Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkürler canım en kısa zamanda Lesliye başlıyorum
Çok teşekkürler canım. Benim kızımın da en zor dönemi 3 yaştı. 4'de biraz daha normalleşiyor hayat. Dayan az kaldıelecda canım tebrik ederim
Çok rahat bir hamilelik geçirip hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah
Ben bu aralar zor dönemler geçiriyorum
Oğlumun kreş süreci zor geçiyor
Bez bırakma olayı sancılı
Evde kuyruk gibi peşimde
Ne oyuna doyuyor ne ilgiye
Herşeyi benimle yapmak istiyor
Bir de ateşlendi kaç gündür uykusuz be üzgünüm
Çok şükür bugün daha iyi
Annelik dünyanın en güzel duygusu ama en zor görevi de bence sonsuz şartsız bir sorumluluk
Senin gibi güzel düşünen ve yazıya döken bir arkadaştan da 2. Bebeği okumak çok yardımcı olacak benim gibilere
Selamlar Hanımlar,
Oldukça zorlu bir haftasonu geçirdim. Bulantılarım çok yoğun ve epey kusuyorum. Bir önceki hamileliğimde de 16. haftaya kadar kusup, 5-6 kilo vemiştim. Bu ikinci hamilelikte de aynı şekilde olacak gibi duruyor. Ancak ilkinden farklı olarak ilgilenmem gereken bir kızım var.
Kustuktan sonra yatmak yerine oyun oynamam gerekiyor ki bu durum epey zorlayıcı oldu.
Cumartesi günü bütün gün kustum, akşam 20:00'de amcamın kızı aradı. Amcam vefat etmiş. Öyle olunca yola çıkabilecek duruma gelebilmem için eşim kızım ben hastaneye gittik. 4 tane serum aldıktan sonra gece eve geldik.
Ben toparladım ancak bu sefer kızım ateşlendi. Sabaha kadar ateş, öksürük eşim de ben de hiç uyumadık. Sabah kızımı da hasta hasta alıp Eskişehire yola çıktık. Kızımı babaannesine bırakıp, eşimle cenazeye gittik. Akşam işler bittiğinde kızımı alıp Ankara'ya yola çıktık.
Dün gece de ateşi hiç düşmedi. Sıfır uyku ile işe geldim. Bakıcı abla ile evdeler.
Amcamın kızı benim annemin ve babamın hastalıkları döneminde yanımda olan tek insandı. Bu nedenle mutlaka gitmem gerekiyordu. Ancak epey perişan olduk.
Gerçekten çok zor ama yapacak birşey yok. 16. haftaya kadar çekeceğiz mecburen.geçmiş olsun miniğe..
o bulantılar mahvediyor insanı ben de 4. aya kadar mide bulantısı çektim
ilaçlar fayda etmiyor serum da belli bir süre idare ediyor..
ilk çocukta neyse insan kendini idare ediyor da 2.olunca bir de ilgilenmek gereken bir evlat olunca zor olur dediğiniz gibi Allah kolaylık versin.
Selamlar Hanımlar,
Oldukça zorlu bir haftasonu geçirdim. Bulantılarım çok yoğun ve epey kusuyorum. Bir önceki hamileliğimde de 16. haftaya kadar kusup, 5-6 kilo vemiştim. Bu ikinci hamilelikte de aynı şekilde olacak gibi duruyor. Ancak ilkinden farklı olarak ilgilenmem gereken bir kızım var.
Kustuktan sonra yatmak yerine oyun oynamam gerekiyor ki bu durum epey zorlayıcı oldu.
Cumartesi günü bütün gün kustum, akşam 20:00'de amcamın kızı aradı. Amcam vefat etmiş. Öyle olunca yola çıkabilecek duruma gelebilmem için eşim kızım ben hastaneye gittik. 4 tane serum aldıktan sonra gece eve geldik.
Ben toparladım ancak bu sefer kızım ateşlendi. Sabaha kadar ateş, öksürük eşim de ben de hiç uyumadık. Sabah kızımı da hasta hasta alıp Eskişehire yola çıktık. Kızımı babaannesine bırakıp, eşimle cenazeye gittik. Akşam işler bittiğinde kızımı alıp Ankara'ya yola çıktık.
Dün gece de ateşi hiç düşmedi. Sıfır uyku ile işe geldim. Bakıcı abla ile evdeler.
Amcamın kızı benim annemin ve babamın hastalıkları döneminde yanımda olan tek insandı. Bu nedenle mutlaka gitmem gerekiyordu. Ancak epey perişan olduk.
Çok teşekkürler canım. Evde daha kötü oluyorum. En azından işte çay ve çorba var. Sabah akşam kusuyorum.Çok geçmiş olsun ve başınız sağolsun.
Herşey üst üste gelmiş. Aslında bir kaç gün evde dinlenseydin senin için de iyi olurdu.
Bulantıları hatırladıkça hamilelikten çekiniyorum bende. Çok zor gerçekten.
Allah yardımcın olsun canım. Seni anlayan bir eş ve bir bakıcının olması çok büyük avantaj.
Çok teşekkürler canım. Evde daha kötü oluyorum. En azından işte çay ve çorba var. Sabah akşam kusuyorum.
Benim de 2. ye karar verirken gözümü en çok korkutan süreç bu dönemdi. Tam da beklediğim gibi kötü geçiyor. Kızım korkuyor ben kustukça. Çok endişeli bakıyor yavrum. Anneler de bazen hasta olur, iyileşeceğim merak etme diyorum. Daha 8 hafta daha kusacağım
Anneme bebek zarar veriyor diye düşünmemesi için kızıma söylemedik. 6. ay civarı söylemek niyetindeyim. Bakıcı ablamızı da sıkı sıkı tembihledik. Bu konu gerçekten çok önemli.Evet en kötüsü çocuğun etkilenmesi. Ve anneme zarar veriyor düşüncesi ile kardeş reddi.
Çoğu gitmiş azı kalmış diyelim :)))) hadi son 8 hafta.
Bu konuda tecrübelisin elbette ama sıvı gıdalar bulantıyı tetikliyor unutma.
Ekmek tükenmediğini biliyorum; fakat ekmek de kusmayı bir nebze durdurabiliyor.
Ben tükürük salgımın arttığını hissettiğim an bulunduğum yerden dışarı çıkıp biraz hava alıyordum. Oturup derin derin nefes alıp veriyordum. Bu şekilde günlük 5-6 kusmamı 2-3 e indirmiştim.
Burnuma bebek kokusu geliyor hamile biri ile konuşunca :)
2. Çocuk ile İlgili Aklımdaki Sorular
1. Kızıma kardeşi geleceğini tam olarak ne zaman hangi cümleler ile söylemeliyim?
2. Bebek oluşumu ile ilgili soruların gelme olasılığı yüksek. Hangi sorular gelebilir, bu sorular için uygun yanıtlar nelerdir?
3. Doğuma hastaneye gelmeli mi? Beni bitkin bir şekilde hastanede görürse buna beneğin sebep olduğu düşünür mü? Evde mi beklemeli?
4. Bebeğin doğumundan sonra bizim odamızda yatmak isteyecektir diye tahmin ediyorum. Bu durumda ne yapmak lazım?
5. Bebek gibi konuşma, emmek isteme gibi bebekçe davranışları olması durumda nasıl davranmak lazım?
6. Bebeğin bakım kısmına büyük çocuk ne kadar ve nasıl dahil edilmeli?
7. Bebek Ağustos'ta doğacağı için yaz okuluna devammı etse, evde bebekle mi vakit geçirse daha iyi olur?
Başınız sağolsun. Sizin için zor olmuş. Bazen böyle oluyorSelamlar Hanımlar,
Canım önce bu soruların cevaplarını internetten okurum, daha sonra da pedagog ile görüşürüm diye düşünüyorum. Benim o bahsettiğin içgüdülerime zerre güvenim yokCanım eminim ki okuyacağın onlarca öneri kitap vs olacaktır ama kendi iç güdün ve annelik tecrüben ile yola devam edeceksin
Benim yeğenim var oğlumla arasında 2 yaş 2 ay var
kız kardeşim ile de yakın oturunca sürekli görüşüyoruz
kuzenini kıskanıyor emziğini ağzına alıyor
sürekli aynı evin içinde olunca durum ne olur bilemiyorum