Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar.

Uzun zamandır kendimi değerlendirmemiştim.
Başlıklar halinde ne durumdayım yazmak istedim.

1-Sağlık; Çok şükür 9 -10 ay önceki rahatsızlığım güzel sonuçlarla geçti, bitti. Bir daha yaşanmasın ınsallah. Dün kan tahlillerimi yaptırdım, genel anlamda onlar da iyi çıktı. Biraz demir eksikliğim var, onu da son zamanlardaki düzensiz yememe bağlıyorum. Kolonoskopi temiz çıkınca bayağı rahatlamıştım zaten. Demir ve D vitamıni takviyesine devam edeceğim şimdilik.

2. Beslenme; Yaz dönemi çocuklar annemde olduğundan çiftlik yerine semt pazarından alışveriş yapılıyor. Ve anneme market yakın olduğundan istedikleri gibi dondurmanın tadını çıkardılar. Ne anlıyorlar o paketli ve lezzetsiz dondurmadan bilmiyorum. Kendim 2 öğün beslenmeye geçmeyi planlasam da hiç istikrarlı olamadım, sürdüremedim

3-Ev; Çok şükür evimde beni mutsuz edecek herhangi bir yer kalmadı. En son banyolar ile noktayı koydum. Rabbim ağız tadı ile oturmayı nasip etsin.
Eve 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor artık. Yavaş yavaş ben de ev işlerine başladım: ) Ama pek gönüllü yaptığım söylenemez, robot süpürgeyi hala almadım. Ne bekliyorum bilmiyorum.
Ufak tefek almak istediklerim için liste yapıp, alacağım. Daha modern eşyalar kullanmak istiyorum, hala 20 yıl önce alınmış, çeyizimden kalan ama sağlam olduğu için atmadığım yemek takımımı bir gün balkondan fırlatırsam şaşırmam: )

4-Egzersiz; Bir ara pilatese gidiyordum ve esneklik açısından çok faydasını görmüştüm. Kilo sorunum hiç olmadı ama çok güçsüzüm. Güçlenmek istiyorum. 1 haftadır her akşam 6 km civarında tempolu yürüyorum. Çok zormuş ama azimliyim, bırakmayacağım. Günlük 10.000 adıma erişiyorum.
İlk defa bir kuruma yada kişiye para vermeden bir şey yapıyorum: )

5-Eğitim; Okulların durumu malum, online eğitim, açıldı -açılacak derken bu yıl hiç olacak gibi. Kızım 5e geçti. Onun için özel bir ingilizce öğretmeni ayarladım, 2 haftaya başlar. Hiç olmasa okulun online eğitimine destek olur. Bir daha bu kadar yoğun ders saati ile dil öğrenemeyecek. Oğlum da 7.sınıfa başlayacak, LGS için destek arayışındayım, ya dershane yada birebir ders için öğretmen ile anlaşacağım. Bu yaz ilk defa çok çok az okuyarak geçiyor. İstediğim gibi okuma yapmıyorum.

6-Çalışma hayatı; Pandemi sürecinde sakin geçiyor. Bu süreçte anladım ki insan idare etmek çok zormuş. Ertelediklerimi bitirmiş olmak, dolap içlerimi düzenlemek gibi yapılacakları bitirince rahatladım.

7-Birikim; Kafamda alınacak-yapılacaklar kısmı bitti.
Üç ay önce bir daire alanlardan olduk. Fiyatların yükselmediği bir ana denk geldi ve tayini çıkan bir memurdan aldık. Tamamen tesadüftü. Elimdekilerden biraz peşinat verdik ve İstanbul dışında kiracılı bir daire aldık. Şimdilik kirası, taksitlerini karşılıyor. Muhtemelen 2 yıl sonra kirası taksitinden daha yüksek olur. Artık gayrimenkul yatırımı yapmam sanırım. 3 ev yeter diye düşünüyorum.
Onun dışında bir yerden toplu alacağım vardı, altının en yüksek olduğu gün geldi ve hepsine ata lirası aldım. Şimdi lira başına 150 TL zarardayım: ) Ama altın hiç bozdurmadığım, 2017 yılında gramını 150 tl ye aldığımı düşünürsek sanırım geleceğe iyi bir yatırım oldu. Bundan sonra kendi maaşıma hiç dokunmayı düşünmüyorum, eşimin aldığı zamlar ile şimdiki düzende ilerleriz çok şükür.

8-Hobi vs. ; Son zamanlarda kafamı meşgul eden durum. Hiç hobim yok. Sıkıldığımda, bunaldığımda elime alacak, beni oyalayacak, plansız yapabileceğim, para kazanma kaygısı gütmeyeceğim bir uğraşım yok. Ne yapabilirim diye düşünüyorum. Mümkünse tek başına yapılacak birşey olmalı.
Dikiş dikebiliyorum ama ev batıyor, iğne iplik, kumaş tozu vs, sonuç güzel olsa da onları toparlarken deliriyorum: )) Onun için ayrı bir bölüm olması lazım sanırım, kapısını çekip tüm dağınıklığı geride bırakabileceğim. Bu konuda fikri olan varsa ve yazarsa sevinirim.

Sizin oturduğunuz evi alma durumunuz olabilir mi?

Selamlar Hanımlar,

Oldukça yoğun bir gündü. Ancak nefes alacak fırsat bulabildim.

Cumartesi günleri diyetisyene gittiğim için “Dışarı İşlerini Halletme Günü” İİlan ettim. Terzi, kırtasiye, market, çiftlik gibi alınacaklar listelerimi telefonda aklıma geldikçe yapıyorum.

Sizin oturduğunuz evi alma durumunuz olabilir mi?
Ev 10 yaşında ve 4. Katta komsumz geçen sene 230bine almsti. Ev sahibe sordum 6. Kat evimiz ve 400bin dedi faizler azaldı derken ac gözlü ev sahiplerinin gözleri doymuyor anlaşıln.
Aklmzda ev alma hiç yokken böyle bir durumda kaldık. bütçe biraz daha az simdilk bakalm ne yapcgz.

elecda merhaba, bir zamanlar -rutinlerimin olduğu zamanlardı- düzenli takipçisiydim topiğin hatırlatabilir misin bilemiyorum. Şimdi bende 2 kız annesiyim 2. Kızım 7,5 aylık oldu çok şükür. Bu sıralar aklıma geldi topik ve son bir kaç sayfayı okudum, sizde Bahçeşehir kolejine gidiyordunuz sanıyorum online eğitim süreci bizim için tam bir fiyaskoydu 15 Mart tan yıl sonuna kadar günde 1 kez 40 dk zoom oldu onda da kızım zaten pc başına oturmadı bile ki anasınıfı çocuğu için çok çok gereksiz bi eğitimdi o dönem üzerinde durmadım ana şimdi şiddetle eğitim ve tüm ödediğim okul masrafının 1/3 ünü yada adaletli bir kısmının iadesini istemeyi düşünüyorum çünkü vaat edilen eğitim gerçekleşmedi. Bu sene 1. Sınıf kaydımız da var ama kızım yine online ders dinlemeyecek bu çok belli kaydımızı tamamen sildirelim diyoruz. Çok uzun oldu bu okul meseleleri ile ilgili ne düşünüyorsun merak ettim beni çok yordu bu konu, kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum vd bu yüzden çok olumsuz duygular içindeyim bir taraftan da kızım için en doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Çok çok ağır bir yük oldu bu eğitim konusu bana, ayrıca işe döndüm bir taraftan da bu da online eğitimi imkansız kılıyor, bu durumda alamayacağım eğitime para ödemek çok mantıksız geliyor. Kusura bakma böyle uzun uzun meşgul ettim, baya sorun oldu da bizim aile için

diğer arkadaşlar ne yaptı b usüreçte özel okulda olanlar ben mi çok negatif bakıyorum bilmiyorum sanki okul hiç açılmayacak gibi gelmeye başladı

Benim de oğlum bu yıl 1. Sınıfa başlayacak. Maalesef erteleme hakkımız yok. 26 Ağustos ta online eğitim başlıyor . 21 Eylül de yüz yüze eğitim bence mümkün görünmüyor. Mezun olduğu anaokulunda online eğitim olmadı. O yüzden şu an nasıl tepki verir bilmiyorum . Bizim evde en büyük sorun eşim ve ben çalışıyoruz. Ve bakacak kimse yok. Şu ana kadar dönüşümlü çalışma - yıllık izin derken idare ettik . Ama online eğitim başladığında ikimizden birinin mutlaka evde olması gerek. MEB bir açıklama yaptı ama bu çocuklar tek başına takılacak galiba evde.

Okulla görüştüğümüzde online eğitim için inanılmaz!! Hazır olduklarını ifade ettiler. Şöyle kameralar kuruldu böyle altyapılar hazırlandı. Bakalım bekleyip göreceğiz. Ödediğimiz para bizi ciddi zorlayan bir rakam. Eğer tam zamanlı online eğitim olursa ücret konusunda mutlaka iyileştirme olmalı diye düşünüyorum

Canım online eğitim kızımın ilkokul 1. sınıfın 2. dönemine denk geldi bizde. Aslında şanslı bir durum oldu. Çünkü okuma yazma, toplama-çıkarma gibi öğretmen ile yapmaları gereken kısmı halletmişlerdi. Online eğitimde günde 7 saat ders vardı biz de. Anne baba olarak bize çok yük bindi ancak öğretmenler ve okul elinden geleni fazlasıyla yaptı.

Ana sınıfı için online eğitimde yapılabilecek pek bir şey yok bence. Çocukların tablet başında oturması bile başlı başına sıkıntı zaten. İlkokul 1. sınıfın da online olarak başlatılmasının çok saçma olduğunu düşünüyorum. Senin yerinde olsam ben ilkokul 1. sınıfa seneye başlatırdım.

Hadi bizim evde bakıcı var ama seneye olsa kimse olmayacaktı sizin gibi. Biz de 1 Haziran’dan beri çalışıyoruz. İlkokul çocukları evde nasıl tek başına kalıp online eğitime bağlanacaklar acaba?
Bugün kızımın online dersleri başladı. Ben izin aldım. 7 öğretmen var her birinin id/password farklı. Nasıl yönetecek çocuk bunları tek başına gerçekten bilemiyorum.

Biz şimdiye kadar anneanne desteği aldık. Hem virüs sebebiyle hem de kendi sağlık sorunları nedeniyle ilgilenecek durumu yok. Bakıcı aramaya başladık bakalım.

Kızım erken doğmuştu normalde Eylül sonu doğacaktı Temmuz ortası doğdu bu yüzden 1. Sınıfa gitmesi gerekiyormuş, şu an okuma yazma ve biraz toplama çıkarma biliyoruz. Bizimdr bugün whatsapp dan durmadan zoom id şifre geliyor telafi eğitimi diye 7 ders koyuldu ve şu an teknik olarak giremiyoruz bilgisayat arızalı. Ayrıca bugün evdeyim ama normalde bebeğe bakan bakıcımız oluyor böyle teknik bir prosesi halledemez, halletse dahi kızım izlemiyor kapatıyor ekranı gidiyor hiç verim alamıyoruz, bilemiyorum ne olacak. Anasınıfından kalan ücret iadesi vs okul hiç bahsetmiyor bile fazla kötü yönettiler ve soğuduk okuldan bu şartlar altında devlete verecek gibi oluyorum ama yine de çok kararsızım çok

Bizim evde de bu devlet okulu sürekli gündem de . Bu yıl için özel öğretmen tutsak bizi çok zorlayacak.açıkcası 41 bin eğitim ücreti ödeyip bir de özel öğretmen ücreti çok zoruma gidiyor.

Kesinlikle çok haklısın. Zoom üzerinden bütün derslerini benim kızım da nasıl yapacak bilmiyorum. Ayrıca yabancı dil eğitimi de yalan oldu zaten. İkinci sınıf kitapları 3600 lira ve önemli bir tutar yabancı kitaplardan kaynaklanıyor. Bence bu sene için bu kitap alımlarını iptal edebilirlerdi.

Ben ikinci dönem en geç okulların açılacağını düşünüyorum. Bu nedenle idare edelim o zamana kadar modundayım. Önemli olan bu süreç değil sonrası çünkü.

Bizim evde de bu devlet okulu sürekli gündem de . Bu yıl için özel öğretmen tutsak bizi çok zorlayacak.açıkcası 41 bin eğitim ücreti ödeyip bir de özel öğretmen ücreti çok zoruma gidiyor.
Ben devlet okulu düşünmedim. Zaten ikinci sınıf bu sene ve okullar eninde sonunda açılacak zaten. Öğretmenleri ve arkadaşları ile devam etsin diye düşünüyorum.

aa evet birde kitap konusu var biz hiç sormadık bile ücreti daha
Geçen sene İngilizce öğretmenimiz çok kötüydü kızım çok hevesli başlamıştı İngilizce öğreneceğim diye 1. Dönem ortası İngilizceden nefret etti ve bu sene de aynı öğretmen var programda

bizim durum pek iç açıcı değil kusura bakmayın kızlar sayfayı meşgul ettim bi iç dökme oldu

@binhuzunluhaz, çocukluğumda bizim evde de dikiş dikilirdi, bizde dikiş örtüsü vardı. Battal boy çift kişilik bir çarşaf boyunda ( ya da ben küçük olduğum için bence o boyda) çarşaftan kalınca - pazen gibi- bir kumaştandı. Dikiş makinesi aşamasına gelinceye dek, kumaşla ilgili her türlü işlem dikiş örtüsünün serilmiş olduğu alanda yapılırdı. Sonrasında, en kötü ihtimalle, gerektiğinde, bir anda dikiş örtüsü toplanır, içindeki herşey ile ortadan kalkardı.

Her açıdan çok talihsiz olmuş. Aynı okulun farklı şubelerinde bile eğitim fark ediyor ki asıl mesele öğretmen olunca yapacak birşey kalmıyor tabi. Umarım hepiniz açısından doğru bir karar verirsiniz

Herkese meraba.
..
Eşim 4 günlüğüne izne gelmişti- o gelince evimiz şenlendi. Bu sabah yeniden istanbul a vardı.
misafirhanede kalacak. İstanbul pandemiden dolayı çok korkutuyor beni. Toplu taşıma kullanıyor. Ve bu büyük bir risk. Ayrıca kronik rahatsızlığı da mevcut. Bütçemizi kontrol edip belli uygun bi araba alabiliriz.
...
Bu hafta yaylaya annemlerin yanına geldik oğlumla. İşe burdan gelip gideceğim. Hem yayla serinliği hem orman göl derken doğayla içiçe daha özgür vakit geçirebileceğiz inşaallah.
...
Auzef sınavlarını Bitirdim sırada anadolu üni finalleri var. Bu yıl sosyoloji de son sınıfım şaka gibi nasıl geçti zaman. Zaman öyle bir kavramki bir amaçta az da olsa düzenli çaba gösterince bir bakmışsın ki dağlar aşmış, ciltler dolusu kitap bitirmiş, yeni bir üni mezunu olmuş dahası dönüşmüş evrilmiş güzelleşmiisin.
o sebeple nitelikli işlerimi arttırmaya, farklı bir ivme kazandırmaya karar verdim.
Hayallerimi, hedeflerimi bugün içerisinde yeniden gözden geçirip kağıda dökeceğim inşaallah.

Selamlar Hanımlar,

Kişisel Misyon Bildirgemi gözden geçirip güncelledim. Paylaşmadan önce bu bildirgeyi niye hazırladığımı hatırlatmak istiyorum.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGESİ

Kendi cenaze töreninize katılıyorsunuz. Törende dört kişi konuşacak. İlk konuşmacı ailenizden biri. İkinci konuşmacı dostlarınızdan biri, üçüncü konuşmacı iş yerinizden ya da mesleğinizden biri. 4. Konuşmacı ise hizmet verdiğiniz bir kurumdan.

Şimdi iyi düşünün: Bu konuşmacıların her birinin sizinle ve sizin yaşamızla ilgili ne söylemesini isterdiniz?

Bu sonu iyice düşünüp, açıkça aklınızda tutarsanız, belirli bir gün içerisinde ne yaparsanız yapın, bunların önem verdiğiniz kıstaslara aykırı olmamasını sağlarsanız. Böylece her gününüz bir bütün olarak yaşamınızla ilgili vizyonunuza anlamlı bir katkıda bulunur.

Sonunu düşünerek işe başlamak, varacağınız yeri iyice belirleyerek işe başlamak demektir. Şu anda nerede bulunduğunuzu daha iyi anlama ve attığınız adımlarIn her zaman doğru yönde olmasını sağlamak için nereye gittiğinizi bilmektir.

Sonunu düşünerek işe başlamak, yaşam boyu üstlendiğimtüm rollere, değerlerimi ve yönümü netleştirerek yaklaşmak demektir. Güne başlarken değerlerimi sıkı sıkıya aklımda tutarsam, değişiklikler ve zorluklar baş gösterdiğinde, kararlarımı o değerlere dayanarak verebilirim. Duygulara, koşullara tepki göstermem gerekmez. Gerçekten de değerlerin yönettiği biri olabilirm, çünkü değerlerim bellidir.

Sonunu düşünerek işe başlamanın bildiğim en etkili yolu, bir kişisel misyon bildirgesi geliştirmektir. Burada odak noktası ne olmak istediğiniz, ne yapmak istediğiniz ve olmanın, yapmanın temelindeki değerler ya da ilkelerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…