• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vitamin hapı kullanmayan var mı arkadaşlar gebelikte yardımcı olur musunuz

Eminebeyza12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2024
63
11
3
20
Arkadaşlar ilk gebeligimde değerlerimin iyi olmasına rağmen vitamin hapını gününe kadar kullandım ve bana tam 25 kilo aldırdı değerlerimde de bir sıkıntı yoktu
Şuan ikinci gebeliğim değerlerim iyi 22+5 haftalık hamileyim ve hiç bir vitamin hapı kullanmadım şuana kadar da bir sıkıntı daha çıkmadı çok şükür bebek de iyi ve ben şuan toplam 2 kilo aldım etrafımdakilerde yeme diyorlar diğerinde şiştin bu iyi gidiyorsa ne diye yiyeceksin hapları arada kaldım ne yapsam bilmiyorum yardımcı olur musunuz

Doktor bı problem görmüyorsa sıkıntı yok biz bı fikir versek yanlış olur, bebek gelisimi iyi sen iyiysen doktorla konuşursun, sonuçta eskiden hep vitamin kullanılmıyordu, sadece güzel beslen, vitamini direkt alacağın şeyleri tüket, iyi gitmişsin iki kiloyla rahat tamamlarsin inşallah surecini

Sadece ekmekle beslenen annenin bebeği de doguyor etle sütle beslenenin de, yeter ki nasibi olsun, dünyadaki her gebenin zannetmiyorum vitaminlerle yüksek kaliteli besinlerle beslendiğini 😊

Arkadaşlar ilk gebeligimde değerlerimin iyi olmasına rağmen vitamin hapını gününe kadar kullandım ve bana tam 25 kilo aldırdı değerlerimde de bir sıkıntı yoktu
Şuan ikinci gebeliğim değerlerim iyi 22+5 haftalık hamileyim ve hiç bir vitamin hapı kullanmadım şuana kadar da bir sıkıntı daha çıkmadı çok şükür bebek de iyi ve ben şuan toplam 2 kilo aldım etrafımdakilerde yeme diyorlar diğerinde şiştin bu iyi gidiyorsa ne diye yiyeceksin hapları arada kaldım ne yapsam bilmiyorum yardımcı olur musunuz
Yani değerlerinizde sıkıntı olmadığı sürece ve gebelik düzgün ilerlediği sürece illa vitamin kullanın diyemez kimse. Ama vitaminin kiloyla zerre alakası olmadığını da söylemek zorundayım. Bulantısız bi gebelik geçiriyorum ve doktorun kan değerlerim normal olmasına rağmen kullanmamı önerdiği takviyeleri alıyorum. 21. haftamda henüz 3 kilo aldım. Ve zayıf gebe kalmadım. İştahsız biri ise hiç değilim.
Yani önceliğiniz kilonuz değil de gebeliğiniz olsun. Bazı takviyelerin, folik asit ve omega 3 gibi, kanıtlanmış etkileri varken kilo korkusuyla bırakmak çok mantıklı değil. Kullanmayınca illa bişey olur çocuk eksik kalır değil tabii ama faydası varsa neden modern tıptan faydalanmayalım?

Vitamin kilo aldırmaz ki. Yemenize içmenize dikkat ettiğiniz sürece kilo almazsınız da. Ama bol bol yemek yerseniz tabi ki kilo alırsınız. Kullandığınız vitaminlerde sizin sağlığınız için önemli. Bebek sizin depolarınızdan kullanıyor vitaminlerde sizin boşalan depolarınızı takviye etmek için veriliyor

Vitamin hapiyla kilo almanın hic bi alakasi yok. Doktora danismadan boyle isler yapmayin bence verdiyse kullanin.

Sadece ekmekle beslenen annenin bebeği de doguyor etle sütle beslenenin de, yeter ki nasibi olsun, dünyadaki her gebenin zannetmiyorum vitaminlerle yüksek kaliteli besinlerle beslendiğini 😊
Böyle bi bakış açısı ancak mecburiyet durumunda kabul edilebilir. İmkan ve bilgi varsa faydalanmak akıllıca olur.

Yani değerlerinizde sıkıntı olmadığı sürece ve gebelik düzgün ilerlediği sürece illa vitamin kullanın diyemez kimse. Ama vitaminin kiloyla zerre alakası olmadığını da söylemek zorundayım. Bulantısız bi gebelik geçiriyorum ve doktorun kan değerlerim normal olmasına rağmen kullanmamı önerdiği takviyeleri alıyorum. 21. haftamda henüz 3 kilo aldım. Ve zayıf gebe kalmadım. İştahsız biri ise hiç değilim.
Yani önceliğiniz kilonuz değil de gebeliğiniz olsun. Bazı takviyelerin, folik asit ve omega 3 gibi, kanıtlanmış etkileri varken kilo korkusuyla bırakmak çok mantıklı değil. Kullanmayınca illa bişey olur çocuk eksik kalır değil tabii ama faydası varsa neden modern tıptan faydalanmayalım?
Biliyorum ama bizimkiler biraz beni korkutuyor böyle olur şöyle olur ben de arada kaldım acaba bundan sonra yemeye başlasam bı sorun olmaz inşallah önceden yemedim bu haftaya kadar artik zararın neresinden dönersem kar olur inşallah

Biliyorum ama bizimkiler biraz beni korkutuyor böyle olur şöyle olur ben de arada kaldım acaba bundan sonra yemeye başlasam bı sorun olmaz inşallah önceden yemedim bu haftaya kadar artik zararın neresinden dönersem kar olur inşallah
Doktorunuza danışın gerek görürse gördüğü takviyeleri alın. Her takviye her dönemde alınmıyor. Neye ihtiyacınız varsa o verilsin. Herkesi dinlemeyin, herkese de böyle bilgileri vermeyin. Sonra bilgisi olmayıp fikri olan herkes kafanızı karıştırır.

Doktorunuza danışın gerek görürse gördüğü takviyeleri alın. Her takviye her dönemde alınmıyor. Neye ihtiyacınız varsa o verilsin. Herkesi dinlemeyin, herkese de böyle bilgileri vermeyin. Sonra bilgisi olmayıp fikri olan herkes kafanızı karıştırır.
Zaten bı iki hafta oldu bu yeni ilaçları yazalı daha kullanmadım aldım evde duruyordu bugünden itibaren başlarım

Böyle bi bakış açısı ancak mecburiyet durumunda kabul edilebilir. İmkan ve bilgi varsa faydalanmak akıllıca olur.
Her bünye farklı, bebeğin gelişimi değerleri iyiymiş, oda düşünüyordur heralde bebeğinin gelişimini, biz ondan daha iyi bilecek değiliz durumunu, bende bilgilere güvenip verileni kullanıyorum ama bı doktrun verdigine öbürü yok diyor, öbürunun verdiğine başka biri o olmaz diyor elime başka bı broşür veriyor yaşadım bunu artık o maddiyata dayalı vitaminlere de zerre güvenmemeye başladım

Hap yemek tabirini ilk defa duydum kusura bakmayın güldüm 😂
Herkesin vitamin alma imkanı bile yok. Ama çok çok önemli olan şey demir vücudunuzdaki tüm demir bebeğe gidiyor doktorunuz da demir içeren bir vitamin vermiştir. O yüzden hem enerjiniz için hem de o depoları dolu tutmak için imkan varsa kullanılabilir. Etrafınıza söyleyin boş konuşmasınlar zira susturmazsanız hayat boyu o onu dedi bu bunu dedi dinler durursunuz kafanız da karışır sonra moraliniz de bozulur :)

Her bünye farklı, bebeğin gelişimi değerleri iyiymiş, oda düşünüyordur heralde bebeğinin gelişimini, biz ondan daha iyi bilecek değiliz durumunu, bende bilgilere güvenip verileni kullanıyorum ama bı doktrun verdigine öbürü yok diyor, öbürunun verdiğine başka biri o olmaz diyor elime başka bı broşür veriyor yaşadım bunu artık o maddiyata dayalı vitaminlere de zerre güvenmemeye başladım
Hepsinin anlaşmalı olduğu bir vitamin firması var. Biraz araştırmak öyle almak en güzeli. Takviyenin ucuzu hele bomboş şeyler o yüzden haklısınız

Herkesin vitamin alma imkanı bile yok. Ama çok çok önemli olan şey demir vücudunuzdaki tüm demir bebeğe gidiyor doktorunuz da demir içeren bir vitamin vermiştir. O yüzden hem enerjiniz için hem de o depoları dolu tutmak için imkan varsa kullanılabilir. Etrafınıza söyleyin boş konuşmasınlar zira susturmazsanız hayat boyu o onu dedi bu bunu dedi dinler durursunuz kafanız da karışır sonra moraliniz de bozulur :)
Ahhahah ne kusuru 😂😂 Kaynanalar işte sürekli söylenip durduğu için 😂😂
Aynen demir ilacı ve decavit yazdı ve magnezyum yazdı bana

Tabi her bünye farklı ama bunu o da değil, biz de değil, doktoru bilecek. Kaldı ki doktoru takviye ilaç önermiş kafasına göre kullanmamayı tercih etmiş. Farmakoloji firmalarına ve doktorların bu firmalarla anlaşmalar usulü çalışmasına güvenmemek ayrı, güvenerek gidilen doktorun verdiği vitaminleri kullanmayı reddetmek apayrı bi durum ayrıca. Vitaminlerin markası, ürünlerin bileşimi değişebilir ancak bilimsel makalelerle kanıtlanmış içerikler ölçülerine kadar faydasıyla bellidir. Ve doktorlar bu farklı firmalarla anlaşabilir. Bu vitaminlerin güvenilmez olduğu anlamına değil birden fazla vitamin firmasının rekabetini gösterir. Hepsi dolayısıyla başka broşürler verir. Günün sonunda eksiklik sebebiyle ya da bazı durumları önlemek amacıyla kullanılması tavsiye edilen miktarların o ya da bu firmadan alınması gerekir.

Benim kayınvalidem.de hap yemek der bende ilk kez duymuştum hapı yeme yut falan diyordum çiğneyip sakız gibi tüketiyor zannediyordum, ilacın üzerinde cignemeyiniz yazıyor diye anlatıyordum aklıma getirdin tabii sonra anlastikta neyseee 😂😂

Ahhahah ne kusuru 😂😂 Kaynanalar işte sürekli söylenip durduğu için 😂😂
Aynen demir ilacı ve decavit yazdı ve magnezyum yazdı bana
Demir çok önemli gerçekten magnezyum da ben hala kullanıyorum kas ağrılarına yorgunluğa iyi geliyor diye düşünüyorum

Back