6. Para Yönetimi
Kişisel Misyon Bildirgemde kısa, orta ve uzun vadeli finansal hedeflerimden bahsetmiştim. Hedeflerdeki mevcut durumum ve bütçe takibim hakkında bilgi vermek istiyorum.
Kısa Vadeli Hedeflerim
İkinci Aracı Satın Almak: Geçen ay aldık. Araba almak yanında ekstra bir sürü maliyet getirdiği için bütçemi revize ederek, tekrar düzene koyma çabasındayım. Elimizdeki tüm birikimi araba için kullandık ve kalan kısım için kredi çektik.
Güvenlik Fonunu Tekrar Biriktirmek: için Kenarda para olmaması beni rahatsız ettiğinden Eylül-Aralık dönemi hedefimi, güvenlik fornu için tekrar para biriktirmek olarak belirledim. Hedeflediğim birikim miktarı 10.000 TL.
Stil Danışmanı ile Çalışmak: Bedenimle işimi bitridiğimde, yani hedef kiloma gelip, egzersiz rutinim son hale geldiğinde, stil danışmanı ile çalışarak, sonbahar-kış ve ilkbahar-yaz olmak üzere 2 adet kapsül dolap oluşturmak istiyorum.
Ev Eşyalarını Yenilemek: İpek kreşe başlayıp, evdeki bakıcı ablayı gönderdikten sonra, iç mimar ile anlaşıp, evimde istediğim değişiklikleri yapmak istiyorum.
Orta Vadeli Hedeflerim
Ailecek Türkiye'yi ve Dünyayı Gezmek: Kızlarımla gezerek anı biriktirmek, gerçekleştirmediği çok istediğim bir hedef. Bu hedef için 2021 yılı Ocak ayından itibaren her ay 50 Euro almak istiyorum. Yurtdışı geziler için İpek’in 6 yaşına gelmesini bekleyeceğim. Hem gezdiğimiz yerleri hatırlasın hem de rahat rahat gezelim diye düşünüyorum.
Civardaki ormanlık alan ve milli parklara ufak ufak seyahate başlayabiliriz. Bunun için bu ay kamp sandalyesi ve portatif masa almayı düşünüyorum.
Kızlarımın İyi Eğitim Almasını Sağlamak: Büyük kızım kolejde okuyor. Okuldan memnunum ancak rakamlar yüksek tabi. Eğitim yatırımızın sürdürülebilir olması için Bu hedef için 2021 yılı Ocak ayından itibaren her ay 500 tl’lik yatırım fonu almak istiyorum. Ev ve araba kredisi bittikten sonra bu hedef için daha yüksek miktarlar ayırabilirim.
Ev ve Araba Kredisini Bitirmek: Ev kredisi 2024 Ekim, araba kredisi ise 2024 Temmuz’da bitecek. İşlerden yana bir sıkıntı olmaz ise ödemeye devam edebilriz.
Uzun Vadeli Hedeflerim
Uzun vadeli hedeflerim için şu an tek yatırımım alık düzenli olarak Bes ödemesi yapmak. Eşimin ve benim adıma 2 tane BES hesabımız var. 2011’den bu yana aylık ödeme yapıyoruz. Tamamını altına endeksli fonlara koyduğumuz için katkı miktarı iyi oldu. Toplu poliçeden yararlandığımız için de kesinti ve ara ödeme yapılmıyor.