Vicdan kalmamış.

Depremin şoku acısı kayıpların üzüntüsü yaşanırken birde insanlar hasar gören evlerinde hırsız nöbeti tutar oldu ne kadar acı :KK43:

Depremin şoku acısı kayıpların üzüntüsü yaşanırken birde insanlar hasar gören evlerinde hırsız nöbeti tutar oldu ne kadar acı :KK43:
Koylerde artik silahlarla bekliyor insanlar. Ne yapsinlar ki polis asker enkazlarla mi ugrassin bu pisliklerle mi ugrassin. Saglam ev yok zaten. En saglam apartmanlardan biri bizimdi sozde oda yikilmak uzere.

Herkese merhaba. Bu zor süreçte rabbim yardımcımız olsun inşallah. Deprem bölgesinden yazıyorum. En çok hasar alan bir ilçedeyim. İlçe komple yıkılıp yapılacak. İnsanlar eşyalarını alabilmek için uğraşıyorlar. Bizim apartmana ise hırsız girmiş. İnsanların şu çaresizliğinde nasıl insanlar var artık anlayamıyoruz. Apartmana girmiş çıkmıyor, polis apartmana giremiyor hasardan dolayı. Polislere taş atıyor yukardan, öğlenden bu yana hırsız apartmanda polisler aşağıda bekliyor. Gerçekten kıpırdar halimiz kalmadı rabbim bizi sınıyor biliyoruz, aetçılar durmak bilmiyor. Şu küçücük şehirde nerdeyse tanıdık insan kalmadı birde bunları yaşayıp yıkılıyoruz. Lütfen dua edin bizlere, ki rabbim bizi feraha çıkarsın.
Yani biliyorum zor sizin için. Canınızı kurtardınız ama eşya da yonga. Ama inşallah apartman yıkılır o da altında kalır. Bu durumda bu hareketi yapana başka ne denir bilmiyorum

Ne yazik ki!!!! Dun gaziantepe gittik eksik gidermeye sarj makinesi basligi 200 tl!!! Kimse de kalmadi vicdan
Böyleleri bir yudum suya muhtaç kalsınlar inşallah.
Ben de iskenderunluyum, ailem ve anne tarafımdan bütün akrabalarımız orda.
Kuzenimle ikinci gün anca konuşabildim. Beş tane suyu 300 liraya sattılar dedi. Bir poğaça 30 lira ekmek 10 lira dedi.
Allah belasını versin şu acımızda böyle fırsatçılık yapanların yağmacıların hırsızların tüm ahlaksızların.

Bu nasıl bir vicdan bu nasıl insanlık ben anlamıyorum imkanı olan bedava vermesi gerekirken bir de üzerine bunu yapıyorlar
Gercekten bezdik artik zaten hicbirseyimiz kalmamis arabanin anahtarini alirken telefonlar yanindaydi telefonlar da oyle aklimiza geldi. Yasadigimizi bir biz bir Allah biliyor insanlar akillanmiyor ama

Yani biliyorum zor sizin için. Canınızı kurtardınız ama eşya da yonga. Ama inşallah apartman yıkılır o da altında kalır. Bu durumda bu hareketi yapana başka ne denir bilmiyorum
Soyle ki belirttigim gibi burada tek bi ev kalmayacak yikacaklar hepsini, insanlar tekrar donene kadar yasamini idame ettirebilecek birseyler istiyor. Kimi ayakkabisiz cikti, kimi corapsiz uyurken nasil olunursa iste. Bazilarinin yillarinin birikimi evlerinde insanlarada birsey diyemiyorum sonucta sag kalan yasamini devam ettirmek zorunda

Böyleleri bir yudum suya muhtaç kalsınlar inşallah.
Ben de iskenderunluyum, ailem ve anne tarafımdan bütün akrabalarımız orda.
Kuzenimle ikinci gün anca konuşabildim. Beş tane suyu 300 liraya sattılar dedi. Bir poğaça 30 lira ekmek 10 lira dedi.
Allah belasını versin şu acımızda böyle fırsatçılık yapanların yağmacıların hırsızların tüm ahlaksızların.
Evet ya nasil da firsata cevirdiler hemen bu isi. 1 kilo domatese 70 lira fiyat veren mi ararsin, bebegine biberon almak isteyene param yok olunca getirirm diyen tanidiga bile vermeyen market sahibi mi ararsin ne ararsan var. Sizlerede cok gecmis olsun

Maalesef ki hirsiz hala icerdeymis. Hangi dairede oldugu belli degil. Bugun komsularla daireleri bosaltacagiz sira ile polis gormus muhtemelen bizim dairededir kapi acikti cunku. Dunde ne alakaysa polis oglumun cuzdanini bulmus binanin cevresinde aradilar esim gitti aldi ama parasi icindeydi almamislar. Sanirim eline gecenleri tasiyamayacaklari icin pencereden falan atiyorlardi ki asagi inip toplayabilsinler diye. Ne gunlere kaldik ya rab! Deprem esnasinda Allahim nasil hesap verecegiz öldük kesin demistik bizim icin dönüm noktasiydi, bu insanlarin hic mi Allah korkusu yok hic mi ders olmadi caniyla sinanmak anlamiyorum

Soyle ki belirttigim gibi burada tek bi ev kalmayacak yikacaklar hepsini, insanlar tekrar donene kadar yasamini idame ettirebilecek birseyler istiyor. Kimi ayakkabisiz cikti, kimi corapsiz uyurken nasil olunursa iste. Bazilarinin yillarinin birikimi evlerinde insanlarada birsey diyemiyorum sonucta sag kalan yasamini devam ettirmek zorunda
Yok hiç kimsenin buna laf etmesi mümkün değil. Elbette eşyaları da almak isteyecekler. Sıfıra indi insanlar. Allah yardımcınız olsun

X