Popüler Konu Verimli Rutin

2021 YILI OCAK AYI DEĞERLENDİRMESİ

Okunan Kitaplar

Deli Tarla:
Güzel bir öykü kitabıydı. Bu ay okuduğum en iyi öykü kitabıydı. Öykülerde mizah-hüzün dengesini seviyorum.

Kün: Çok güzel ve enteresan bir romandı. Yazım dili çok özgündü. Ben çok beğendim.

Gelirken Ekmek Al: Fena değildi, bazı öykülerde sıkıldım. Deli Tarla daha iyiydi.

Sırça Köşk: Canım Sabahattin Ali’nin oldukça depresif bir modda yazmış olduğunu düşündüğüm, hep insanların başına kötü olayların geldiği bir öykü kitabı. Ben çok severim Sabahattin Ali’yi ama bu kitabını okurken içime fenalıklar geldi. Yazım dili kesinlikle çok iyi ancak öyküle çok depresifti.

Bu Patika Nereye Çıkar: Mina Urgan’nın bir sözü var. “Karpuzu kestin, baktın kabak. Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu? Canım Fethi Naci’nin bu cümlesinden sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim kitabı da insanı da…”
Bu öykü kitabı fazla dramatik olaylardan seçilmiş, biraz okuduktan sonra, yukarıdaki söze dayanarak bırakmaya karar verdim. Enerjimi çok düşürdü kitap.

İzlenen Fimler

Rüzgarı Dinleyen Çocuk:
Gerçek bir hayat hikayesi. Yokluğun ortasında insanın azmederse neler yapabileceği ile ilgili harika bir motivasyon filmi

Lady Bird: Ergenlikteki bir kızın büyüme sancıları ve ebeveynleri ile olan ilişkilerini konu alan duygusal bir film. Ben beğendim.

Enigma: İkinci dünya savaşının seyrini değiştiren bir profesörün gerçek hikayesi. Çok etkileyici bir filmdi.

Sosyal Ağ: Facebook’un nasıl kurulduğunu anlatan bir filmdi. İzlemesem de olurdu😊

Yerdeki Yıldızlar: Disleksi bir çocuğun hayatını değiştiren bir öğretmen hakkında çok çok güzel bir filmdi. Filmin ilk adı “Her Çocuk Özeldir.”

Gizli Sayılar: NASA’da 1960’lı yıllarda görev yapan 3 siyahi kadının gerçek hikayesi. Irkçılık ve erkeklerin yaptığı bir işte kadın olmanın getirdiği zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelen kadınların motive edici hikayesiydi.

Alınan Eğitimler

Akıllı Rutinler:
Whatss app üzerinden aldığım 7 günlük bir eğitimdi. Genelde bildiğim ve uyguladığım şeylerdi. Ancak rutinlerimi yeniden gözden geçirmemi sağladı.

Aksiyon Alınan Konular:

Para Yönetimi:
Bu ay iki adet yatırım hesabı açtım. Biri esnek birikim hesabı. Her ay 2 gr altın, ayın 4’ünde hesabımdan otomatik olarak alınacak. Bu birikim kızlarım için. Diğeri de yatırım hesabı. 5 farklı yatırım fonu aldım. Her ay gelirimin %10’nunu bu hesapta değerlendireceğim.

ŞUBAT AYI PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam

Her akşam salata ve yoğurtlu meze hazırlayacağım.

Akşam yemeğini ve salatasını ertesi gün öğlen yiyeceğim.

Un ve şeker tüketimini minimuma indireceğim.

Karabuğday ununu deneyeceğim.

Cuma günleri mutlaka haftalık yemek planı hazırlayacağım.

Yoga ve meditasyon düzenini oturtacağım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Her akşam 20:00’de aile saatine uyacağım.

Uyku rutinlerinde daha sabırlı ve sevecen olmaya çalışacağım.

Ela ile baş başa zaman geçireceğim.

İpek’in tuvalet eğitimine başlayacağım.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Salı-Perşembe-Pazar robot süpürge ile ev sil-süpür halledeceğim.

Cuma günleri haftalık alışveriş yapılıp, buzdolabı temizleyeceğim.

Cumartesi çocuk odalarını temizleyip, düzenleyip, çamaşırları halledeceğim.

Pazar yatak odasını temizleyip, düzenleyip, çamaşırları halledeceğim.

Her akşam mutlaka ev toplayacağız.

İyi Görünmek

Sabah-akşam cilt bakımını atlamayacağım.

Aylık manikür-pedikür yaptıracağım.

Evden çıkarken güneş kremi süreceğim.

El ve dudak kremi sürmeyi atlamayacağım.

Verimli İs Hayatı

Uçuş ve Bakım süreçlerindeki formlar gözden geçirip, düzenleyeceğim.

Para Yönetimi

%10 birikime ayrılacak ve yatırım fonu alacağım.

2 gr altın birikimi yapacağım.

500 lira ile borsaya gireceğim.

Kişisel Gelişim

“Ben Nasıl Ben Oldum” ve “Etkili İletişim ve Beden Dili” eğitimlerini alacağım.

bu ayki maaşımla birlikte ödemelerim azalıyor.
o sebeple elecda elecda gibi ben de altın satın alma talimatı verdim.
ayrıca tl hesabımda da aylık 300 tl ayrıca biriktirme niyetindeyim, talimatımı oluşturdum.
....
Kredi kartımın ödemelerini de aylık 300 tl seviyesinde tutmak hedefim.
....
auzef çocuk gelişimini başarıyla tamamlamak da diğer çabam.
...

elecda elecda Canım sanırım robot süpürge kullanıyorsun. Memnun musun? Konuşulmuştur illa ki sayfalara göz attım ama göremedim malesef. 2. Çocuk geleceği için çok gerekli görüyorum ama bazıları da aldık kullanmıyoruz boşa para verdik gibi cümleler kuruyorlar. Senin yorumunu merak ediyorum.
Ben xiomi ve roborock arasında kaldım. Evimiz de 200 metrekare

elecda elecda Canım sanırım robot süpürge kullanıyorsun. Memnun musun? Konuşulmuştur illa ki sayfalara göz attım ama göremedim malesef. 2. Çocuk geleceği için çok gerekli görüyorum ama bazıları da aldık kullanmıyoruz boşa para verdik gibi cümleler kuruyorlar. Senin yorumunu merak ediyorum.
Canım ben de Roborock S5 Max var. Çok memnunum. Mop özelliği de var. Hayatımızı acaip kolaylaştırdı. Ev için aldığım en mantıklı ürünlerden biri robot süpürge, diğeri de fissler düdüklü oldu.

Valla robotsuz nasıl yaşıyormuşum diyeyim o kadar😆😆😆 herkese robot ve kurutma makinesi aldırma çalışanlardan ben hayat kalitem arttı vallahi😆😆 ev çok küçük yada tıka basa eşya doluysa kullanışlı olmayabilir ama benim eşyam az orta sehpa bile yok boş alan çok olduğu için çok iyi oluyor. Benim roboroc S5 max. Xiomi halıya da siliyor demişlerdi ben o yüzden roboroc aldım.Bu halı ve yeri ayırt ediyor halıyı sadece süpürüyor.

Sırayla tam 4 arkadaşım aldı kullanıyor. Mi aldı kimi de roborock hepsi çok memnun😄
...

Valla robotsuz nasıl yaşıyormuşum diyeyim o kadar😆😆😆 herkese robot ve kurutma makinesi aldırma çalışanlardan ben hayat kalitem arttı vallahi😆😆 ev çok küçük yada tıka basa eşya doluysa kullanışlı olmayabilir ama benim eşyam az orta sehpa bile yok boş alan çok olduğu için çok iyi oluyor. Benim roboroc S5 max. Xiomi halıya da siliyor demişlerdi ben o yüzden roboroc aldım.Bu halı ve yeri ayırt ediyor halıyı sadece süpürüyor.
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar kesinlikle alacağım :)
İndirimleri takip etmeye başlayayım madem.
Benim evim de çok sade. Koltuklarım yüksek. Kalabalık eşya yok. Robot için gayet kullanışlı bir ev :))

meraba arkadaşlarım

yarın itibariyle bir ay buralarda yokum evelallah.
Digital minimalizm kitabından 1 aylık sosyal medya izolasyonu uygulayacağım
Çok heyecanlıyım
Kaç kitap okuyacağım?
ne gibi aktiviiteler yapcağım?
inşaallah güzel verimli sağlıklı bir ay geçiririz hepimiz.

Allah a emanetsiniz😍

meraba arkadaşlarım

yarın itibariyle bir ay buralarda yokum evelallah.
Digital minimalizm kitabından 1 aylık sosyal medya izolasyonu uygulayacağım
Çok heyecanlıyım
Kaç kitap okuyacağım?
ne gibi aktiviiteler yapcağım?
inşaallah güzel verimli sağlıklı bir ay geçiririz hepimiz.

Allah a emanetsiniz😍
Hadi bakalım dönüşte bekliyoruz deneyimlerini :))

Selamlar hanımlar,

Dün akşam Eskişehir’den döndük. Ela’yı orada bıraktık. Cuma eşim gidip getirecek. Ela’nın küçülen kıyafetlerini görümcemin deposuna kaldırmıştık. Oradan getirdik.

Akşam İpek’i uyutunca kıyafetleri Konmari usulü döktük:) Verilecekler, yazlıklar, şu an giyilebilecek kışlıklar ve daha büyük kışlıklar olmak üzere 4 kutuya ayırdık. Bu akşam da mevcut kıyafetlerini gözden geçirip küçülenleri ayıklayacağım. Hazır Ela’da yokken odasını detaylı kontrol edeceğim.

Kullanan arkadaşlar varsa da yine yorumları benim için kıymetli
Merhaba 1,5 yıldır kullanıyorum ben de. Modeli eskidi artık öyle söyleyeyim. Her gün çalıştırıyorum, hayat kalitemi o kadar artırdı ki. Evde kedi de olduğu için evdeki tozu, tüyü ciddi anlamda azalttı. O kadar çok anlattım ki çevremde herkes bir bir aldı/alıyor. Arkadaşlar bahsetmiş benim de evdeki vazgeçilmezlerim: robot süpürge, kurutma makinesi, fissler düdüklü tencere(ki buna da tencere denemez bence baya teknolojik cihaz:).

Selamlar hanımlar,

Dün akşam Eskişehir’den döndük. Ela’yı orada bıraktık. Cuma eşim gidip getirecek. Ela’nın küçülen kıyafetlerini görümcemin deposuna kaldırmıştık. Oradan getirdik.

Akşam İpek’i uyutunca kıyafetleri Konmari usulü döktük:) Verilecekler, yazlıklar, şu an giyilebilecek kışlıklar ve daha büyük kışlıklar olmak üzere 4 kutuya ayırdık. Bu akşam da mevcut kıyafetlerini gözden geçirip küçülenleri ayıklayacağım. Hazır Ela’da yokken odasını detaylı kontrol edeceğim.
peş peşe iki kız çocuk sahibi olmanın avantajları :) kolay gelsin canım. Eskişehir kaçamağı iyi gelmiştir ama :)

Merhabalar,
Nihan Kaya-İyi Aile Yoktur kitabını yeni bitirdim. Yalnız beni baya bir sarstı, altüst etti diyebilirim. elecda elecda sen okumuştun ve okuyan diğer arkadaşlar kitapla ilgili neler düşünüyorsunuz?

(Elecda sanırım bir paylaşım yapmıştın kitapla ilgili yanlış hatırlamıyorsam. Hangi sayfadaydı acaba yine tekrar fikrini yazarsan sevinirim:)

Merhaba 1,5 yıldır kullanıyorum ben de. Modeli eskidi artık öyle söyleyeyim. Her gün çalıştırıyorum, hayat kalitemi o kadar artırdı ki. Evde kedi de olduğu için evdeki tozu, tüyü ciddi anlamda azalttı. O kadar çok anlattım ki çevremde herkes bir bir aldı/alıyor. Arkadaşlar bahsetmiş benim de evdeki vazgeçilmezlerim: robot süpürge, kurutma makinesi, fissler düdüklü tencere(ki buna da tencere denemez bence baya teknolojik cihaz:).
Fissler’i tasarlayan kişilerin önünde saygıyla eğiliyorum ben de. Bahsettiğin üçlü hayat kalitesini ciddi anlamda yükseltiyor.

peş peşe iki kız çocuk sahibi olmanın avantajları :) kolay gelsin canım. Eskişehir kaçamağı iyi gelmiştir ama :)
Hem peş peşe hem de aynı sezon doğurmuş olmanın avantajı:)

Yalnız çok fazla kıyafet işi çıkıyor. Ela’nın küçülenlerini İpek’e saklanacaklar ve verilecekleri diye ayırıyorum. İpek’inkileri de öyle.

Sen bir seferde alıp, yine bir seferde kurtuluyorsun. Bence seninki daha güzel:)

Merhabalar,
Nihan Kaya-İyi Aile Yoktur kitabını yeni bitirdim. Yalnız beni baya bir sarstı, altüst etti diyebilirim. elecda elecda sen okumuştun ve okuyan diğer arkadaşlar kitapla ilgili neler düşünüyorsunuz?

(Elecda sanırım bir paylaşım yapmıştın kitapla ilgili yanlış hatırlamıyorsam. Hangi sayfadaydı acaba yine tekrar fikrini yazarsan sevinirim:)
Canım ben okumadım o kitabı. Burada tavsiye edilmişti ama kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum.

Canım ben okumadım o kitabı. Burada tavsiye edilmişti ama kim tavsiye etmişti hatırlamıyorum.
🙈 yanlış hatırlıyormuşum demekki, burda adı geçmişti diye hatırlıyorum ama kim önermişti acaba.

Okursan yorumlarını merak ediyorum 😊

X