. Yani kemiklerinden,diş etlerinden çeker. Bu da sana zarar verir. Eskiden vitamin kullanılmıyordu belki evet. Ama eskiden her şey doğaldı. İnsanlar bağından bahçesinden ne yediğini biliyordu. Peki sen yediğin şeyin hormonsuz olduğuna %100 emin olabilir misin? Bence olamazsın. Bebeklerimizin de bu vitaminlere ihtiyacı var. Ben tüm vitaminlerimi kullanıyorum toplamda 6 kilo aldım. Beslenmenizle de ilgili olabilir ilk gebeliğinizde aldığınız kilolar. Çünkü vitaminlerin kilo aldırdığını düşünmüyorum. 25 kilo alana kadar diyetisyene neden başvurmadınız? Neyse 2 kilo veya 25 kilo önemli değil. Önemli olan bebeklerin ve sizin sağlığını,. Bence doktorunuz verdiyse kullanın.

Haklısınız öyle yapacam bu haftaya kadar kullanmadım bundan sonra kullanayım nerde ne alırsam artık

Demir ilacı Ferrozinc yazmış hap şeklinde su ile kullanamıyorum ve tok karnına yazıyor akşam yatmadan önce içsem bı şey olmaz herhalde
Zaten ilacı yutarken içtiğiniz sudan bahsetmiştim kendimi tam ifade edememişim bu arada canınızı da sıkmayın ben bu kadar yazdım ama bende takviyelerimi çok düzenli kullanmadım hatta vicdan azabından araştırıp bu kadar şey öğrendim. sağlıkla kucağınıza alın

Ahahha teşekkür ederim

Ben emzirme sürecinin sonuna kadar bile takviye kullandım. Eskiden organik ve temiz ürünlere ulaşmak mümkündü ve ek takviye ihtiyacı yoktu. Ama günümüz şartları için bu pek mümkün değil. Doktorunuza danışırsanız o da kullanmanız gerektiğini söyler zaten. Bu takviyelerin içindeki çoğu vitamin, mineral vs aslında gebenin bebek tarafından boşalan stoklarını doldurmak için. Ve bebeğe faydaları yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış. Ama mesela omega bebeğin beyin gelişimi için gerekli. Yani zararsız olan bu takviyeleri gebeler neden kullanmaktan çekiniyor hiç anlamıyorum. Erken yaşta kemik erimesi, diş dökülmesi vs gibi sorunlar yaşarsanız gebelik döneminde takviye kullanmadığınız için pişman olabilirsiniz. Son olarakta bu takviyeler kilo yapmaz.

Bilmiyorum diğer gebeligimde 25 kilo aldım herkes haplardan olduğunu söyledi şuan kullanmıyorum ve sadece 2 kilo aldım bu yüzden herkes kullanma diyor o yüzden benimde kafam çok karışık

Bilmiyorum diğer gebeligimde 25 kilo aldım herkes haplardan olduğunu söyledi şuan kullanmıyorum ve sadece 2 kilo aldım bu yüzden herkes kullanma diyor o yüzden benimde kafam çok karışık
Diğer gebeliğinizde beslenmenize dikkat etmemiş fazla karbonhidrat ve şeker tüketmiş olabilirsiniz. Ayrıca gebelik şekeri de yaşamış olabilirsiniz bir sürü ihtimal var ama vitamin hapından kilo almak bu ihtimaller içine dahil değil. Herkes dediğiniz kişiler kadın doğum uzmanı ise tavsiyelerine kulak vermenizi tavsiye ederim. Ben olsam öncelikli olarak bebeği düşünüp herşeyi göze alırdım. Kullanıp kullanmamak size kalmış bebek sizin bebeğiniz beden sizin bedeniniz kararı siz verirsiniz sonuçları da sizi ilgilendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…