-
- Konu Sahibi aysegulgoksahin
Bende visanne kullanıyorum. Ağrılarım 3 4 gun içine hafifledi. Eğer kistin varsa ultrasonda çıkar. Bağırsak problemlerin falan varsa kabızlık isallik derin endometrioziste olabilir. ben derin endometeiozisim . Agrilarim buyuk tuvaltle aradi geliyo snra hafifliyo. Laparoskopi olcam bu ay. Sennde boyle bi problem olablirTeskr ederim yorumun için .
Ben hiçbirşeyi anlamadım bu hastalıktan
Üç dört aydır sancı çekiyorum
D.kontrol habı yavaş etki edermiş dedi doktorum.buarada bu ikinci doktorum
Iki aydır bel agrısı adet sancısı çekiyorum.
Üç aydır adetlerim 20günden aşağı sürmüyor
Tükendim resmen
Bayan akrabalar bazı bitkileri önerdiler ama korkuyorum sancı cok fena oluyo
Birbaşka doktora daha gitmeye karar verdim
Bakalım
Peki Sizdede visanne yan etki yaptı mı nezamandır kullanıyorsunuz
Çok ağır bi ilaç
21 kullanıp 7 gun ara vermen gerekiyo. Adet görebilmek icin. Ben 2. Günü baslamistim. Ben ara veremiyorum ağrılarından dolayı ama normalde 7 gun ara vermen gerekiyor
Canım bende visanne kullandım 4 kutu bitirdim 3 kutuyu hiç ara vermeden ve aynı saatte içtim sonra kontrol e gittim küçülmüş kistim doktor bir kaç gün sonra tekrar başla hiç ara vermeden 3 kutu daha iç dedi ben bir kutu içtim eşimde sorun çıkınca bıraktım ve hamile kaldımMerhabalar yorumunuz için teşekkürler, 1 kutu 28 adet visanne içeriyor, 1 ay kullanmak gerekiyor. Prospektüsünde 1 ay ara vermeden kullanmak gerektiği yazıyor. kutu bitiminde diğer kutuya beklemeden geçilmesi gerektiğini söylüyor. ayrıca Visanne için adetinizin hangi günü başladığınız önemli değil diyor..İlaç elime geçince bilgilendim bende adetin kaçıncı günü başlama konusuna konusunda, Şifa olsun inşallah!
Canım bende visanne kullandım 4 kutu bitirdim 3 kutuyu hiç ara vermeden ve aynı saatte içtim sonra kontrol e gittim küçülmüş kistim doktor bir kaç gün sonra tekrar başla hiç ara vermeden 3 kutu daha iç dedi ben bir kutu içtim eşimde sorun çıkınca bıraktım ve hamile kaldım
Bunyeden bünyeye göre değişiyor. Ben 28 kullanıyorum ve adet göremiyorum. Genel olarak 28 kullanan çoğu kişi göremiyor. Doktorların tabirine göre kısa dönem menapoza giriliyor.Merhabalar yorumunuz için teşekkürler, 1 kutu 28 adet visanne içeriyor, 1 ay kullanmak gerekiyor. Prospektüsünde 1 ay ara vermeden kullanmak gerektiği yazıyor. kutu bitiminde diğer kutuya beklemeden geçilmesi gerektiğini söylüyor. ayrıca Visanne için adetinizin hangi günü başladığınız önemli değil diyor..İlaç elime geçince bilgilendim bende adetin kaçıncı günü başlama konusuna konusunda, Şifa olsun inşallah!
Amin canım. İnşallahGözünüz aydın çok sevindim :) Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :) Darısı kistten kurtulmak isteyenlerin başına :)
Merhaba arkadaşlar bende endometrozis hastasıyım. Doktor bugün bana visanne die bir hap verdi bnm kistim solda 6 cnm sağda 2 tane 3 er santim var. Şimdi nisandada tüp bebek tdavisi olucam bu ilacı kullanmam doğrumu ne zman bırakmam lazm bilginiz varsa yardımcı okur musunuz ?
Merhaba canım...bende de 5 cm boyutunda kistim vardı. 3 ay önce ameliyat oldum....Ameliyattan hemen sonra 3 aydır da visanne adlı ilacı kullanıyorum...Bana doktorum kist tekrarlamaması ve küçük odakların yok olması adına verdi ilacı...Bu ay sonu da tekrar gideceğim. Senin kistin büyük ve tüp bebek yapacaksan eğer 4 cm altında olması gerektiğini biliyorum...sanırım 4 cm altına düşünceye kadar kullanman gerekebilir.yalnız sana bir tavsiyede bulanacagım...çikolata kistleri tüplerde tıkanıklıklara yok açıyor.eğer tüp bebek düşünüyorsan tüplerine baktır. tüplerinin tıkalı olması tüp bebege engel değil lakin okuduklarımdan aldıgım bilgiler dogrultusunda sunu söylemeliyim eğer tüplerin içinde sıvı birikmesi varsa tüp bebegin tutunma olasılıgı malesef düşüyor.Önce tüplerini kontrol ettir. Tıkalı değilse çok şanslısın.Eğer tıkalıysa nedenini araştır.eğer sıvı birikmesi varsa önce bunun çözümünü bul derim. Çünkü tüp bebek hem zahmetli hemde maddi açıdan zorlayan bir süreç...o yüzden her aşamayı değerlendir ki sonuc hüsran olmasın. benim tüplerim tıkalı laparoskopide ortaya çıktı ama doktor sıvı birikmesimi yoksa başka birşey mi bilgi vermedi....bu doktora gidişimde bu konu üzerinde durmayı düşünüyorum çünkü benim de tüp bebek den başka şansım çok düşük.ve her ihtimali değerlendirmeyi düşünüyorum. Acil şifalar inşallah hayalini kurduğun bebişe kavuşursun canım.
Merhaba canım...bende de 5 cm boyutunda kistim vardı. 3 ay önce ameliyat oldum....Ameliyattan hemen sonra 3 aydır da visanne adlı ilacı kullanıyorum...Bana doktorum kist tekrarlamaması ve küçük odakların yok olması adına verdi ilacı...Bu ay sonu da tekrar gideceğim. Senin kistin büyük ve tüp bebek yapacaksan eğer 4 cm altında olması gerektiğini biliyorum...sanırım 4 cm altına düşünceye kadar kullanman gerekebilir.yalnız sana bir tavsiyede bulanacagım...çikolata kistleri tüplerde tıkanıklıklara yok açıyor.eğer tüp bebek düşünüyorsan tüplerine baktır. tüplerinin tıkalı olması tüp bebege engel değil lakin okuduklarımdan aldıgım bilgiler dogrultusunda sunu söylemeliyim eğer tüplerin içinde sıvı birikmesi varsa tüp bebegin tutunma olasılıgı malesef düşüyor.Önce tüplerini kontrol ettir. Tıkalı değilse çok şanslısın.Eğer tıkalıysa nedenini araştır.eğer sıvı birikmesi varsa önce bunun çözümünü bul derim. Çünkü tüp bebek hem zahmetli hemde maddi açıdan zorlayan bir süreç...o yüzden her aşamayı değerlendir ki sonuc hüsran olmasın. benim tüplerim tıkalı laparoskopide ortaya çıktı ama doktor sıvı birikmesimi yoksa başka birşey mi bilgi vermedi....bu doktora gidişimde bu konu üzerinde durmayı düşünüyorum çünkü benim de tüp bebek den başka şansım çok düşük.ve her ihtimali değerlendirmeyi düşünüyorum. Acil şifalar inşallah hayalini kurduğun bebişe kavuşursun canım.
teşekkür ederim cnm ama benm tüplerime falan bakıldı herheşyim kontrol edildi herhangi bir sıkıntı görülmedi yapılamamdı için sancılandığımda gitiğim doktor visanneyi yazdı bana tüp bebek doktorum yazmadı o yzdende öbür ay başlicağım için tedaviye nisan başı içiyorum şuanda benm evet kistlerim büyük ama olmicakda demedler aksine hep tüp bebeğe yönlendirdiler yumurta rezervimin düşüklüğü sebe,iyle bana ameiyat önermiyorlar şuanda şuanda bebek yapmam bunun tek çaresi görülüyor
teşekkür ederim cnm ama benm tüplerime falan bakıldı herheşyim kontrol edildi herhangi bir sıkıntı görülmedi yapılamamdı için sancılandığımda gitiğim doktor visanneyi yazdı bana tüp bebek doktorum yazmadı o yzdende öbür ay başlicağım için tedaviye nisan başı içiyorum şuanda benm evet kistlerim büyük ama olmicakda demedler aksine hep tüp bebeğe yönlendirdiler yumurta rezervimin düşüklüğü sebe,iyle bana ameiyat önermiyorlar şuanda şuanda bebek yapmam bunun tek çaresi görülüyor
teşekkür ederim cnm gerçektem amin inşallah Allah sağlıklı hayırlı bir bebek nasip eder bizlere..canım çok geçmiş olsun tekrardan...Visanneyi kullan çok iyi bir ilaç ama tabi yan etkileri de iyi oldugu kadar kötü...Tüplerinin tıkalı olmaması harika bir haber senin için. Tüp bebekte şansın daha fazla...dilerim sorunsuz bir transfer olur ve bebişini kucagına alırsın.
teşekkür ederim cnm gerçektem amin inşallah Allah sağlıklı hayırlı bir bebek nasip eder bizlere..
visanneyi o kadar doktora gittim daha yeni başka bir doktor yazdı banada saçma geldi madem böyle b,r ilaç vardı neden bana bunu söylemediler benm 1 tane olan kistim 8 ayda 4 tane oldu bundna dolayıda çok üzüldüm. şimdi regl olmam gerekitiği için kullanıyorum bakalım inşallah dediğin gibi tüp bebekle çaremi bulurum Allah yardımcımız olsn
benm başta kistim 3 cm di sonradan çoğalup büyüdü yani başlarda verebilirlerdi tmm çocuk istiyodum ama normal yolla olmicağı belli bişeydi tüp bebek dendi hep baştan ilacı verip bi süre kullanıp tüp bebek tedavisi olsaydım belki daha kolay olabilirdiAslına bakarsan 4 cm ve üstü kistlerde ameliyat çözüm olduğu için visanneyi vermezler ki bana da vermediler canım...çünkü bu ilaç kisti küçültüyor evet ama zaman gerekiyor.hemen gebelik istediysen belki o yüzden yazmamıs olabilir doktorların.yani kistin bu ilaçla tamamen kaybolmaz küçülür sadece.ne kadar küçülür dersen bu kistine ve bünyeme bağlı...ne zaman tüp bebek düşünüyorsunuz siz?
benm başta kistim 3 cm di sonradan çoğalup büyüdü yani başlarda verebilirlerdi tmm çocuk istiyodum ama normal yolla olmicağı belli bişeydi tüp bebek dendi hep baştan ilacı verip bi süre kullanıp tüp bebek tedavisi olsaydım belki daha kolay olabilirdi
yumurta rezervi azalttığı için ameliyat önermiyorlar tüp bebeğin daha mantıklı olduğu söyleniyorMalesef canım 3 cm kistlerde ameliyat önermiyolar....illa 4 ün üzerine çıkması gerekiyomussss... sende bebek istiyorum dediysen doğal yoldan denemeni tavsiye etmişlerdir.Çünkü bu kistle hamile kalanlarda var....Belli olmuyor.Visanne denilen ilaç senin yumurtamanı yavaşlatıyor ve bu ilacı kullandıgın sürece hamile kalamıyorsun zaten. ama anlamadıgım 6 cm olduktan sonra neden ameliyat yerine ilaç verdiler ki...sonucta ne kadar küçülebilirki bu kist zaten ameliyat derecesine gelmiş...Keşke visaneye başlamak yerine ameliyat olup temizlenip bir süre visanne kullanıp tüp bebege geçseydin.
yumurta rezervi azalttığı için ameliyat önermiyorlar tüp bebeğin daha mantıklı olduğu söyleniyor
ben 5 doktor gezdim...yumurtalık rezevlerin evt azalıyor ama inan su an o kist senin vucudunda ve zaten senin rezervlerini yiyor.Bu da başka bir bakış açısı...Benim doktorum bana direk tüp bebege gönderebilirim seni başarısız olma ihtimali yüksek dedi. bebek tutunamayıp düşebiliyormus.o yüzden ben ameliyat oldum. Bakalım bundan sonra neler olacak.İnşallah Senihn sıkıntı olmadan tutunur canım. bu öyle illet bir hastalık ki aslında herkeste aynı etkiyi vermeyebiliyor. kiminin tutunuyor kiminin tutunmuyor...kimi kistle hamile kalabiliyorken kimi kalamıyor.o yüzden kimse için net birşey söylenmiyor aslında hep ihtimal bunlar.Bende bir ihtimalin peşinden gidiyorum.Allah hepimizin sabrını hayırlı eylesin canım...Gönlümüzdekini nasip etsin.
yani şöylede birşey var her çikolata kisti aynı değil sana ameliyat önerip bana önermemeleri normal aslında yani herkese ameliyat önermiyırlar çünkü ameliyatta çözüm değil tekrarlıyor. hakkımızda hayırlısı zaman gösterecek tüp bebek herkes için aynı tutmayabilir sadece bizim için değil. ilki her zman tutmayabilir her zman deniyor ama belli olmaz tabi kısmet bu işler