• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigo olan varmi

mervegulcan95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2023
17
11
3
30
Bana vertigo denmişti sadece bas dönmem oluyordu bide mide bulantısı eklendi . Böyle birsey yaşayan varmi vertigonun belirtileri ne oluyor nasıl azalıyor

Bunlara ek bazen kulak cınlaması oluyor. İki seceneğin var ya Doktor Epley Manevrası yapacak ya da ilacını içip 3-7 gün öylece başını bile çevirmeden yatacaksın. Maalesef başka çözüm yok.

İlaç vermiştir illa ki doktor. Ona ek bir de mide bulantısı için ilaç verirler genelde. Belki şikayetiniz yok diye vermemişlerdir. Doktorunuza danışırsanız verir muhtemelen. Çift yastıkla yatın. Çok ani hareketler yapmayın. Bana yürüyüş iyi gelmişti. Çok zorlamadan kendimi az az yürümüştüm. Çok yorulmayın, stres yapmayın, Çok da hastalık düşünmeyin. Yavaş yavaş geçiyor.

Babamda var iki çeşiti var biri kulak kristalleri diğeri beyin sinir uçları ile ilgiliymiş bir an önce bence manevra tedavisini araştırın çünkü ilerledikçe ciddi boyutlara doğru gidiyor.

Bende de var. İlaç kullandım. 3 yıl önce teşhis konuldu öyle bir baş dönmesi ki kaç defa istifra ederken boğuluyorum yönümü anlayamadığım için. İlaçlar etkili oluyor ama sonrasında iki kere falan tekrarladı. Ne yazık ki etkisi söyle kaldı yürürken hep sağa çekiyorum.
Biraz fiyatı pahalı ama bi hastane var KBB alanı ve vertigo için doktorlar var reklam olur mu yasak mı demem bilemedim ama orası olmaSa bile manevra ile tedavi olun ilerisi cok daha zorluyor

Ne yazık ki etkisi söyle kaldı yürürken hep sağa çekiyorum.
Haydaaa, bende de sağa yönelim hafiften oluyor yolda yürürken. Sonra kontrolü alıp minnak manevra yapıyorum. Ben yollar yamuk da sağa kayıyorum diye düşünmüştüm. Acaba dedim şimdi.

Bende de baş dönmesi oluyor arada, hızlı martta yapınca oluyor ve birkaç gün sürebiliyor. Vestibüler testim normal çıkmıştı ama baş dönmem geçmişti test yapılırken. O yüzden hâlâ şüphelerim var.

Bana vertigo denmişti sadece bas dönmem oluyordu bide mide bulantısı eklendi . Böyle birsey yaşayan varmi vertigonun belirtileri ne oluyor nasıl azalıyor
Benim vertigo boyun fıtığı ve düzleşmesi kaynakli 5 doktora gittimi hepsi vertigo dedi 1 tanesi bazı hareketler yaptırdı bence bu boynundan kaynakli dedi emara girdim ve fıtık çıktı ama yürürken denge kaybi olduğu için vertigo ilaçları yazdılar birde nootropil. Baş dönmesi şükür geçti. Sadece nootropil ile pek aramız iyi değil çünkü troid ilacımı etkiliyor ve yillar sürmüştü sabit mg almamı oturtmak. Yine başa sardık

10 yıl önce kısa süreli göz körlüğü ani ter denge kaybı ve baygınlık hissetmiştim. 2 kez yaşayınca kkb gittim bana 3 ay kullanımlık ilaç vermişti. 10 yıldır hiç bir şikayetim yoktu. Mart ayından bu yana kuru bulantım ve hafif bulanık görmem ve ani ter alıyor dakikalık ve halsizlik. Vitamin eksikliği çıktı onları kullanmama rağmen geçmedi bulantım. Acaba benim gibi kusma olmadan sadece kuru bulantı ve denge kaybı yaşayan var mı 5-6 ay gibi. Şuan için ilaç kullanmıyorum. Yine vertigo muyum acaba. Formları okuduğum kadarı ile baş dönmesi ve kusma oluyormuş kıısa süreli çoğu arkadaşın. Benim belirtilerim 6 aydayım kuru bulantı, denge kaybı, halsizlik, ayak parmakları uyuşması, görme kusurları ve ani dakikalık ter

10 yıl önce kısa süreli göz körlüğü ani ter denge kaybı ve baygınlık hissetmiştim. 2 kez yaşayınca kkb gittim bana 3 ay kullanımlık ilaç vermişti. 10 yıldır hiç bir şikayetim yoktu. Mart ayından bu yana kuru bulantım ve hafif bulanık görmem ve ani ter alıyor dakikalık ve halsizlik. Vitamin eksikliği çıktı onları kullanmama rağmen geçmedi bulantım. Acaba benim gibi kusma olmadan sadece kuru bulantı ve denge kaybı yaşayan var mı 5-6 ay gibi. Şuan için ilaç kullanmıyorum. Yine vertigo muyum acaba. Formları okuduğum kadarı ile baş dönmesi ve kusma oluyormuş kıısa süreli çoğu arkadaşın. Benim belirtilerim 6 aydayım kuru bulantı, denge kaybı, halsizlik, ayak parmakları uyuşması, görme kusurları ve ani dakikalık ter
Benim bulantı yok diğer hepsi var bulanık görme dengede arada sorun ve kollarım uyuşuyor. Neurolog ama boyun fıtığı kaynaklı olduğunu söyledi. Beta serc kullanıyorum biraz daha iyi ama sürekli ilaç kullanmakta hoşuma gitmiyor. Ki Benim zaten troid komple alındı ve onun için kullandığım ilaç ilaçların çoğu ile etkileşim yapıyor. Ve bu sorunlar troid değerim normal olmadığındada oluyor

Benim bulantı yok diğer hepsi var bulanık görme dengede arada sorun ve kollarım uyuşuyor. Neurolog ama boyun fıtığı kaynaklı olduğunu söyledi. Beta serc kullanıyorum biraz daha iyi ama sürekli ilaç kullanmakta hoşuma gitmiyor. Ki Benim zaten troid komple alındı ve onun için kullandığım ilaç ilaçların çoğu ile etkileşim yapıyor. Ve bu sorunlar troid değerim normal olmadığındada oluyor
analdım hastalığın her türlüsü zor :( 6 aya yakındır bana yapışmış şekilde kuru bulantı yaşıyorum. Diğer belirtilerimi iadere edibiliyorum ama bulantı zor hafif de olsa keyifsizlik yapıyor. Allah hepimize şifa nasip etsin. Bir tek ben mi uzun süreli kuru bulantı yaşıyorum diye düşünmeye başladım.

Bir tanıdığım yakın zamanda oldu. Yürüyemeyecek durumdaydı. Manevra ile toparladı. Bir araştırmanızı öneririm. İlaca devam ediyor fakat şuan hiçbir belirti yaşamıyor.

analdım hastalığın her türlüsü zor :KK43: 6 aya yakındır bana yapışmış şekilde kuru bulantı yaşıyorum. Diğer belirtilerimi iadere edibiliyorum ama bulantı zor hafif de olsa keyifsizlik yapıyor. Allah hepimize şifa nasip etsin. Bir tek ben mi uzun süreli kuru bulantı yaşıyorum diye düşünmeye başladım.
Çok geçmiş olsun . Bakıyorum bende etrafıma herkes fit. Hayat kalitem çok düştü. Allah acil şifa versin inşallah

Çok geçmiş olsun . Bakıyorum bende etrafıma herkes fit. Hayat kalitem çok düştü. Allah acil şifa versin inşallah
valla bir zamanlar bende öyle fittim ama şimdi kendimi tanıyamıyorum. teşekkür ederim bu arada hepimize şifa versin rabbim. Öldürmüyor ama hayattan soğutuyor

Back