Vertigo!! Yardım! Hayatım durdu.

Benim alerjik rinitim var ilaç kullanmıyordum , birden kulağım ağrımaya kaşınmaya çınlamaya başkadı .Ertesş gün doktor kulağımda egzama oluştuğunu söyledi .. o gün sersemlik sarhoşluk baş dönmesi vardı kafamı kaldıramadım bi çay bile içemiyordum zar zor lavaboya gidiyordum. Kulağıma kreme ve alerji ilacıma devam ettikçe 6 gün sonra falan geçti .. muhtemelen kulakla ilgili bi problemdir geçmiş oldun en azından acile gidin kötü olursanız
Cok tskr ederim. Aynen bisey olunca direk acil aklima geliyor. Insallah en kisa zamanda duzelirim

Bu acıyı anca yasayan biri anlar. 2 yıldır cebelleşiyorum. Kulak kristallerim oynadıgında pat bir bayılırım bir daha kendime gelemem. Bende orta kulak iltihabı var. 2 sene önce düşük tansiyon ve bir ilaç kullanmamla bayıldım gözümü hastahanede açtım. Kulak kristallerim oynamış ve günlerdir uzun bir çınlama sesiyle yaşadım. Genelde kulak iltihaplanmalarından meydana gelir tabii baska sebepleri de var. Pandemiden dolayı bende doktora gidemiyorum.

Şimdilik spor yapıyorum çok iyi geliyor. Ve beslenmenize çok dikkat edin bol bol su için. Ruhsal olarak zinde kalmaya özen gösterin.
Cok tesekkur ederim bol bol su iciyorum kahveyi alkolu cikardim. Cok kotu bir duygu durumu gercekten Allah sabir versin yasayan herkese. Bu yazdigindan sonra bende sporu yavas yavas yeniden hayatima koyayim. Psikolojikmen baya cokertiyor insani. Cok sagolun

İşi niye bırakasın kız en kötü evden çalışırsın ya da iyileşen kadar ücretsiz izin alırsın

Özel klinik yok mu? Bir kez paraya kıy, işten güçten kalma
Burda ozel bir doktoru aradim benimle iletisime gececekler daha bekliyorum daha bekliyorum pandemiden dolayi her sey cok yavas. Haklisin isi neden birakayim. Ama sanki bir daha ben ben olamayacak kadar umitsizdim🤦‍♀️

Öncelikle çok geçmiş olsun.. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışın. Alkol, sigara , çok tuzlu yiyecekler ve bu gibi şeyler tetikliyor diye biliyorum.insallah şifa bulursunuz:KK200:

2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.
Cok gecmis olsun 🤢 ben de vertigo olmustum bir ara,hatta iki ay falan ugrastim hic de bilmezdim vertigo diye bir sey o zamanlar. Aynen dedigin gibi elimi kaldirsam basim donerdi. Ben de bi gun gecer diye onemsemedim ama baktm olacak gibi degil doktora gittim. Bir ilac yazmisti bana kullandim bir seye yaramadi acikcasi. Bende kulak ici kristalleri oynamis o da bas donmesi vs yapiyormus,basim dondukce de bulanti ve kusma. En sonnda bir kbb uzmani beni sedyeye yatirip ensemden hizlica kaldirip boynumu cevirmeli bisiler yapti ve gecti bir anda. Vertigo manevrasiymis. Ama sakin evde kendin deneme yalnis yaparsan boynun bile cikar Allah korusun. Evet hayati felc ediyor ama sakin ol, bir sekilde bir doktora ulasmaya calis ,🤗

Bu boyle olmaz, burdan kimse teshis koyamaz ki. Ickulak kristalleriniz yerinden oynamis olabilir, norolojik olabilir, psikolojik olabilir ...

Ben derim ki Istanbul/Ankarada bildiginiz iyi bir ozel hastaneyi arayin, durumu soyleyin doktorla whatsappten randevu ayarlasinlar. Para isini aileniz halledebilir veya siz banka transferiyle yapabilirsiniz. Gecmis olsun.
Watsapptan arayabilmeyi hic dusunmemistim. Fikir icin cok sagolun online iyi bir doktor arastirim ben.

Cok gecmis olsun 🤢 ben de vertigo olmustum bir ara,hatta iki ay falan ugrastim hic de bilmezdim vertigo diye bir sey o zamanlar. Aynen dedigin gibi elimi kaldirsam basim donerdi. Ben de bi gun gecer diye onemsemedim ama baktm olacak gibi degil doktora gittim. Bir ilac yazmisti bana kullandim bir seye yaramadi acikcasi. Bende kulak ici kristalleri oynamis o da bas donmesi vs yapiyormus,basim dondukce de bulanti ve kusma. En sonnda bir kbb uzmani beni sedyeye yatirip ensemden hizlica kaldirip boynumu cevirmeli bisiler yapti ve gecti bir anda. Vertigo manevrasiymis. Ama sakin evde kendin deneme yalnis yaparsan boynun bile cikar Allah korusun. Evet hayati felc ediyor ama sakin ol, bir sekilde bir doktora ulasmaya calis ,🤗
Cok tesekkur ederim aynen benimde bir kbb ulasmam lazim insallah en kisa zamanda benide tedavi ederler. Geciyor olmasini bilmek ne guzel sey

Cok tesekkur ederim aynen benimde bir kbb ulasmam lazim insallah en kisa zamanda benide tedavi ederler. Geciyor olmasini bilmek ne guzel sey
İcin rahat olsun gecer insallah 😊 sadece bas donmelerinle inatlasma,yavas hareket et,aniden kalkma aniden basini döndürme bunlara dikkat et. Ve en yakin zamanda bir kbb uzmanina gorun ve kurtul ✌🏻🥰 guzel gunlerine kaldigin yerden devam etmeni diliyorm 🥰

Watsapptan arayabilmeyi hic dusunmemistim. Fikir icin cok sagolun online iyi bir doktor arastirim ben.

Avrupa'daki sağlık sistemi berbat panpa

Tavsiyem

- orda gideceksen özel hastane/klinik gibi daha kurumsal bir yer bul. Tek çalışan özel doktora gitme onların sekreterleri mal gibi oluyor arıyor aramıyor... 6 ay beklersin

- Türkiyeden bakacaksın da direkt hastaneyi ara, sekreterden randevu al. Kredi kartından da çekebilirler yeni aklıma geldi😁

- Bir de soyle bir fikrim var, 112yi arasan basim fena donuyor kusmam var desen?

Son düzenleme:
Aynisini ben de yasadim ben de yurdisindayim. Ilk bas dönmesi yasadigimda kesinlikle yataktan cikamiyordum ve basimi cevirdigim an kusuyordum, ambulans cagirdik serum taktilar. Aradan yillar gecti evlendim ayni atagi tekrar gecirdim yine acillin oldum. Sorunun kaynagini tam bulamadilar. Kulagimizda kristaller varmis basimizi cevirdigimizde yerinden oynayip bas dönmesi yapiyormus öyle dediler. Onlarin belli hareketleri varmis vücudunu cesitli pozisyonlarda ceviriyosun kristaller yerine gelsin diye. Yapmadim ben. Neyse bir süre sonra kendiliginden gecti ama benim farkettigim sey hayatimin asiri stresli ve üzüntülü dönemlerinde oluyordu. Esimden ayrildiktan sonra bir daha o sekilde kötü olmadi...

Üzgünüm ama bu hastalığın bir ilacı var o da tamamen geçirmiyor. Sadece atağı kesiyor.

12 yaşından bu yana mücadele ediyorum.
En son geçen yıl korkunç bir atan geçirdim. Yom ayağımdan kayıyor, yattığım yatak uçaktan düşer gibi nasıl tarif edilir bilmiyorum.

Gittiğim doktor ilacı asla kullanmayacaksın sabredeceksin dedi. Belirli egzersizler verdi. Başımı çevirmen gerektiğinde boynum ile değil tüm vücut döndüm. Bu süreçte düğünüm yaklaşmış ve işten izin almamın rapor almamın mümkün olmadığı bir zamandı. Bilgisayarla o halde çalıştım. Dönen sandalyeyi çektim düz sandalyede çalıştım. Tabi bir iki üç hafta derken manevralar ile 1 yıldır hiç tekrarlama çok şükür.

Öncelikle streslendiğiniz bir şey var ise onu kafanıza takmayın.
Ani hareketten kaçının.
Limonata, nar, portakal türevi şeyler kan sulandıran sizi dinç tutacak içecekler için.
  • Bilgisayar ve telefon ile minimum süre kullanın. Özellikle radyasyon ciddi etkiliyor.

Ay beyer bsy cidden.bir de atak geçer bile o sersemlik hafif mide bulantısı halsizlik birkaç gün devam ediyordu bende. 1 yıldır falan atak geçirmedim şükür.
Ama susuz kaldığında hatta avm de falan çok oluyordu bana

Ataklar birden geçmez. Ben 2 kez atak geçirdim, benim vertigomun strese bağlı olduğunu söyledi KBB ve nöroloji uzmanı. Yani kristal falan oynasa yerine oturması kolay oluyor ama senin gibilerde uzun sürüyor demisti doktor. Sizinkinin sebebi nedir bilmem ama. Parlak ışıklar, anı hareketler çok rahatsız ediyor atak geçtikten sonra da. Bol bol su için ve dinlenin. Yürüyüş yapabilirseniz yapın. Boynunuzu üşütmeyin, saçlarınızı mutlaka kurutun.

Daha yeni atlattım sayılır. Bende dönme dolap gibi baş dönmesi hissi olmuyordu ancak hep etrafı puslu görme durumu ve aşırı halsizlik oluyor ve uzandığım zaman ışığa tahammül edemiyordum. Geçen yıl olanda dr hareketler vermişti öyle geçti bu ay olanda başka dr a girtim ve ilaç verdi 2 adet bu dr kristallerin normal uykusuzluk ve strese bağlı olmş dedi. Bol bol dinlen iyi beslen kahve sigara alkol kullanma tuzu azalt ve bol bol su iç dedi. 2 hafta içerisinde hafifledi bayağı ama hala biri ritmik bana vursa veya oğlum gelip yanımda zıplayıp beni sallayacak falan olsa hemen bi kötüleniyorum.

Çok geçmiş olsun.

Ahh ahhh bende yıllardır geçiriyorum özellikle en Bi sevdiğim kahveyi içtiğim an gidiyorum. Uykusuz kaldığımda da hemen alıyor beni. Şuan yatağa yattığımda kafamı sağ tarafa çeviremiyorum asla hemen başım dönüyor ama bnm eşyalar dönmüyor kafamın içi dönüyor gibi oluyor kafamı sola çevirince geçiyor bazen başımı öne eğince de oluyor çekmeyen bilemez Allahım dermansız der vermesin yine de ama zor. Bana verilen ilaçla geçmişti işe yaratmıştı ama bayaga oldu gitmem gerekiyor yine de.

X