Vicdan Azabi Cekiyorum Sizce Ne Yapmaliyim

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
Kizlar sizden bir akil istiyorum.Annemin maddi durumu babamin olumunden sonra kotulesti ve 40 yasindan sonra calismak zorunda kaldi. Suan 55 yasinda ve calisiyor. O hep benim kizim dogunca ona bakmak istedigini soyledi. Ama tabi maasinida benim vermem gerekiyor. Veririm vermesinede onun aldigi maas benim aldigim maasla ayni . Ustelik sua is yerinin sagladigi imkanla kizimi is yerini kresine ucretsiz verebiliyorum. Tabi kizim kucuk ama en azindan istedigimde onu gorebiliyorum. Ben anneme destek olmaya caliyorum kucuk kucuk ama onu evde oturtacak bir paramiz yok. Annemde bunla ilgili bana surekli soyleniyor cocuk kucuk kreste hasta oluyor. Ben torunuma bakarim diye. Bende evet evlat olarak vicdani yonden rahatsizim bu durumdan. Ona benim bakmam en azindan evinin kirasini odemem lazim .ama kari kocada anca geciniyoruz. Ben calistigim maasi anneme versem ben niye calisatimki oturur cocuguma kendim bakardi.. Annem bunla ilgili surekli soyleniyor. Ben bisey diyemiyorum. Herkes torununa bakiyor diyor. Ay bilmiyorum bu durum beni cok üzüyor

1.si çocukları anneanneye babanneye doğurmadığımız için böyle bir talep karşısında vicdan azabı duymamıza gerek yok. Birde çalışmak istemiyorda, rahat etmek için çocuğu bahane ediyor gibi geldi bana.

2.side 55 yaş çalışabilecek durumda. Ben o yaşta çalışmasam, çocuklarıma kambur oluyorum diye ölürüm utancımdan. Sizin eli ayağı tutuyorken annenize bakma mecburiyetiniz yok. Eviniz ayrı, bütçeniz ayrı.

açık açık söyle.
aynı parayı karşılayamam diye.
birde çocuk kreş yaşına gelince mecbur göndericem o zaman ne olacak de?
şurda 4 sene baksa sonra ne yapmayı düşünüyor acaba.
Soyluyorum ama sanirim isin sonu sen ise git ben cocuga bakarima donuyor. Bu kadar okudun evde oturacak halin yok oluyor.

Vicdan azabini annemi calistirmak yerine evet ev kirasini odeyip evde oturtturamadigim icin duyuyorum. Sonucta binbir emekle buyuyor cocuklar. Evlatta anneyi yaslaninca rahatlatabilir ama param yok sorun o.

Bakin anneniz eger bir hastaligi yoksa gayet de calisabilecek yasta. Ayrica size surekli boyle baski yapmaya hakki yok. Islerinizi kolaylastirmak yerine surekli zorlastiriyor. Eger cok bakmak istiyorsa parasiz baksin. Parayla bakici da bakar. Bu da mumkun degil. Neyin zorlamasi bu anlamadim ki.

Anneniz kızınıza baksa bile kızınız en kötü 4 yaşında anaokuluna başlayacaktır. Anneniz 2 yıl baksa kızınız okula/kreşe başlayınca ne olacak? Annenize gerçekleri yapabileceklerinizi söyleyin. Baksa bile bir iki yıl sonra iş hayatına dönmesi gerektiğini anlatın. Kabul ediyorsa siz bilirsiniz. Anne ve kv ler evet çocuk bakıyor ama bildiğim kadarıyla ya ücretsiz bakıyorlar ya da faturalarını ödeme Pazar masrafını verme şeklinde ödeşiyorlar. Annesine kv sine asgari ücret verip sigorta yapan duymadım.
Annenizin faturalarını karşılamak ya da Pazar masrafını görmek annenize yeter mi?

İşyerinde ücretsiz kreş imkanı varsa kesinlikle kreşe devam edin ,çocuğunuz için de bu daha iyi .sürekli birbirinizi görebilirsiniz .Anneniz de bakmaya değil sevmeye gelsin .

bu arada vicdan azabı çekmenizi gerektirecek bi durum yok. siz mantıklı davranıyorsunuz. anneniz düşüncesizlik ediyor.

Bence vicdan yapılacak bir durum yok. Şartlar ortada. Para için çalışıyorsunuz yoksa evde niye kızınızla biraz daha vakit geçirmeyesiniz ki. Çalışıp parayı olduğu gibi başkasına verdikten sonra ne anlamı kalıyor? Çalıştığım için kızımı büyütemeyeceğim ama çalıştığımdan da birşey anlamayacağım. Anneniz biraz daha çalışsın yapacak birşey yok.

Vicdan azabini annemi calistirmak yerine evet ev kirasini odeyip evde oturtturamadigim icin duyuyorum. Sonucta binbir emekle buyuyor cocuklar. Evlatta anneyi yaslaninca rahatlatabilir ama param yok sorun o.
Yaşlanmadılar, sorun orada. Sağlıklı yaşlanma; iş hayatına devam, düzenli spor, sağlıklı beslenmenin devamına bağlı. Yani klasik bi türk kafasının kimseye faydası yok. Hala üretime katkıda bulunabilen bi kadını/adamı “sen yaşlısın” diye evde oturtmanın bi anlamı yok. Elden ayaktan düşene kadar herkes kendine yetmeli.

Anneniz sizin üzerinizde psikolojik baskı kuruyor(durumunuzu gördüğü halde böyle konuştuğu için diyorum). Babanızın vefatından önce çalışmış olsaydı şu an emekli olurdu ve çalışmasına gerek kalmazdı. Onun çalışma hayatına geç atılmış olması sizin suçunuz değil. Siz burada yazdıklarınızın aynısını annenize söylemediğiniz sürece size bunları söylemeye devam edecektir.

Keşke imkânınız olsaymıs, başka kardesiniz yok mu annenize maddi anlamda yardımcı olacak? Mevzu anne baba olunca basının çaresine baksın gibi bir bakış açısına sahip olamıyorum ben.

Belki çalışma şartlarından yorulduğu için torununa bakmak daha kolay ve rahat gelmiştir annenize de üzüldüm açıkçası ama sizin ayni maaşı ona veremeyeceginizi biliyor mu ve tâbi sigorta durumu da önemli. Çocuk biraz büyüyüp kres çağına gelince anneniz yeni bir iş bulmakta çok zorlanır yaşı dolayısıyla.

Durumunuzun olmadıgını annenız bilmiyor mu da sürekli yüzünüze vuruyor ben bakarım ben ederim diye.. Onun yaptıgı yanlıs bence.. Ufaktan yardımcı olursunuz tabi ama durumunuz musayıt degilse de yapacak birşey yok. Tek cocugu sizmisiniz bu arada?

Annenize işten ayrılıp toruna bakınca nasıl geçineceksin annecim de o zaman anlar belki sizin onu maddi yönden destekleyemeyeceginizi.evet toruna bakılıyor ama çoğusu bedava bakıyor.açık açık konuşun bence maddi beklentisi yüksek olmadan bakmak istiyorum derse ne güzel ama çalıştığınızı annenize vermeniz pek akıl karı değil.ya da sizinle yaşama ihtimalini istiyor olabilir mi?

Belki annenize daha mutlu isteye isteye çalışcağı başka bir iş bulmakta yardımcı olabilirseniz sitemleri bitebilirBelli ki işinde sıkıntılı.Mevzu anne baba evlat yani en kymetlilerim olunca başının çaresine baksın bişekilde diyemiyorum ben

Annesi çalışabilecek yaşta olabilir ama kim 55 yaşındaki annesinin çalışmasını ister ki ? Sizi çok iyi anlıyorum. Çocuğunuzu kreşe ücretsiz veriyorsunuz ya , kreş ücretleri aşağı yukarı 800 tl civarında. Vicdanen rahat olmak istiyorsanız o 800 lirayı annenize verin. Ancak bu kadar yapabiliyorum deyin. Keşke dubleks bir eviniz olsaydı veya kocaman bir eviniz ,anneniz sizinle yaşasaydı. Ama herkesin imkanı bir yere kadar. Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…