Popüler Konu Verimli Rutin

Not Yazın

Bazen söylediğimiz hiçbir şey yazılı bir not kadar etkili olamaz.

Örn: Bu akşam 20:30 hikaye okuma zamanı. Pijamalarını giyip, dişlerini fırçalayan çocuklar davetlidir.”

not yazma işi bizde çok güzel sonuçlar veriyor hem eğlenceli ve sevgi dolu notlar olsun hem günlük yapılması gerekenler olsun yazarsam çok daha fazla olumlu geri dönüşle karşılaşıyorum

Evet kitapların üzerinde çalışmalı olduğunu es geçmişim anasınıfında bile o şekildeydi, bu sorunu en kısa zamanda kitapları satın alıp aklımdan çıkarmak istiyorum neyse ki İngilizce kitapları içeriği kaliteli o açıdan bari içim rahat.

Son örneğe bayıldım. Bunu deneyeceğim! Yani henüz okuma yazma bilmiyorlar tabi ama hol yada oturma alanında görünür bir yere yazar asarsam bizimkiler merak edip okutturur :) hatta bu notları sık sık değiştirirsem aramızda bir oyuna dönüşebilir. Bizimkilerin ilgisini çeker :)

Tavsiye ettiğin kitabı not aldım. Teşekkür ederim
Eğitimin adı, içeriği, fiyatı gibi detayları vermen mümkün mü? Bir de eğitim online mi?

Eğitimin adı Şefkat Dili Giriş Eğitimi
Bu akşam saat 21:00 de başlıyor takip eden her cuma boyunca aynı saatte olacak toplam 8 oturum
zoom üzerinden online yapılacak bi oturum 21:00-23:30 arasında bitiyor
İçeriği şiddetsiz iletişimin yapılandığı dört basamak üzerine
Gözlem, duygu ihtiyaç, rica çalışılacak

BÖLÜM 3- Ceza Dışı Seçenekler

ÖRNEK- 1
Küçük çocuğumuz ile market alışverişine gittiğimizi düşünelim. Çocuk etrafta koşuyor ve sözümüzü dinlemiyor. “Akşam babana söyleyeceğim, sana bugün tv yok” gibi tehdit içeren ve cezai yaptırımı olan cümleler yerine aşağıdaki seçenekler kullanılabilir.

Çocuğa Nasıl Yardım Edeceğini Gösterin
Bizim için 3 tane limon seçebilir misin?”

Onaylamadığınızı Net Bir Şekilde İfade Edin
Örn:
“Markette koşulmaz. Markette çocukların koşması alışveriş yapanları rahatsız eder.

Seçenek Sunun
Örn:
“Markette koşmak yok. İki seçeneğin var. Yürüyebilirsin ya da alışveriş arabasının içinde oturabilirsin”

Harekete Geçin
Hala koşmaya devam ediyorsa hareketi engelleyin.
Örn: “Alışveriş arabasında oturman daha uygun olacak” diyerek arabaya oturtun.

Uygunsuz Davranışlarının Sonuçlarına Katlanmasına İzin Verin
“Dün markette koştuğun için bugün seni markete götürmeyeceğim. Başka zaman tekrar şansın olacak ancak bugün tek başıma gidiyorum.”

ÖRNEK-2 Oğlunuz tamir eşyasını alıyor ve dışarıda bırakıyor. Dışarıda bıraktığı için testere paslanıyor.

Duygularınızı Net Bir Biçimde İfade Edin
Yeni testeremin yağmurda ıslanıp, paslanmasına çok sinirlendim.”

Beklentilerinizi Belirtin
“Eşyalarımın ödünç alındıktan sonra geri getirilmelerini beklerim.”

Hatasını Nasıl Düzeltebileceğini Gösterin
“Şimdi yapman gereken, bir zımpara bulup, testereyi zımparalayarak eski haline getirmek”

Seçenek Sunun
“Ya benim eşyalarımı aldığın gibi geri getirisin ya da onları kullanma hakkından vazgeçersin. Sen karar ver.”

Harekete Geçin
Yine aynı şey tekarlanırsa alet kutusu kitlenir. Çocuk neden kilitli olduğunu sorunca “Sence neden” diye sormak, direkt söylemekten daha faydalıdır.

Sorun Çözün
Aynı konuda sıkıntı devam ederse, uuygun bir zamanda başbaşa oturup, “Senin ihtiyacın olduğunda aletleri kullanabileceğin, benim de kullanmam gerektiğinde yerlerinde olduklarından emin olabileceğim bir sistemi nasıl oluşturabiliriz?” sorusuna cevap olabilecek çözüm önerilerini tek tek yazıp, çocuk ile bir tanesinde mutabık olarak sorunu çözülebilir.

Merhabalar. Kitaplari satmak degil vermek isterdim ama fasikulleri almanizngerekir ,bos olmasingerekyor fasikullerin. Zaten doldurduklari icin hepsini cope attim ben bekletmek istemedim. Hikaye kitaplarinin da bir kismini ihtiyac sahiplerine verdim. Malesef bubkitap parasina mecbur birakikiyoruz. 3400 lira odedik.biz ve inanin yine tatmin olmadim.gelen kitaplardan

ayrıca katma değer vergisi indiriminizi resmî olarak talep etmeyi unutmayın çünkü okul kendisi iade etmeyecektir emin olun
Evet gecen senenin iadesi olan yemek ucreti icin tuketici hakem heyetine basvurduk biz. Cunku vermeleri gereken ucretten baya bir kesinti yaparak veriyorlar. Sanirim.bizim lehimize sonuclanacak. Bu donemki kdv indirimi icin henuz bir gorusme yapmadik ama yapicaz

BÖLÜM-4 Bağımsızlığı Teşvik Etmek

Bizlerden ayrı bağımsız bireyle olmaları için çocuklarımıza nasıl yardımcı olacağız? Kendileri için birşeyler yapmalarına izin vererek, kendi sorunlarını çözmek için uğraşmalarına müsade ederek ve kendi hatalrından ders almalarına göz yumarak.

Çocukların seçim yapmalarına izin verin

Seçenek sunmak, çocuğa karar verme konusunda önemli bir uygulama olanağı sunar. Karar almakta tecrübemiz bir yetişkinin meslek ve eş seçimi konularında da karar vermesi zordur.

Örn: “Hangisi senin için daha uygun olur? Akşam yemeğinden önce ödev yapmak mı, sonra ödev yapmak mı?”

Çocukların çabasına saygı gösterin

Çocuk çabasına saygı gösterildiğinde bir işi kendi başına yapabileceğine dair cesareti artar. İşi çocuğun yerine yapmaktansa, kullanabileceği bilgiler verilmelidir.

Örn: Hamur ile yeni birşey yapmadan önce top haline getirmek işini kolaylaştırabilir.

Çocuklara bir işin kolay olduğunu söylediğimizde, işi yapabilirse kolay olduğu için kendini başarılı hissetmesini engellemiş oluruz. Yapamazsa da kendini kolay birşeyi yapamadığı için beceriksiz hisseder.

Örn: “Kesirleri toplamak çok kolay, ben sana yardım ederim” yerine “Kesirleri toplamak zor olabilir”

Fazla soru sormayın

Bir yığın soru sormak, özel hayata müdahale olarak algılanabilir. Çocuklar anlatacakları konuyu ve zamanı kendileri belirlemek isterler.

“Dersler nasıldı? Okulda bir sıkıntı var mı?” yerine “Hoş geldin yavrum”

Soruları cevaplamak için acele etmeyin

Soru sorduklarında, yanıtı araştırıp bulma fırsatı öncelikle çocukların hakkıdır.

Örn: Sorunun cevabını direkt vermek yerine “İlginç bir soru. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?”

Çocukları ev dışındaki kaynakları kullanmaya teşvik edin

Çocuklarımızın bize bağımlı olmadıklarını bilmelerini isteriz. Sorunlarını çözerken ev dışındaki kaynakların (veteriner, diş doktoru, öğretmen, okul, başka bir çocuk” yardımını da isteyebiliriz.

Heveslerini kırmayın

Çocukları hayal kırıklığından korumaya çalışarak, onların ümit etmelerini, çaba sarf etmelerini, hayal krmalarını, hatta bazen rüyalarını gerçekleştirmelerini engellemiş oluruz.

Örn: “Bu matematik notlarıyla mühendis olmayı mı düşünüyorsun? Unut gitsin” yerine “Demek mühendis olmayı düşünüyorsun”

Selamlar Hanımlar,

Zor bir hafta sonundan sonra yeni bir başlangıç. Anne olduğumdan beri pazartesi günlerini pek sever oldum:))

Cumartesi günü sabah diyetisyene gittim. Bir aksilik olmazsa, ay sonuna hedef kiloma ulaşırım gibi görünüyor. Oradan çıktıktan sonra haftalık çiftlik, market alışverişlerini hallettim. Öğlen ödül yemeği için eşimle bana dürüm, kızlara da pizza alıp eve geldim. İpek'i öğle uykusuna yatırdım. Buzdolabını temizledim. Eşimle aldıklarımı yerleştirdik.

İpek uyandıktan sonra gözümüzü karartıp, Kızılcahamam'daki Soğuk Su Milli Parkına gidelim dedik. Kızlara kurabiye, kendimize de soğuk kahve aldım ve yola çıktık. İpek Hanım yol boyunca ağladı Nihayet park girişine varınca da yangın riski nedeniyle araç ile içeri almadıklarını öğrendik. Yolun kenarına park edip, az ileride bir yere oturduk. Kızlar için kova kürek getirmiştim. Onunla oynadılar. Kurabiyelerini yediler. 2 saate yakın kaldık.

Dönüş yolunda İpek yine ağlamaya başladı ve bir süre sonra kustu. Kenara çekip üstünü başını değiştirdik. 10 dk sonra yine kustuYedek kıyafeti kalmayınca çıtçıtlı atletini üstüne hırkamı sardım. Otokoltuğu da oturulamaz duruma geldiği için kucağımda eve döndük. Eve gidince İpek'i yıka, kıyafetleri ve oto koltuğunun kılıfını yıka derken gece yarısı oldu.

Orman kısmı çok keyfliydi ancak kalan kısım çok korkunçtu. Girebilirsek Hacettepe Yeşil Vadi, olmadı Eymir dışında daha bu İpek Hanım ile bir yere gitmem:)

merhaba arkadaşlar bende eğitim alıyorum çocuklarınızın resimlerinizi atarsanız öğrendiğim kadarıyla anneden ve babadan ne kadar besleniyor sevgi a lıyor yorumlarım

Bağımsızlığa Teşviik Etmenin Diğer Yolları

• Kendi bedenine sahip çıkmasına izin verin, üstünü, başını, saçlarını düzeltmeyi bırakın.
  • Çocuğun her hareketine müdahale etmekten vazgeçin.
  • Çocuk ne kadar küçük olursa olsun, onun yanında hakkında konuşmayın.
  • Onunla ilgili soruları bırakın kendi yanıtlasın.
  • Çocuğunuz er ya da geç hazır olack. O zamana kadar ona saygı gösterin.
  • Çok fazla “Hayır” dememeye dikkat edin.

Hayır yanıtına alternatifleri

Parka gidebilir miyiz? Sorusununa Hayır demeden 5 farklı cevap verme yöntemi

1. Bilgilendirin

5 dakika sonra yemek yiyeceğiz.

2. Duyguları Kabullenin

Elektirikçi gelmese şimdi hemen parka gidebilirdik”

3. Sorunu Tanımlayın

Götürmek isterim ama yarım saat sonra elektrikçi gelecek

4.Mümkün Olduğunca “Hayır” kelimesi yerine “Evet” kelimesini kullanın.

Evet tabii. Yemekten sonra gidebiliriz

5. Düşünmek için kendinize zaman verin

“İzin ver biraz düşüneyim”

Gidemeyiz çok yorgunum da geçiyor mu :)

Bunu duyduğuma çok sevindim ne kadar sürüyor bu süreç? Biz biraz geç kaldık tüketici hakem heyetine başvurmakta ama kesin kararlıyız başvuracağız.

Herkese merhaba
Çok şükür daha iyiyim.
31 Ağustos da ilaçların bitimiyle test yapıldı şükürler olsun negatife döndüm.
karantinamızın bitmesine son iki gün..
Merak etmeniz çok mutlu etti beni .
Geçmiş olsun, atlatmanıza sevindim, sanırım hepimiz geçireceğiz bu hastalığı.

Herkese merhaba
Çok şükür daha iyiyim.
31 Ağustos da ilaçların bitimiyle test yapıldı şükürler olsun negatife döndüm.
karantinamızın bitmesine son iki gün..
Merak etmeniz çok mutlu etti beni .
İyi olmana çok sevindim.
Nasıl geçti karantina süresi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…