kizlar merhaba. Benim kv yapı ve yetiştirilme tarzından dolayı (eskileri bilirsiniz) hamilelikte cinsellige karşı birisi. Kendi hamileliğini öyle çok anlattı yani. Eşime de ben hamile kaldığımda kari koca hep tembihlemişler karına ilişme hamileliği boyunca dokunayım deme diye. Tabi o karıştırmamış he deyip geçmiş şükür ki bana öyle konuşamazlar anca kendi üzerinden laf çarpar iste ben de söylüyorum doktor risk Yok dedikçe hamilelikte de sıkıntı Yok kari koca ilişkisinde de diyorum. Neyse dün yine bi konu açıldı. Kendi oğlu dogdugunda tertemizmis yıkanmış gibiymiş falan. Bi tanıdığının oglunu anlattı o da bembeyaz kremsi şeylerle kaplıymış. Sözde onlar çok iliskiye girmiş hamilelikte adam da çok içine boşalmış ayıptır söylemesi kadın hamileyken. Bebek ondan pis doğmuş. Ben de dedim ki “anne o pislik dediğini ben verniks tabakası diye duydum ne kadar doğru bilemem ama o tabaka bebeği doğduktan sonra da korumaya devam ediyormuş sağlıklıymış doktorlar üzerinden silin ama vücudunda kalsın uç günde emiliyor zaten diyorlar” dedim. Siz ne düşünüyorsunuz ? Bi de ben bebekleri tuzlamaya karşı bir insan değilim
Herkesin inancı kararı. Bol tuzlu suda yıkayacağız nasipse. Ama kendi çocuklarına ağzının içine kadar tuzlu su doldurmuş kendi annesi öyle yıkamış. Çocuklarının ağzı kokmuyormus o yüzden. Ben de “yeni doğmuş bebeğe normal su bile kontrollü verilirken çocuğun içini mi yakacağız anne öyle saçma şey mi olur ağzının içine asla değdirmem kaçmasın diye de uğraşırım yazık gunah mide ve diş sorunu olan insanda yine koku sorunu olabilir onun tuzlanmayla değil sağlıkla ilgisi var” dedim. Yok dedi ben çocuklarıma yaptırdım asla kokmaz ağızları dedi ağız içi yıkanır tuzla dedi. Bana cok çok saçma geldi biseyler kararında olmalı bence sağlığın da önüne geçecek kadar olmamalı. Cocuguma tuzlu suyun da zararlı olduğunu bilsem yıkamam gerekirse kötü koksun ama sağlığı yerinde olsun derim. Ki bunun kesin sonuç vermeyeceğini de söylüyor herkes eskidenmis tuzlama şartı. Hadi diyorum heves var gelenek düşünüyorlar bizi de tuzlamışlar. Çocuklarımız da olsun ama sanki abartıyorlar. Daha nelerle karşılaşacağım bakalım..