Popüler Konu Verimli Rutin

Anne olarak özellikle kendin için birşeyler planlayıp, yapmak için ekstra çaba göstermezsen hiç bir rutin yürümüyor. Çocukların ihtiyaçları ve evin işleri derken gün bitip gidiyor.
Cok haklısın bu kısmın çocuklarla ilgisi yok ama. Mutlu anne mutlu cocuk bilincine sahibim. Kendimi mutlu etmek için bircok zaman ayırabiliyorum. Kitap, gezi yazısı, kahve vb. Fakat bakım vitamin kullanımı spor konularında disiplinli değilim, cocuklar yokken de bu boyleydi.

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum ancak eklemek istediğim bazı şeyler var. Anne olup, her gün şükür etmeyen çok az kadın vardır diye tahmin ediyorum.

Annelik yoğun bir minnet duygusu ile birlikte olumlu ve olumsuz bir sürü başka duyguları da taşıyor hayatımıza. Mesela derin bir korku, çocuğunu kaybetme ve onun tarafından kaybedilme korkusu, gelecek kaygısı, çaresizlik, bazen tükenmişlik, çok güçlü ve çok güçsüz hissetme hali, köşeye sıkışmışlık ve bıkkınlık gibi. Bunların hepsini sürekli olarak yoğun bir sevgi, şevkat ve minnet karışımı eşliğinde yaşıyorum ben ve bu duyguları yaşıyor olmamın normal olduğunu düşünüyorum.

Benim bütün rutinlerim İpek tarafından sabote edildiği için seninki de öyledir diye düşünmüş olabilirim:))

Geldik bir günün daha sonuna:)Bir gün sonu raporu vereyim.

1 Mayıs’ta başladığım sağlıklı beslenme-takviye-yürüyüş ve cilt bakımı rutinlerimi 7 gündür aksatmadan uygulamayı başardım. 1 Mayıs’ta 70,4 kg’dım. Bugün 68,3 çıktım tartıda. Bu arada eşim de ben de 2 cm çekmişiz Boyumuzu ölçtük evde. Ben 1,74 tüm. 1.72 çıktım. Eşim 1.84’tü, 1.82 çıktı. Yaşlar 40’a dayanınca küçülmeye başladı

Daha yolum uzun ve ben daha önce hiç olmadığım kadar sakinim. İki öğünümü tamamen sevdiğim, sağlıklı yiyeceklerden yaptım ve bu sefer devamını getireceğimi umut ediyorum.

Yarın benim için iş günü. Tekrar eşofman dışında birşeyler giyip evden çıkacağım için çok mutluyum:) Şu süreç nelerin kıymetini öğretti bana.

Herkese iyi geceler diliyorum

Benim bütün rutinlerim İpek tarafından sabote edildiği için seninki de öyledir diye düşünmüş olabilirim:))
Mümkündür:) yani sen genel olacak planlı programlı bi kişiliksin belli her mesajından cümlenden:) okurken hiç sıkılmıyorum seni mesela baslıklı, maddeli, tutarlı; keyif veriyor insana. Düzen hayatının her alanında var bence. Ben oyle değilim ya duzenli olmayı seviyorum ama sureklliliği saglama konusunda basarılı değilim, oyuzden ozeniyorum sana Mesela vitamin listesi hazırladım, yaklasık 2ay kulkandım sonra unutmalar/hatta bilinçli unutmalar basladı, şuan hiç almıyorum. Belki de duzen oturtmak istediğim yeni alışkanlıklara yeterince vakit ayırmıyorum, bilemedim.

Herkese meraba
Ramazan ayı için niyet ettğim başlıklarda ilerlemeler kaydediyorum. Kuran; meal; tesbihat; duayı daha sistemli hale getirebildim.
Günlük tefsir Okumalarıma ağırlık vermem gerekiyor.

sağlıklı yaşam başlıklarımda ise:
-Diyetisyenimle beslenme düzenim çok sağlıklı ilerliyor: ilk defa acı yoksunluk bıkkınlık hissetmedeb diyet yapıyorum ve kilo veriyorum: 3haftada -4 kg Dayım. İnanılmaz rahatladım: daha hareketli daha enerjik hissediyorum. Uyku ve uyuşukluk uçtu gitti.

-günlük egzersizimi rahatlatıcı doğa sesleri ile yaklaşık 30 dakika yapıyorum: tabi mum ışığında inanılmaz dingin hissederek ilerliyorum

-D vitamini takviyemi kullanıyorum/ bir de fırsat buldukça bahçede özellikle boyun kısmımı ve bileklerim dirseklerimi açıp güneşleniyorum

-limonlu su içme rutinim ise ramazanda biraz düzensizleşse de elimden geldiğince içmeye çabalıyorum

Uzun bir süredir kendimde başa çıkamadığım, ortadan kaldıramadığım ve geçmişten sırtıma yük edinip yıllardır taşıdığım bir yük üzerinde çalışıyor ve o duygu düşüncelerimi irdeliyordum. Sonunda başardım/ affettim hem sebep olan kişiyi hem de özşefkatten uzaklaştırdığı kendimi.. artık onunla olan ilişkilerim daha sakin dingin. Aynı davranışları yapsa da artık öfkelenmiyorum bu büyük bir değişim. Başarabildiğim için sonsuz şükür içindeyim. Çok çok uzun yıllardır vardı artık yok. Arada sırada o hisler yoklarsa beni; aaa sen şimdi geldin ama boşuna zahmet ettin hadi şimdi git!diyeceğim...
Kalem kağıda sarılmanın şifasına inanıyorum. İçimden geldiği gibi geldiği kadar ve şekilde yazıyor da yazıyor konuşuyor da konuşuyorum.
Hem duygularımı sağaltabiliyorum hem de ilgili kişilerle konuşurken kendimi daha açık net ifade edebiliyorum. Kesinlikle kalpten kaleme dökülsün kelimeler...

Çok teşekkür ederim, ben her anlamda çok düzensiz ve dağınık bir yaşamdan bu hale zaman içerisinde evrildim. Yaptığım işin de etkisi büyük. Ben ikizler burcuyum, düzensizliğe yapısal olarak çok eğilimliyim aslında ama 7 konuda istikrar sağlamayı hayat hedefim haline getirdiğimden beri ısrarla çabalıyorum:)

Ne kadar huzurlu bir paylaşım! İçe donusunun sonunda buldugun şifa için çok sanslısın. Ben çok bunaldıgımda kullanırım kagıt kalemi fakat yazar yırtıp atarım. Sanki yırtmakla kurtulurum dusundugum seyden okadar rahatlarım ki. Ama sayılıdır bunu yaptıgım derdin büyük olması gerek yani:)
Çok konudan konuya atlamış oldum ama söylemeden gecemedim; Vermiş oldugun kilolar için de tebrikler

Senin adına gerçekten çok sevindim

Selamlar Hanımlar.

Sabah rutinlerimi hallettim ve işe geldim. Bir haftalık işi bir günde yapmaya çalıştığım için biraz yoğun geçiyor. Akşam servisten inince yürüyüşümü yapıp öyle eve çıkacağım. Eve girersem çıkamam bugün.

Ela’ya kitap siparişi verdim. Hergün okuduğumuz için aynı kitapları okumaktan sıkılıyor. İlgilenen olursa diye listeyi görsel olarak ekliyorum. Eric Carle’ın kitaplarını aldım ağırlıklı olarak. Kafası Karışık Bukalemun ve Dünyayı Gezmek İsteyen Horoz var bizde, severek okuyoruz. Ela küçükken Huysuz Uğur Böceği de vardı ama yırtıldı. Onu da tekrar sipariş verdim. Geçenlerde Akademisyen Anne sevdiği çocuk kitapları listesini paylaşmıştı. O listeden de yararlandım.

Eklentiler

• 743E1CE3-FE9D-44FF-8EFB-B59C3CE1E613.png
    238,4 KB · Görüntüleme: 90
Bu arada nemlendirici serumum bitti. Simya evinden hyaluronik asit ve kolajen serumu ile vücut için hindistan cevizi yağı aldım.

Eric Carle ı biz de okuyoruz. Listendeki Aç tırtıl, huysuz ugurböceği, mutlu su aygırı ve babam nasıl kuaför oldu bizde var bu ara biz en cok julia donaldson kitaplarını okuyoruz, o kadar iyi ki kitapları. Her kitapta super drama yapma imkanı sunuyor. Pırtık Tekir, Değnek Adam, İyi Yürekli Dev Memo, Yayazula, Minik Pepe ile Dev Balina Zeze, Aksi Kuş vb. Hepsi muzikal tadında okunabiliyor. Yazarla tanışmadı iseniz ozellikle ilk 3 kitabı şiddetle tavsiye ederim

İyi Yürekli Dev Momo var biz de. Güzel kitap gerçekten. Diğerlerini de not aldım. Önerilerin için çok teşekkür ederim

Nihayet gün sonu:)

Analık vazifelerimi yerine getirdim ve oturdum şükür.

Akşam işten çıkınca evin kapısının önüne geldim, çantamı ve montumu kapıya asıp sessizce uzaklaştım:) Sitenin bahçesine indim, yürüyüşümü yaptım. Sitenin içinde 4 tur toplam 5 km ve 6000 adım oluyor. Benim için fazlasıysa yeterli.

Eve girince yemeğimizi yedik. Eşim bakıcı ablamızı evine bıraktı. Biz de kızlarla takıldık. Maden suyu ve magnezyumu içtim. Eşim geldikten sonra duş ve cilt bakımı rutinlerimi hallettim.

Kızları yatırmam 22:00’yi buluyor. Ben de 22:30-23:00 gibi yatmış oluyorum. Bu ara günü kaç sayfa olursa olsun kitap okuyarak kapatmaya çalışıyorum. Buraya yazdıktan sonra da Başak Sayan’nın Nigahdar kitabına başlayacağım.

Herkese iyi geceler diliyorum.

Selamlar Hanımlar,

Yarın için Ela çok heyecanlı:) İpek’i evde bırakıp, önce dondurma alacağız. Oradan yanımıza sandviç ve meyve suyu alıp, Dikmen Vadisine gideriz diye düşündük. Biraz scooter sürüp, çimenlerde takılır.

Sizin yarın çocuklar için planınız var mı?

Bizde yeşillik bir alan bulup piknik yapacağız. yanımıza da meyve suyu kek alırız. Aa evet onları da hazırlayayım yarına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…