Onlara bakmıyorum aslında ya hiç takip etmiyorum hatta desem yeri tamamen kendi düşüncem . Benim biraz çocukluktan gelen sorunlarım var sanırım bu konuda . Annemin hep çok işi olurmuş hem bize hem başka şeylere yetişmeye çalışırmış sonrası hep vicdan azabı yaşıyordum şuan bile yaşıyorum size karşı diyor. Annemden aktarım mı ne oldu bana çocukla biraz ilgilenmesem birşey olacak zannediyorumcok guzel duzeniniz var masallah, Allah bozmasin. siz de endise etmeyin etkinlik annelerine bakip :)
Ekran istemiyorum ya birde tüm gün onun mızırtısı olacak aç aç diye beni yiyecek ben kızacağım al sana sinir bozucu bir şey daha. Aşırı hareketli çocuk zor bence . Biz doktora gitmiştik bu yüzden ki ben ağladım birde oyuncak oynamıyor diye . Doktor hiperaktif vs diyemem şuan daha çok büyük ama normalden hareketli evet demişti . Sizin bebek kaç yaşındaBu saatte uyuduysa o zaman bir saat de olsa uyuması daha iyi sanki. Benimki de aşırı hareketli ve bizim de günümüz böyle geçiyor. Bir aydır falan ekran da girdi hayatımıza bir kez girince ipin ucu kaçıyor şimdi onu toparlamaya çalışıyorum. Dayanabildiginiz yere kadar dayanın.
Teşekkür ediyorum geceleri uyanıp beni yanına çağırıyor onu da bi çözersem daha iyi olacak sanırımcok guzel duzeniniz var masallah, Allah bozmasin. siz de endise etmeyin etkinlik annelerine bakip :)
O hesapları bana özelden yazar mısınız size zahmet olacak ama hiç takip etmiyorum bi bakmak istedimBence gayet iyi zaman geçiriyorsunuz. Çocuğum yok ama instagramda montessori hesaplarını takip ediyorum. Aynen böyle şeyler yapıyorlar çocuklarıyla. Çocukların günlük yaşama işlere katılması yardım etmesi onların becerilerini de geliştirir hem de sizinle vakit geçiriyor guvenli bağlanıyor yani her şeyi de kitabına göre yapmak zorunda değilsiniz hayatın akışında annelik yapılacak mecbur bence gayet rahat olun.
Hayır gayet iyi verimli zaman bu yaptığınız işteHerkese selam kızlar
Aşırı vicdan yaptığım bir konu var sürekli bununla kafam dolu oluyor bu yüzden danışmak istiyorum.
Oğlum 3 yaşına girmek üzere bu sene bazı sebeplerden dolayı kreşe veremedik seneye okula başlayacak inşallah. Oğlum normalden biraz daha fazla hareketli bir çocuk ( bunu doktor söyledi ) . Oturup oyuncak oynayayım Lego yapayım puzzle yapayım demiyor benimle birlikte de çok az yapıyoruz böyle şeyler . Örnek vereyim oğlum yemek mi yapalım yoksa Lego mu yapalım diyorum yemeği seçiyor . Günde 1 saat birlikte oyuncak oynuyoruzdur . Oyun esnasında tuvaletim gelse kendimi sıkılıyorum ki ben kalkınca oda kalkacak ve bir daha oturmayacak diye . Tuvalete gidiyorum oda kanepede vs atlamaya başlıyor hep tehlikeli şeyler yani masaya çıkıyor vs herkes mi böyle ben mi böyleyim bilmiyorumkonuşması yeni ilerlediği için söylediği şeyleri israrla 10 kere söylüyor ve yorucu oluyor bana açıkçası . Asıl olay şu yazın öğleden sonra full dışardaydık sabah tüm işlerimi hallediyordum öğlen o uyuyunca da kalanları vs bitiyordu şimdi dışarı işi daha az olmaya başladı çıkıyoruz ama önceden 3 saatti şimdi 1.5 saat ancak öğlen uykusu süresi uzun olmaya başladı galiba geceleri uykuya geçemiyor bende geriliyorum mecbur kısaltacağız artık 1 saat sadece . Böyle olunca benim işlerim kendime ayırdığım zaman da bitti gibi oluyor. Oğlumla birlikte yemek yapıyoruz Oda tezgahta oluyor birlikte temizlik yapıyoruz . Makinaya çamaşır atarken bana yardım ediyor bunlar bana vicdan yaptırıyor sürekli verimsiz zaman geçiriyoruz sanki gibime geliyor . Dikkat güçlendirme setleri vs var günde 1 saat onlarla ilgileniyoruz Lego oyun hamuru vs bakıyoruz ama Kısa sürüyor hep üzülüyorum. Ama hayat devam ediyor burada kimse yok yalnızım eve temizlikçi alamıyorum ve mecbur kalıyorum birşeyler yapmaya tv açmıyoruz hemde hiç. Bu verimli zaman dedikleri ne kızlar yaa çocukla kurabiye yapmam ütüyü yapıp onun eşine kıyafetleri verip bisikletle odalara dağıttırmam yemeği birlikte yapmamız vs verimsiz miyim üzülüyorum ve sürekli yetersizlik hissim var
Çocuğa taşıdığı kıyafetleri kırıştırmamayı öğretmek de bir dikkat çalışmasıdır el becerisi artarHerkese selam kızlar
Aşırı vicdan yaptığım bir konu var sürekli bununla kafam dolu oluyor bu yüzden danışmak istiyorum.
Oğlum 3 yaşına girmek üzere bu sene bazı sebeplerden dolayı kreşe veremedik seneye okula başlayacak inşallah. Oğlum normalden biraz daha fazla hareketli bir çocuk ( bunu doktor söyledi ) . Oturup oyuncak oynayayım Lego yapayım puzzle yapayım demiyor benimle birlikte de çok az yapıyoruz böyle şeyler . Örnek vereyim oğlum yemek mi yapalım yoksa Lego mu yapalım diyorum yemeği seçiyor . Günde 1 saat birlikte oyuncak oynuyoruzdur . Oyun esnasında tuvaletim gelse kendimi sıkılıyorum ki ben kalkınca oda kalkacak ve bir daha oturmayacak diye . Tuvalete gidiyorum oda kanepede vs atlamaya başlıyor hep tehlikeli şeyler yani masaya çıkıyor vs herkes mi böyle ben mi böyleyim bilmiyorumkonuşması yeni ilerlediği için söylediği şeyleri israrla 10 kere söylüyor ve yorucu oluyor bana açıkçası . Asıl olay şu yazın öğleden sonra full dışardaydık sabah tüm işlerimi hallediyordum öğlen o uyuyunca da kalanları vs bitiyordu şimdi dışarı işi daha az olmaya başladı çıkıyoruz ama önceden 3 saatti şimdi 1.5 saat ancak öğlen uykusu süresi uzun olmaya başladı galiba geceleri uykuya geçemiyor bende geriliyorum mecbur kısaltacağız artık 1 saat sadece . Böyle olunca benim işlerim kendime ayırdığım zaman da bitti gibi oluyor. Oğlumla birlikte yemek yapıyoruz Oda tezgahta oluyor birlikte temizlik yapıyoruz . Makinaya çamaşır atarken bana yardım ediyor bunlar bana vicdan yaptırıyor sürekli verimsiz zaman geçiriyoruz sanki gibime geliyor . Dikkat güçlendirme setleri vs var günde 1 saat onlarla ilgileniyoruz Lego oyun hamuru vs bakıyoruz ama Kısa sürüyor hep üzülüyorum. Ama hayat devam ediyor burada kimse yok yalnızım eve temizlikçi alamıyorum ve mecbur kalıyorum birşeyler yapmaya tv açmıyoruz hemde hiç. Bu verimli zaman dedikleri ne kızlar yaa çocukla kurabiye yapmam ütüyü yapıp onun eşine kıyafetleri verip bisikletle odalara dağıttırmam yemeği birlikte yapmamız vs verimsiz miyim üzülüyorum ve sürekli yetersizlik hissim var
Çocuk gelişimciyim, o kadar tatlısınız kiHerkese selam kızlar
Montessoriyi biraz araştıracağım aklıma getirdiniz teşekkür ediyorumÇocuğa taşıdığı kıyafetleri kırıştırmamayı öğretmek de bir dikkat çalışmasıdır el becerisi artar
Makinaya sadece beyazları koyması da bir dikkat çalışmasıdır
Çamaşır katlarken çorapları önüne koyup aynı olanları eşleştirtmek de dikkat çalışmasıdır
Montessori yi araştırmanızı tavsiye ederim
Çocuk gün içinde sizden birşey öğrendiyse, sizinle mutlu olduğu bir an yaşadıysa kaliteli vakit geçirmişsiniz demektir, 7-24 hayatı çocuğa kitlemek kaliteli vakit geçirmek değildir, çocuğun hayatı da öğrenmesi hayatın getirdiği sorumlulukları da kabullenmesi lazım
Benim oğlum masal anlatmamdan kitap okumamdan hoşlanmazdı mesela, hareketli kitaplardan hoşlanırdı, kitaptaki karakterler gibi davranmamdan ses çıkarmamdan hoşlanırdı
Oturup boyamak yerine zıplayıp dans etmeyi tercih ederdi, çok hareketliydi ben de ona göre desteklerdim
Odaya büyük bir saat koyun, her gün rutinleriniz olsun, atıyorum her öğlen birde saatin yanına gidin oğlum bak saat bir olmuş anne oğul dans zamanıııı diyip dans edin biraz enerjisini atsın, sonra saat üç oldu meyve saatimiz diyip siz elma soyarken ona mandalina soydurun elleri gelişsin
Siz bulaşık yıkayın kendi tabağını kaşığını o durulasın hmmm mis oldu oğlum tertemiz yaptı artık yemek yemeğe hazır diyip alkışlayın onu
Sabah haşlanmış yumurtasını kendi soysun
Kış da olsa hergün dışarı çıkın, oğlum ekmeğimiz bitmiş ekmek nerden alınır fırından yada bakkaldan hadi gidip alalım senle diyip koşarak gidin, biz para verdik bakkal amcada bize ekmek verdi diyip alın verin eline o taşısın
Her akşam babasına gün içinde neler yaptığınızı anlatın, oğlunuz anlatsın böylece onu ençok etkileyen şeyleri öğrenmiş olursunuz, babası da oooo vaaay harikaaa diye tepkiler versin oğlunu takdir etsin hatalarını söylesin
İnternetten anasınıfında yapılan etkinlikleri faaliyetleri araştırın evde uygulayın
Gün içinde o katılmasa da siz mutlaka kitap okuyun sizi okurken görsün, şarkı söyleyin
Karışık kuruyemiş alın, küçük tabaklar koyun önüne, üzümleri bir tabağa fındıkları diğer tabağa leblebileri bir diğerine koysun, sonra da birlikte yiyin
Örnek çok siz geliştirin
Büyük bir çarşafı masaya serip altına girin oooo çok soğuk kar yağıyo filan diyin orası sizin çadırınız olsun oyun bitince birlikte toplayın hayal kurdurun
Siz bir hikaye başlatın küçük bir balık varmış karnı acıkmış sonra ne yapmış nerdeymiş filan diye hikaye uydurun bir o bir siz….
Gibi gibi gibi……
Kııııız bir sayfa yazdım cevap bu kadar mııııııMontessoriyi biraz araştıracağım aklıma getirdiniz teşekkür ediyorum
Günün yarısında evdeyiz diğer yarısında öğleden sonra eğer hava çok kötü değilse dışardayız akşam yemeğine kadar . Onun dışında dışarı çıkamamışsak ki bugün öyle oldu mesela takla atsın öğrensin zıplasın hoplasın diye yastıklardan parkur yapıyorum veya sandalyelerden köprü vs teşekkür ediyorum mutlu oldumÇocuk gelişimciyim, o kadar tatlısınız kiVerimli zaman sadece çocuğun oturup etkinlik yapması değil, onunla destek ve sevgi ile tvsiz geçirdiğiniz her vakit verimli zamandır. Çamaşırları karalamaya yardım etmesi motor becerisini geliştirir, sorumluluk anlayışını arttırır, paylaşım ve aidiyet hissini güçlendirir, odaklanma becerisini arttırır vs vs. Okul öncesi eğitim programında yazar hepsi ayrıntılı ayrıntılı. Günde bir iki saat eğitici etkinlik bence çok yeterli, fazlasını çocuk istiyorsa yaparsınız. Eğer sosyalleşmesini de sağlayabiliyorsanız kendinizle gurur duyun ve akşına bırakın. Çünkü öğrencilerimden gördüğüm kadarıyla duş etkinlikte büyümüş öğrencim harika makas tutuyor ve hızlı öğreniyordu ancak diğer rahat büyüyen çocuklar atik, esprili, pratik ve sosyallerdi. Bu yüzden aileden evde ilgilenmeyi azaltmalarını ve sokağa salmalarını istedim. Çünkü sınıfta hep dışlanıyor seviyesi ileride kalıyordu. Neyse sonra kızımız düzeldi Siz ortasını bulmuşsunuz böyle devam
Hayır tabiki ss aldım uygulamak içinKııııız bir sayfa yazdım cevap bu kadar mıııııı
Bence siz çok doğru hareket eden bilinçli bir annesiniz ama yaptığınız doğruların farkında değilsiniz, çoğu insanın okuyup yapacağı şeyleri siz iç güdülerinizle yapıyorsunuz zatenHayır tabiki ss aldım uygulamak için
Benim oğlan 2,5 yaşında. Oyun kuruyor ama kesintisiz bir saat sürmesi falan zaten bence yaşına göre mümkün değil. Ne bileyim itfaiyeci oluyor polis oluyor kargocu oluyor çöpçü oluyor vs. Yorulmaz miyim ve yetmiyor daha çok oynayalım diyor hep. Ama bir noktada insan oyundan da sıkılıyor. Kitap oyun yemek ev işi işte son zamanlarda çizgi film maalesef. Ben öğle uykusunu bırakınca aşırı yorulmaya başladım o zaman girdi ekran hayatımıza. Azaltiyorum sonra bir gün bı şekilde çoğalıyor. Sanırım tek çare tamamen kesmek ya da günde bir kere deyip kararlı olmak.Ekran istemiyorum ya birde tüm gün onun mızırtısı olacak aç aç diye beni yiyecek ben kızacağım al sana sinir bozucu bir şey daha. Aşırı hareketli çocuk zor bence . Biz doktora gitmiştik bu yüzden ki ben ağladım birde oyuncak oynamıyor diye . Doktor hiperaktif vs diyemem şuan daha çok büyük ama normalden hareketli evet demişti . Sizin bebek kaç yaşındayoruluyorsunuz dimi
Teşekkür ediyorum sizde öylesinizdir eminimBenim kızım 14 aylık henüz sizin kadar tecrübeli değilim ama şunu diyebilirim ki bence gayet güzel vakit geçiriyorsunuzhareketli çocuk çok zor başka türlü oyalanmiyor evde ev işine ortak etme disarda zaman geçirme.. kızım da çok hareketli ( profesyonel tarafından söylendi ) ebeveyn açısından çok yıpratıcı olabiliyor ama canı sağ olsun deyip devam ediyorsun iste kendinize yüklenmeyin bence boşuna belli ki çok güzel bir annesiniz , kendinizi yorgun yıpranmış deprese hissedersiniz bu da çok normal ama ihmal etmeyin siz de profesyonel bir destek alın
Benim annem çok iyi bir anneydi 30 sene önce 18 yaşındayken bana neler yapardı ama sürekli daha kendini yetersiz hissedermiş ve hala şuan öyle biliyor musun hep diyor ki keşke sizinle hala Fazla ilgilenseydim imkan olsaydı da diyor . Birde oğlumla yan yana geldiklerinde annemin sabrını ilgisini kıskanıyorum . Sizin yukarıda yazıklarınızın bazıları aklıma gelmemişti çok güzel yazmışsınız o yüzden ss aldım ve birkaç üyeninki daha aynı şekilde mesela o baharat tattırmak vs Hiç aklıma gelmemişti . Benim oyun kurma sorunum var biraz sanırım ya sıkılıyorumBence siz çok doğru hareket eden bilinçli bir annesiniz ama yaptığınız doğruların farkında değilsiniz, çoğu insanın okuyup yapacağı şeyleri siz iç güdülerinizle yapıyorsunuz zaten
Başka örnekleriniz varsa ben de öğrenmek örnek almak isterim
İngilizce işine biz daha yeni başladık oğlumun dil gelişimi maalesef yavaş o yüzden İngilizce şuana kadar düşünmemiştim önce dil gelişsin istiyordum . Ama tabi şuan biraz değişti o yüzden sayılarla başladık sayıyor sonra renklerle devam ederim vs diye düşünüyorum bu kış İngilizce kaynak bakacağım ona uygun . Bende 3 yaşa bir ay kaldı ve jimnastiğe gitmesini istiyorum onun için bir merkez buldum fiyat alacağım 3 yaşta alıyorlar çünkü . Bu arada yazın çok güzel aktiftik 3 saat en az sokaktaydık şimdi 2 saat filan ancak oluyor . Oyun grubuna baktım ama yaptıkları çalışmalar aşırı basit geldi bana benim oğlum zaten yapabiliyor o etkinlikleri ve eminim verimsiz olacaktı . Ki hafta içi öyle olduğunda araba bana lazım olacaktı eşim arabayı bana bırakamıyor . Zumba iyi fikir çocuk yogası vs açtım kapattırdı zumba daha hareketli ya belki sever öneriler için teşekkür ediyorumMerhaba. Benimde oğlum 2,5 yaşında. Kızım var 6 yaşında. İkisi de hareketli çocuklar. Evdeki yaşam düzeniniz bize çok benzemekle beraber ufak farklılıklar var. TV ve tablet kontrollü kullanıyoruz. Güzel tv kanallarımız var. Zumba kanalı var mesela. Çok seviyorlar. Hem dans etmeyi öğreniyoruz hem yoruluyoruz. Bence sizin oğlunuzun aktif bir şekilde yorulmaya ihtiyacı var. Birde kendi başına oyun süresi 3 dk oğluma göre az. (Sorduğunuz için söylüyorum) Benim oğlum da çok hareketli ama uzun süre kendi başına oynayabiliyor. Lego uzun süre yapıyor mesela. Oyun hamurunu evde kendimiz yapıyoruz. Onunla da uzun süre oynuyor. Kahvaltıyı hazırlarken yumurtaları o yıkıyor ve kırıyor vs. Ayrıca tablette zeka oyunlarını faydalı buluyorum. Tamamen uzak tutma fikrinde değilim. İngilizce bildiği çok cümle var tablet oyunlarının etkisi oldu bu konuda. Renkleri de sayıyor ing olarak tabi bizde abla da var. O da gelişiminde çok büyük etken. 3 yaşına girdiğinde spora yazdırsanız çok iyi olur. Kızım spora gittiği her dönem çok daha uslu bir çocuktu. Daha kolay uyurdu vs. Yani çocuğa sürekli aktivite yaptırmak mümkün değil. Kendinizi bu konuda eksik hissetmenize dair birşey yok. Dediğim gibi farklılıklar size iyi gelecektir.
Arkadaş sorunumuz var maalesef ki bizim arkadaş çevremizden yaşıtı veya yakın yaş hiç yok . Bu mart ayında 120 daireli bir siteye taşındık ve tüm yazı günde 3 saat olacak şekilde parkta geçirdik sadece bir tane aynı dönem olarak arkadaşı oldu onunla da anlaşamıyorlar evde buluşma da da anlaşamıyorlar diğer çocuk çok fena vuruyor geçen evde buluştuk oğlumun yüzünü çizmiş vs oğlum onlara gitmek istemiyor ve evimize de istemiyor. Onun dışında yaşıtı olmayan büyük abla abiler var parkta çıktığımız zaman onlar ilgilenip oynuyorlar . Oyun grubu yaşadığımız şehir küçük ve öyle verimli düzgün merkez yok . Seneye temmuzda tayine gidiyoruz okula başlayacak inşSorun nerede ben goremedim. O yaş grubu birseye en fazla 15 dakika konsantre olur, cabuk sıkılır. 1 saat oynamasi cok guzel. Kaliteli zaman gecirmek de tum gunu birlikte gecirmek degil ki, onunla oldugun vakti, bu bir saatte olsa, doya doya gecirmek. Siz bunu yapiyorsunuz zaten. Ancak arada tek basina da oyun kurmayi ogrenmeli, yoksa sizi hep yaninda ister, bu da sizin icin zor olur. Kendi akranlariyla vakit geciriyor mu peki, arkadaslari var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?