Vertigo!! Yardım! Hayatım durdu.

elfida90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
147
115
2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.

Geçmiş olsun. Ben yıllar önce vertigo atagi yaşamıştım. Kusma ve baş dönmesi sikayetim vardi.

Acilde serum taktılar. Nöroloji doktoru bunu bir atak olarak degerlendirdi. Bol bol su icmemi söylemişti.
cok su iciyorum ama benimki bir seferlik bir atak degil hep orada hic gitmiyor gibi :KK43: sizede gecmis olsun

ilaç tedavisi ve rehabilitasyon uygulanması şart. vertigonun kaç dakika sürdüğünü, ne şekilde olduğunu belirtmeniz lazım. çevre mi dönüyor yoksa yer mi kayıyor bunlar da önemli. birkaç fiziki test yapılması lazım ki tedaviyi bulmalılar.
kafeinden tütünden alkolden uzak durmakla başlayın. kahve de tetikliyor olabilir. sinirsel bi sıkıntı olabilir

Çok geçmiş olsun. Benimde yakın bir arkadaşım yaşamıştı dediğiniz gibi sosyal hayatını sıfırlamıştı bu durum malesef. Ama geçti tedavi olunca şu an gayet normal devam ediyor hayatına. Spor yapmanın iyi geldiğini söylemişti bol bol da su içiyordu. Ama tabi doktora gitmeden nasıl hallolur bilmiyorum.

ilaç tedavisi ve rehabilitasyon uygulanması şart. vertigonun kaç dakika sürdüğünü, ne şekilde olduğunu belirtmeniz lazım. çevre mi dönüyor yoksa yer mi kayıyor bunlar da önemli. birkaç fiziki test yapılması lazım ki tedaviyi bulmalılar.
kafeinden tütünden alkolden uzak durmakla başlayın. kahve de tetikliyor olabilir. sinirsel bi sıkıntı olabilir
Dakika degil tum gun boyunca oyleyim ayni ruh halinde beynimin icinde sanki kocaman bir tas var ve ortam hep bugulu boyle. Alkolu kafeini 2,3 haftadir agzima almiyorum. Genelde hep cevre donuyor ☹️ Burada iyi bir doktor bulmam gerekiyor o da cok zor gibi

Ancak iki hafta uzun bir süreç vertigonun cok cesitli sebepleri var. Uzmana ulasman gerekir diye düşünüyorum.

Ben o donem cok uykusuz kalmistim ve cok stresli bir donemdi.
Bende uykusuz kaldigim icin sanirim basladi simdi ne kadar uyusamda fayda etmiyor

İlk olarak geçmiş olsun, bende daha önce vertigo atağı yaşadım iyi bilirim. Kahveyi bırakmanızı öneririm onun bir tetikleyici olduğunu söylemişti doktorum. Ama sizin anlattığınız şeyler bana pek vertigo gibi gelmedi. Ben size ne yaşadığımı anlatayım siz kendiniz daha iyi bilirsiniz çünkü. Ayakta da başım dönerdi ama yürüyebiliyordum, asıl baş dönmemi yatarken yaşamıştım gece uyumadan önce telefona bakarken olmuştu birden gözümün delicesine döndüğünü hatırlıyorum resmen oda döndü etrafımda bulanıklaştı. Bende uyuyayım geçer demiştim sabaha ama uyandığımda da geçmemişti. Yatakta sadece tavana bakar vaziyette dururken normal hissediyordum sağa veya sola dönmeye kalktığımda resmen beynim yer değiştiriyordu içerde bir şeyler oynuyordu. Ayağa kalktığımda ise midem bulanıyordu kusuyordum. Biz hemen acile gittik doktor bi iğne yaptı ve yarım saat içinde geçti. Bu olaydan sonra çok korktum bazen sersemlediğim zamanlar hala oluyor ama o atak gibisini bir daha yaşamadım şükürler olsun.

Bu boyle olmaz, burdan kimse teshis koyamaz ki. Ickulak kristalleriniz yerinden oynamis olabilir, norolojik olabilir, psikolojik olabilir ...

Ben derim ki Istanbul/Ankarada bildiginiz iyi bir ozel hastaneyi arayin, durumu soyleyin doktorla whatsappten randevu ayarlasinlar. Para isini aileniz halledebilir veya siz banka transferiyle yapabilirsiniz. Gecmis olsun.

Bende uykusuz kaldigim icin sanirim basladi simdi ne kadar uyusamda fayda etmiyor

Gececektir uzulmeyin ama muhakkak profesyonel bir saglik yardimi almaya calisin.

Benim esim isi geregi 2 yil cok uzak bir sehire gitmek zorunda kaldi. Gittigi yerden istedigi zaman da gelemiyordu.

6 aylik bebekle tek kalmistim. Gündüz bakicim geliyordu ama geceleri yalnızdim o donem psikolojim pek iyi değildi uyursam, cocuga bir sey olursa, ağlarsa duyamazsam vs. hep boyle düşüncelerle gece 3'e 4'e sizana kadar uyanik kalıyordum. Sabah da 7'de ise gidiyordum.

Vucudum sonunda boyle bir tepki verdi. Seni anlıyorum.

2 haftadir resmen yataktayim. Yurtdisinda yasiyorum gayet guzel bir meslegim var tam bir seyler yerine oturuyor yeni bir ise girdim diye sevinirken cok ama cok kotu bir bas donmesi bulundugum ortamdan cikip yatagima gitme istegi geliyordu. Doktor vertigo, ic kulak iltihabi olabilirsin dedi ama buradaki saglik sistemi kotu oldugu icin Covidden dolayi yuzyuze doktorlarla gorusemiyoruz kolay kolay. En son acile gittim ilac verdiler. Ama ben 2 haftadir evden cikamiyorum. Biraz yuruyuse cikinca bir depresif hallere girip basim donuyor eve geliyorum. 7/24 uyku arasinda bile sarhos gibiyim. Lutfen bu durumu geciren varsa yazabilir mi. Sanki hic gecmeyecek hayatim hep boyle devam edecek gibi. Isimi etkiledigi icin isten bile ayrilmayi dusunuyorum. O kadar kotu hissediyorumki. Ne sosyallesebiliyorum ne biriyle biraz sohbet edebiliyorum oturunca yuruyunce uyuyunca hep bir bas donmesi. Biraz umut ariyorum. Gayet huzurlu pozitif mutlu bir insandim nasil biranda boyle oldum bilmiyorum. Kahvekolik biriydim artik kahve bile icemiyorum. Durup durup aglamak istiyorum. Ne zaman gecer bu nasil gececek. (Suanda Turkiye’de tedavi gorebilme imkanim yok zaten Covidden dolayi gidemiyorumda). Simdiden cok tesekkur okudugunuz icin.

İşi niye bırakasın kız en kötü evden çalışırsın ya da iyileşen kadar ücretsiz izin alırsın

Özel klinik yok mu? Bir kez paraya kıy, işten güçten kalma

Ben yaşadım çok üzüldüğüm bir konu vardı gece bir uyandım bir gariplik var başım apllasmis kalkamadım falan sabaha kadar geçecek diye yattım tavanı seyredersem iyiydi sabah acile gittim serum taktılar 1 ilaç verdiler bitane hapı var zaten ve muz ye dediler ilaç bitince 1 atak daha geçirdim acillik oldum 2 ay daha kullandım ilaç bitti gitti

Çok zor bir durum bendede vertigo var tek tavsiyem ani hareketlerde bulunmamanız yatarken, sağa sola dönerken, eğilirken hep yavaş yavaş olsun, birde türkiyedeki doktorlar kulak kristalleri oynayınca onu düzeltiyorlar ani bir hareketle ama tabi tam olarak geçmiyor.. Çok geçmiş olsun üzmeyin kendinizi zamanla geçecek..

Bu acıyı anca yasayan biri anlar. 2 yıldır cebelleşiyorum. Kulak kristallerim oynadıgında pat bir bayılırım bir daha kendime gelemem. Bende orta kulak iltihabı var. 2 sene önce düşük tansiyon ve bir ilaç kullanmamla bayıldım gözümü hastahanede açtım. Kulak kristallerim oynamış ve günlerdir uzun bir çınlama sesiyle yaşadım. Genelde kulak iltihaplanmalarından meydana gelir tabii baska sebepleri de var. Pandemiden dolayı bende doktora gidemiyorum.

Şimdilik spor yapıyorum çok iyi geliyor. Ve beslenmenize çok dikkat edin bol bol su için. Ruhsal olarak zinde kalmaya özen gösterin.

Benim alerjik rinitim var ilaç kullanmıyordum , birden kulağım ağrımaya kaşınmaya çınlamaya başkadı .Ertesş gün doktor kulağımda egzama oluştuğunu söyledi .. o gün sersemlik sarhoşluk baş dönmesi vardı kafamı kaldıramadım bi çay bile içemiyordum zar zor lavaboya gidiyordum. Kulağıma kreme ve alerji ilacıma devam ettikçe 6 gün sonra falan geçti .. muhtemelen kulakla ilgili bi problemdir geçmiş oldun en azından acile gidin kötü olursanız

Bende kronik vertigo var. Stres veya uykusuzlukla atak yaşayabiliyorum. Ataklar süresince yatakta sırtüstü yatmak, sağa sola dönmek dahi kabus. İki ayrı ilaçla 10-15 günde ancak tamamen geçiyor. Elbette size ilaç ismi vermem mümkün değil ama bir şekilde tedavi olmalısınız. Yoksa çok zorlanırsınız.

Dakika degil tum gun boyunca oyleyim ayni ruh halinde beynimin icinde sanki kocaman bir tas var ve ortam hep bugulu boyle. Alkolu kafeini 2,3 haftadir agzima almiyorum. Genelde hep cevre donuyor ☹ Burada iyi bir doktor bulmam gerekiyor o da cok zor gibi
Ani hareketlerden de uzak durun. Anıden fırlayarak yataktan cıkma. Birden bire arkanıza donme gıbı kafanızı ani oynatmayın.

İlk olarak geçmiş olsun, bende daha önce vertigo atağı yaşadım iyi bilirim. Kahveyi bırakmanızı öneririm onun bir tetikleyici olduğunu söylemişti doktorum. Ama sizin anlattığınız şeyler bana pek vertigo gibi gelmedi. Ben size ne yaşadığımı anlatayım siz kendiniz daha iyi bilirsiniz çünkü. Ayakta da başım dönerdi ama yürüyebiliyordum, asıl baş dönmemi yatarken yaşamıştım gece uyumadan önce telefona bakarken olmuştu birden gözümün delicesine döndüğünü hatırlıyorum resmen oda döndü etrafımda bulanıklaştı. Bende uyuyayım geçer demiştim sabaha ama uyandığımda da geçmemişti. Yatakta sadece tavana bakar vaziyette dururken normal hissediyordum sağa veya sola dönmeye kalktığımda resmen beynim yer değiştiriyordu içerde bir şeyler oynuyordu. Ayağa kalktığımda ise midem bulanıyordu kusuyordum. Biz hemen acile gittik doktor bi iğne yaptı ve yarım saat içinde geçti. Bu olaydan sonra çok korktum bazen sersemlediğim zamanlar hala oluyor ama o atak gibisini bir daha yaşamadım şükürler olsun.
Mide bulantisi haric Tam olarak bendede Boyle oldu ilk seferler. Simdi daha hafif oluyor ama o kadar korktugum icin disari ciktigimda diyorum acaba basim donecekmi bayilirmiyim ise gidebilecekmiyim bu korku cok kotu bisey. Sizede gecmis olsun. Simdi ilac kullaniyorum

Bende kronik vertigo var. Stres veya uykusuzlukla atak yaşayabiliyorum. Ataklar süresince yatakta sırtüstü yatmak, sağa sola dönmek dahi kabus. İki ayrı ilaçla 10-15 günde ancak tamamen geçiyor. Elbette size ilaç ismi vermem mümkün değil ama bir şekilde tedavi olmalısınız. Yoksa çok zorlanırsınız.
Cok tskr ederim bende ilac kullaniyorum simdi 10 gunluk verdi bakalim... cok kotu bisey Allah yardimcimiz olsun

X