Popüler Konu Verimli Rutin

27 yaşındayım bir çocuk annesiyim hayatımı daha verimli daha anlamlı yaşamak istiyorum.
Yapmak istediklerim;
Düzenli kitap okumak ve spor yapmak istiyorum. Hayatıma dahil edemiyorum bu iki konuyu çok düzensiz gidiyor. Günlük rutinlerim düzensiz temizlik , düzen , çamaşır vs özellikle çocuk olduktan sonra düzene geçemedim. Anne, kayınvalide, yardımcı yok yanımda esim ve ben hallediyoruz.
Kitap konusunu şöyle yapıyorum ben. Okumak istediğim kitapları telefonun notlar bölümünde listeledim. Ay başı maaşımı alınca o listeden seçtiğim 3-4 kitabı satın alıyorum ve o ay içerisinde bu kitapları bitirmeyi hedefliyorum. Sabah işe giderken, akşam dönerken ve kızım yattıktan sonra kitap okuyorum. Evde tv olmaması da büyük etken tabi.

Spor içinse şu an bulabildiğim tek çözüm, öğlen iş yerinde yemek yedikten hemen sonra çıkıp yarım saat yürümek. Spor salonlarını sevmiyorum zaten şuan ayırabileceğim başka bir zamanım da yok.

Evi yatmadan her akşam toplamak, benim için epey faydalı oldu. Rutin temizlik için yardımcı alıyorum.

Hayatımın düzene girmesi tayine bağlıymış gibi geliyor. Gidince nerde yaşayacağım belirsizliği ortadan kalkacak. Eşyalar ve evi eşimle zevkimize göre döşemek istiyoruz. Bu bizim için çok önemli su an bulunduğumuz yere aidiyet hissetmiyoruz. Ev istediğimiz gibi değil. Yine de burda olmak günümü verimli geçirmeme engel değil ancak bunu da ben tam anlamıyla yapamıyorum.
Benim de günlük düzenim evi taşıyınca oturdu. Umarım siz de en kısa zamanda istediğiniz gibü bir eve sahip olursunuz.

Kitap konusunu şöyle yapıyorum ben. Okumak istediğim kitapları telefonun notlar bölümünde listeledim. Ay başı maaşımı alınca o listeden seçtiğim 3-4 kitabı satın alıyorum ve o ay içerisinde bu kitapları bitirmeyi hedefliyorum. Sabah işe giderken, akşam dönerken ve kızım yattıktan sonra kitap okuyorum. Evde tv olmaması da büyük etken tabi.

Spor içinse şu an bulabildiğim tek çözüm, öğlen iş yerinde yemek yedikten hemen sonra çıkıp yarım saat yürümek. Spor salonlarını sevmiyorum zaten şuan ayırabileceğim başka bir zamanım da yok.

Evi yatmadan her akşam toplamak, benim için epey faydalı oldu. Rutin temizlik için yardımcı alıyorum.
Elecda bu önerini kesinlikle dikkate alacağım. Yarın başlıyorum bir yerden başlamak lazım.

Benim de günlük düzenim evi taşıyınca oturdu. Umarım siz de en kısa zamanda istediğiniz gibü bir eve sahip olursunuz.
Elecda sözlerin motive etti yeni eve geçince düzen kuracağıma dair her şey tayinimize bağlı umarım çıkar. Bu şehirde son 2 ay olsun ☺

Elecda yazdıklarını en başından okudum senin gibi insanlar nadir bulunur iyi ki varsın... Benim idolumsun.
Kendine güvenmen ve hayatına hakim olman sende sevdiğim özelliklerden sadece bir kaçı ☺Her konuda düzenlisin ve bilgilisin. Hayat anlamın da başarın daim olsun.

Evliysen, çalışıyorsan ve çocuğun varsa kesinlikle hayatında düzen istiyorsun. İstediğim anlamda belli bir düzen kuramadıgım için zihnim de yoruluyor gün içerisinde daha stresli, kaygılı ve gergin olamama sebep oluyor. Ben bu duygu durumlarını kesinlikle yasamak istemiyorum. Ailemle, arkadaşlarımla, öğrencilerimle, iletisimime kadar yansıyor.
Sizce insan hayatını bir anda mı düzenlemeli yoksa hergun bir yerden mi başlamalı ???

Evliysen, çalışıyorsan ve çocuğun varsa kesinlikle hayatında düzen istiyorsun. İstediğim anlamda belli bir düzen kuramadıgım için zihnim de yoruluyor gün içerisinde daha stresli, kaygılı ve gergin olamama sebep oluyor. Ben bu duygu durumlarını kesinlikle yasamak istemiyorum. Ailemle, arkadaşlarımla, öğrencilerimle, iletisimime kadar yansıyor.
Sizce insan hayatını bir anda mı düzenlemeli yoksa hergun bir yerden mi başlamalı ???
Planlı bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Ben Marie Kondo'nun Derle Topla Rahatla kitabına göre hareket etmiştim. Dün YouTube'da hayatınıhafiflet'in " Yeni Başlayanlar İçin minimalism" adlı 3 tane videosunu seyrettim. Faydalı olabilir. Bir göz atın isterseniz.

Planlı bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Ben Marie Kondo'nun Derle Topla Rahatla kitabına göre hareket etmiştim. Dün YouTube'da hayatınıhafiflet'in " Yeni Başlayanlar İçin minimalism" adlı 3 tane videosunu seyrettim. Faydalı olabilir. Bir göz atın isterseniz.
Elecda tavsiyen üzerine inceleyip sonra cevap yazmak istedim. 2 tane video dinledim fena değil. Diğerlerine de bakacağım. Buradan video önerilerinde bulunduğun için ayrıca teşekkür ederim ☺eğitici oluyor ☺

Evimizde,
1 tane televizyon
3 tane bilgisayar(bir tanesi TV ye bağlı diğer ikisi eşimin ve benim kişisel kullandığımız)
1 tane tane tablet
2 tane akıllı telefon(esimin ve kişisel kullandigimiz)
1 tane profesyonel fotoğraf makinesi mevcut bunları sadeleştirmek istiyorum. Özellikle yeni evimizde bu düzenle başlamaktan yanayım. Öncelikle televizyonla başlamak istiyorum. Esim ve ben film seyretmeyi seviyoruz bu durum kızımıza ayırdığımız zamanı etkiliyor. Durum boyle olunca vicdanen rahatsızlık hissediyorum. Televizyon film dışında kullanılmıyor. Evimizde oturduğumuz odada küçük bir kütüphane oluşturduk. Televizyonda bu odada ikinci bir oturma odamız yok. Bu durumda neler yapılabilir ? 8 parça teknolojik eşya var ve bu durum bende zihin yorgunluğuna sebep oluyor.

Merhaba hanımlar nasılsınız?

elecda elecda canım nasilsin? Artık son 3 ay diyebiliriz. Nasil hissediyorsun kendini :)

Oto koltukla ilgili daha önce konuşmuştuk fakat ben yeniden sormak istiyorum. Ogluma daha yeni oto koltuk alıyoruz çünkü yeni yeni arabada oturmaya başladı:) şuan 11 kg. Oto koltuk alırken ozellikle neye dikkat etmeliyim? 9-36 mi alsam 9-18 mi karar veremiyorum.

Oto koltuğa bütçe olarak da maksimum 1000 lira ayırdım.

Işe baslamadan önce Asaf ı koltuğa iyice alıştırmam lazım. Onu kreşe ben götürüp getireceğim, tek başıma.

elecda elecda canım nasilsin? Artık son 3 ay diyebiliriz. Nasil hissediyorsun kendini :)

Oto koltukla ilgili daha önce konuşmuştuk fakat ben yeniden sormak istiyorum. Ogluma daha yeni oto koltuk alıyoruz çünkü yeni yeni arabada oturmaya başladı:) şuan 11 kg. Oto koltuk alırken ozellikle neye dikkat etmeliyim? 9-36 mi alsam 9-18 mi karar veremiyorum.

Işe baslamadan önce Asaf ı koltuğa iyice alıştırmam lazım. Onu kreşe ben götürüp getireceğim, tek başıma.
İyi aksamlar sizi burda görmek çok güzel topigin geçmiş sayfalarını ilgiyle okudum kafamda pozitif izlenim bıraktınız güzel insan :)
Sorduğunuz konu hakkında bende bilgileneceğim bizim de almamız gerekiyor.Çocuğunuz nasıl oldu ? En son Mersin deydnz taşınma durumu vardı sanırım halledebildiniz mi ☺

İyi aksamlar sizi burda görmek çok güzel topigin geçmiş sayfalarını ilgiyle okudum kafamda pozitif izlenim bıraktınız güzel insan :)
Sorduğunuz konu hakkında bende bilgileneceğim bizim de almamız gerekiyor.Çocuğunuz nasıl oldu ? En son Mersin deydnz taşınma durumu vardı sanırım halledebildiniz mi ☺

Çok teşekkür ederim ilginiz ve sevginiz için :*

Biz de durumlar netleşti biraz da olsa. En az 5 yıl daha Mersin'deyiz. En azından 5 yıllık bir plan yapabilecek olmak güzel:)

Oğlumda da hiperaktivite var ve bunun için elimizden geldiğince aile eğitimine önem veriyoruz artık. Ilaç kullanım seviyesinde değil; fakat terapi ve eğitim gerekiyor elbette. Onun dışında bu ara çok hasta . Şuan bronşit ve allerjik bahar hastalıklarıyla uğraşıyoruz maalesef.

Siz nasılsınız?

Evimizde,
1 tane televizyon
3 tane bilgisayar(bir tanesi TV ye bağlı diğer ikisi eşimin ve benim kişisel kullandığımız)
1 tane tane tablet
2 tane akıllı telefon(esimin ve kişisel kullandigimiz)
1 tane profesyonel fotoğraf makinesi mevcut bunları sadeleştirmek istiyorum. Özellikle yeni evimizde bu düzenle başlamaktan yanayım. Öncelikle televizyonla başlamak istiyorum. Esim ve ben film seyretmeyi seviyoruz bu durum kızımıza ayırdığımız zamanı etkiliyor. Durum boyle olunca vicdanen rahatsızlık hissediyorum. Televizyon film dışında kullanılmıyor. Evimizde oturduğumuz odada küçük bir kütüphane oluşturduk. Televizyonda bu odada ikinci bir oturma odamız yok. Bu durumda neler yapılabilir ? 8 parça teknolojik eşya var ve bu durum bende zihin yorgunluğuna sebep oluyor.
Kişisel bilgisayarlar neden var? İş için mi lazım? Eğer iş için değilse bir tane bilgisayar tv'de dahil bütün ihtiyaçlarınızı çözecektir. Akıllı telefonlar zaten bilgisayarın yapabildiği her işi yapar noktaya geldi.

Çocuğunu yatırdıktan sonra eşinizle film seyretmeniz, hem çocuğun vaktinden çalmaz hem de başbaşa zaman geçirmiş olursunuz diye düşünüyorum.

Selam canım. Ben iyiyim. Ağırlaşmadan önceki son iyi dönemdeyim:)) Umarım sen de iyisindir.

Biz römer trifix 9-18 kg aldık. Çarpışma testinde en iyi sonuç veren ürünlerden biriydi. Yaklaşık 4 ay önce de yeni oto koltuğuna geçiş yaptık.

X