Tatlı Tarifi Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı - Sütaş Süt Sponsorluğunda

KaramelDelisi

Geçmiş geçmiştir, gelecekse bizim
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Aralık 2016
1.519
3.442
31

Merhaba canım kk hanımları,
Hafif, lezzetli, çok basit ve görüntüsünü dilediğiniz gibi süsleyip servis edeceğiniz bir tarifle geldim.

Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı vişne (istediğiniz herhangi bir meyve)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta

Yapılışı;
Vişneleri tabağa alıp 3 yemek kaşığı kadar şeker ilave ederek karamelize oluncaya kadar pişiriyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.

Süt, irmik ve limon kabuğu rendesini tencerede güzelce karıştırıp pişiriyoruz. Limon kokusu mutfağınızı saracak.

1 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp tereyağ, şeker ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz. Homojen olarak iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.

Muhallebimiz ılıyınca 3 yumurtayı ekleyip yine güzelce karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz herhangi bir fırın kalıbına karışımı döküyoruz. Ben kelepçeli tercih ettim.

Soğuyan vişneleri üzerine yerleştiriyoruz.

Kenarlarına yağlı kağıt yapıştırmayı unutmama rağmen yine de kolayca çıkardım.

180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Ve sonunda mis gibi kokan tatlımızı soğumaya alıyoruz.

Afiyet Olsun!

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir tarif ilk defa görüyorum kuzum inanılmaz güzel gözüküyor pastadan hiçbir farkı yok sunumun çok fresh gözüküyor, limon Yeşillik çok yakışmış tadı nasıl oldu canım ,çok merak ettim eline sağlık başarılar dilerim canım karameliimm

Ellerine sağlık canım.ne güzel olmuş
Bol şans

Canım benim begenmene çok sevindim sütlü irmik tatlısı yazinca Google görsellerde çoğunlukla kalıp, tepsi sunumları çıkıyor İrmigin katılaşmasından dolayı istediğin kalıp şekli verebiliyorsun gercekten çok fresh mutlaka denemeni tavsiye ederim, limonun aroması harika keşke vişne mevsiminde olsaydık çok daha lezzetli olurdu.çok teşekkür ederim kirazlimmm

Ellerinize sağlık. Sütlü irmiği bilirdimde fırında pişeni ilk defa görüyorum. Görüntü çok güzel bana chessecake andırdı. Tadı nasıl acaba denemek isterim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…