- 18 Temmuz 2008
- 699
- 2.204
- 638
- 44
Sizin oturduğunuz evi alma durumunuz olabilir mi?40 numara ayaklı arkdsm yok etiketli çoğu ama bir çözüm bulmak zorundym.
ev sahbmz hazir kredler böyleyken evi satmak istyrm dedi dün ocak ayina kadar zaman versem dedi ben şokşimdi kira yada ev bakma arasnda kaldık bizde aklmzda yokken.
Ev 10 yaşında ve 4. Katta komsumz geçen sene 230bine almsti. Ev sahibe sordum 6. Kat evimiz ve 400bin dediSizin oturduğunuz evi alma durumunuz olabilir mi?
Canım online eğitim kızımın ilkokul 1. sınıfın 2. dönemine denk geldi bizde. Aslında şanslı bir durum oldu. Çünkü okuma yazma, toplama-çıkarma gibi öğretmen ile yapmaları gereken kısmı halletmişlerdi. Online eğitimde günde 7 saat ders vardı biz de. Anne baba olarak bize çok yük bindi ancak öğretmenler ve okul elinden geleni fazlasıyla yaptı.elecda merhaba, bir zamanlar -rutinlerimin olduğu zamanlardı- düzenli takipçisiydim topiğin hatırlatabilir misin bilemiyorum. Şimdi bende 2 kız annesiyim 2. Kızım 7,5 aylık oldu çok şükür. Bu sıralar aklıma geldi topik ve son bir kaç sayfayı okudum, sizde Bahçeşehir kolejine gidiyordunuz sanıyorum online eğitim süreci bizim için tam bir fiyaskoydu 15 Mart tan yıl sonuna kadar günde 1 kez 40 dk zoom oldu onda da kızım zaten pc başına oturmadı bile ki anasınıfı çocuğu için çok çok gereksiz bi eğitimdi o dönem üzerinde durmadım ana şimdi şiddetle eğitim ve tüm ödediğim okul masrafının 1/3 ünü yada adaletli bir kısmının iadesini istemeyi düşünüyorum çünkü vaat edilen eğitim gerçekleşmedi. Bu sene 1. Sınıf kaydımız da var ama kızım yine online ders dinlemeyecek bu çok belli kaydımızı tamamen sildirelim diyoruz. Çok uzun oldu bu okul meseleleri ile ilgili ne düşünüyorsun merak ettim beni çok yordu bu konu, kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum vd bu yüzden çok olumsuz duygular içindeyim bir taraftan da kızım için en doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Çok çok ağır bir yük oldu bu eğitim konusu bana, ayrıca işe döndüm bir taraftan da bu da online eğitimi imkansız kılıyor, bu durumda alamayacağım eğitime para ödemek çok mantıksız geliyor. Kusura bakma böyle uzun uzun meşgul ettim, baya sorun oldu da bizim aile için
diğer arkadaşlar ne yaptı b usüreçte özel okulda olanlar ben mi çok negatif bakıyorum bilmiyorum sanki okul hiç açılmayacak gibi gelmeye başladı
Hadi bizim evde bakıcı var ama seneye olsa kimse olmayacaktı sizin gibi. Biz de 1 Haziran’dan beri çalışıyoruz. İlkokul çocukları evde nasıl tek başına kalıp online eğitime bağlanacaklar acaba?Benim de oğlum bu yıl 1. Sınıfa başlayacak. Maalesef erteleme hakkımız yok. 26 Ağustos ta online eğitim başlıyor . 21 Eylül de yüz yüze eğitim bence mümkün görünmüyor. Mezun olduğu anaokulunda online eğitim olmadı. O yüzden şu an nasıl tepki verir bilmiyorum . Bizim evde en büyük sorun eşim ve ben çalışıyoruz. Ve bakacak kimse yok. Şu ana kadar dönüşümlü çalışma - yıllık izin derken idare ettik . Ama online eğitim başladığında ikimizden birinin mutlaka evde olması gerek. MEB bir açıklama yaptı ama bu çocuklar tek başına takılacak galiba evde.
Benim de oğlum bu yıl 1. Sınıfa başlayacak. Maalesef erteleme hakkımız yok. 26 Ağustos ta online eğitim başlıyor . 21 Eylül de yüz yüze eğitim bence mümkün görünmüyor. Mezun olduğu anaokulunda online eğitim olmadı. O yüzden şu an nasıl tepki verir bilmiyorum . Bizim evde en büyük sorun eşim ve ben çalışıyoruz. Ve bakacak kimse yok. Şu ana kadar dönüşümlü çalışma - yıllık izin derken idare ettik . Ama online eğitim başladığında ikimizden birinin mutlaka evde olması gerek. MEB bir açıklama yaptı ama bu çocuklar tek başına takılacak galiba evde.
Kızım erken doğmuştu normalde Eylül sonu doğacaktı Temmuz ortası doğdu bu yüzden 1. Sınıfa gitmesi gerekiyormuş, şu an okuma yazma ve biraz toplama çıkarma biliyoruz. Bizimdr bugün whatsapp dan durmadan zoom id şifre geliyor telafi eğitimi diye 7 ders koyuldu ve şu an teknik olarak giremiyoruz bilgisayat arızalı. Ayrıca bugün evdeyim ama normalde bebeğe bakan bakıcımız oluyor böyle teknik bir prosesi halledemez, halletse dahi kızım izlemiyor kapatıyor ekranı gidiyor hiç verim alamıyoruz, bilemiyorum ne olacak. Anasınıfından kalan ücret iadesi vs okul hiç bahsetmiyor bile fazla kötü yönettiler ve soğuduk okuldan bu şartlar altında devlete verecek gibi oluyorum ama yine de çok kararsızım çokCanım online eğitim kızımın ilkokul 1. sınıfın 2. dönemine denk geldi bizde. Aslında şanslı bir durum oldu. Çünkü okuma yazma, toplama-çıkarma gibi öğretmen ile yapmaları gereken kısmı halletmişlerdi. Online eğitimde günde 7 saat ders vardı biz de. Anne baba olarak bize çok yük bindi ancak öğretmenler ve okul elinden geleni fazlasıyla yaptı.
Ana sınıfı için online eğitimde yapılabilecek pek bir şey yok bence. Çocukların tablet başında oturması bile başlı başına sıkıntı zaten. İlkokul 1. sınıfın da online olarak başlatılmasının çok saçma olduğunu düşünüyorum. Senin yerinde olsam ben ilkokul 1. sınıfa seneye başlatırdım.
Kesinlikle çok haklısın. Zoom üzerinden bütün derslerini benim kızım da nasıl yapacak bilmiyorum. Ayrıca yabancı dil eğitimi de yalan oldu zaten. İkinci sınıf kitapları 3600 lira ve önemli bir tutar yabancı kitaplardan kaynaklanıyor. Bence bu sene için bu kitap alımlarını iptal edebilirlerdi.Kızım erken doğmuştu normalde Eylül sonu doğacaktı Temmuz ortası doğdu bu yüzden 1. Sınıfa gitmesi gerekiyormuş, şu an okuma yazma ve biraz toplama çıkarma biliyoruz. Bizimdr bugün whatsapp dan durmadan zoom id şifre geliyor telafi eğitimi diye 7 ders koyuldu ve şu an teknik olarak giremiyoruz bilgisayat arızalı. Ayrıca bugün evdeyim ama normalde bebeğe bakan bakıcımız oluyor böyle teknik bir prosesi halledemez, halletse dahi kızım izlemiyor kapatıyor ekranı gidiyor hiç verim alamıyoruz, bilemiyorum ne olacak. Anasınıfından kalan ücret iadesi vs okul hiç bahsetmiyor bile fazla kötü yönettiler ve soğuduk okuldan bu şartlar altında devlete verecek gibi oluyorum ama yine de çok kararsızım çok
Ben devlet okulu düşünmedim. Zaten ikinci sınıf bu sene ve okullar eninde sonunda açılacak zaten. Öğretmenleri ve arkadaşları ile devam etsin diye düşünüyorum.Bizim evde de bu devlet okulu sürekli gündem de . Bu yıl için özel öğretmen tutsak bizi çok zorlayacak.açıkcası 41 bin eğitim ücreti ödeyip bir de özel öğretmen ücreti çok zoruma gidiyor.
Kesinlikle çok haklısın. Zoom üzerinden bütün derslerini benim kızım da nasıl yapacak bilmiyorum. Ayrıca yabancı dil eğitimi de yalan oldu zaten. İkinci sınıf kitapları 3600 lira ve önemli bir tutar yabancı kitaplardan kaynaklanıyor. Bence bu sene için bu kitap alımlarını iptal edebilirlerdi.
Ben ikinci dönem en geç okulların açılacağını düşünüyorum. Bu nedenle idare edelim o zamana kadar modundayım. Önemli olan bu süreç değil sonrası çünkü.
Dikiş dikebiliyorum ama ev batıyor, iğne iplik, kumaş tozu vs, sonuç güzel olsa da onları toparlarken deliriyorum: )) Onun için ayrı bir bölüm olması lazım sanırım, kapısını çekip tüm dağınıklığı geride bırakabileceğim. Bu konuda fikri olan varsa ve yazarsa sevinirim
Her açıdan çok talihsiz olmuş. Aynı okulun farklı şubelerinde bile eğitim fark ediyor ki asıl mesele öğretmen olunca yapacak birşey kalmıyor tabi. Umarım hepiniz açısından doğru bir karar verirsinizaa evet birde kitap konusu var biz hiç sormadık bile ücreti daha
Geçen sene İngilizce öğretmenimiz çok kötüydü kızım çok hevesli başlamıştı İngilizce öğreneceğim diye 1. Dönem ortası İngilizceden nefret etti ve bu sene de aynı öğretmen var programda
bizim durum pek iç açıcı değil kusura bakmayın kızlar sayfayı meşgul ettim bi iç dökme oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?