• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vertigo hastası olan var mı?

bigsize83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2006
1.128
12
158
41
arkadaşlar merhaba.
benim k.validem yaklaşık 2 yıldan beri vertigo hastası.
doktora gitti birsürü test yapıldı ama hepsi temiz çıktı.son oloarak sinirsel olabilir dedi doktor.
vertigo hastası olan yada yakını vertigo olan varmı aranızda.
nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz arkadaşlar:delphin:

Merhaba.Önce geçmiş olsun.Bende 3 ay kadar bu sorunu yaşadım.Daha sonra panik bozukluğa çevirdi.Çünkü vertigo panik atağı tetikleyen bir hastalıkmış.O yüzden psikiyatridende tedavi görmeniz iyi olur diye düşünüyorum

Merhaba.Önce geçmiş olsun.Bende 3 ay kadar bu sorunu yaşadım.Daha sonra panik bozukluğa çevirdi.Çünkü vertigo panik atağı tetikleyen bir hastalıkmış.O yüzden psikiyatridende tedavi görmeniz iyi olur diye düşünüyorum

Bencede :1rolleyes:

benim annemde bu hastalığı 4 yıldır çekiyor.bir hapı var hergün kullanması gereken.bir de zaman zaman

ilacını kullanmasına rağmen baş dönmeleri şiddetleniyor.o zamanda hastanede serum takılıyor.

ben yıllardır çekiyorum bu rahatsızlıgı ve geçmiyorda bir ilacı var onu içiyoruz senede bir ataklar halinde olyor geçen sene beni ruhsal olarakda etkiledi tedavi oldum ama atak olunca sil başdan oluyosun

ben de vertigo hastasıyım tedavi görüyorum ama ilaçları alırken de baş dönmelerim olabiliyor bazen de çok şiddetli oluyo

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bundan yaklaşık 10 ay önce şiddetli baş dönmesyle hastaneye gittim serum takıldı eng testi yapıldı vertigo oldugu soylendi 3aylık tedavi verildi ama ben ilaçları bir buçuk aydan sonra aşılama içn bıraktım..acaba başıma daha büyük bir sorun açarmı bilgisi olan varmı şimdiden teşekkürler

sanırım bendede var bu vertigo...gece uykumdan uyanıp vc ye kalktığım da baş dönmesiyle birlikte yere yığıldım kendime geldiimde kalbim duracak gibi atıyodu çok kötü inanın..acile yetiştirdiler tansiyonum baya düşmüştü..noroloji e gittim vertigo dedi ..acil şifalar hepimize:bbo:

merhabalar.bende yaklaşık 1 hafta önce vertigo hastasıydım ve bunu 11 gün çektim.artık hatırlamak bile istemiyorum gerçekten çok zor bir hastalık.10 günde 5 kez acillik oldum ve serum u yiyince kendimi topladım bir ton ilaç kullandım ama hepsi boşunaymış.Bir arkadaşın vasıtasıyla çok iyi bir doktor buldum ve ağlayarak girdiğim muayenehaneden gülerek çıktım 20 dakikalık bir manevrayla iç kulaktaki taşları yerine oturttu.ve şu an çok sağlıklıyım allah ıma şükürler olsun çok iyiyim.annenizi vakit kaybetmeden bu doktora götürün derim.Ben bu hastalığı yaşayan bir insan olarak bunun acısını çok iyi biliyorum.Size doktor bilgilerinide vereyim.

KBB UZMANI ERDAL GÜL

CEP TEL:05322436924

İZMİR

ben de çok daha ilerisi var meniere hastasıyım.iç kulak sıvı basıncım yükselince vertigo denge kaybı oluyor.günlerce kusup ayağa kalkamadığımı yattığımı bilirim.yolda bile tuttuğu oluyor ama tutunca denge sıfır olduğun yere yapışıyorsun.bahar aylarında nüksediyor ve strese hiç gelemiyorum tabi yorgunluk da.eskisi kadar uzun sürmüyordu bir hafta yatmayınca geçmiyordu artık daha iyiyim.

Benim annemde de var bu hastalık. Tabi ilerisi olan meniere de var. Berbat birşey. Kaç kere eve acilen çağırıldım komşular tarafından. Şiddetli bir baş dönmesi, aynı zamanda kusma ve berbat bir terleme. Saniyeler içinde üstündeki giysiler su gibi oluyor. Ataklar çok şiddetli oluyor. Her atakta hastanelik. Serumlar iğneler... Bir sürü tetkik yapıldı. Beyine de bakıldı. Sonunda teşhis bu. Vertigo-meniere. Bu hastalık böyle diyor doktor. Ara ara olacak bunlar diyor. 60 yaşında annem mahvoluyor...2 tane ilacı düzenli kullanıyor. Ama yine de atak olabiliyor. Geçen sene bende de oldu. 15 gün sürdü ama resmen dengemi kaybettim. Düz yürüyemiyordum yolda. Yan yan gidip düşüyordum. Çok şükür ilaçlardan sonra tekrarlamadı. Ve bu sene babamda da oldu. O da ilaç kullandı ama uzun süre. Şuan o da iyi bakalım. Allah tez zamanda şifa versin inş. tüm hastalara....

geçmiş olsun bu hastalıkla yaşamasını ögrenecegiz bu dönemde gıdayada dikkat etmek gerekiyor çay,kola,tuz, kahve yasak en önemlide stres yok ama onuda başaranı daha görmedim

merhaba arkadaşlar
ben de yazın bu hastalıktan dolayı yürüyemez hale gelmiştim birçok doktor gezdim,
bana da dr lar vertigo teşhisi koydular ve bu tedavisi olan bir hastalık değil ilaçların kullanırsan azalacak ama arada yine artacak dendi.

Merhabalar,
Vertigo tek başına bir hastalık değildir, bir hastalığın belirtisidir. Çok büyük genelde kulaktan kaynaklanır. Meniere hastasıyım ve ileri derecede işitme kaybım var. Buna bağlı olarak dönem dönem baş dönmelerim olmakta. Tuzlu yemiyorum, gün aşırı spor yapıp terleyerek vücuttan tuz atmaya çalışıyorum. Uykusuzluk, aşırı yorgunluk, ani sinirlenmeler, yoğun üzüntü-stress baş dönmesini çok tetikliyor. Bunlar benim yaptıklarım.Aşağıdakiler doktorların anlattıkları.

Baş dönmesi kendisi bir hastalık olmayıp başka hastalığın belirtisi olduğu için öncelikle asıl sebebin tedavisi gerekir. Ancak birçok başdönmesi hastasında ortaya net bir sebep konamamaktadır. Bu nedenle asıl amaç baş dönmesini ortadan kaldırmak haline dönmektedir. Kulak hastalıklarına bağlı baş dönmeleri (tümörler hariç), genellikle kısa ya da uzun zamanda kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Çünkü diğer kulak zaman içinde hasta kulağın problemini kompanse etmektedir. Bu bazen 6 ay ya da 1 yıla kadar uzayabilir. Baş dönmesi eğer pozisyonel baş dönmesi (BPPV) ise bunun tedavis Epley manevrası denen ve doktorunuzun size muayene masasında uygulayacağı bazı hareketlerle olmaktadır. Bu hareketler iç kulaktaki bazı partiküllerin yerine oturmasını sağlamaktadır. Diğer sebeplerde ilaç tedavisi kullanmak gerekir. Bu amaçla değişik ilaçlar kullanılsada hemem hemen hepsi belli oranda baş dönmesini azaltırlar. Baş dönmesi şiddetli olan hastalar bazen serum takılıp hastaneye yatırmak gerekebilir. Tümörlere bağlı baş dönmelerinin tedavisi tümörün çıkarılmasıdır yani ameliyattır. ılaç tedavisine cevap vermeyen Meniere hastalığı nda da bazen ameliyat yapılır.

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.. benim eşimde de yaklaşık 1 yıldır kulak çınlaması var... hiç geçmiyor diyor... dr a gittik.. mr bile çektiler.. birşey çıkmadı.. arada kulaklarından biri az işitiyor.. yoksa onda da mı meniere hastalığı var.. bir daha mı gitsek dr a acaba?

selam arkadaslar bir yildan fazla oldu bendede vertigo var ilk atak cok berbatti acile gitmeden gecmedi serum ve hapla anca bir haftada normale dondu. donem donem oluyor ama ilki kadar siddetli degil. banada doktorlar gecmez seninle gider dedi stresten uzak duracaksin . birde hapim var donme hissettigim zaman aliyorum sadece. bas hareketleri verdi banada ama onlari yaparkende donecek gibi hissediyorum ic bulantisi yapiyor. kafaya takmayacaksiniz . beraber yasamaya alisacaksiniz. herkese gecmis olsun

bende de vertigo var meniere hastasıyım 2 kez büyük atak gecirdim
yatakta bile döndügümde bas dönmesi oluyor

Back