• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vitamin Ailesi Olduk :)

lilith2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
4
0
86
A.B.D.
Multivitaminleri düzenli olarak kullanıyoruz ailecek, ancak biraz da çekiniyorum acıkcası ama iyi de geliyor, özellikle tamamı bitkisel olanları, acaba benım kadar kullanan var mı?

annem: Triflex kullanıyor önceden eklem ağrıları vardı
nisanlım ve kardesım: megamen ve megamen sport
babam: megamen 50 üstü
bende womens mega kullanıyorum ama calıstıgım zmanlarda active olanı kışları ıcın de kemık agırlıklı olanı

gayet iyiler 3 ayda bı 250 tl gıbı bı para gıdıyor aılecek tum bu ılaclara ama ılerde nasıl olur bılmem, bu yabancılar daha fazla kullanıyor gordugum kadarıyla, 80 yasındakıler bıle araba kullanıyor acaba bununla baglantısı var mı. cunku ıclerınde gunluk olarak bır kısının ıhtıyacı olan tum vıtamınler var. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, biz yaklasık 4 yıldır kullanıyoruz faydası var, cildim parlak ve gayet saglıklıyım, hastaneye gittiğimi bilmem acıkcası, :52: ama bunu uzun yıllar kullanmıs olanalar var mı 20 sene mesela ?

yok mu cevap verebilecek olan

Merhaba.

Bu aldığınız vitaminler hiç de öyle çok fazla değil bence.

Öncelikle tebrik etmek istiyorum sizi. Neden? Çünkü günümüz yaşam, çevre, tarımsal koşullar, bozulan toprak kimyası, bozulan gıda ve tohum yapısı vs. vs. vs.

gibi nedenlerden ötürü artık hiçbirimiz ne yazık ki yeterince beslenemiyoruz. Bu yetmezmiş gibi bir de üstüne bir dolu zehiri alıyoruz hücrelerimize.

Bu nedenle ister kabul edelim, ister kabul etmeyerek kendimizi hala oyalamaya devam edelim, vücudumuzun yaşamsal öneme sahip ihtiyaçlarını yerine koyabilmek ve bağışıklık sistemimizle ilgili gerekli desteği sağlayabilmek adına gereğini yerine getirmek zorundayız. Ya da sistemimizin tamamen çökmesini bekleyip, ya da belli bir rahatsızlık hissetmeye başlayıp tedavisi peşinde koşmayla ömür tüketmeliyiz. Üstelik yaşam kalitemiz denen bir şeyi de tamamen unutmaktan başka sonuç alamayacağımızı bile bile.

Sağlık önemli. Niyeyse bunu hep söyler dururuz ama korumak için hiç de öyle gereğini yerine getirmeyiz.

Size naçisane kendi hayatımda dikkat ettiğim bazı hususlar konusunda birşeyler söylemeyi ve paylaşmayı isterim.

Sağlıcakla kalın.

konu sahibi bu sordugunuz soruyu açıkçası bende cok merak ediyorum umarım çokça cevaplayan cıkar kk da eski performans göremiyorum maalesef:34:

lilith vitaminler her zaman kullanılıyor yani 10 yıl 20 yıl fark etmiyor,ancak devamlı sürekli kullanılmıyor.örneğin 6 ay kesintisiz kullandıktan sonra en az 1 ay ara verilmeli diye duydum.6 ay kullanıp 1 ay kullanmıcaksın yani,kk'nın sakin olmasını da yaz mevsimine tatile falan bağlıyorum.millet fosur fosur yüzüyodur şimdi.:ssz::ssz::ssz:

Merhaba.

Bu aldığınız vitaminler hiç de öyle çok fazla değil bence.

Öncelikle tebrik etmek istiyorum sizi. Neden? Çünkü günümüz yaşam, çevre, tarımsal koşullar, bozulan toprak kimyası, bozulan gıda ve tohum yapısı vs. vs. vs.

gibi nedenlerden ötürü artık hiçbirimiz ne yazık ki yeterince beslenemiyoruz. Bu yetmezmiş gibi bir de üstüne bir dolu zehiri alıyoruz hücrelerimize.

Bu nedenle ister kabul edelim, ister kabul etmeyerek kendimizi hala oyalamaya devam edelim, vücudumuzun yaşamsal öneme sahip ihtiyaçlarını yerine koyabilmek ve bağışıklık sistemimizle ilgili gerekli desteği sağlayabilmek adına gereğini yerine getirmek zorundayız. Ya da sistemimizin tamamen çökmesini bekleyip, ya da belli bir rahatsızlık hissetmeye başlayıp tedavisi peşinde koşmayla ömür tüketmeliyiz. Üstelik yaşam kalitemiz denen bir şeyi de tamamen unutmaktan başka sonuç alamayacağımızı bile bile.

Sağlık önemli. Niyeyse bunu hep söyler dururuz ama korumak için hiç de öyle gereğini yerine getirmeyiz.

Size naçisane kendi hayatımda dikkat ettiğim bazı hususlar konusunda birşeyler söylemeyi ve paylaşmayı isterim.

Sağlıcakla kalın.

Tesekkur ederım, bende buraya yazdıktan sonra arastırmalarıma devam ettım ve bır kac kutu daha ısmarladım, cunku dedıgınız gıbı bu zamanda bu kosturma ve duzensızlıkle ozellıkle de yedıklerımızın kotuluguyle, bızı kendımıze getıren takvıyelerın en basında gelıyor vıtamınler. Su an da indirime geçmiş stoklarımı yaptım :)

Son düzenleme:
Tesekkur ederım, bende buraya yazdıktan sonra arastırmalarıma devam ettım ve bır kac kutu daha ısmarladım, cunku dedıgınız gıbı bu zamanda bu kosturma ve duzensızlıkle ozellıkle de yedıklerımızın kotuluguyle, bızı kendımıze getıren takvıyelerın en basında gelıyor vıtamınler. Su an da indirime geçmiş stoklarımı yaptım :)

Ne güzel. Afiyet olsun diyorum.

Araştırmalarınıza devam etmişseniz, demek ki araştırmayı ve doğru şeyleri bulmayı seviyorsunuz.

Mutlaka biliyorsunuzdur ve ben yine de küçük bir hatırlatmada bulunmadan edemeyeceğim. Vitaminler evet aynen söylediğiniz gibi, bizi kendimize getiriyor ve yaşam kalitemizi etkiliyor.

Kullanılan destekler veya sizin de ve genelde kullanıldığı haliyle vitaminlerin neleri içerdiği, hangi şartlarda imal edildiği, daha da önemlisi bunların sıkıştırılmış besin olup olmaması hususlarının çok çok önemli olduğunu sanırım biliyorsunuzdur.

Özellikle de sıkıştırılmış besinlerden oluşan besin takviyelerini (genellikle bir çoğunun öyle olduğundan bahsediyor uzmanlar) kullanmanın hiç kullanmamaktan daha kötü sonuçları olabiliyormuş.

Hani zaman zaman duyuyoruz, kullanımlardan bir müddet sonra insanların metabolizmaları bozulabiliyor, aşırı kilo alımları veya tam tersi aşırı kilo kaybı ve daha bir sürü sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor kullananlar, işte bunu iyi tetkik etmek gerekiyor.

Muhtemelen siz bu konuda belki benden çok daha fazlasını biliyorsunuzdur ve kullanmakta olduklarınızı her açıdan güvenirliğini mutlaka ve yeterince araştırmış ve incelemişsinizdir zaten.

Bu konularda bilgili ve bilinçli olmak güzel. Bir çok insan bu konulara hiç vakıf değilken, sizin böylesi duyarlı ve olmanız açısından tekrar tebrik ediyorum. Stoklarınızı da iyi günlerde ve güle güle ve afiyetle tüketin inşallah.

vitaminlerden zarar gören pek yok, o nedenle eksikliklerinde olanları yaşamaktansa, vitamin kullanmak her zaman iyidir. çok düzenli kullanmanıza gerek yok, hatta daha iyi olabilir. ama günümüzdeki besinlerin, ne olursa olsun eskisinden kötü olduğunu bilen herkes, zaten vitamin ihtiyacını da kabul etmiş olur, bir de üzerine stress. en güzelini yapıyorsunuz bence

Back