Arkadaşlar güzel dilekleriniz ve tebrikleriniz için çok teşekkür ederim :) Kilo verme sürecinde olan arkadaşlarıma da "ha gayret" diyorum. İnsan nasıl rahat ediyorsa öyle kilo vermeli bence. Beni rahatsız eden kelimelerden biri diyettir. Ve ben o günden beri diyet yapmayarak kilo verdim. Belki sizin için durum farklıdır, herkes kendi psikolojisine göre bir plan oluşturmalı bence :) Hiçbirimiz tek tip değiliz sonuçta. Benim işime yarayan başkasına yaramayabilir. Ama benim durumumda olan varsa tahmin ederim ki işe yarayacaktır :) Ben bu şekilde yavaş ama yine de veriyorum.
Diğer sorulara gelince, zayıfladığım durdu mu diye soranlar olmuş. Ben insülin direnci nedeniyle sürekli platoya giriyordum zaten. Tedaviyle birlikte kilo verme takılma durumları pek olmadı ama 2 ay boyunca hiç kilo vermediğim oldu, çünkü yemek yediğim için. Yani daha fazla yediğimden ötürü. Sonra tekrar hafif bi düzene geçtim, yine kilo vermeye başladım. Yani çok çok dikkat etsem sanırım çok daha fazlasını verirdim bundan. Ama ben kendimi sıkmak, kendime işkence etmek istemiyorum. Acelem yok, veririm elbet, siz de kafanıza takmayın derim, ayda 5 kilo vereyim, 10 kilo vereyim diyetlerine girmemeniz daha hayrınıza olur diye düşünüyorum.
Bu arada takviye kullanmadım, yeşil çaydan da tiksiniyorum
Zaten bu işe baş koymadan öncesinde ve sonrasında asla hap kullanmamaya yemin ettim. Çünkü kalıcı çözüm üretmiyorlar ve çoğu tehlikeli. Herkes diyette ne yiyeceğine odaklıdır ama ben psikolojik kısmına odaklıyım en çok! Bence işin anahtarı psikolojik olarak hazır olabilmek.
Misal bugün ne yedim, sabah 11 gibi kahvaltı edebildim. Yarım simit, 1 yumurtadan omlet, çok az peynir, çay, domates yedim. Bayağı bir tok tuttu bu beni, koşturmacadan ötürü öğle yemeği yiyemedim, şimdi akşam oldu ve akşam ağır bir şey yemek istemiyorum. Çok da aç değilim, ice tea içiyorum, yanına da biraz tavuk yedim. (Bu aralar biraz acelem var, önemli biri ile tanışacağım, biraz zayıflama telaşı sardı açıkçası)