Popüler Konu Verimli Rutin

Ne güzel haber! Gözünüz aydın :super:

Gözün aydın inan senin adına çok sevindim, her şey gönlünce olsun...:KK200:

Gözün aydın :KK66: iyi haber!

Gerçekten sevindirici bir haber. Alıştığın insanla devam etmek harika. Bana da denk gelse keşke her gün gelip evin her şeyini çekip çevirecek şekilde.
Hepinize çok teşekkür ederim :KK200: Bizim için çok mutlu edici bir haber oldu gerçekten.

Selamlar,

Dün hazır izinliyken, aklımda dönüp duran ancak bür türlü fırsat bulup da halledemediğim işlere giriştim:)

- Benim ilkbahar-yaz döneminde kullandığım üç adet ceket/mont tarzı kıyafetim var ve fazla olduğunu düşünüyordum. Biri mavi kot ceket, biri gri biri de pembe. Düşündüm ki eğer beyaz bir kot ceket alırsam, ilkbahar-yaz dönemindeki tüm kıyafetlerim ile kombinleyebilirim. Dün epey bir mağaza gezdikten sonra aradığım tarzda bir ürün bulup aldım. Bugün 3 ceketimi Kızılay'ın giysi kumbarasına atacağım.

- Evde misafir için kullandığım 3 adet kaz tüyü yastık ve bir adet çift kişilik kaz tüyü yorgan vardı. Bu ürünleri çok zaman önce kazlara yapılanları bilmediğim zamanlarda almıştım.:KK12:
Kullanımı zor çünkü sararma yaptılar ve evimiz sıcak olduğu için fazlasıyla bunaltıyorlar. Dün English Home'a gidip 3 adet mikrofiber yastık ve 1 adet yorgan aldım. Eşim ve kızım bu akşam Eskişehir'e gidiyorlar. Kaz tüyü ürünler kayınvalideme transfer oluyor:)

- Bakliyatlarımı gözden geçirdim. Fazla sayıda kavanozum olduğunu fark ettim. Bizim evde yeşil ve kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, kuru fasülye, yarma ve nohut pişiyor. Bunlar haricindeki bakliyatları ve fazla kavanozları da bugün kayınvalideme gönderiyorum.

Selamlar,

Dün kreşte kızımın doğumgünü yaptık. Oldukça koşturmalı fakat keyifli bir gün oldu. Tam da beklediğim gibi doğum gününün sonlarına doğru huysuzluk ve hırçınlaşma başladı. Önceden "senin mutlu olman için bu kadar çaba harcadık ama sen böyle davranıyorsun" moduna girerdim ama yoğun duyguların ve anların kızıma fazla geldiğini ve bu nedenle sonrasında hırçınlaştığını biliyorum artık. Zaten beklediğim bir durumdu. Sarıp sarmalayıp sakinleştirdim. :anne:

Sonrasında eve geldik ve eşimle Eskişehir'e doğru yola çıktılar. Ben de geçen yıl katıldığım öykü yazarlığı kursundaki arkadaşlarım ile buluştum. Toplam 5 kadınız. Birbirimizden o kadar farklı ama o kadar aynıyız ki:)) Doyurucu sohbet yapabildiğim, birşeyler öğrendiğim insanlar ile vakit geçirmeye bayılıyorum. Sanırım bu tarz insanlarla da ortak ilgi alanlarına yönelik eğitimlerde yolumuzun kesişme ihtimali daha yüksek oluyor.

Bugün benim için, Danimarkalıların "Hygge" dedikleri, hayatın tüm koşuşturması içinde anı durdurup, basit ama bize huzur ve mutluluk veren şeylerin tadını çıkarma zamanı. Benim için kitap ve kendim için demlediğim çay ikilisi:)

Canım odasını kurmak için bence en ideal zaman, 2,5-3 yaş arası. O aralıkta emzirme işi de bitmiş olduğu için oda ayırma ile uğraşma zamanı gelmiş anlamına geliyor. Güzel bir oda kurup, odasında uyumasını konusundaki geçişe çocuğu heveslendirebilirsin. Kızıma3 yaşında montesorri tarzı bir oda kurduk. Odasındaki bütün eşyalar kendi boyuna göre ve kendi başına kullanabilir şekilde. Hangi sayfada olduğunu hatırlamıyorum ama fotoğraflarını burada paylaşmıştım.
Elecda ilerisi için çocukların aynı odayı paylaşmasını mı uygun görüyorsun yoksa ayrı olması daha mı uygun (tecrübesinden paylaşırsan sevinirim:)

Selamlar,

Sabah simitçiden simit, poğaça alıp, Ahlatlıbel'e kahvaltı pikniği yapmaya gittik. Evden biraz peynir, zeytin, domates, salatalık moydum. Termosa çay demledik. Marketten de köpük bardak ve tabak aldık. Oldu bitti:))
Elecda okurken insanın ici ısınıyor :)mutluluğunuz daim olsun

Selamlar,

Dün hazır izinliyken, aklımda dönüp duran ancak bür türlü fırsat bulup da halledemediğim işlere giriştim:)

- Benim ilkbahar-yaz döneminde kullandığım üç adet ceket/mont tarzı kıyafetim var ve fazla olduğunu düşünüyordum. Biri mavi kot ceket, biri gri biri de pembe. Düşündüm ki eğer beyaz bir kot ceket alırsam, ilkbahar-yaz dönemindeki tüm kıyafetlerim ile kombinleyebilirim. Dün epey bir mağaza gezdikten sonra aradığım tarzda bir ürün bulup aldım. Bugün 3 ceketimi Kızılay'ın giysi kumbarasına atacağım.

- Evde misafir için kullandığım 3 adet kaz tüyü yastık ve bir adet çift kişilik kaz tüyü yorgan vardı. Bu ürünleri çok zaman önce kazlara yapılanları bilmediğim zamanlarda almıştım.:KK12:
Kullanımı zor çünkü sararma yaptılar ve evimiz sıcak olduğu için fazlasıyla bunaltıyorlar. Dün English Home'a gidip 3 adet mikrofiber yastık ve 1 adet yorgan aldım. Eşim ve kızım bu akşam Eskişehir'e gidiyorlar. Kaz tüyü ürünler kayınvalideme transfer oluyor:)

- Bakliyatlarımı gözden geçirdim. Fazla sayıda kavanozum olduğunu fark ettim. Bizim evde yeşil ve kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, kuru fasülye, yarma ve nohut pişiyor. Bunlar haricindeki bakliyatları ve fazla kavanozları da bugün kayınvalideme gönderiyorum.

Sevgili elecda elecda iyiki varsın :) her gün işe gelince ilk yaptığım işlerden biri hangi bilgi paylaşılmış,ne öğrenebilirim diye biri bu sayfaya bakmak, lütfen hep yaz, çok iyi geliyorsun.

elecda elecda benim de 40 aylık bir kızım var, kızınla kriz durumlarında (atma, vurma, ısırma ,kırma gibi durumlar varsa) nasıl bir yol izliyorsun?

hayırlı sabahlar kardeşlerim :)

elecda elecda güzel bilgilerin için ne kadar teşekkür etsek bilmiyorum :)

bebeğinle kızınla çok sağlıklı güzel günler yaşayın ve bizlerde buna şahit olalım inşalalah...

verimli ritüelleri seninle birlikte hayatıma yerleştirdim :)

İyi Haftalar
Kızının doğum günü kutlu olsun canım
Sağlıklı mutlu şansı bahtı açık bir ömrü olsun

Bakıcı ablaya da çok sevindim ne güzel bir haber

Doğumgünü sonrası hırçınlığını anlamana yardımcı olan kaynak kitap ise hemen alıp okumaya başlayacağım
Benim oğlan özellikle kalabalık ortama girince bir süre sonra inanılmaz değişik tavırlara giriyor

Elecda ilerisi için çocukların aynı odayı paylaşmasını mı uygun görüyorsun yoksa ayrı olması daha mı uygun (tecrübesinden paylaşırsan sevinirim:)
Kızım doğduğunda koca bir oda takımı almış ve kullanamamıştık.:bicak: Şu an o odamız genç odası olana gelene gidene hizmet veriyor. 1 yatak, 2 kapılı bir dolap, komidin ve çalışma masası var. 2 sene sonra Ela'yı o odaya geçiririm. 2.'de Ela'nın şu anki odasına geçer diye düşünüyorum. Ev müsait olduğu için ayrı oda tercih edeceğim. Bir de biz evde salonu kullanıyoruz. Ayrı bir oturma odası ya da misafir odası pek bana göre değil.

elecda elecda seni seviyorum. Sadece bu kadar. Bazı insanlar bu hayata insanlara bir şeyler katmak, kazandırmak, hayatlarını anlamlandırmak için gelmiş gibi.

Sen de onlardan birisin. Kalp kalp kalp
Ben de seni seviyorum :KK200: Sen de öylesin black. Buralara takılmaya başladığımdan beri senin mesajlarını okurken hep güzel bir kalple yazılmış olduklarını düşünmüştüm.

Sevgili elecda elecda iyiki varsın :) her gün işe gelince ilk yaptığım işlerden biri hangi bilgi paylaşılmış,ne öğrenebilirim diye biri bu sayfaya bakmak, lütfen hep yaz, çok iyi geliyorsun.

elecda elecda benim de 40 aylık bir kızım var, kızınla kriz durumlarında (atma, vurma, ısırma ,kırma gibi durumlar varsa) nasıl bir yol izliyorsun?
Çok teşekkür ederim :KK200:

Kendine ya da eşyaya zarar vermeye başladığında gözlerinin içine bakıp, ellerini bileklerinden tutup kızgın olmayan fakat net bir ifade ile "Yapma, o eşya kırılabilir" ısırıyorsa veya vuruyorsa "Bu doğru bir davranış değil"diyorum. Eğer devam edersen elindekini alacağım ya da buradan gideceğiz diyorum. Devam ederse dediğimi yapıyorum. Genelde ortamdan uzaklaştırmak faydalı oluyor. Kriz anında değil de sonrasında veya uykudan önce anlattığım masalda, o günkü davranışını yapan bir karakteri olan masal anlatıyorum. Mesela tavşan arkadaşını ısırıyor ve arkadaşı artık onunla oynamıyor gibi. Sübliminal mesajlar vermeye çalışıyorum:))

İyi Haftalar
Kızının doğum günü kutlu olsun canım
Sağlıklı mutlu şansı bahtı açık bir ömrü olsun

Bakıcı ablaya da çok sevindim ne güzel bir haber

Doğumgünü sonrası hırçınlığını anlamana yardımcı olan kaynak kitap ise hemen alıp okumaya başlayacağım
Benim oğlan özellikle kalabalık ortama girince bir süre sonra inanılmaz değişik tavırlara giriyor
Çok teşekkürler canım.:KK200: Benimkine de kalabalık ortam, bütün ilginin onda olması ya da günlük rutinin dışında yoğun geçen zamanlar fazla geliyor. Artık böyle durumlarda hırçınlaşacağını biliyorum. Önlem alamadığım için hırçınlaştığı zamanlarda kendi kendimi sakinleştirmeye gayret ediyorum. O ortamdan uzaklaştırıp, kucağıma alıyorum. "Yoğun bir gün oldu. Hadi biraz sarılalım ve sakinleşelim" diyorum. Bir süre sonra sakinleşiyor. Ama senin gerilmemen önemli.

hayırlı sabahlar kardeşlerim :)

elecda elecda güzel bilgilerin için ne kadar teşekkür etsek bilmiyorum :)

bebeğinle kızınla çok sağlıklı güzel günler yaşayın ve bizlerde buna şahit olalım inşalalah...

verimli ritüelleri seninle birlikte hayatıma yerleştirdim :)
Çok teşekkürler canım :KK200:

X