Popüler Konu Verimli Rutin

@kayacans, @hayalperisi misafir konusunda yazdiklariniza katiliyorum. Ben gelen misafire gore bazen cok geriliyorum.
Cocuklarim kucukken misafir agirlayacagim diye cocuklarimi perisan ettigimi, hicbirseye yetisemedigimi gorunce pes ettim. Sosyal hayatim sifira indi ama vicdanim daha rahat etti. Hala ayniyim . Gelis gidis yaptigim insanlar rahat ettigimiz kisiler.
Surekli misafirlige gidip gelenlere, sosyal insanlara cok ozeniyorum aslinda ama ben yetisemedim ve pes ettim.
@hayalperisi ne kadar dogru demissin , samimiyetsiz ortamlar insanlari birbirinden soguttu.
@kayacans bencede cocugunu ve kendini kimse icin helak etme. Yapabilirsen ev yapimi cok guzel ama yoksa hazir kullan. Cok kasmaya gerek yok.
cocuklu gelince wc banyo temizliyorum sadece normal rutinde ev kirlenmiyo zaten . Cocuklu misafir gidince temizlik yapiyorum ben

merhaba cuma gününden başladım okumaya
vakit oldukça geriye doğru okuyacağım :)
mop deneyimini yazar mısın. benim de büyük parlak seramik ve inanılmaz su izi kalıyor, sırf bu özelliğinden bile seramikleri değiştirmek istiyorum, ama şu an mümkün değil.
ütü masası almışsınız, ben de gazella kullanıyorum, oldukça geniş ve en önemlisi sağlam. aynı şekilde çamaşır kurutmalıkları da çok sağlam, bir kere al bir daha kırılmadan 10 yıl kullan.

tüm okuyucu arkadaşlara sormak istiyorum. oğluma yeni bir oda takımı aldım, henüz gelmedi, yatak arayışına da başlayacağız, onun için araştırma yapmak ve gezmek lazım. ben de kolay olan kısmı halledeyim, bir yatak koruyucu alez alayım, en azından onun derdinden kurtulayım diye düşündüm. gece alt ıslatması yok,lakin 1-2 ayda bir falan kaçırabiliyor (6 yaşında normal bir durum) alacağım yatağı da uzun yıllar kullanacağı için leke vs olsun istemiyorum. kullandığınız ve tavsiye edeceğiniz marka model var mı?
Ben eczaneden almıştım ve çok da memnun kaldım epey sağlam; ancak markasını hatırlamıyorum. Hastanelerde filan kullanıldığı için gerçekten su geçirmiyor hiçbir şekilde.
Bir de galiba taç’ındı (onun da markasını tam hatırlamıyorum) kenarları lastikli değil de tümden yatağa geçen şekilde, bu da çarşafın altından kaymamasını sağlıyor, diğerinin lastiği bazan kurtulup çarşaf altında toplanabiliyor. Size hangisi kullanışlı geliyorsa ona göre bakarsınız diye yazmak istedim.

Günaydın Hanımlar,

Dün kızımla Devlet Opera Balesinin çocuk oyununa gittik. Oldukça başarılıydı. Oradan çıktıktan sonra Koçtaş'a uğradık. Parexin windy mopunu aldım bakalım. Geçen gün instagram'de görmüştüm. Sıvı haznesine arap sabunu sirke karışımı koyulup yerler silindiğinde güzel sonuç veriyordu. Bizim evde yerler parlak seramik. Öyle olunca silme izi ve lekeler çok belli oluyor. Yolluk ve mutfak halısı kullanmadığım için de rahatsız edici bir görüntüsü var. Ablamız hergün elle siliyordu, şimdi vileda ile biz silince su izleri kalıyor. Umarım aldığım mop işe yarar.

Ev için günlük, haftalık ve aylık temizlik listeleri hazırlamaya karar verdim. Günlük olanı kendim, haftalık olanı eşimle birlikte, aylık olanı da yardımcı çağırarak halletmek niyetindeyim.

Yemek işi düzene girdi sayılır. Bu ay buzluktakileri bitirmeyi hedefliyorum.

Ay başından bu yana gereksiz hiçbir şey almadım. Umarım bu şekilde devam edebilirim.

Bir yandan da kızımın eşyalarını sadeleştirme çalışmalarım devam ediyor. Geçen hafta oyuncaklarını ayırmıştık. Dün akşam kitaplarını ayırdık. İki poşeti de işe getirip bir abimize torunu için verdim. Bu hafta takı-tokaları ve çanta çekmecelerini de halletmek niyetindeyim.
Mopu kullandıktan sonra bizimle paylaşır mısın? Bende bir dönem almak istedim benzerlerinden kararsız kaldım. Mutfakta halı yolluk kullanmıyor musun gerçekten ben halısız yapamam hiç temizlik yaparken bile bir hafta zor idare ediyorum sadece mutfak tamı halı kullanmıyorsun yoksa kullanmadığın başka odalar varmı ben hiç rahat edemem yani yemek falan yerken ortam sıcak gelmez

Çocuğum yok ama bende pes ettim çünkü nöbet usulü çalışıyorum çok yoruluyorum elecda elecda gerçekten tebrikler misafir ağarlamaya çalışman çok güzel herşeyin çok düzenli misafirin bile o:) Emeğine göz koymak gibi olmayacaksa temizlik rutinini paylaşabilir misin. Bu arada marie kondo kitabini okudum pek sevemedim çok gereksiz uzatılmıştı. Sade kitabi ise çok kisa geçiştirilmişti konular pek tatmin etmedi.

Çocuğum yok ama bende pes ettim çünkü nöbet usulü çalışıyorum çok yoruluyorum elecda elecda gerçekten tebrikler misafir ağarlamaya çalışman çok güzel herşeyin çok düzenli misafirin bile o:) Emeğine göz koymak gibi olmayacaksa temizlik rutinini paylaşabilir misin. Bu arada marie kondo kitabini okudum pek sevemedim çok gereksiz uzatılmıştı. Sade kitabi ise çok kisa geçiştirilmişti konular pek tatmin etmedi.
Ben genelde kızımın akranı veya kızımdan büyük kız çocuğu olan çiftleri çağırmaya gayret ediyorum. Böyle olunca çocuklar oynarken biz de sohbet edebiliyoruz.
Marie Kondo'nun kitabında uzatılmış yerler var. Ben o kitabı yapılacaklar listesine çevirip adım adın uygulamıştım. Yaklaşık 1 yıl sürdü. Güzel sonuç aldım.
Sade'yi ise kısa ve öz olduğu için beğendim aslında.

Mopu kullandıktan sonra bizimle paylaşır mısın? Bende bir dönem almak istedim benzerlerinden kararsız kaldım. Mutfakta halı yolluk kullanmıyor musun gerçekten ben halısız yapamam hiç temizlik yaparken bile bir hafta zor idare ediyorum sadece mutfak tamı halı kullanmıyorsun yoksa kullanmadığın başka odalar varmı ben hiç rahat edemem yani yemek falan yerken ortam sıcak gelmez
Eski evimde mutfakta halı vardı ve sürekli birşeyler dökülüp leke bırakıyordu. Yeni eve geçince ve evin seramikleri de güzel olunca almadım. Mutfak, antre ve koridorda halı yok. Odalardakiler de çok büyük değil. Yerlerdeki ahşap görüntüsünü seviyorum o yüzden büyük halı almadım.

Selamlar Hanımlar,

Dün için evde kalıp hem biraz dinlenir hem de ev işlerini yaparım diye düşünmüştüm. Ama Pazartesi öğlen kızımın kreşten aradılar. Bir arkadaşı parmağını kızımın gözüne sokmuş. Biraz kızardı, doktora götürelim mi dediler. Ben de götürün dedim. Eşim de işten çıkıp hastaneye gitti. Biraz çizilmiş, gözü kapatmış doktor. Salı günü kontrole gelin, okula da gitmesin demiş. Dün doktora gidip geldik. Düzelmiş çok şükür. 2 gün daha damla kullanacağız.

Öyle olunca dün evdeydik kzımla. Sabahtan bir anlaşma yaptık. Bir oda temizleyip sonra seninle bir oyun oynayacağım sonra diğer odaya geçeceğim şeklinde:KK49: Bu şekilde ev işi bütün gün sürdü tabi.

Dün pareksin mopunu denedim. Kendi sıvı haznesi var. Sıvı haznesinin yarısına kadar su koyup, biraz arap sabunu, biraz elma sirkesi, birkaç damla da çay ağacı yağı damlattım. Sonuç oldukça başarılı. Silme izi kalmadı. Tavsiye olunur :KK52:

Merhaba
elecda elecda uzın süredir diğer tipiklerde görmeyince meraklandım sonra kendi kendime ne zamandır bu başlığa bakmadığım aklıma geldi iyi bir sorun yok
SertSessiz SertSessiz taç markayı öneriyorlar
Ben aceleden BİM’e gelenlerden almıştım ama bildiğin naylon üstüne ayriyetten 2 -3 kat çarsaf seriyorum
Ama bende büyük yatağa geçince taç almayı düşünüyorum

Ben yillardir tac kullaniyorum memnunum zamanlanlastikleribgevsiyor amam oraya yeni lastik diktim on iki yil oldu hala kullanılıyor

Hoşgeldin canım. Bizim evde yer seramikleri, banyo dolapları ve banyo tezgahı parlak. Örnek daire olarak kalsa gayet güzel görünüyor ancak içinde yaşamaman lazım:işsiz:

Mopu yarın denemek niyetindeyim bakalım.
Bu arada ben kızımın yatağı için ikea'dan alez almıştım. Uzun zamandır kullanıyorum. Sadece kaçırma değil mesela dün akşam yatağa kustu kızım, alez de batmıştı. Yatağa birşey olmadı.

Ben eczaneden almıştım ve çok da memnun kaldım epey sağlam; ancak markasını hatırlamıyorum. Hastanelerde filan kullanıldığı için gerçekten su geçirmiyor hiçbir şekilde.
Bir de galiba taç’ındı (onun da markasını tam hatırlamıyorum) kenarları lastikli değil de tümden yatağa geçen şekilde, bu da çarşafın altından kaymamasını sağlıyor, diğerinin lastiği bazan kurtulup çarşaf altında toplanabiliyor. Size hangisi kullanışlı geliyorsa ona göre bakarsınız diye yazmak istedim.

öğle arası avm ye gittim. taç ürünü nette inceledim, çok güzel görünüyordu, avm de mağazası yoktu. madama coco dan sıvı geçirmez aldım, ancak taç mağazasından bulursam bir tane de oradan almak istiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Dün için evde kalıp hem biraz dinlenir hem de ev işlerini yaparım diye düşünmüştüm. Ama Pazartesi öğlen kızımın kreşten aradılar. Bir arkadaşı parmağını kızımın gözüne sokmuş. Biraz kızardı, doktora götürelim mi dediler. Ben de götürün dedim. Eşim de işten çıkıp hastaneye gitti. Biraz çizilmiş, gözü kapatmış doktor. Salı günü kontrole gelin, okula da gitmesin demiş. Dün doktora gidip geldik. Düzelmiş çok şükür. 2 gün daha damla kullanacağız.

Öyle olunca dün evdeydik kzımla. Sabahtan bir anlaşma yaptık. Bir oda temizleyip sonra seninle bir oyun oynayacağım sonra diğer odaya geçeceğim şeklinde:KK49: Bu şekilde ev işi bütün gün sürdü tabi.

Dün pareksin mopunu denedim. Kendi sıvı haznesi var. Sıvı haznesinin yarısına kadar su koyup, biraz arap sabunu, biraz elma sirkesi, birkaç damla da çay ağacı yağı damlattım. Sonuç oldukça başarılı. Silme izi kalmadı. Tavsiye olunur :KK52:

Geçmiş olsun.. En hassas olduğum konulardan biri bu çocuklar arasında olan kazaların ciddi bir şeye sebebiyet verme ihtimali. Çok şükür ki iyileşmiş. Biz biraz bu konuda sıkıntı yaşadık kreşde. Bir kez bileği ısırılmış gelmişti baya derin. Bir kez de yanağın üzerini tırnakla çizmiş arkadaşı.
Temizlik için bende sirke ekliyordum suya, biraz da arap sabunu koyayım bundan sonra. Çay ağacı yağı kokusu için mi?

Selamlar Hanımlar,

Parexden bende memnunum.

Geçmiş olsun.. En hassas olduğum konulardan biri bu çocuklar arasında olan kazaların ciddi bir şeye sebebiyet verme ihtimali. Çok şükür ki iyileşmiş. Biz biraz bu konuda sıkıntı yaşadık kreşde. Bir kez bileği ısırılmış gelmişti baya derin. Bir kez de yanağın üzerini tırnakla çizmiş arkadaşı.
Temizlik için bende sirke ekliyordum suya, biraz da arap sabunu koyayım bundan sonra. Çay ağacı yağı kokusu için mi?
Çok teşekkürler. Göz olunca ben de telaşlandım ama çok şükür ciddi bir sonuçla karşılaşmadık. Engelleme şansı da yokki anlık gelişen olaylar...
Çay ağacı yağının antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği olduğunu okumuştum. Bu nedenle ekledim. Kokusu da güzel bence.

X