- 8 Ocak 2015
- 14
- 5
- 46
-
- Konu Sahibi aysegulgoksahin
Cok gecmus olsun.
bende evre dort hastasiyim maalesef bebek olmasi icin tedaviler tedaviler;-(
Merak ettim 7ay gibi kisa surede nasil dort amekiyat oldun herdefasinda kistlermi cok buyudu laparaskopi ile mi oldun peki yumurta rezervin?
Ben bi ameliyatla yumurta rezervim azaldi ikincisi soz konusu olursa naparim bilmm
Arkadaslar yazınızı okudum lütfen banada yardımcı olun.
Ben cok sancım oldugundan adetliyken doktora gittim endometriozis dendi ve visanne verdi.
Kist varsa göremem dedi en az 6ay kullanacaksın dedi.
Kisti görebilmek için amaliyat şart dedi.
Ben bir ay kullandım sancım gitti .
Ama....aşırı göğüs agrısı yaptı uyutmuyordu.
Depresyona girdim tüm gün uyuyordum.
Kilo aldım vs vs
Başka doktora gittim 2.5cm kistin var dedi.
D. Kontrol hap başladım. Derken ikinci hafta acillik oldum kistim patlamış.
Şuan d.kontrol h. Ile devam ediyorum ağrılarım geçmedi.hergünüm aglayarak geçiyor.
Neyapacagımımşaşırdım başka kistlerimdemi var.
Cevrem cocuk yap geçer diyor bir değil iki değil kimi görsem bunu söylüyor.
Doğruluk payıyoluylavarmı bilmiyorum.
Açıkcası bu sancıyı çekene kadar ikinci cocuğu yaparım daha iyi
endometriozis ultrason yoluyla görünebilen bir hastalık diil sadece laparaskopi yada cerrahi ameliyatla ile tespit edilebilen bir hastalıktır ben ileri derece endometriozis hastasıyım evt belirtilerinde ağrılı adet görme vardır fakat en önemli belirtisi çikolata kistidir ultrasonda sadece onu görebilirler endometrium denilen rahim içi tabaka her ay kendini yeniler normal insanlarda bizim gibi hastalarda ise bu tabaka yenilenmediği gibi rahmin dışında da gidip yerleşebilir benim bağırsaklarım dahil olmak üzere bir çok yerimde var rektuma vuran ağrılar kasık bölegemdeki ağrılar beni sık sık hastaneye yatırıo sanırım sizde varsa bileki sanmıom bir çocuğunuz olduğunu söylemişsiniz bu hastalık aynı zamanda kısırlık yaparendometriozis ultrason
Benim bi arkadasimda tuplerini aldirdi. Tek sansi tup bebek. Hamgi doktora tekrar ameliyat olacaksin bendede cok yapisiklik var yine tup yaptikslm dayanılmayacak ağrılar ve kistlerim yüzünden o ameliyatları oldum malesef.Şu anda dianayıda bıraktım çünkü tansiyonum çok yükselio ve rahmim çok incelmiş şimdi yeniden visanne e başladım bir ay olacak bakalım bende bebek olması için bile bir ameliyat daha geçirmem lazım Allah kısmet ederse yeni bir doktor ve tedavi şekli buldum onu deneyeceğim anlayacağın yeniden bir ameliyat daha olacağım micro cerrahi yolu ile bu şekilde içerdeki yapışıklıklar daha iyi temizleniomuş ve içerinin temizlenmesi beni rahatlatacak hazır temizlenirkende tüplerimi vs alacaklar ondan sonra tüp bebek şansım var
Doç Dr M Murat Naki ye ameliyat olmayı düşünüyorum şu ana kadar beni en iyi o bilgilendirdi ve mikro cerrahide en iyisi o ameliyatta gerekli olan herşeyi yapacağını söylediBenim bi arkadasimda tuplerini aldirdi. Tek sansi tup bebek. Hamgi doktora tekrar ameliyat olacaksin bendede cok yapisiklik var yine tup yaptik
Hayır. O tm koruma sağlamaz. Kisti küçültüyor ve adet görmüyor.sunBu visenna dogum kontrol hapi gibi bisey mi
Arkadaşlar sol yumurtamda 3 cm çikolata kisti oluşmuş doktor 3 aylık ilaç (visanne) tedavisi önerdi. 1 ay dır kullanıyorum ama şişkinlik, ara kanama ve psikolojik sıkıntılarım var. Bugün ağlayarak dr aradım başka ilaç veremem dedi. nolur kullananlar tavsiyelerinizi bekliyorum
Normal cnm bunlarBen de kullanıyorum, 7 adet içtim, devam ediyorum.Karnımda deli manyak şişlik yaptı, sanki gaz bombası gibiyim, çok sancım oluyor.
21 kullanıp 7 gun ara vermen gerekiyo. Adet görebilmek icin. Ben 2. Günü baslamistim. Ben ara veremiyorum ağrılarından dolayı ama normalde 7 gun ara vermen gerekiyorMerhabalar Visanneye adetinizin 3.günü başlayıp 28 gün mü kullanıyorsunuz ? Geçmiş olsun :)