Popüler Konu Verimli Rutin

Geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşir cocuklar hasta olunca hayat duruyor :KK43:
Oğlunuza hiperaktivite olduğunu ilk nasıl tespit ettiniz ?

Teşekkürler, aynen öyle hayat duruyor maalesef.

Asaf ta hiperaktiviteyi düşündüren şeyler; çok sık düşmesi ve kendi kendini oyalama becerisinin olmayışı, dogdugundan beri. Ben bu sebeple psikoloğa başvurdum ve tahminlerimiz doğru çıktı.

Fakat her psikiyatrist veya psikolog bu dönemde kolay kolay tanı koymaz, en az 4 yaşı bekletir. Benim psikoloğum bu alanda en iyilerden biri. O yüzden güvenim tam.
 
Elecda 23 Nisan etkinliği nasıl geçti ? Elacgm mutlu oldu mu ?
Uzayla ilgili hangi kitapları okuyorsunuz? Bende kızıma hergun okuyorum henüz farkında olmasa da :) Kendim içinde başladım kısa sureli olsa da vakit ayırıyorum :)
Güzel bir etkinlik oldu. Uzay ile ilgili İş Bankasının Kaşifler Serisi var. O serinin uzay kitabını inceliyoruz . Bir de Peardon yayınlarının "Ama bu okulda uzaylılar var" kitabını okuyoruz.
Kitap okuma için vakit ayırmaya başlamanız çok iyi olmuş. Ben bazen 10 dk vakit bulabiliyorum ama yine de yatmadan bir iki sayfa okumaya gayret ediyorum.
 
Elecda oyuncakları İpek için kullanmayı düşünmez misin ? :)
Eğitici olan ve Ela'nın severek oynadığı oyuncakları saklıyorum ama sadece ticari amaçla yapılmış ve çeşitli durumlarda almak zorunda kaldığım ya da hediye gelen manasız oyuncakları evden gönderiyorum.
 
Bilgisayarlar genel de evde kullanım halinde okula gerekli durumlarda götürüyorum. Bir tanesini kaldırdık.Televizyonun evde olup olmaması konusunda henüz net bir karara varamadık. Film konusundaki önerini dikkate aldım öyle yazmak istedim. Eşimle dün gece kızımız uyuduktan sonra izledik. Elecda önerilerin için teşekkürler :)
Bizim evde tv'nin kendisi duruyor. Yayın bağlı değil, fişi de takılı değil. Amaç çocuğu haberlerden, dizilerden ve özellikle reklamlardan korumak olduğu için yayın olmadan evde durmasında sorun yok bence. Çocuk uyuduktan sonra bilgisayarı bağlar film seyredersiniz. Hatta güzel çocuk animasyonlarını da dvd olarak alıp, mısır patlatıp ailecek sinema günü de düzenleyebilirsiniz.
 
Rica ederim canım. Çiğ fıstığı ben de alıp işe getiriyorum. Yoğurdun içine karıştırıp saat 15:00 gibi ara öğün olarak tüketiyorum. Akşam yemeğine kadar epey tok tutuyor.

Ben oranın tahinini de beğeniyorum. Susam kokuyor. Kızım çikolata istiyorum diye tutturduğunda bal ike karıştırıp koyuyorum önüne:)
tahini de not aldım teşekkürler canım
 
Çiğ fıstık canım. İstersen kabuklu istersen iç fıstık olarak gönderiyorlar. Ben kabukla uğraşmak istemediğim için "Yer Fıstığı İçi" adlı ürünü alıyorum. 1kg ve yarım kg olarak iki seçenek var. Önce yarımlık alıp deneyebilirsin. Kavrulmadığı için acımsı bir tadı var.
Ben tadını çok sevdim, taze nohutu anımsattı bana. Turuncu gibi olan kabuğu soymak istersek fırınlayıp soyabiliriz ama biz o kabukla tüketiyoruz
 
Fiyatlar market fiyatları ile yakın. Kimyasallardan çocuğunu korumak isteyen bir Kimya Mühendisi tarafından kurulmuş bir firma. Ben diş macununu da kullanıyorum. Tavsiye ederim. Bir ara hangi ürünlerini beğendim, hangilerinden memnun kalmadım onları da yazarım:)
Kremi kötü kokuyordu :)
 
Kremi kötü kokuyordu :)
Benim cildimde rosesea olduğu için doktorun yazdığı krem dışında kullanmıyorum. Bi ara denemek için almıştım. Kokusu dikkatimi çekmedi ama yanağımdaki kızarıklık artınca kullanmaktan vazgeçtim. Sorunlu olmayan ciltler için uygun olabilir. Bulaşık ve çamaşır deterjanı, şampuan, diş macunu, dudak balmı ve çamaşır suyu yerine kullanılan oksi leke çıkarıcıyı düzenli olarak alıyorum. Bu ürünlerinden memnunum.
 
Benim cildimde rosesea olduğu için doktorun yazdığı krem dışında kullanmıyorum. Bi ara denemek için almıştım. Kokusu dikkatimi çekmedi ama yanağımdaki kızarıklık artınca kullanmaktan vazgeçtim. Sorunlu olmayan ciltler için uygun olabilir. Bulaşık ve çamaşır deterjanı, şampuan, diş macunu, dudak balmı ve çamaşır suyu yerine kullanılan oksi leke çıkarıcıyı düzenli olarak alıyorum. Bu ürünlerinden memnunum.
biraz bahseder misin nedir bu oksi leke çıkarıcı. hem dudak balmı hem camasır suyu hem de dis macunu. şok edici
 
biraz bahseder misin nedir bu oksi leke çıkarıcı. hem dudak balmı hem camasır suyu hem de dis macunu. şok edici
Sanırım bir yanlış anlama olmuş:) Her biri farklı ürünler. Naturalive'den aldığım ve memnun olduğum ürünleri yazmıştım.
Oksi leke çıkarıcı, çamaşır suyunun yerine kullanılan, sodyum hipoklorit yerine dezenfektan olarak oksijen içeren bir ürün. Aynı işi görüyor ancak zararlı değil.
 
Hastane ve Yeni Doğan İhtiyaçları

Daha önce alınmaması gereken eşyalar ile iligli bir yazı paylaşmıştım. Şimdi yavaş yavaş doğum eşyalarını hazırladığım dönemde hastaneden ve 0-6 ay döneminde en çok işime yarayan eşyaları paylaşmak istiyorum. S Spizella @zelalke ve @tr_lelli ve @limonlutarcinlikek ilginizi çekebilir:)


Hastane Çantası

Lohusa Geceliği: Ben normal doğum yaptım. Doğum öncesi ve sonrasında hastane önlüğü giydirmişlerdi. Doğumdan çıktıktan sonra direkt lohusa geceliğimi giydirdiler. Alt kısma hasta bezi bağladılar. Dikişlerden, sürekli pansuman ve kontrolden kaynaklı, lohusa pijaması giyemezdim sanırım. Epey bir süre bacaklarımı hissetmedim zaten. Belki ikinci gün giyilebilir.

Lohusa geceliğinin çantada 2 adet olmasında fayda var. Kan vs. bulaşabiliyor. Sabahlıklı ve önden düğmeli bir model tercih etmekte fayda var. Hastanede emzirme sütyeni veya atleti giymediğim için, göğüsler geceliğin üstünden belli oluyor. Birileri ziyarete gelince sabahlığın önünü kapattım, epey rahat oldu.

Terlik: Doğum öncesi koridorda yürümemi istediler. Çantada terlik kesinlikle olmalı. Ben sabo terliklerden götürmüştüm. Koca göbekle hastane koridorlarında rahat yürüyebileceğiniz birşey seçin.

Pamuklu Çorap: Doğum sonrası ayaklar çok üşüyor. Çantada ayaklarını sıcak tutacak fakat terletmeyecek bir çift çorap olmasında fayda var.

Göğüs Pedi ve Kremi: İlk emzirme hastanede olduğu için emzirme sonrası göğüs ucunu kremleyip, ped ile kapatmak faydalı oluyor. Ben internette, göğüs ucu kreminin doğum öncesi düzenli kullanılmasının, göğüs ucu yaralarının oluşmasını engellediğini okumuştum. Doğumdan bir ay önce düzenli kullandım. Doğum sonrası da her emzirme sonrası sürüp, ped ile kapattım. Hassasiyet ve sızlama oldu ancak göğüs ucu yarası problemi yaşamadım. Kremi ve pedi Lansinoh marka almıştım. Yine aynı markanın ürünlerini tercih edeceğim.

Hasta Bezi: Benim doğum yaptığım hastanede hasta bezini kendileri verdiler. Evde kullanmak için “Depend Hasta Kulodu” almıştım. Yandan yırtılıp çıkartılabildiği için hastanede kullanıma da uygun bir ürün. Doğum sonrası yakşaık 50 gün kanamam oldu ve bunun önemli kısmında hasta bezi, sonrasında gece pedi olarak geçen uzun pedlerden kullanmıştım.

Makyaj Malzemesi: Doğum sonrası yüzüm kireç gibi olmuştu. Doğum sonrası kızımla fotoğraflarda ölü gibi çıkmamak için yanımda pudra, allık ve hafif bir dudak parlatıcısı götürmüştüm. Bir de küçük inci top küpelerden taktım. Doğal ve canlı bir görüntü olmuştu.

Hastane Çıkışı: Kızım için 2 adet hastane çıkışı almıştım. Battaniyesi, eldiven ve şapkası içinde olan ürünlerdi. Dikişsiz ve pamuklu olmalarına dikkat etmekte fayda var. Mothercare, idil baby ve aziz bebe’nin ürünlerini beğeniyorum.


0-6 Ay Yenidoğan İhtiyaçları

Kıyafet: 0-3 ay eşyalara yatırım yapmayın zira bebekler o kıyafetleri 1 ay kadar giyiyor:) Hastane çıkışları dışında diğer ürünlerin 3-6 ay alınmasında fayda var. Ben genellikle çıtçıtlı atlet, üstüne tulum veya çıtçıtlı body ve alt giydirdim. Altları kendiliğinden patikli değil de patiksiz olarak almak daha uzun süre kullanımı sağlıyor. Bebek hızlı büyüyor ve patiklerden kaynaklı belirli bir süre giydirebiliyorsunuz. Ama altı patiksiz alıp ayağına çorap ya da patiksiz giydirirseniz daha uzun süre kullanılıyor. Yaz bebeği olduğu için ben şapka ve eldiven pek kullanmadım.

Ağız Bezi: Bebeği emzirme sonrası, gazını çıkarmak üzere omzumuza her aldığımızda sırtımızdan aşağı kusmuklar aktı:) Bunun çözümü omza ağız bezi ya da omuz bezi olarak satılan küçük bezlerden koyarak bu bezlere kusmasını sağlamak. Yenidoğan 2-3 saatte bir emdiği ve dolayısıyla kustuğu için bu bezlerden biraz fazla edinmekte fayda var.

Fular Önlük: Arkadaşın kusmadığı zamanlarda sürekli salyası aktığı için, tulumun yakasına bağlanan fular önlükler, habire bebeğin üstünü başını değiştirmek durumundan bizi kurtaran faydalı ürünler.

Alt Değiştime İşleri: Bu iş için alt değiştirme minderi aldım. Üzerine alt değiştirme örtüsü serdim. Halının üzerine minderi koyup örtüyü serip altını değiştirdim. Alt açma ünitelerini yüksek olduğu için tehlikeli ve gereksiz buluyorum. Aldığınız minderle her yerde alt değişitirebilirsiniz. Bir kutunun içine de ılık su, pamuk, pişik kremi ve bez koymuştum. Pratik olmuştu.

İlk bez olarak prima yenidoğan almıştım. 2 büyük paket almıştık. Birinci paketin sonunda bezler küçük geldiği için diğer paket elimizde patladı:) Bir büyük beden bezi de kızımda pişiğe neden olduğu için Huggies’e geçmiştik. Bezden kurtulana kadar Huggies kullandım.

Islak mendil olarak Unibaby Yenidoğan Islak Mendili aldım. Evde su ve pamuk kullandım ancak dışarıda bu mendil ile altını sildim. Çok fazla kullanıldığı için 12’li paket alıp, eve koymakta fayda var.

Pişik kremi olarak Bepantol kullandım.

Korbel Çöp Kovası, benim aldığım en mantıklı ürünlerden biriydi. E-bebekten almıştım. Bebek bezlerini içine atıyorsunuz. İçinde kendi poşeti var. Kapak ksımından da kokunun yayılmasını önleyen bir kilit mekanizması var. İlk altı ay kakası kokmuyor ama ek gıdaya geçtikten sonraki koku fenaJ Günlük çıkan bez miktarı da epey fazla olunca evi kokutmayan ayrı bir çöp kovası çok faydalı oluyor.

Müslin Örtü: Kullanışlı örtüler olduklarını düşünüyorum. Bebeği yıkadıktan sonra banyo havlusunun içine müslin örtü serip o şekilde sarıyordum. Hemen ıslaklığı emiyordu. Aynı şekilde puset örtüsü olarak, rahat kundak olarak da kullandım.

Banyo Filesi: Bebek küvetinin içine koyup yıkamak için kullanışlı bir ürün.

Reflü Yastığı / Yatağı: İlk zamanlardaki kusmalardan kaynaklı olarak reflü yastığı kullanmıştık. Bu sefer reflü yatağı diye bir ürün gördüm. Bebeği ortamıza bu yatak ile yatırabileceğimi düşünüyorum. Hem bizim yataktan yüksekte olduğu için dönerken bebeğin canını acıtma durumu olmaz hem de boğulmaya karşı tedbir almış oluruz.

Ev tipi ana kucağı: Bunun çok önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. İçinde bebek takılırken işinizi halledebiliyorsunuz. Salonda bizim yanımında hep ana kucağının içinde durmuştu.

Bebek oto koltuğu: Biz hastaneden bebekle çıkarken oto koltuğu içine koyup çıkarmıştık. Sonrasında pusete geçene kadar hep bu koltuk içerisinde taşıdık. Bebek ağırlaştıktan sonra koltukla taşımak zor oluyor ancak travel set almak istemediğim için Chicco Liteway baston puset almıştık. Oto koltuğu takılamıyordu o zaman. Biz de ilk 6 ay oto koltuğu ile limizde taşıdık.

Emzik: Bence yüzyılın en önemli icadı:) Farklı farklı bir sürü emzik aldı ve ara ara denedik. Kızım sadece Avent’in damaksız ve silikon emziğini aldı ve 2 yaşa kadar kullandı. Emzik kullanılmadığı zaman bebek ya sizin göğüslerinizi emzik niyetine kullanıyor ya da parmağını emiyor. Diş yapısında bir problem yaratmadı ve çok severek kullandığı emziği kendi kendine bıraktı. Bir de emziği kıyafetine tutturmak için yumuşak kumaştan bir emzik tutacağı almıştım. Zincirli ve boncuklu modellerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Sürekli emziği düşürdükleri için birkaç tane yedek emzik almakta ve bu emzikleri kaynatıp soğuttuktan sonra temiz bir emzik kutusunda muhafaza etmekte fayda var.

Anne Çantası: Aldığım ürün yandan çantaydı. Hem bebeği hem yan çantayı taşımak bir süre sonra zor gelmeye başladığı için sırt çantasına geçtim. Annenin ellerinin boşta kalması önemli. Kucakta çocuk varken ve yalnızken omuz çantası aşağı doğru kayınca epey sıkıntı oluyor:)

Oyun Halısı: 4. aydan sonra dönmeye başladığı dönemde kullandım. Kızım oyun halısında vakit geçirmeyi seviyordu, bu nedenle bizim işimize yaradı. Ben ikinci çocuğa da kullanılabilsin, her iki cinsiyete de hitap etsin diye kırmızı renkli bir oyun halısı almıştım.

Sterilizatör: Ev hanımı annelerin çok ihtyiaç duyacağını sanmıyorum. Ancak işe geri dönnecek ve iş yerinde süt sağacaksanız, cihazı steril etmek için sık kullanacağınız bir ürün. Ben iş yerinde sütü sağıp, süt saklama poşetlerine koyup eve götürüyordum. Cihazı işte sadece sudan geçiriyor, eve gelince sterilizatöre atıyordum. Bir sonraki sağma için hazır oluyordu. Aynı şekilde ara ara emzikleri ve peluş oyuncakları steril etmek için de kullandım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Depodaki eşyaları döktükçe ilave edeceğim maddeler olabilir. Sevgiler:)
 
zelalke zelalke
tr_lelli tr_lelli
@limonlutarcinlikek
sizi yukarıdaki yazı için etiketlemiştim. Çıkmamış tekrar etiketliyorum.
Çok sağol canim.
Emzik olayına kesinlikle katılıyorum direnicem bu beybimide emzige alistiricam.
Bende baston araba dusunuyorum ama pusetli degil.
Hani daha 7.8.aylarda kullanacağı oturacağı vs.
Surekli arabalara bakiyorum aslinda erken ama uygun, hafif bisi bakiyorum.
Bir dahaki yaza kullanmak icin.
Kışın zaten evde olucaz asiya vs arabayla götürüp getiririm.
Baston işimi görür benim yazin.
 
Hastane ve Yeni Doğan İhtiyaçları

Daha önce alınmaması gereken eşyalar ile iligli bir yazı paylaşmıştım. Şimdi yavaş yavaş doğum eşyalarını hazırladığım dönemde hastaneden ve 0-6 ay döneminde en çok işime yarayan eşyaları paylaşmak istiyorum. S Spizella @zelalke ve @tr_lelli ve @limonlutarcinlikek ilginizi çekebilir:)


Hastane Çantası

Lohusa Geceliği: Ben normal doğum yaptım. Doğum öncesi ve sonrasında hastane önlüğü giydirmişlerdi. Doğumdan çıktıktan sonra direkt lohusa geceliğimi giydirdiler. Alt kısma hasta bezi bağladılar. Dikişlerden, sürekli pansuman ve kontrolden kaynaklı, lohusa pijaması giyemezdim sanırım. Epey bir süre bacaklarımı hissetmedim zaten. Belki ikinci gün giyilebilir.

Lohusa geceliğinin çantada 2 adet olmasında fayda var. Kan vs. bulaşabiliyor. Sabahlıklı ve önden düğmeli bir model tercih etmekte fayda var. Hastanede emzirme sütyeni veya atleti giymediğim için, göğüsler geceliğin üstünden belli oluyor. Birileri ziyarete gelince sabahlığın önünü kapattım, epey rahat oldu.

Terlik: Doğum öncesi koridorda yürümemi istediler. Çantada terlik kesinlikle olmalı. Ben sabo terliklerden götürmüştüm. Koca göbekle hastane koridorlarında rahat yürüyebileceğiniz birşey seçin.

Pamuklu Çorap: Doğum sonrası ayaklar çok üşüyor. Çantada ayaklarını sıcak tutacak fakat terletmeyecek bir çift çorap olmasında fayda var.

Göğüs Pedi ve Kremi: İlk emzirme hastanede olduğu için emzirme sonrası göğüs ucunu kremleyip, ped ile kapatmak faydalı oluyor. Ben internette, göğüs ucu kreminin doğum öncesi düzenli kullanılmasının, göğüs ucu yaralarının oluşmasını engellediğini okumuştum. Doğumdan bir ay önce düzenli kullandım. Doğum sonrası da her emzirme sonrası sürüp, ped ile kapattım. Hassasiyet ve sızlama oldu ancak göğüs ucu yarası problemi yaşamadım. Kremi ve pedi Lansinoh marka almıştım. Yine aynı markanın ürünlerini tercih edeceğim.

Hasta Bezi: Benim doğum yaptığım hastanede hasta bezini kendileri verdiler. Evde kullanmak için “Depend Hasta Kulodu” almıştım. Yandan yırtılıp çıkartılabildiği için hastanede kullanıma da uygun bir ürün. Doğum sonrası yakşaık 50 gün kanamam oldu ve bunun önemli kısmında hasta bezi, sonrasında gece pedi olarak geçen uzun pedlerden kullanmıştım.

Makyaj Malzemesi: Doğum sonrası yüzüm kireç gibi olmuştu. Doğum sonrası kızımla fotoğraflarda ölü gibi çıkmamak için yanımda pudra, allık ve hafif bir dudak parlatıcısı götürmüştüm. Bir de küçük inci top küpelerden taktım. Doğal ve canlı bir görüntü olmuştu.

Hastane Çıkışı: Kızım için 2 adet hastane çıkışı almıştım. Battaniyesi, eldiven ve şapkası içinde olan ürünlerdi. Dikişsiz ve pamuklu olmalarına dikkat etmekte fayda var. Mothercare, idil baby ve aziz bebe’nin ürünlerini beğeniyorum.


0-6 Ay Yenidoğan İhtiyaçları

Kıyafet: 0-3 ay eşyalara yatırım yapmayın zira bebekler o kıyafetleri 1 ay kadar giyiyor:) Hastane çıkışları dışında diğer ürünlerin 3-6 ay alınmasında fayda var. Ben genellikle çıtçıtlı atlet, üstüne tulum veya çıtçıtlı body ve alt giydirdim. Altları kendiliğinden patikli değil de patiksiz olarak almak daha uzun süre kullanımı sağlıyor. Bebek hızlı büyüyor ve patiklerden kaynaklı belirli bir süre giydirebiliyorsunuz. Ama altı patiksiz alıp ayağına çorap ya da patiksiz giydirirseniz daha uzun süre kullanılıyor. Yaz bebeği olduğu için ben şapka ve eldiven pek kullanmadım.

Ağız Bezi: Bebeği emzirme sonrası, gazını çıkarmak üzere omzumuza her aldığımızda sırtımızdan aşağı kusmuklar aktı:) Bunun çözümü omza ağız bezi ya da omuz bezi olarak satılan küçük bezlerden koyarak bu bezlere kusmasını sağlamak. Yenidoğan 2-3 saatte bir emdiği ve dolayısıyla kustuğu için bu bezlerden biraz fazla edinmekte fayda var.

Fular Önlük: Arkadaşın kusmadığı zamanlarda sürekli salyası aktığı için, tulumun yakasına bağlanan fular önlükler, habire bebeğin üstünü başını değiştirmek durumundan bizi kurtaran faydalı ürünler.

Alt Değiştime İşleri: Bu iş için alt değiştirme minderi aldım. Üzerine alt değiştirme örtüsü serdim. Halının üzerine minderi koyup örtüyü serip altını değiştirdim. Alt açma ünitelerini yüksek olduğu için tehlikeli ve gereksiz buluyorum. Aldığınız minderle her yerde alt değişitirebilirsiniz. Bir kutunun içine de ılık su, pamuk, pişik kremi ve bez koymuştum. Pratik olmuştu.

İlk bez olarak prima yenidoğan almıştım. 2 büyük paket almıştık. Birinci paketin sonunda bezler küçük geldiği için diğer paket elimizde patladı:) Bir büyük beden bezi de kızımda pişiğe neden olduğu için Huggies’e geçmiştik. Bezden kurtulana kadar Huggies kullandım.

Islak mendil olarak Unibaby Yenidoğan Islak Mendili aldım. Evde su ve pamuk kullandım ancak dışarıda bu mendil ile altını sildim. Çok fazla kullanıldığı için 12’li paket alıp, eve koymakta fayda var.

Pişik kremi olarak Bepantol kullandım.

Korbel Çöp Kovası, benim aldığım en mantıklı ürünlerden biriydi. E-bebekten almıştım. Bebek bezlerini içine atıyorsunuz. İçinde kendi poşeti var. Kapak ksımından da kokunun yayılmasını önleyen bir kilit mekanizması var. İlk altı ay kakası kokmuyor ama ek gıdaya geçtikten sonraki koku fenaJ Günlük çıkan bez miktarı da epey fazla olunca evi kokutmayan ayrı bir çöp kovası çok faydalı oluyor.

Müslin Örtü: Kullanışlı örtüler olduklarını düşünüyorum. Bebeği yıkadıktan sonra banyo havlusunun içine müslin örtü serip o şekilde sarıyordum. Hemen ıslaklığı emiyordu. Aynı şekilde puset örtüsü olarak, rahat kundak olarak da kullandım.

Banyo Filesi: Bebek küvetinin içine koyup yıkamak için kullanışlı bir ürün.

Reflü Yastığı / Yatağı: İlk zamanlardaki kusmalardan kaynaklı olarak reflü yastığı kullanmıştık. Bu sefer reflü yatağı diye bir ürün gördüm. Bebeği ortamıza bu yatak ile yatırabileceğimi düşünüyorum. Hem bizim yataktan yüksekte olduğu için dönerken bebeğin canını acıtma durumu olmaz hem de boğulmaya karşı tedbir almış oluruz.

Ev tipi ana kucağı: Bunun çok önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. İçinde bebek takılırken işinizi halledebiliyorsunuz. Salonda bizim yanımında hep ana kucağının içinde durmuştu.

Bebek oto koltuğu: Biz hastaneden bebekle çıkarken oto koltuğu içine koyup çıkarmıştık. Sonrasında pusete geçene kadar hep bu koltuk içerisinde taşıdık. Bebek ağırlaştıktan sonra koltukla taşımak zor oluyor ancak travel set almak istemediğim için Chicco Liteway baston puset almıştık. Oto koltuğu takılamıyordu o zaman. Biz de ilk 6 ay oto koltuğu ile limizde taşıdık.

Emzik: Bence yüzyılın en önemli icadı:) Farklı farklı bir sürü emzik aldı ve ara ara denedik. Kızım sadece Avent’in damaksız ve silikon emziğini aldı ve 2 yaşa kadar kullandı. Emzik kullanılmadığı zaman bebek ya sizin göğüslerinizi emzik niyetine kullanıyor ya da parmağını emiyor. Diş yapısında bir problem yaratmadı ve çok severek kullandığı emziği kendi kendine bıraktı. Bir de emziği kıyafetine tutturmak için yumuşak kumaştan bir emzik tutacağı almıştım. Zincirli ve boncuklu modellerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Sürekli emziği düşürdükleri için birkaç tane yedek emzik almakta ve bu emzikleri kaynatıp soğuttuktan sonra temiz bir emzik kutusunda muhafaza etmekte fayda var.

Anne Çantası: Aldığım ürün yandan çantaydı. Hem bebeği hem yan çantayı taşımak bir süre sonra zor gelmeye başladığı için sırt çantasına geçtim. Annenin ellerinin boşta kalması önemli. Kucakta çocuk varken ve yalnızken omuz çantası aşağı doğru kayınca epey sıkıntı oluyor:)

Oyun Halısı: 4. aydan sonra dönmeye başladığı dönemde kullandım. Kızım oyun halısında vakit geçirmeyi seviyordu, bu nedenle bizim işimize yaradı. Ben ikinci çocuğa da kullanılabilsin, her iki cinsiyete de hitap etsin diye kırmızı renkli bir oyun halısı almıştım.

Sterilizatör: Ev hanımı annelerin çok ihtyiaç duyacağını sanmıyorum. Ancak işe geri dönnecek ve iş yerinde süt sağacaksanız, cihazı steril etmek için sık kullanacağınız bir ürün. Ben iş yerinde sütü sağıp, süt saklama poşetlerine koyup eve götürüyordum. Cihazı işte sadece sudan geçiriyor, eve gelince sterilizatöre atıyordum. Bir sonraki sağma için hazır oluyordu. Aynı şekilde ara ara emzikleri ve peluş oyuncakları steril etmek için de kullandım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Depodaki eşyaları döktükçe ilave edeceğim maddeler olabilir. Sevgiler:)

Allahım bunlar harika bilgiler benim için :)))
Hemen kaydediyorum
Gerçekten neyi ne kadar alacağımı bilmiyordum hiç
Elecda bebekler hep aynı oranda mı büyüyor?
Hani demişsin ya 0-3 ay kıyafetleri 1 aydan sonra olmuyor diye
Ben de eşim de minyon insanlarız (boyum 154 :KK70:)
50 cm ve 3 kilo ile zamanında doğmuşum
1 metre ancak uzamışım 28 senede :KK66:
Mesela bebeğimin küçük olma durumu olsa yine diğer bebeklerle aynı hızda mı büyür? Saçma bi soru oldu galiba ama nedense küçük bi bebeğim olur gibime geliyor :KK70:
 
Çok sağol canim.
Emzik olayına kesinlikle katılıyorum direnicem bu beybimide emzige alistiricam.
Bende baston araba dusunuyorum ama pusetli degil.
Hani daha 7.8.aylarda kullanacağı oturacağı vs.
Surekli arabalara bakiyorum aslinda erken ama uygun, hafif bisi bakiyorum.
Bir dahaki yaza kullanmak icin.
Kışın zaten evde olucaz asiya vs arabayla götürüp getiririm.
Baston işimi görür benim yazin.
Emzik tutsun diye günlerce uğraştık biz valla:)) Alışınca çok büyük rahatlık oluyor. Benim chicco liteway baston puset çok kullanışlıydı. Depoda duruyor yine onu kullanacağım. Hafif ve açılıp kapatılması kolaydı. Bir bak istersen. Ben severek kullandım.
 
Allahım bunlar harika bilgiler benim için :)))
Hemen kaydediyorum
Gerçekten neyi ne kadar alacağımı bilmiyordum hiç
Elecda bebekler hep aynı oranda mı büyüyor?
Hani demişsin ya 0-3 ay kıyafetleri 1 aydan sonra olmuyor diye
Ben de eşim de minyon insanlarız (boyum 154 :KK70:)
50 cm ve 3 kilo ile zamanında doğmuşum
1 metre ancak uzamışım 28 senede :KK66:
Mesela bebeğimin küçük olma durumu olsa yine diğer bebeklerle aynı hızda mı büyür? Saçma bi soru oldu galiba ama nedense küçük bi bebeğim olur gibime geliyor :KK70:
Eğer erken doğum olmaz da zamanında doğarsa her ay ortalama 1 kg civarında kilo alıyorlar. 3-4 cm civarı da uzama oluyor. Bebekler ilk zamanlarda hızlı büyüyor, 6. ay ve sonrasında kilo alımı da boy uzması da yavaşlıyor.

Zaten Ankara'da yaşıyorsun. Her an eksik olanı gidip alabilirsin. İhtiyaç duydukça parça parça kıyafet almanı tavsiye ederim. Doğum öncesi evi kıyafetle doldurmaya gerek yok. Ben ilk doğumum öncesi o kadar çok kıyafet almışım ki çoğunu giydiremeden küçüldüler. İnsan heves ediyor minik minik kıyafetlere ama kendine dur de:)
 
Eğer erken doğum olmaz da zamanında doğarsa her ay ortalama 1 kg civarında kilo alıyorlar. 3-4 cm civarı da uzama oluyor. Bebekler ilk zamanlarda hızlı büyüyor, 6. ay ve sonrasında kilo alımı da boy uzması da yavaşlıyor.

Zaten Ankara'da yaşıyorsun. Her an eksik olanı gidip alabilirsin. İhtiyaç duydukça parça parça kıyafet almanı tavsiye ederim. Doğum öncesi evi kıyafetle doldurmaya gerek yok. Ben ilk doğumum öncesi o kadar çok kıyafet almışım ki çoğunu giydiremeden küçüldüler. İnsan heves ediyor minik minik kıyafetlere ama kendine dur de:)

Yok yok en az eşyayla en yüksek verimi hedefliyorum :)
sayıyla alıp çocuğu da doğuştan minimalist yapmayı düşünüyorum :KK70:
Açıkçası kıyafete henüz özendiğimi söyleyemiycem ama zaman geçtikçe onu da alayım bunu da alayım moduna geçerim diye korkmuyorum değil. Kontrolümü kaybetmeden akıllıca alışveriş yaparım umarım önerilerin sayesinde :KK200::KK200:
 
Sanırım bir yanlış anlama olmuş:) Her biri farklı ürünler. Naturalive'den aldığım ve memnun olduğum ürünleri yazmıştım.
Oksi leke çıkarıcı, çamaşır suyunun yerine kullanılan, sodyum hipoklorit yerine dezenfektan olarak oksijen içeren bir ürün. Aynı işi görüyor ancak zararlı değil.
ben de çamaşır suyu yerine alternatif düşünüyorum. ne yapsam istediğim beyazlıgıbulamadım cunku. kubdef kubdef bak bakalım bu nasıl sence
 
Hastane ve Yeni Doğan İhtiyaçları

Daha önce alınmaması gereken eşyalar ile iligli bir yazı paylaşmıştım. Şimdi yavaş yavaş doğum eşyalarını hazırladığım dönemde hastaneden ve 0-6 ay döneminde en çok işime yarayan eşyaları paylaşmak istiyorum. S Spizella @zelalke ve @tr_lelli ve @limonlutarcinlikek ilginizi çekebilir:)


Hastane Çantası

Lohusa Geceliği: Ben normal doğum yaptım. Doğum öncesi ve sonrasında hastane önlüğü giydirmişlerdi. Doğumdan çıktıktan sonra direkt lohusa geceliğimi giydirdiler. Alt kısma hasta bezi bağladılar. Dikişlerden, sürekli pansuman ve kontrolden kaynaklı, lohusa pijaması giyemezdim sanırım. Epey bir süre bacaklarımı hissetmedim zaten. Belki ikinci gün giyilebilir.

Lohusa geceliğinin çantada 2 adet olmasında fayda var. Kan vs. bulaşabiliyor. Sabahlıklı ve önden düğmeli bir model tercih etmekte fayda var. Hastanede emzirme sütyeni veya atleti giymediğim için, göğüsler geceliğin üstünden belli oluyor. Birileri ziyarete gelince sabahlığın önünü kapattım, epey rahat oldu.

Terlik: Doğum öncesi koridorda yürümemi istediler. Çantada terlik kesinlikle olmalı. Ben sabo terliklerden götürmüştüm. Koca göbekle hastane koridorlarında rahat yürüyebileceğiniz birşey seçin.

Pamuklu Çorap: Doğum sonrası ayaklar çok üşüyor. Çantada ayaklarını sıcak tutacak fakat terletmeyecek bir çift çorap olmasında fayda var.

Göğüs Pedi ve Kremi: İlk emzirme hastanede olduğu için emzirme sonrası göğüs ucunu kremleyip, ped ile kapatmak faydalı oluyor. Ben internette, göğüs ucu kreminin doğum öncesi düzenli kullanılmasının, göğüs ucu yaralarının oluşmasını engellediğini okumuştum. Doğumdan bir ay önce düzenli kullandım. Doğum sonrası da her emzirme sonrası sürüp, ped ile kapattım. Hassasiyet ve sızlama oldu ancak göğüs ucu yarası problemi yaşamadım. Kremi ve pedi Lansinoh marka almıştım. Yine aynı markanın ürünlerini tercih edeceğim.

Hasta Bezi: Benim doğum yaptığım hastanede hasta bezini kendileri verdiler. Evde kullanmak için “Depend Hasta Kulodu” almıştım. Yandan yırtılıp çıkartılabildiği için hastanede kullanıma da uygun bir ürün. Doğum sonrası yakşaık 50 gün kanamam oldu ve bunun önemli kısmında hasta bezi, sonrasında gece pedi olarak geçen uzun pedlerden kullanmıştım.

Makyaj Malzemesi: Doğum sonrası yüzüm kireç gibi olmuştu. Doğum sonrası kızımla fotoğraflarda ölü gibi çıkmamak için yanımda pudra, allık ve hafif bir dudak parlatıcısı götürmüştüm. Bir de küçük inci top küpelerden taktım. Doğal ve canlı bir görüntü olmuştu.

Hastane Çıkışı: Kızım için 2 adet hastane çıkışı almıştım. Battaniyesi, eldiven ve şapkası içinde olan ürünlerdi. Dikişsiz ve pamuklu olmalarına dikkat etmekte fayda var. Mothercare, idil baby ve aziz bebe’nin ürünlerini beğeniyorum.


0-6 Ay Yenidoğan İhtiyaçları

Kıyafet: 0-3 ay eşyalara yatırım yapmayın zira bebekler o kıyafetleri 1 ay kadar giyiyor:) Hastane çıkışları dışında diğer ürünlerin 3-6 ay alınmasında fayda var. Ben genellikle çıtçıtlı atlet, üstüne tulum veya çıtçıtlı body ve alt giydirdim. Altları kendiliğinden patikli değil de patiksiz olarak almak daha uzun süre kullanımı sağlıyor. Bebek hızlı büyüyor ve patiklerden kaynaklı belirli bir süre giydirebiliyorsunuz. Ama altı patiksiz alıp ayağına çorap ya da patiksiz giydirirseniz daha uzun süre kullanılıyor. Yaz bebeği olduğu için ben şapka ve eldiven pek kullanmadım.

Ağız Bezi: Bebeği emzirme sonrası, gazını çıkarmak üzere omzumuza her aldığımızda sırtımızdan aşağı kusmuklar aktı:) Bunun çözümü omza ağız bezi ya da omuz bezi olarak satılan küçük bezlerden koyarak bu bezlere kusmasını sağlamak. Yenidoğan 2-3 saatte bir emdiği ve dolayısıyla kustuğu için bu bezlerden biraz fazla edinmekte fayda var.

Fular Önlük: Arkadaşın kusmadığı zamanlarda sürekli salyası aktığı için, tulumun yakasına bağlanan fular önlükler, habire bebeğin üstünü başını değiştirmek durumundan bizi kurtaran faydalı ürünler.

Alt Değiştime İşleri: Bu iş için alt değiştirme minderi aldım. Üzerine alt değiştirme örtüsü serdim. Halının üzerine minderi koyup örtüyü serip altını değiştirdim. Alt açma ünitelerini yüksek olduğu için tehlikeli ve gereksiz buluyorum. Aldığınız minderle her yerde alt değişitirebilirsiniz. Bir kutunun içine de ılık su, pamuk, pişik kremi ve bez koymuştum. Pratik olmuştu.

İlk bez olarak prima yenidoğan almıştım. 2 büyük paket almıştık. Birinci paketin sonunda bezler küçük geldiği için diğer paket elimizde patladı:) Bir büyük beden bezi de kızımda pişiğe neden olduğu için Huggies’e geçmiştik. Bezden kurtulana kadar Huggies kullandım.

Islak mendil olarak Unibaby Yenidoğan Islak Mendili aldım. Evde su ve pamuk kullandım ancak dışarıda bu mendil ile altını sildim. Çok fazla kullanıldığı için 12’li paket alıp, eve koymakta fayda var.

Pişik kremi olarak Bepantol kullandım.

Korbel Çöp Kovası, benim aldığım en mantıklı ürünlerden biriydi. E-bebekten almıştım. Bebek bezlerini içine atıyorsunuz. İçinde kendi poşeti var. Kapak ksımından da kokunun yayılmasını önleyen bir kilit mekanizması var. İlk altı ay kakası kokmuyor ama ek gıdaya geçtikten sonraki koku fenaJ Günlük çıkan bez miktarı da epey fazla olunca evi kokutmayan ayrı bir çöp kovası çok faydalı oluyor.

Müslin Örtü: Kullanışlı örtüler olduklarını düşünüyorum. Bebeği yıkadıktan sonra banyo havlusunun içine müslin örtü serip o şekilde sarıyordum. Hemen ıslaklığı emiyordu. Aynı şekilde puset örtüsü olarak, rahat kundak olarak da kullandım.

Banyo Filesi: Bebek küvetinin içine koyup yıkamak için kullanışlı bir ürün.

Reflü Yastığı / Yatağı: İlk zamanlardaki kusmalardan kaynaklı olarak reflü yastığı kullanmıştık. Bu sefer reflü yatağı diye bir ürün gördüm. Bebeği ortamıza bu yatak ile yatırabileceğimi düşünüyorum. Hem bizim yataktan yüksekte olduğu için dönerken bebeğin canını acıtma durumu olmaz hem de boğulmaya karşı tedbir almış oluruz.

Ev tipi ana kucağı: Bunun çok önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. İçinde bebek takılırken işinizi halledebiliyorsunuz. Salonda bizim yanımında hep ana kucağının içinde durmuştu.

Bebek oto koltuğu: Biz hastaneden bebekle çıkarken oto koltuğu içine koyup çıkarmıştık. Sonrasında pusete geçene kadar hep bu koltuk içerisinde taşıdık. Bebek ağırlaştıktan sonra koltukla taşımak zor oluyor ancak travel set almak istemediğim için Chicco Liteway baston puset almıştık. Oto koltuğu takılamıyordu o zaman. Biz de ilk 6 ay oto koltuğu ile limizde taşıdık.

Emzik: Bence yüzyılın en önemli icadı:) Farklı farklı bir sürü emzik aldı ve ara ara denedik. Kızım sadece Avent’in damaksız ve silikon emziğini aldı ve 2 yaşa kadar kullandı. Emzik kullanılmadığı zaman bebek ya sizin göğüslerinizi emzik niyetine kullanıyor ya da parmağını emiyor. Diş yapısında bir problem yaratmadı ve çok severek kullandığı emziği kendi kendine bıraktı. Bir de emziği kıyafetine tutturmak için yumuşak kumaştan bir emzik tutacağı almıştım. Zincirli ve boncuklu modellerin tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Sürekli emziği düşürdükleri için birkaç tane yedek emzik almakta ve bu emzikleri kaynatıp soğuttuktan sonra temiz bir emzik kutusunda muhafaza etmekte fayda var.

Anne Çantası: Aldığım ürün yandan çantaydı. Hem bebeği hem yan çantayı taşımak bir süre sonra zor gelmeye başladığı için sırt çantasına geçtim. Annenin ellerinin boşta kalması önemli. Kucakta çocuk varken ve yalnızken omuz çantası aşağı doğru kayınca epey sıkıntı oluyor:)

Oyun Halısı: 4. aydan sonra dönmeye başladığı dönemde kullandım. Kızım oyun halısında vakit geçirmeyi seviyordu, bu nedenle bizim işimize yaradı. Ben ikinci çocuğa da kullanılabilsin, her iki cinsiyete de hitap etsin diye kırmızı renkli bir oyun halısı almıştım.

Sterilizatör: Ev hanımı annelerin çok ihtyiaç duyacağını sanmıyorum. Ancak işe geri dönnecek ve iş yerinde süt sağacaksanız, cihazı steril etmek için sık kullanacağınız bir ürün. Ben iş yerinde sütü sağıp, süt saklama poşetlerine koyup eve götürüyordum. Cihazı işte sadece sudan geçiriyor, eve gelince sterilizatöre atıyordum. Bir sonraki sağma için hazır oluyordu. Aynı şekilde ara ara emzikleri ve peluş oyuncakları steril etmek için de kullandım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Depodaki eşyaları döktükçe ilave edeceğim maddeler olabilir. Sevgiler:)
çok düşüncelisin. teşekkürler canım.. hepsini okudum uygulayacağım inşallah :)
 
X