Popüler Konu Verimli Rutin

Bak benim önerdiğim isimlere diğer yorumlarını da yazayım:))
Yaprak: Sararıp solsun mu kızımız
Yağmur: Sürekli ağlar o boşver
Toprak: Çamur olur
Duru: Sabun markası o

Tovbe tovbeee :KK70: ay disaridan komik ama cok zor bir duruma benziyor hic basak tanidigim olmadi gerci bilmiyorum

Kendi hic onermedimi, cok merak ettim

En guzeli ayse, zeynep, mustafa, ahmet.
En azindan bunca insan bizden iyimi bilecek dersiniz belki ikna olur :KK70:

Benim aklımdaki kız isimleri, Nil, Ada, Öykü,
Erkek isimleri Can, Ege, Efe, Mert

Her yıl istatistikler yayınlanıyor isimlerle ilgili. Hangi isim daha çok koyulmuş vb. Oraya bakabilirsin :)

Biz daha önce Kuşadası nda yaşıyorduk ve gelen her çocuk hastamın 3 te ikisi ege, efe, ada, kumsal dı. Yani o kadar çok ki. Aydın, İzmir komple efe ve ege :))

O yüzden ben onları eledim açıkçası. Erkek için mert kız için Nil diyorum :)

Benim oğlumun adı Asaf. Kızım olursa da Sena düşünüyorum :) Sena ismini niyeyse hep beğeniyorum.

Çevremdeki çocuk isimlerini sayayım :)
- zeynep Azra
- eda beril
- özgür defne
- İzmir Çıngı ( kız)
- kerem
- ahmet
-adil
- hüma
- aysima
- aybala
- Begüm
- leylifer
- berra-serra kardeşler
- Erinç
- salih çınar
- ahmet oğuz
- asya
:)) ay ne çok çocuk varmış :))

Ela çok güzel bir isim

erkek ismi olarak SARP ve SARPER i çok beğeniyorum. karizmatik geliyor. Misal Sarp Bey, Sarp dayı oluyor gibi.

kız ismi Masal da bana güzel geliyor. TANEM de fena sayılmaz ama son dönemlerde pek hoşlaşmadığım kişiler koydu :)

Eski isimlerden ise Mustafa ve Ayşeyi beğeniyorum

Kızlar ne güzel bebeklerden falan muhabbet etmişsiniz. Ben de bebişlerim olunca ücretsiz izine çıktım iki sene. Hiç evde kalmaya alışık olmadığımdan şok geçirdim uzun süre diyebilirim. Ama şimdi biraz alıştım. Kendime ve bebişlere gidiyor tüm zamanım. Memnunum. Kendime de zaman ayırıyorum. Kafamı ve evimi temizliyorum, sadeleştiriyorum. Mutfağımı nerdeyse hiç kullanmazdım şimdi değişik yemekler deniyorum falan.
Birkaç gündür de yurtdışındaydım buraya yazamadım. Gezmeyi de özlemişim tabi :))

Tovbe tovbeee :KK70: ay disaridan komik ama cok zor bir duruma benziyor hic basak tanidigim olmadi gerci bilmiyorum

Kendi hic onermedimi, cok merak ettim

En guzeli ayse, zeynep, mustafa, ahmet.
En azindan bunca insan bizden iyimi bilecek dersiniz belki ikna olur :KK70:
Valla çok zor.:silah: Bizimkinin ben birşeye beğendim dediğini duymadım. Maksimum fena değil der:))
Kendi beğenenediğinden genelde öneride bulunmaz ama benim bütün önerdiklerime bir kulp mutlaka bulur:KK47:

Her yıl istatistikler yayınlanıyor isimlerle ilgili. Hangi isim daha çok koyulmuş vb. Oraya bakabilirsin :)

Biz daha önce Kuşadası nda yaşıyorduk ve gelen her çocuk hastamın 3 te ikisi ege, efe, ada, kumsal dı. Yani o kadar çok ki. Aydın, İzmir komple efe ve ege :))

O yüzden ben onları eledim açıkçası. Erkek için mert kız için Nil diyorum :)

Benim oğlumun adı Asaf. Kızım olursa da Sena düşünüyorum :) Sena ismini niyeyse hep beğeniyorum.

Çevremdeki çocuk isimlerini sayayım :)
- zeynep Azra
- eda beril
- özgür defne
- İzmir Çıngı ( kız)
- kerem
- ahmet
-adil
- hüma
- aysima
- aybala
- Begüm
- leylifer
- berra-serra kardeşler
- Erinç
- salih çınar
- ahmet oğuz
- asya
:)) ay ne çok çocuk varmış :))
O ne kadar çok çocuk hakikaten yahu. :KK57:
Kendi oyun grubunuzu kurabilirsiniz valla:) Leylifer ne demekki acaba?

elecda elecda resmen sesli güldüm son mesajlarına

Benim eşimde başak
doğum yaptıran dr da başak erkeklerinden müzdaripti
Oğlumun doğumunun sezaryan olması kesinleşinse başak burcunu atlatacak mı diye takvime bakmıştık
kadın bana acıdı 1 evde 2 başak erkeği olmaz dedi:)))
Ay benim kızım 19 Ağustos'ta doğdu. Aklım çıktı başak olacak diye:)) Bı bünye bir başak daha kaldıramazdı valla:KK57:
Gerçi kızım da aslan olup yedi bitirdi bizi ama olsun:)

Ela çok güzel bir isim

erkek ismi olarak SARP ve SARPER i çok beğeniyorum. karizmatik geliyor. Misal Sarp Bey, Sarp dayı oluyor gibi.

kız ismi Masal da bana güzel geliyor. TANEM de fena sayılmaz ama son dönemlerde pek hoşlaşmadığım kişiler koydu :)

Eski isimlerden ise Mustafa ve Ayşeyi beğeniyorum
Önerdiğin isimlerin hepsini beğendim:KK50:

elecda elecda isim olarak da ben uluslararası kullanılan ve dini içeriği olmayan mümkünse unisex isimleri severim. İleri de nerde nasıl bir hayat tercih eder bilemem.
Haklısın bazı isimlerin doğuştan çocuğa misyon kitlediğini düşünüyorum. Amin Maalouf'un Doğunun Limanları kitabında adı İsyan Kitabdar olan bir karakter vardı. İsmin, insanın hayatını nasıl etkileyebildiğini çok güzel anlatıyordu. O kitaptan sonra demiştim kendime çocuğuma koyacağım ad, kesinlikle dini, siyasi bir isim olmayacak diye.

Aklıma geldi cevap yazarken
Biz geçen yıl kendi evimize geçmeden önce epey bir eşyayı yenilemeye karar verdik.

Yatak odası dolabını kendimiz tasarlaylım dedik. Tabi benim eşim epey detaycı olduğundan bildiğiniz mimari programlardan birinde 3 boyutlu olarak en ufak mm'ye kadar detay içeren bir çizim yapmış ve mobilyacıya bunu istiyorum diye o çizimin bir kopyasını vermişti. Adam çizime bakakaldı:KK48: "Size iş teklifinde bulunabiliyor muyuz" dedi:KK53:

Sonra o mobilyacıya 2 ay gittik geldik biz, sonunda eşim 20. çizime falan ikna oldu ve el sıkıştık. Satış yapan kadın " Size mobilya satmayı başarabildiğimiz için firma olarak çok gururluyuz" dedi:KK70:

Halı, perde ve avize bakarken de beni o kadar çok bunalttı ki en son dedim " Biz bu 3+1 evi satıp, karşılıklı iki tane 1+1 alalım, araya yolluk sereriz, çocuk gider gelir, herkes kendi evini istediği gibi döşer":KK54:

Nakliye firmasına da her odaya hamgi mobilyaların nasıl yerleştirileceği konusunda yine milimetrik hazırlanmış 3 boyutlu çizimler vermişti. Bizim evdeki mobilyaların birebir aynısını programda çizmiş:oha:
Adamların yüz ifadesi hala aklımda:KK48:

Aklıma geldi cevap yazarken
Biz geçen yıl kendi evimize geçmeden önce epey bir eşyayı yenilemeye karar verdik.

Yatak odası dolabını kendimiz tasarlaylım dedik. Tabi benim eşim epey detaycı olduğundan bildiğiniz mimari programlardan birinde 3 boyutlu olarak en ufak mm'ye kadar detay içeren bir çizim yapmış ve mobilyacıya bunu istiyorum diye o çizimin bir kopyasını vermişti. Adam çizime bakakaldı:KK48: "Size iş teklifinde bulunabiliyor muyuz" dedi:KK53:

Sonra o mobilyacıya 2 ay gittik geldik biz, sonunda eşim 20. çizime falan ikna oldu ve el sıkıştık. Satış yapan kadın " Size mobilya satmayı başarabildiğimiz için firma olarak çok gururluyuz" dedi:KK70:

Halı, perde ve avize bakarken de beni o kadar çok bunalttı ki en son dedim " Biz bu 3+1 evi satıp, karşılıklı iki tane 1+1 alalım, araya yolluk sereriz, çocuk gider gelir, herkes kendi evini istediği gibi döşer":KK54:

Nakliye firmasına da her odaya hamgi mobilyaların nasıl yerleştirileceği konusunda yine milimetrik hazırlanmış 3 boyutlu çizimler vermişti. Bizim evdeki mobilyaların birebir aynısını programda çizmiş:oha:
Adamların yüz ifadesi hala aklımda:KK48:

Eşime detaycı ve araştırmacı her şeyi düşünüp her seçeneği gözden geçiren biri derdim :ki çevredeki herkes der...
ama sizin anlattığınız bu çizimler sonrası eşimin ne az detaycı olduğuna karar verdim..
ayrıca eşiniz ne iş yapıyor :)
cidden merak ettim

isim koymak çok zor bir süreç. benim oğlum doğduğunda 8 gün isimsiz bekledi, en son kimlik çıkarmak için bir isme karar vermek zorunda kaldık, bu süreçte cabbar diye seviyorduk. hamileyken ilk 5 ay BAŞAR diye düşünmüştüm, sonra ÇINAR, sonra ILGAZ vs , doğurana kadar kırk kere değişti yani.
kızım da durum daha vahimdi. zaten doğuruncaya kadar çok isim değiştiririz diye pek düşünmek istemedim, o dönem MASAL olsun demiştim, eşim de DERİN olsun dedi, ikisi de olmadı. Tam doğumdan 15 GÜN sonra bir isme karar verdik, kimlik çıkarmak gerekiyordu, artık yeter bir isme karar verelim, yoksa ben aklıma ilk ne gelirse gidip yazdıracağım dedi babası. çabuk karar ver diye telefon açınca hemen 10 kişiyi falan aradım ve İPEK mi DEFNE mi diye sordum, bu anket sonunda yaşları 40 üstü olanlar İPEK, 40 altı olanlar DEFNE dedi :) bu arada kızım 23 aralık doğumlu ve kimliğe 1 ocak olarak (tüm afganlıların ve suriyelilerin de 1 ocak yazıyor geçici kimlik belgelerinde) yazdıracağımız için kafadan 1 hafta düşünme sürem oldu, sonra da üzerine 1 hafta daha bekledim.

CAN ismi olursa yurt dışına çıktığında söylemeleri kolay olur. arkadaşımın isminde Ö falan vardı, söylemeleri zor oluyordu yabancıların

EREN ve SELİM de güzel ki keşke SELİM koysaydım, belki oğlum ismiyle müsemma olurdu diye düşünüyorum. SARP da güzel

X