Verimli zaman dedikleri şey

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.324
En iyi cevaplar
1
53.319
798
32
Herkese selam kızlar
Aşırı vicdan yaptığım bir konu var sürekli bununla kafam dolu oluyor bu yüzden danışmak istiyorum.
Oğlum 3 yaşına girmek üzere bu sene bazı sebeplerden dolayı kreşe veremedik seneye okula başlayacak inşallah. Oğlum normalden biraz daha fazla hareketli bir çocuk ( bunu doktor söyledi ) . Oturup oyuncak oynayayım Lego yapayım puzzle yapayım demiyor benimle birlikte de çok az yapıyoruz böyle şeyler . Örnek vereyim oğlum yemek mi yapalım yoksa Lego mu yapalım diyorum yemeği seçiyor . Günde 1 saat birlikte oyuncak oynuyoruzdur . Oyun esnasında tuvaletim gelse kendimi sıkılıyorum ki ben kalkınca oda kalkacak ve bir daha oturmayacak diye . Tuvalete gidiyorum oda kanepede vs atlamaya başlıyor hep tehlikeli şeyler yani masaya çıkıyor vs herkes mi böyle ben mi böyleyim bilmiyorum konuşması yeni ilerlediği için söylediği şeyleri israrla 10 kere söylüyor ve yorucu oluyor bana açıkçası . Asıl olay şu yazın öğleden sonra full dışardaydık sabah tüm işlerimi hallediyordum öğlen o uyuyunca da kalanları vs bitiyordu şimdi dışarı işi daha az olmaya başladı çıkıyoruz ama önceden 3 saatti şimdi 1.5 saat ancak öğlen uykusu süresi uzun olmaya başladı galiba geceleri uykuya geçemiyor bende geriliyorum mecbur kısaltacağız artık 1 saat sadece . Böyle olunca benim işlerim kendime ayırdığım zaman da bitti gibi oluyor. Oğlumla birlikte yemek yapıyoruz Oda tezgahta oluyor birlikte temizlik yapıyoruz . Makinaya çamaşır atarken bana yardım ediyor bunlar bana vicdan yaptırıyor sürekli verimsiz zaman geçiriyoruz sanki gibime geliyor . Dikkat güçlendirme setleri vs var günde 1 saat onlarla ilgileniyoruz Lego oyun hamuru vs bakıyoruz ama Kısa sürüyor hep üzülüyorum. Ama hayat devam ediyor burada kimse yok yalnızım eve temizlikçi alamıyorum ve mecbur kalıyorum birşeyler yapmaya tv açmıyoruz hemde hiç. Bu verimli zaman dedikleri ne kızlar yaa çocukla kurabiye yapmam ütüyü yapıp onun eşine kıyafetleri verip bisikletle odalara dağıttırmam yemeği birlikte yapmamız vs verimsiz miyim üzülüyorum ve sürekli yetersizlik hissim var

2,5 yaşında kızım var. Hem de öğretmenim. Hem kendi anneliğim hem de çevremde gözlemlediğim annelere göre yazarsam, siz çok doğru yoldasınız. En önemlisi tv yok. Bence ebeveynle yapılan herşey kalitedir.Çünkü ikili iletişime dayanır. İster günlük işler olsun ister oyuncaklar, setler çocukla karşılıklı iletişim kurarak yapıyorsanız kaliteli zamandır.

Cocuga tv açıp ya da eline telefon verip kendi haline bırakmıyorsunuz niye yetersiz hissediyorsunuz ki ? Öyle hissetmeyin gayet kaliteli zaman geçiriyorsunuz, ne yaparsanız beraber yapıyorsunuz.

İnce motor kalın motor becerilerinin yaşıtlarından ileri olduğunun doktor söylemişti demekki geri kalmıyor diyorum hep . Dil gelişimi tv açmasakta kitap okusakta yeni ilerledi maalesef ki ve hiç durmadan konuşuyorum ve akşam olduğu zaman boğazım artık acıyor oluyor . Mesela her gördüğü şeye anne bu ne anne bu ne bildiği şeylere bile bu araba diyorum mesela evet diyor ve a dan z ye herşeye böyleyiz sürekli konuşuyor. Zaten onunla birlikte bir şeyler yapmak beni 2 katı daha yoruyor düşecek diye korkuyorum mesela veya mutfakta heryer kirleniyor birde onu temizliyorum

Hayatın doğal akışında çocuğu da katarak yetiştiriyorsunuz. Bu harika bence. Yapılandırılmış verimli saatler kadar belki daha çok verimli bence
Acaba yanlış mıyım diyorum ya sürekli . Geçen hafta pazartesi haftalık temizlik yapıyordum . Oğlum da yanımdaydı sonra odasına gitti bende süpürgeyi kapattım bakmaya gittim bazasına çıkmış oyuncaklara bakıyordu tüm oyuncaklar oradaydı ben yerleri süpürüyorum diye . Sonra salona gitmiş kepçesiyle salondaki bitkinin toprağını kazımış oradan yatağa geri gitmiş bisiklette yataktaydı ve oğlum bisikletle birlikte yataktan düşmüş sesine gittim ağlıyordu kucağıma aldım salona gittik bende salondaki sandalyelerimi yerleştiriyordum. Oğlum sandalyedeleri yerlerine koyduğumu görünce daha çok ağlamaya başladı ( çünkü köprü yapmıştım ona ) bende o arada beyaz halıdaki etraftaki topraklardı gördüm sinirlendim kızdım ağlamaya devam etti . Süpürgeyi getirdim yeniden orayı süpürürken oğlum kapının kilidini açıp evden kaçmış merdivenlerden ağlayarak iniyordu bende işimi bitirip süpürgeyi kapatınca kapıyı açık gördük koştum merdivende yakaladım çok üzüldüm eve gelince kilerde tek başıma ağladım kendimi sorguluyorum böyle

kendi kendine zaman geçirebiliyor mu? bir de kapıyı açıp gitmesi hariç anlattıklarınız normal. ben de tam temizliği bitirdiğimde oğlum " anne bu neee?" diyerek komple cacığı kafasından aşağı dökmüştü mutfakta. inanın bunlar her evde oluyor.

Kendi kendine 3 dk ancak zaman geçiriyor maalesef ki asla tek başına oyuncak vs oynamıyor bunu aşmaya çalışıyorum ama olmuyor .

İki çocuğum var ben verimsiz geçirdiğinizi düşünmüyorum zamanınızı.
Sosyal medyada içerik üretici anneler bu şekilde video paylaşınca insanlar zannediyor ki tüm gün o şekilde geçiriyorlar. Böyle bişey yok.
Geçen gün burda profil mesajlarında bir arkadas çok güzel bir video paylaşmıştı belki paylaşan arkadaş görürse tekrar atar buraya. Sürekli bir yetemiyor muyum acaba diye düşünüyor insan. Bence çokta güzel yapıyorsunuz. Seneyede anaokul tamamdır.

Kendi kendine 3 dk ancak zaman geçiriyor maalesef ki asla tek başına oyuncak vs oynamıyor bunu aşmaya çalışıyorum ama olmuyor .
ilgi alanları neler? mesela benim oğlum o yaşta arabaları kaydırarak köpüklü suyun içine fırlatmayı seviyordu. suyu doldur boşalt yapmayı çok seviyordu. sizinkinin var mı böyle sevdiği şeyler?

Cocugu ev işlerine dahil etmek güzel bir şey zaten hem kendine güveni gelir neden vicdan azabı yapıyorsunuz ki
Bence her seyi gayet dozunda yapıyorsunuz
Sosyal medyaya vs bakıp anneliginize değer bicmeyin
Ekrandan uzak tutmanız bile güzel bir şey

ilgi alanları neler? mesela benim oğlum o yaşta arabaları kaydırarak köpüklü suyun içine fırlatmayı seviyordu. suyu doldur boşalt yapmayı çok seviyordu. sizinkinin var mı böyle sevdiği şeyler?
Kek yapmak kurabiye yapmak hamur yoğurmak

Annelik her zaman yetersizlik hissiyle vicdan azabıdır zaten. Siz instamom lara takılmayın çok. Gayet iyi yapıyorsunuz devam edin. Birde bizim nasıl büyütüldüğümüzü düşünün, kötü ya da yetersiz insanlar mıyız? Gına geldi bu en süper anne benim muhabbetlerinden.

Bir saat oyuncakla oynayabiliyormuşsunuz, saygıyla eğilirim önünüzde :) Nefret ediyorum oyuncakla oynamaktan.

Kızım 4 buçuk, oğlum 6 buçuk yaşında. İkisiyle de sayılıdır oyuncaklarla oynadığım.

Arada hamurlarla oynarız, bolca puzzle yaparız. Haftada bir iki kutu oyunları oynarız, iki üç kere kitap okurum.. Birlikte oturup boyama yaparız. Bu esnada bolce sohbet ederiz. Ödevleri varsa onlara yardım ederim. Bolca mıncıklaşmaca yaparız.

Bunlara rağmen bana neden bizimle oynamıyorsun diye soruyorlar. Açıkça oyun oynamayı sevmiyorum diyorum. Elimden bu kadarı geliyor, bu verimli vakit geçirme konusu benim de kafamı kurcalıyor bu yüzden.

Gına geliyor varya oyun oynamaya çalışmaktan zaten çocuk istemiyor ki zorla ben oynatıyorum

Tam olarak böyle bir anne idim, ben onunla ilgilenmeyi bıraktığım an zeka gelişimi duracak sanıyordum. Birlikte yaptıklarımızı yapan çok az ebeveyn vardır.

15 yıl sonradan bildiriyorum. Şu anda huysuz bir ergen. Dikkat eksikliği var, parlak zekalı ve akademik başarısı da vaw değil yani.
Vicdan azabı çekmenize gerek yok, sürece bırakın biraz da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…