• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vetrigo mu yoksa anksiyetemi

ish

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
69
4
6
32
Selam tam olarak anlaya bilmiyorum başımda sersemlik sanki başım dönyor gibi oluyorum gün boyu atak şeklinde geliyor doktora gitmedim hiç önceden anksyete panik atak hastasıyım tedavi olundum anksyeteye göre 10 gündür baş dönmem başladı ilk önce atak geldi kalbim hızlı çarpdı sonra durum bu vertigo olduğundan şüpelenyorum varmı benim gibi olan lütfen yardım dedin😔

Selam tam olarak anlaya bilmiyorum başımda sersemlik sanki başım dönyor gibi oluyorum gün boyu atak şeklinde geliyor doktora gitmedim hiç önceden anksyete panik atak hastasıyım tedavi olundum anksyeteye göre 10 gündür baş dönmem başladı ilk önce atak geldi kalbim hızlı çarpdı sonra durum bu vertigo olduğundan şüpelenyorum varmı benim gibi olan lütfen yardım dedin😔
Geçmiş olsun. Vertigoda genellikle başınızı hareket ettirdikçe baş dönmesi artar, yatarken baş dönmesi azalır ya da tamamen durur. Buradan yorumla şu var demek yanlış olur bir doktora gitmekte fayda var.

Geçmiş olsun. Vertigoda genellikle başınızı hareket ettirdikçe baş dönmesi artar, yatarken baş dönmesi azalır ya da tamamen durur. Buradan yorumla şu var demek yanlış olur bir doktora gitmekte fayda var.
Vertigom var tuttuğunda yatsanda geçmiyor.Yattigin yerde tüm dünya donuyor

Canım vertigonun çeşitleri var. pozisyonel vertigo mesela ilaçla düzelmiyor. odyoloji bölümünün basit manevra hareketleri ile kulakta oynayan kristalleri yerleştirmesiile düzeliyor. BazI vertigo türünde ilaç kullanmak gerekiyor. Kiminde iç kulaktaki kristaller oynamış olabiliyor kiminde de dış kulakta. Kristaller oynadığı için mide bulamtısı yaşayan da var yaşamayanda. Yani bu kristallerin oynaması bünyeden bünyeye vücudun dengesini değiştirebiliyor. Kalp çarpıntın kristallerin oynamasından kaynaklı olabilir. Bazen şeker ve tansiyon dengesini bile değiştiriyor küçük bir krisal oynaması. Ve basit bir manevra hareketi ile düzeliyor. Ben haftalarca yemek yiyemedim bulantıdan meğer vertigoymuş. Acıbadem maslak hastanesinde nöroloji dr elif ılgaz aydınlar var. Baş dönmesi konusunda çok bilgili tavsiye ederim. Benim elim ayağım titriyordu artık ne olduğunu hiç bir doktor bulamamıştı. Sonra elif hanımı allah çıkardı karşıma.

Merhaba tam olarak nasıl baş dönmeniz

Selam atak şeklinde geliyor kafamda ağırlık hissi hafif baş dönmesi sersemlik gibi haller oluyor. Önceden anksyete hastasıyım
Bende anksiyete hastasıyım hatta 2 aydır ilaç kullanıyorum. Tam ilaca başladığım sırada aynı bu belirtileri yaşadım. Mr falan çekildi bişey çıkmadı. Vertigoda değilde kulaktaki basınçla alakalı olabilir dedi. 2 ay antidepresanla birlikte vertigo ilacıda kullandım daha yeni bıraktım. Çok şükür şiddetli baş dönmelerim geçti ama başımdaki garip his hala var. Başım ağrıyo gibi ve ağırlaşıyo gibi. Geneldede boş kalıp kendimi dinleyince oluyo. Bende bi travmadan sonra ortaya çıktı

Back