- 14 Haziran 2011
- 218
- 271
- 103
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Annelik içgüdüsüyle hareket ettiğini varsayıp, saygı duyuyorum:)
Viv birakma onu sokaga
Ya sahiplendir ya da kalsin. Biliyorsun bende de 3 kedi var ve mahvediyorlar beni ne kadar daralsam da bir koklamam yetiyor. En iyi sen anlarsin. 4.nun esiginden donduk biz de ama eve almissin hazir bence yuva ara benim de aklimda o guzel sarman, sahiplenmek isteyen olursa seslenirim. Gerci zor birilerini bulmak, gene de zorla eve iyice alismadan belki sahiplenecek birileri bulunabilir.
Ayrica inanilmaz guzel esek
Bir de sokak hayvanlarinin yasam ortalamasi 3-4 yil. Benim kedilerim 10,11 ve 12 yasinda. Sebebi ne ola ki?
Nasil bir dunyada onlara alan, doga, gida, yasama hakki bile verilmeyen bir dunyada yasadiklarini gercekten idrak edemiyor musunuz?
Kedilerim benim evlatlarim ayrica, buna da bir karismayin yahu...
Bir bu kalmıstı laf söylemediğiniz valla nasıl çatacaklarını şaşırttılar artık. Hiçbir dostumu, ev arkadasımı da o kadar sevmedim ayrıca. Dost sözcüğü onlara olan sevgimi karsılayacak bir kelime değil.
+1
Yani nesi garip ? Cidden anlamıyorum sapıkmışız gibi muamele görüyoruz burada. Ay asabım bozuldu.
Biliyorum kiyamayacagini, ben de nasil darlaniyorum bilsen, normal ev duzeni hic tatmadim, ne perde biraktilar ne hali, surekli tuyuyle ugras falan diye deliriyorum, 1 saat sonra oluyorum asklarindan. Aynen biliyorum o hissi, iste evlat gibi o yuzden omur boyu seni darlasa da uzse de gozun kapali sevdigin bir sorumluluk.Bak beni sen anlarsın işte. Canıma okuyorlar eşşekler ama dediğin gibi bir koklamam yetiyor. Benimki bir düşünceydi sadece ara ara çok bunalınca geliyorlar bana ama bırakamam ki :) Hatta %100 içime sinmezse sahiplendiremem de bakma mızırdandığıma bu aralar sıkıntılıyım ondan tahammül sınırım düşük. Yoksa kıyamam kıyabilecek , gördüğümde yanından geçip gidecek olsam evime almazdım ki zaten
Biliyorum kiyamayacagini, ben de nasil darlaniyorum bilsen, normal ev duzeni hic tatmadim, ne perde biraktilar ne hali, surekli tuyuyle ugras falan diye deliriyorum, 1 saat sonra oluyorum asklarindan. Aynen biliyorum o hissi, iste evlat gibi o yuzden omur boyu seni darlasa da uzse de gozun kapali sevdigin bir sorumluluk.
Sen bakin, duyur belki birileri cikar ya da senin kismetinmis deriz eve iyice yerlesir
İsteyen istediğini düşünebilir, söyleyebilir. Ama gelip de 'böyle söylemenden rahatsız oldum' demek nasıl bir özgüven örneğidir o kısıma şaşırdım.
canim cok geçmiş olsun. dışarıdan bizim kizlarin da ödü kopuyor. belki de ona kizdigini ve tekrar sokaga bırakacağıni sandi yavrucak. uzme kendini kötü niyetli davranmamissin, bir daha yapmazsin zaten. benim de tahminim kizginliga girmis olmasi yönünde. bir an önce takip edip kisirlastir yoksa evdeki herkese en cok da kendisine eziyet biliyorsun. aslinda evde dört kedi varken dis kapida miyavlamasi cok ilginc. sıkılmıs falan olamaz, ne de olsa bol bol oyun arkadasi var. belki baska birsey istiyordur. mesela sevdiği bir oyuncak yada mama? kediler bazen bu tarz isteklerini cok anlamsiz objelerle linkleyebiliyorlar. mesela biz dışardan gelince onlara bir sey vermiş ya da sevmis oluyoruz, bazen onu anlatmak icin de dis kapiyi isaret edebiliyorlar. hatta bazen biz evde fazla gürültü yapip temizlik yapinca bizimkiler bize gidin de kafayi dinleyelim edasiyla kapiyi gosteriyorlarBugün çok kötü bir tecrübe yaşadık. Benim ihmalim de vardı ve bir şey olsaydı kendimi asla affetmezdim. Hardal belki de sokaktan geldiği için mi bilmiyorum kilit altında duramayan asla özgürlüğünden taviz vermeyen bir kedi. Neden böyle dediğimi anlatayım. İki gündür evde temizlik var ve haliyle özgürlükleri de kısıtlanıyor ve buna çok öfkeleniyor. Ve sanırım yavaştan kızgınlığa da giriyor çünkü agresifleşmeye de başladı. Bugün yine kapalı odalardan rahatsız oldu ve sokak kapısının önünde bağırmaya başladı. Bahçeye indirsem ne yapar 1-2 tur atar yukarı çıkarız belki diye düşünerek indim ama apartman kapısından bakamadı bile çok korktu ellerimi parçaladı ve gerisin geri asansöre koştu ve o sırada kapanan asansör kapısı üstüne doğru geldi. Kapı sensörlü anında geri açıldı ama çok korktu ben de korktum kucağıma aldım kalbi güm güm atıyordu. Eve geldik biraz yemek yedi oynadı sustu. Şu an 8 ya da 9 aylık ve bugüne kadar yaşamadık böyle bir şey muhtemelen kızışmaya başlıyor. Sokağa bırakmayacağıma göre kısırlaştıracağım ama önce bakayım durumuna çünkü veteriner kızışıkken ameliyat yapmıyor.
Gerçekten çok korktum ve vicdan azabı duydum aklıma hastanedeki otomatik kapıya sıkışan kedi geldi. Neden öyle bir şey yaptım bilmiyorum Hardal sokaktan geldiği sokağı bildiği için oyalanır belki dedim bahçemizdeki çimler yeni biçildi tertemizdi. Bazen çok boş bulunuyorum bu da o anlardan biri oldu. Şu an ezan okunuyor ve af diliyorum ona bu korkuyu yaşattığım için.
Hasta bile olsa sokakta iyi kötü bir hayatı vardı ve ben onu alıp ev ortamına alıştırdım artık sokakta yapamaz zaten ödü patladı bugün. Kimseye sahiplendirmeyeceğim de kısırlaştırılıp bizle beraber yaşayacak.
Bi an bu konudaki minnoş sandım.. Umarım tüm canlar huzur bulacağı yuvalar bulur.
Eki Görüntüle 1912422
canim cok geçmiş olsun. dışarıdan bizim kizlarin da ödü kopuyor. belki de ona kizdigini ve tekrar sokaga bırakacağıni sandi yavrucak. uzme kendini kötü niyetli davranmamissin, bir daha yapmazsin zaten. benim de tahminim kizginliga girmis olmasi yönünde. bir an önce takip edip kisirlastir yoksa evdeki herkese en cok da kendisine eziyet biliyorsun. aslinda evde dört kedi varken dis kapida miyavlamasi cok ilginc. sıkılmıs falan olamaz, ne de olsa bol bol oyun arkadasi var. belki baska birsey istiyordur. mesela sevdiği bir oyuncak yada mama? kediler bazen bu tarz isteklerini cok anlamsiz objelerle linkleyebiliyorlar. mesela biz dışardan gelince onlara bir sey vermiş ya da sevmis oluyoruz, bazen onu anlatmak icin de dis kapiyi isaret edebiliyorlar. hatta bazen biz evde fazla gürültü yapip temizlik yapinca bizimkiler bize gidin de kafayi dinleyelim edasiyla kapiyi gosteriyorlar
Holavida ne kadar duyarlı duygusal biri olduğun satırlarından akıyor. Ben de kedilere daha doğrusu bütün hayvanlara çok düşkünüm. Son yıllarda gayet iyi bi gelirim var gözümün gördüğü hasta kedileri tedavi ettirebiliyorum. Ama hepsini eve alamayız ne kadar sabırlı fedakar olsak da. Ben aşıları yapılmış ve kısırlaştırılmış kedilerin bahçe gibi az çok korunaklı yerlere bakılmasını acımasızca görmüyorum. Zaten kediler dışarıda yaşama dürtülerini kolayca kaybetmez. Benim de bahçede baktığım kediler var kışın sığınacağı içinde battaniye olan bi karton kutu ve düzenli mama koymak yeterli. Bütün kedileri evde bekleyemezsiniz sakın bunun için kendine eziyet etme. Bahçeye bırak bi gözün üstünde olsun zaten evde kedilerin var. benim de evde dört bahçede iki kedim var seni anlayarak yazıyorum İnan ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?