• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigo, migren vs yok mu bi çare ??

dr başınızı sağa sola çevirerek anlar zaten kristal kayması olup olmadığını.
vertigo teşhisi birçok hastaya koyulsa da stres kaynaklı da olabiliyor.
stresten uzak kalınca baş dönmeniz geçiyor mu

Migren bende var, son zamanlarda baş dönmesi oluştu. Kan değerlerime bağlıyorum ama açıkçası kendimi kandırıyorum..
Vertigo da yeğenimde var. Ve onun tedavisi maalesef ki yok. Onunla yaşamaya alışmalısın.
Yaşam kaliteni düşürüyor. ://

En son 3 hafta önce migrenden acile gittim böyle bi baş ağrısı yoktu. Kafamı kesip atmak istedim. Ağır geldi kafam vücuduma :(

Demem o ki bu 2 illetle yaşamaya mecburuz :(

Evet genelde geçiyor.

Onu da bir düşüneyim, teşekkürler

bende 2 yılldır mücadele ediyorum tanısı konulmayan bir hastalıkla sonuda vertigo olduğumu öğrendim ramazan ayı içerisinde doktora gittim denilen manevralar yapıldı eğer tekrarlanırsa yine gelin denildi o günden sonra birkaç kez oldu ama geldi geçti çok şükürrr

malasef bu hastalık öldürmüyor sadece süründürüyorrr

hangi şehirrdesiniz bilmiyorum doktorumdan çok memnun kaldım gitmek isterseniz özelden yazarım size

Merhabalar.
Hayatımdaki en büyük derdimi anlatmaya çalışacağım şimdi.
Vertigo ne diyenler olabilir. Baş dönmesi, denge kaybı rahatsızlığı.
Yıllardır vertigo illetiyle uğraşıyorum. Kesin bir tanı yok. Migren kaynaklı baş dönmesi mi kristal kayması mı ?
İlk 3 sene ani baş dönmesiyle geliyordu , sonra aylarca denge kaybı. Yer ayağımın altından kayıyor, otururken bile sanki biri beni itiyor gibi dengemi sağlamaya çalışıyorum.
İki yıl antidepresan kullandım.Bir de bir baş dönmesi ilacı.İyiydim bu ara yine başladı . İlacı bırakamıyorum yerler bir oluyorum.
Var mı kendisinde çevresinde olup öneride bulanabilecek biri ?
Migrenin tek tedavisi HACAMAT peygamberimizin de sünneti bi arkadaşıma önerdim yaptırdı ve migreni geçti

Migren bende var, son zamanlarda baş dönmesi oluştu. Kan değerlerime bağlıyorum ama açıkçası kendimi kandırıyorum..
Vertigo da yeğenimde var. Ve onun tedavisi maalesef ki yok. Onunla yaşamaya alışmalısın.

En son 3 hafta önce migrenden acile gittim böyle bi baş ağrısı yoktu. Kafamı kesip atmak istedim. Ağır geldi kafam vücuduma :KK43:

Demem o ki bu 2 illetle yaşamaya mecburuz :KK43:
Hacamat yaptırın migren için

En son 3 hafta önce migrenden acile gittim böyle bi baş ağrısı yoktu. Kafamı kesip atmak istedim. Ağır geldi kafam vücuduma :(

Demem o ki bu 2 illetle yaşamaya mecburuz :(

Of of 🤦🏻‍♀️

bende 2 yılldır mücadele ediyorum tanısı konulmayan bir hastalıkla sonuda vertigo olduğumu öğrendim ramazan ayı içerisinde doktora gittim denilen manevralar yapıldı eğer tekrarlanırsa yine gelin denildi o günden sonra birkaç kez oldu ama geldi geçti çok şükürrr

malasef bu hastalık öldürmüyor sadece süründürüyorrr

hangi şehirrdesiniz bilmiyorum doktorumdan çok memnun kaldım gitmek isterseniz özelden yazarım size
Kocaelideyim, siz yine de yazabilir misiniz rica etsem ?
Migrenin tek tedavisi HACAMAT peygamberimizin de sünneti bi arkadaşıma önerdim yaptırdı ve migreni geçti

Deneyeyim onu da teşekkürler

Son gittiğim doktor ilaçsız vertigo tedavisi uyguladı.
Manevraları birer hafta ara ile yapıyor zaman içinde süreyi uzatarak devam ediyor.
Bir hareket diyeti veriyor. Asla başımı ani olarak 1 hafta boyunca döndğrmedim. Bir yere bakmam gerekiyorsa tüm vücudumla döndüm ve vertigonun yönü ne tarafta ise tam tersi şekilde yattım.
Şu an daha iyiyim.
Vertigo ile birlikte gelen korkunç ağrı ve bulantı ise stres sebebi ile olduğu çok açık.
Tedavim devam ediyor. 15 yıldır çektiğim hastalık ilk kez bu kadar rahat bir tedavi oldu. Günde üç kez ilaç içmekten dönem dönem serum almak çok yormuştu

Çok geçmiş olsun bende vertigo var. Bu hastalık yüzündrn gitmediğim özel doktor kalmadı herkez vertigo deyip bilindik ilacı verıp yolladı. Bır tanıdıgımız doktor tavsıye ettım gittim. Allah razı olsun o doktordan. Vertıgo iki çeşit bir kulak kristal kayması ikinci meniere. Benim ki meniere bu doktor kulak zarımdan 7 kere kortizonlu iğne yaptı çok şükür bir senedir başım dönmuyor. Çok zor hastalık ben ölmek istiyordum resmen. İstanbuldaysanız bir görünün derim özel klinik gittiğim doktor çok dua edersiniz.

Çok teşekkürler.
Akapunktur bu ara aklımda. Denemek istiyorum. Sizin deneyen ve olumlu sonuç alan bir tanıdığınız oldu mu ?
Migren için ben 2013-2014de Akapunktur yaptırdım ayagima batirmislardi iğneyi bugüne kadar baş ağrım bile olmadi

Dun akşam bas donmesıyle uyandım. İlaçlarım her daim yanımda. Onları aldım. Vertigoyı yorunluk stres tetikliyor. Malesef etkili bir çözümü yok.

Vertigo neden bu kadar çoğaldı acaba merak ediyorum. Birçok nedeni var onu biliyorum. Kristal kayması, migren, menier vs . Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor bir hastalık. Doktor tavsiyesi olanlar özelden yazarlarsa bana çok memnun olurum

Vallahi sayısız doktora gittim prof dahil ama yine de iyi olamadım tam.

Sürekli mü sizin de ?

O egzersizleri bana mesaj olarak atabilir misiniz elinizde varsa fotoğrafı felan.
Doktor bana da bir manevra önerdi bir kere. Sol tarafına doğru çekiliyor hissi yaşıyorsan sol tarafına hızlıca yat sonra sağa doğru dön felan diye ama ben korkuyorum onu evde yapmaya daha çok şiddetlenir diye.
Sürekli sersemlik hali mevcut kafamda lakin bas agrısı yada Baska hastalıklar da eklenirse artıyo mesela adet dönemimde denge problemi yasıyorum

Vertigo bir hastalığın adı değilmiş olayın adıymış ne sebeple yaşadığına bağlı kulak kristallerin mi oynadı meniere mi var vs veya tansiyon gibi birşey mi var kulak kristallerin oynadıysa manevra hareketi yaptırıyorlar kristaller yerine gelsin diye kristallerin oynayıp oynamadığını şöyle anlıyorsun mesela yatınca dönüyor kalkınca dönmüyor veya kalkınca dönüyor yatınca dönmüyor veya sağa çeviriyorsun kafanı dönmüyor sola eviriyorsun dönüyor gibi bir yönde dönüyor bir yönde dönmüyor tekrar dönüşünde bunun testini yap örneğin düz bakıyorsun diyelim dönüyor böyle ilken başını sağa çevir az bekle dönmeye devam ediyorsa tekrar düz bakarken bu sefer sola çevir az bekle dönme kesiliyor ise kristallerin oynamış demek hangi tarafta kesiliyorsa o duruma göre sağ yada sol kulak kristallerin oynamış demek

Şunu söyleyeyim kulak kristallerin oynadığı için başın dönüyorsa mesela doktora gittiğinde başım dönüyor dediğinde doktor muayene edip senin kulak kristallerin oynamış diyemiyor bunun tespiti yok herhangi bir filmde ultrasonda vs göremiyor sadece senin anlatımına bağlı dediğim gibi bir yönde dönüyor diğer yönde dönmüyorsa doktora diyorsun örneğin başımı sağa çevirince kesiliyor dönme dediğinde doktor kristallerinin oynadığını hangi kristalinin oynadığını anlayıp ona göre manevra yaptırıyor

Çok geçmiş olsun bende vertigo var. Bu hastalık yüzündrn gitmediğim özel doktor kalmadı herkez vertigo deyip bilindik ilacı verıp yolladı. Bır tanıdıgımız doktor tavsıye ettım gittim. Allah razı olsun o doktordan. Vertıgo iki çeşit bir kulak kristal kayması ikinci meniere. Benim ki meniere bu doktor kulak zarımdan 7 kere kortizonlu iğne yaptı çok şükür bir senedir başım dönmuyor. Çok zor hastalık ben ölmek istiyordum resmen. İstanbuldaysanız bir görünün derim özel klinik gittiğim doktor çok dua edersiniz.
Merhaba gittiğiniz doktorun adını söyler misiniz? Eşime de meniere gibi görünüyor dedi doktor endişeleniyorum işitme kaybına neden oluyor dedi

Merhaba gittiğiniz doktorun adını söyler misiniz? Eşime de meniere gibi görünüyor dedi doktor endişeleniyorum işitme kaybına neden oluyor dedi
Evet 2 sene önce iğne tedavisi olmuştum etkisi geçti heralde ağlayınca üzülünce 1 2 saat baş dönmesi yasıyorum işitme kaybımda oldu malesef. Bu yazın ameliyat olmayı düşünüyorum. Doç. Dr. Nevzat DEMİRBİLEK muaneleri en son 350 tl di şimdi ne kadar olmuştur bilmıyorum ama çok kibar ve iyi bir doktor. Onca özel ve devlet hastanesıne gittim aylarca kimse ilgilenmedi bu doktor gibi. İsterseniz özelden numarasını adresını atabilirim. Bu hastalıgı yaşıyan bilir. Çok zor koca insanı yataga düşürüyor.

Back