Not Yazın
Bazen söylediğimiz hiçbir şey yazılı bir not kadar etkili olamaz.
Örn: Bu akşam 20:30 hikaye okuma zamanı. Pijamalarını giyip, dişlerini fırçalayan çocuklar davetlidir.”
Ben de 2. sınıf için 3600 lira kitap ücreti ödedim
Yabancı dil kitapları yurdışından Euro kuru üzerinden geldiği için rakamlar yükseliyor.
İlkokul 1. sınıfın okuma kitapları haricindeki tüm kitapları üzerinde çalışmalı şekilde. Ben fasiküller bittikçe geri dönüşüme attım.
Son örneğe bayıldım. Bunu deneyeceğim! Yani henüz okuma yazma bilmiyorlar tabi ama hol yada oturma alanında görünür bir yere yazar asarsam bizimkiler merak edip okutturur :) hatta bu notları sık sık değiştirirsem aramızda bir oyuna dönüşebilir. Bizimkilerin ilgisini çeker :)BÖLÜM 2-İşbirliği Yapmak
Gördüklerinizi veya sorunu tanımlayın
Birileri size “Derdin ne senin” diye söylenirken gerekeni yapmamız zordur. Birinin sorunu size tanımlaması bile soruna yoğunlaşmanızı kolaylaştırır. Yetişkinler sorunu tanımladıkları zaman, çocuklara da yaptıklarını söyleme imkanı verilmiş olur.
Örn: “Çok sorumsuzsun. Sürekli musluğu açık bırakıyorsun” yerine “Musluk açık kalmış”
Bilgilendirin
Bilgilendirmek suçlamaktan daha kolaydır. Çocuklar bilgilendirildiklerinde yapmaları gerekeni düşünüp bulabilirler.
Örn: “Neden hep sütü dışarıda bırakıyorsun?” yerine “Süt, dışarıda kalırsa bozulur”
Tek Kelime ile İfade Edin
Çocuklar nutuk, vaaz ve uzun açıklamalar duymaktan hoşlanmazlar. Onlar için uyarı ne kadar kısa olursa o kadar iyidir.
Örn: “Hadi artık dişini fırçala, her akşam aynı şey” yerine “Diş”
Duygularınızdan Bahsedin
Hislerimizi ifade edersek, onları incitmeden içtenliğimizi de sergilemiş oluruz. Sinirlendiği konuları saldırganlaşmadan ifade eden biriyle işbirliği daha kolaydır.
Örn: “Yeter artık beni çekiştirip durmadan bıktım” yerine “Çekiştirilmekten hoşlanmıyorum”
Not Yazın
Bazen söylediğimiz hiçbir şey yazılı bir not kadar etkili olamaz.
Örn: Bu akşam 20:30 hikaye okuma zamanı. Pijamalarını giyip, dişlerini fırçalayan çocuklar davetlidir.”
Tavsiye ettiğin kitabı not aldım. Teşekkür ederim
Eğitimin adı, içeriği, fiyatı gibi detayları vermen mümkün mü? Bir de eğitim online mi?
einstein Merhaba. Siddetsiz iletisim konusunda bende bilgi almak isterim.
Merhabalar. Kitaplari satmak degil vermek isterdim ama fasikulleri almanizngerekir ,bos olmasingerekyor fasikullerin. Zaten doldurduklari icin hepsini cope attim ben bekletmek istemedim. Hikaye kitaplarinin da bir kismini ihtiyac sahiplerine verdim. Malesef bubkitap parasina mecbur birakikiyoruz. 3400 lira odedik.biz ve inanin yine tatmin olmadim.gelen kitaplardanMerhaba sizi hatırlıyorum evet bizde devam ediyoruz ama okulun bu kararda pek somut anlamdaolumlu bi etkisi olmadı 1. Sınıf kritik diye değiştirmek istemedik. Okul yönetiminin çok kötü olduğunun farkındayım profesyonel değiller benim de geçtiğimiz günlerde müdür yardımcısıyla bir Görüşmem oldu herşeyi merkeze atıyorlar kitap parası merkez alınamayan eğitim ücreti iadesi merkez herşey merkez. Tabii merkezin hiçbir şey umrunda değil. Ben kitapları hala almadım kitaplarımız tutuyordur büyük ihtimalle sizin ya daelecda senin kızın geçen sene kullandığı kitapları satmayı düşünürseniz talibim çünkü beni çok sinir etti bu kitap meselesi, biz kayıt yenilerken cüzi bi kitap parası olacak demişlerdi 2700 tl olacağını hiç düşünmemiştim. Kitap listesi abartı sayıda kitap içeriyor ve cidden gereksiz kitaplar var.
Evet gecen senenin iadesi olan yemek ucreti icin tuketici hakem heyetine basvurduk biz. Cunku vermeleri gereken ucretten baya bir kesinti yaparak veriyorlar. Sanirim.bizim lehimize sonuclanacak. Bu donemki kdv indirimi icin henuz bir gorusme yapmadik ama yapicazayrıca katma değer vergisi indiriminizi resmî olarak talep etmeyi unutmayın çünkü okul kendisi iade etmeyecektir emin olun
Teşekkür ederimKonu mükemmel.Ne kadar güzel motivasyon veriyorsunuz bana ve ilham oluyorsunuz.
Gidemeyiz çok yorgunum da geçiyor mu :)Bağımsızlığa Teşviik Etmenin Diğer Yolları
- Kendi bedenine sahip çıkmasına izin verin, üstünü, başını, saçlarını düzeltmeyi bırakın.
- Çocuğun her hareketine müdahale etmekten vazgeçin.
- Çocuk ne kadar küçük olursa olsun, onun yanında hakkında konuşmayın.
- Onunla ilgili soruları bırakın kendi yanıtlasın.
- Çocuğunuz er ya da geç hazır olack. O zamana kadar ona saygı gösterin.
- Çok fazla “Hayır” dememeye dikkat edin.
Hayır yanıtına alternatifleri
Parka gidebilir miyiz? Sorusununa Hayır demeden 5 farklı cevap verme yöntemi
1. Bilgilendirin
5 dakika sonra yemek yiyeceğiz.
2. Duyguları Kabullenin
Elektirikçi gelmese şimdi hemen parka gidebilirdik”
3. Sorunu Tanımlayın
Götürmek isterim ama yarım saat sonra elektrikçi gelecek
4.Mümkün Olduğunca “Hayır” kelimesi yerine “Evet” kelimesini kullanın.
Evet tabii. Yemekten sonra gidebiliriz
5. Düşünmek için kendinize zaman verin
“İzin ver biraz düşüneyim”
Ben dinlendikten sonra gidebiliriz veya çok yorgun olmasaydım gidebilirdik daha iyi olur sanki:)Gidemeyiz çok yorgunum da geçiyor mu :)
Herkese merhabaSahihuban nasıl oldun canım? Merak ettim seni.
Bunu duyduğuma çok sevindim ne kadar sürüyor bu süreç? Biz biraz geç kaldık tüketici hakem heyetine başvurmakta ama kesin kararlıyız başvuracağız.Evet gecen senenin iadesi olan yemek ucreti icin tuketici hakem heyetine basvurduk biz. Cunku vermeleri gereken ucretten baya bir kesinti yaparak veriyorlar. Sanirim.bizim lehimize sonuclanacak. Bu donemki kdv indirimi icin henuz bir gorusme yapmadik ama yapicaz
Geçmiş olsun, atlatmanıza sevindim, sanırım hepimiz geçireceğiz bu hastalığı.Herkese merhaba
Çok şükür daha iyiyim.
31 Ağustos da ilaçların bitimiyle test yapıldı şükürler olsun negatife döndüm.
karantinamızın bitmesine son iki gün..
Merak etmeniz çok mutlu etti beni .
İyi olmana çok sevindim.Herkese merhaba
Çok şükür daha iyiyim.
31 Ağustos da ilaçların bitimiyle test yapıldı şükürler olsun negatife döndüm.
karantinamızın bitmesine son iki gün..
Merak etmeniz çok mutlu etti beni .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?