- 22 Kasım 2012
- 1.110
- 5.296
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok geçmiş olsunSelamlar hanımlar
Dün akşam düşüp sağ el bileğimi kırdım. Yarın ameliyat olacağım. Bir süre yazamayacağım.
Aaaa çoook geçmiş olsun elecda cım, Allah şifa versinSelamlar hanımlar
Dün akşam düşüp sağ el bileğimi kırdım. Yarın ameliyat olacağım. Bir süre yazamayacağım.
Memur musunuz? Umarım kreşlerin açılış kararı ile tekrar 9-18 mesaiye dönülmez gerçi özel kreşler kapanmadı. Çocuklarla tam mesai hayat cidden zor bir de kapanma tedbirleri. Alışverişi online yapmanızı tavsiye ederim, ben uzun zamandır migros ve carfoursa ile götürüyorum mutfağı. Hemen hemen hergün mutlaka girip ihtiyacım olan birseylerin indirim durumuna bakıyorum. Hatta kkartı kampanyaları oluyor 125 üzeri alışverişe puan, onu da denk getiriyorum. Migrosta 75 tl üzerine çok iyi indirimler oluyor bazen. Carfoursada da balık zaman zaman çok indirime giriyor. 2 kez levrek alıp stokladım buzluga mesela. Fırında levrek tarifim var çok basit, bi gun önce aksam indirim aşağıya sebzeler ile tepsiye hazırlayın eve girer girmez atın fırına siz salata ve tarhana/domates/şehriye çorbası yapana kadar hazır.Günaydınlar hanımlar,
Karantina sürecinde işe gidip gelen bir ben bırakayım şuraya... Eşim yeni bir işe başladı. Sabah 08.00-18.00 çalışıyor. Ben ise 09.00-16.00 arası çalışıyorum. Şu ara kızıma yine ablam bakıyor.
Ayın 17 sinden itibaren kreşlerin açılmasıyla yeni bir süreç başlayacak.
Sabah 6'da kalkıp, eşimi ve kendimi hazırlayacağım. Sonra kızımı kaldırıp 08.20'ye kadar kreşe götürmeyi başarmam lazım. (yürüyerek gidiyoruz) 08.30'da arkadaşlar beni almaya geliyor. İşe geliyoruz. Akşam ise 16.00'da çıkıyorum. 17.00'de kızımı kreşten alıp 18.30-19.00'a kadar parkta oyalanıyoruz. 19.00'da eve geçip sofrayı hazırlayıp 19.30'da eşim gelene kadar kızımın karnını doyuracağım.
Bu süreçte beni iki şey çok zorlayacak. Haftasonu 1 gün haftalık tüm alışverişi yapmam lazım. Hafta içi marketlerin 5'te kapanması beni kangren ediyor. Günlük yemek ise çorba, ana yemek, salata/yoğurt olarak önceki gece saat 22.00-24.00 arası yapılmalı. Sonuç olarak alışveriş, çocuk, yemek, ev işi hepsi omzuma yük oldu. Tam kapanma kararları bütün işlerin saatlik planlanmasını gerektiriyor. Bu süreçte kendime zaman ayırabilir miyim bilemiyorum.
Aa canım çok geçmiş olsun, çok üzüldüm umarım kısa zaman agrıların azalır Tuh yaSelamlar hanımlar
Teşekkür ederim canım. Bu söylediklerinizi kaydediyorum. 17 sinden sonra ihtiyacım olacak :)Memur musunuz? Umarım kreşlerin açılış kararı ile tekrar 9-18 mesaiye dönülmez gerçi özel kreşler kapanmadı. Çocuklarla tam mesai hayat cidden zor bir de kapanma tedbirleri. Alışverişi online yapmanızı tavsiye ederim, ben uzun zamandır migros ve carfoursa ile götürüyorum mutfağı. Hemen hemen hergün mutlaka girip ihtiyacım olan birseylerin indirim durumuna bakıyorum. Hatta kkartı kampanyaları oluyor 125 üzeri alışverişe puan, onu da denk getiriyorum. Migrosta 75 tl üzerine çok iyi indirimler oluyor bazen. Carfoursada da balık zaman zaman çok indirime giriyor. 2 kez levrek alıp stokladım buzluga mesela. Fırında levrek tarifim var çok basit, bi gun önce aksam indirim aşağıya sebzeler ile tepsiye hazırlayın eve girer girmez atın fırına siz salata ve tarhana/domates/şehriye çorbası yapana kadar hazır.
Online alışverişte bi tek şey sıkıntı; ilk kez verildiğinde size teslimat yapan mağazayı gözlemlemek lazım, bazıları sebzeyi özenli seçmiyor mesela. Az isteyip bi bakmak lazım. Onun dışında et isteyeceksem fırınlık/haşlamalık hazırlanması konusunda bile not düşüyorum, özel kasabım gibi hazırlıyorlar sagolsunlar. Bir de özellikle su istediysem teslimat yapan arkadaşlara bahşiş veriyorum. Çok övdüm farkındayım ama çok memnunum yauu
Yemek konusunda da şuan evden çalışıyorum ama eski düzende haftasonu çarş dahil menuyu hazırlıyordum. Çorbaları mesela 2 ye bolup sıcak kavanoza kapatıyorum taze gibi oluyor. Pers-cuma dan birinde ya hazır yada daha basit fırın yemeği yapıyordum. Bir de derindındurucu cok işime yarıyor benim; kışlık hazırlık dışında doğranmış biber, mantı, doldurulmuş dolmabiber vb. Oluyor. Kıyma kavurup atıyorum mesela, çıkarıp kıymalı yumurta yapıyorum hemen çorba yanına. Baya proteinli bi yemek ayrıca dışardan söylemekten de saglıklı sonuçta, gibi gibi.
MerhabaTeşekkür ederim canım. Bu söylediklerinizi kaydediyorum. 17 sinden sonra ihtiyacım olacak :)
Ben de eşim de özelde çalışıyoruz. Kızımın kreşi MEB'e bağlı olduğu için kapalı. Özel kreş olmasına rağmen. Bu süreçte hem ablama hem de kreşe ödeme yapacağız. Maddi açıdan bizi baya zorlayacak. Cimer'e yazdık ama sonuç çıkmadı.
Çok çok geçmiş olsun. Umarım iyisindirSelamlar hanımlar
Evet canım. Galiba onlar da kendilerini bu şekilde koruyor. Yeni kayıt olduğumuz için böyle olduMerhaba
Kreş tam ödeme mi alıyor bu süreçte?
Bizim okul da Meb’e bağlı ve bu süreçte yarı ücret alacağını söyledi. Mağdur etmediler bizi. 2 ay oldu başlayalı.Evet canım. Galiba onlar da kendilerini bu şekilde koruyor. Yeni kayıt olduğumuz için böyle oldu
Görünmez kaza Rabbim korumuşSelamlar hanımlar
Sol el ile yazmaya çalışıyorum. Parkta Ela’nın scooterına takılıp bileğimin üstüne düştüm. Çoklu kırık var. Dün ameliyat oldum. Bugün de taburcu oldum. 10 vida, 2 plaka, bir sürü tel takıldı. Epey parçalanmış maalesef, iyileşmesi 3 ayı bulacakmış.
Kayınvalidem için seyahat belgesi çıkarttık. Pazartesi gelecek. O zamana kadar da eski bakıcı ablamız geldi sağ olsun.
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim
canım çok geçmiş olsun, şaşkınım gerçekten nasıl darbe almış öyle, görünmedik kaza işte Tez zamanda iyileş inşallah. Bi arkadaşımız yazmıştı tekrar hatırlatarlm; kemik suyu/ kalojen takviyesi alsan iyi olur.Selamlar hanımlar
Sol el ile yazmaya çalışıyorum. Parkta Ela’nın scooterına takılıp bileğimin üstüne düştüm. Çoklu kırık var. Dün ameliyat oldum. Bugün de taburcu oldum. 10 vida, 2 plaka, bir sürü tel takıldı. Epey parçalanmış maalesef, iyileşmesi 3 ayı bulacakmış.
Kayınvalidem için seyahat belgesi çıkarttık. Pazartesi gelecek. O zamana kadar da eski bakıcı ablamız geldi sağ olsun.
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim