• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

20 aylık oldu canım
Akşam sürekli memede olduğu için alışkın işte demekki. Aslında kesilebilir 20 ay az değil. Zaten gündüz emmiyor akşam vermeyi kesebilirsin geceyi de teke indirebilirsin.
Ben de 10unda doğum yaptım hep memede. :) Esini alıştıramamıştım Ezgiye verdim başta almadı ısrarcı oldum aldırdım sonunda doyduğuna emin olduğumda veriyorum emziği uykuya dalarken:)

Akşam sürekli memede olduğu için alışkın işte demekki. Aslında kesilebilir 20 ay az değil. Zaten gündüz emmiyor akşam vermeyi kesebilirsin geceyi de teke indirebilirsin.
Ben de 10unda doğum yaptım hep memede. :) Esini alıştıramamıştım Ezgiye verdim başta almadı ısrarcı oldum aldırdım sonunda doyduğuna emin olduğumda veriyorum emziği uykuya dalarken:)
Merhaba canım hayırlı olsun bebeşin💐 sansı bahtı acık olsun, kolaylıklar diliyorum

Ay sen doğum mu yaptın.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.:KK200:

Ela’yı ben de emzikle büyüttüm, çok rahat etmiştim ama bu keçi be yapsak almadı:işsiz:
Akşamları ben vermemeye çalışınca gelip üstümü başımı çekiştirip duruyor. Benim pek azaltma şansım yok sanırım direkt kesmem lazım.

Ay sen doğum mu yaptın.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.:KK200:

Ela’yı ben de emzikle büyüttüm, çok rahat etmiştim ama bu keçi be yapsak almadı:işsiz:
Akşamları ben vermemeye çalışınca gelip üstümü başımı çekiştirip duruyor. Benim pek azaltma şansım yok sanırım direkt kesmem lazım.
Ayy evet bir kızım daha oldu :) amiinn inşallah.
Esini direk kestim ben yanlış olduğunu savunanlar var ama oldu bi kere. Kızımda bir sorun yok:)
onlar emdikçe ben zayıflıyorum. Baş dönmem başlamıştı emzirme kaynaklı olduğunu düşündüm kestim 14 aylıktı ve vermedim bir daha. Bırakıp tekrar vermek bence o daha yanlış.
Yemesi de düzgün değildir bu kadar emmeye değil mi? bırakınca düzgünce yer.

Selamlar Hanımlar,

Dün paylaşmış olduğum listeyi uygulamak amacıyla sabah 06:00’da kalktım. Tam odadan çıkıyordum ki İpek kalktığımı fark etti. Geri dönüp, tekrar uyuttum. 06:20’de odadan çıkmayı başardım. Dişlerimi fırçaladım, yüzümü yıkadım, içeriden yine bir “Annee” sesi geldi. Odaya döndüm, tekrar uyutup çıktım. Banyoya gidip gözaltı ve yüz kremimi sürdüm. Limonlu suyumu hazırladım. Tam içecektim ki tekrar bağırdı. :işsiz:Hemen gittim yanına ama uyutamadım. Öyle olunca emzirdim ve mutfağa beraber geldik.

Suyumu içtim, İpek bacaklarımdan çekiştirirken kahvaltı hazırlamayı başardım. Bu arada B12 vitaminimi içtim. Ela giyinip geldi. Saçını tarayıp, topladım. Ela ve eşim evden çıkınca ocağa haşlanmak üzere iki yumurta koydum. 11 dakika alarm kurdum. Yumurta pişerken İpek ile beraber egzersiz yapmaya çalıştım. Alarm çalınca kahvaltıya oturdum. İpek’e de telefon açtım, zira onunla uğraşırken yediğimden hiçbir şey anlamıyorum.

2 haşlanmış yumurta, 2 parça eski kaşar, 6 tane yeşil ve siyah zeytin, 1çay bardağı ceviz ve cherry domates ile kahvaltımı yaptım. Ardından vitaminlerimi içtim. Üstümü giyindim. Hızlıca banyoya gidip saçımı taradım ve makyaj yaptım. Yolda okuyacağım kitabımı da yanıma aldıktan sonra evden çıktım. Tam aşağıya indim, servis geldi. Yol boyunca “Çocuklar için 5 Sevgi Dili” kitabını okudum.

09:30’da işe geldim. Günlük planımı kontrol ettim ve ilave olan bazı işleri ekledim. İşe başlamadan önce euro aldım, ceviz siparişi verdim. 15 Mart tarihi için Ela ile kendime devlet tiyatrosuna bilet aldım.

10:30’da işe başladım ve 12:00 itibariyle önemli işlerimi bitirdim. Şimdi çalışma arkadaşlarım öğle yemeğine çıktı. Ben bu yazıyı göndedikten sonra Netflix’den “Baş Harfi K” adlı belgeseli seyredeceğim.

Öğleden sonra “Acil Olmayan ve Önemli” kapsamında bir işim var. 13:00-15:00 arası onu halledeceğim. Sonrasında da ıvır zıvırı halleder, işten çıkarız. Serviste kitabıma devam ederim. Servisten erken inip yürüyeceğim ve yol üstündeki eczaneye uğrayacağım. Sonra Ela’yı okuldan alırım. Hava bugün güzel. Eve gitmeden biraz parka uğrarız.

Dün Ela’yı yıkamayı yetiştiremedim. Bugün yıkarım. Kendim de çocuklar uyuduktan sonra, başarabilirsem banyoya gireceğim.

Çalışan annenin dramını okudunuz:ruh:

Sevgiler:KK200:
Mükemmelsin 😍😍😍

Günaydın herkese...

Ocak ve şubat ayları benim için hep ideallerime uygun olmayan ama istediğimi aldığım, yaptığım aylar oldu, üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.

Almak istediğim kıyafetleri filan aldım, yemek istediklerimi sınırsız yedim, harcamak istediğim tutarları düşünmeden harcadım: ( )

Yaptıklarımdan pişman değilim, demek ki ihtiyacım varmış diye bakıyorum. Bu hal hareketimin altındaki duyguyu irdelemek şu an işime gelmiyor, yüzleşmek istemiyorum muhtemelen. Biraz daha bastırıp, kendimi hazır olduğumda uğraşacağım duygumla.

Mart başında silkelenme ve kendine gelme moduna girdim.
Bu yılın, ihtiyaç dışı harcama kısmını kapattım. Zorunluluk dışında pek çıkışım olmayacak diye bakıyorum.
Hala 36 bedene girebilsem de göbeklendim 2 ayda. Şimdi onu da eski haline getirmek lazım: )

Esini direk kestim ben yanlış olduğunu savunanlar var ama oldu bi kere. Kızımda bir sorun yok:)
onlar emdikçe ben zayıflıyorum. Baş dönmem başlamıştı emzirme kaynaklı olduğunu düşündüm kestim 14 aylıktı ve vermedim bir daha. Bırakıp tekrar vermek bence o daha yanlış.

hayırlı olsun sağlıkla büyüsün kzuzunuz :)

Günaydın herkese...

Ocak ve şubat ayları benim için hep ideallerime uygun olmayan ama istediğimi aldığım, yaptığım aylar oldu, üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.

Almak istediğim kıyafetleri filan aldım, yemek istediklerimi sınırsız yedim, harcamak istediğim tutarları düşünmeden harcadım: ( )

Yaptıklarımdan pişman değilim, demek ki ihtiyacım varmış diye bakıyorum. Bu hal hareketimin altındaki duyguyu irdelemek şu an işime gelmiyor, yüzleşmek istemiyorum muhtemelen. Biraz daha bastırıp, kendimi hazır olduğumda uğraşacağım duygumla.

Mart başında silkelenme ve kendine gelme moduna girdim.
Bu yılın, ihtiyaç dışı harcama kısmını kapattım. Zorunluluk dışında pek çıkışım olmayacak diye bakıyorum.
Hala 36 bedene girebilsem de göbeklendim 2 ayda. Şimdi onu da eski haline getirmek lazım: )

tüketim isteğinin altında mutlaka bir neden vardır : psikolojik eksikliği insan tüketimde arındırmaya çalışıyor .nerden biliyorum :) tabi ki kendimden ..
kendimi ne zaman mutsuz durgun hissetsem kendimi yemğe vururum. ya da insta ya ..
ama normal zamanlarda dengeli ve düzenli beslenme ve spor ile az vakit sosyal medya ile zaman geçiririm...

o sebeple seni anlıyorum :)
pişman olmaman ayrı bir güzel :)

toparlarsın bu ayı ..ama o duyguyu da müsait oluca sebepleriyle dök ortaya :)

herkese merhaba :)

verimli neşeli doğanın içinde geçenbir haftasonunun ardından haftanın ilk iş günü :) sendrom falan yok şükür işimiz gücümüz var : maddi bir getirimiz, ve verimli rutinlerimiz.. hamd olsun :) :KK200:

geçen gün geçmişin muhasebesini yaptım. artı eksisi iyi gün kötü günü ile şöyle bir baktım geçmişe. bir de kendime en çok kendime baktım.. sahihuban ne günlerden ne zorluklardan geçtin bugüne geldin..dedim
bir dönem hatalarına takılıp kaldın, keşkelerine, yaşanmışlıklarına.. bunalımlı günlerin oldu.. anlık iniş çıkışlı duygu durumların.. ama her defasında çok şükür ki kalktın düştüğün yerden.. ve hep neşeli kaldın..
içindeki çocuk hiç büyümedi ve büyümemesi içinde onu hep sevgiyle kucakladın.. diye saçımı okşadım kendimin ve yanaklarına bi öpücük kondurdum mis kokularla...
...
ve büyük dönüşüm oğlumla başladı.. anne olduktan sonra yeni bir misyon yükleniyor insana... sorumluluk duygusundan ziyade minicik bir insan doğuyor haneye.. muhtaç..sevimli.. kel :) onunla birlikte yeniden inşaa sürecine giriyor insan kendini.. ben geçmiş kırılganlıklarımı, acılarımı yaralarımı bir bir o savunmasız güçsüz görünen o kocaman yürekli bebeğin sayesinde sardım, sarmaladım ..affettim geçmişi ama en çok kendimi.. .. yeni bir ben oğlumla doğdu.. daha çok gülmeye başladım daha çok çılgın olmaya,, ya da şöyle mi demeliydim, bütün o çok gülme eğlenme çılgınlıkları yeniden hatırladım ve daha özgür yaşar oldum..

Ben aşamalı kesmeyi, önce gece emzirmesini keseyim, sonra yavaş yavaş gündüz emzirmesini şeklinde düşündüm. Zira gece emmek için 20 dakikada bir kalkmaya başlamıştı. Geceyi kestikten sonra istemeleri azaldı ancak sıfırlanmadı. Hala iki kez şansını deniyor. Dışarıyı gösteriyorum, bak gece şimdi sabah emeceğiz diyorum. Dün gece bir kez uyandı, umarım artık durumu kabullenir. Yemesinde bir problem yok çok şükür.

Selamlar Hanımlar,

Cumartesi teyzem ve kardeşim geldi. Biz de kızları 3 saatliğine ikisine bırakıp eşimle dışarı çıktık. Birkaç eksik vardı, onları aldıktan sonra yemeğe gittik.

Bugün unsuz yaşamımızın 8. günü. Bu süreçte eşim 2 kilo ben 1,5 kilo kadar kaybettik. Ben karnımdaki şişliğin indiğini hissediyorum. Eşimde yemek sonrası uyku hali ve baş ağrısında azalma var. Unun günlük beslenmemiz içerisine ne kadar yayılmış olduğunu da deneyimledik bu süreçte. Ay sonu tartıdaki rakamı merakla bekliyorum.

Bugünden itibaren servisten eve yaklaşık 25 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde inmeye başlayacağım. Yanıma spor ayakkabı ve çorap aldım. Akşam iş çıkışı değişitiririm. Yağmur olmadığı sürece haftanın 5 günü bu rotayı yürümeyi planlıyorum.

Sabah rutinim İpek tarafından bloke edildiği için sabah egzersizini akşam çocukları yatırdıktan sonraya almaya karar verdim. Egzersiz sonrası duş alıp, akşam bakımlarını da yapıp yatarım muhtemelen.

Devamı...

oğlumun kreşinden ateşlendi diye aranınca yazım eksik kaldı...
....

değişim dönüşüm demişken hayatıma giren nadide insanlrın etkisi de azımsanmayacak derecede ..
...
Bir de kitaplar.. en çok onlardan öğrendim.. geçmişi affedip an “ a odaklanmayı .. evet kitaplar bi okuyuşta insanı değiştirip uygulamaya geçirmiyor ancak sürekli okuyunca besliyor ki bu besleme inanılmaz etkili ve faydalı...
...
Bu satırları Ocak başından yazıyorum yani herhangi bir restorantın ocakbaşından değil evimin mutfağında ki o dörtlü ocağın başından yazıyorum... Oğlum şimdi daha iyi çok şükür ..
Yemek telaşı... az önce salonda egzersiz yapıyordum .. şimdi yemek🥰
....
Bir güzellikte cumartesi günü kütüphanede çocuklara kitap okuyup etkinlik yapacağız .. bu da başka bir coşku...
....
Sizlerle paylaşmak pahabiçilemez...

Merhaba hanımlar

Uzun zamandır konuyu takip Ediyordum. Sizden çok fazla şey öğrendim.

Kendimle ilgili değiştirmek istediğim bazı noktalar var. İş bende biter biliyorum ama motivasyona ihtiyacım var. Size danışmak istediğim konuları aşağıya sıralıyorum.

Haftaya pazar sınavım var. Şu an okulda idareci olarak görev yapıyorum. Bir müdür yardımcısı daha olduğundan iş yüküm çok değil. Ama gene de eve gelir gelmez uyumak istiyorum. Anne olana kadar her gün gündüz uykusuna yatardım. Korkunç bir zaman kaybı biliyorum. Sizlere de böyle tembellik çöktüğü oluyor mu? Bazen ev ayaklanıp gidecek ama en uyuyor oluyorum. Tembellikten nasıl kurtulacağım 😪

Bazen kendimi okulda çok boş muhabbetlerin içinde buluyorum. Yerli yersiz konuştuğum oluyor. Sizler kendinizi nasıl frenliyorsunuz?

Tembellik verimli zaman geçirmeme engel. Diğer konu da yarattığı pişmanlık nedeniyle sürekli kafamı meşgul edip zamanımdan çalıyor. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar

"The
Merhaba hanımlar

Kendimle ilgili değiştirmek istediğim bazı noktalar var. İş bende biter biliyorum ama motivasyona ihtiyacım var. Size danışmak istediğim konuları aşağıya sıralıyorum.

Haftaya pazar sınavım var. Şu an okulda idareci olarak görev yapıyorum. Bir müdür yardımcısı daha olduğundan iş yüküm çok değil. Ama gene de eve gelir gelmez uyumak istiyorum. Anne olana kadar her gün gündüz uykusuna yatardım. Korkunç bir zaman kaybı biliyorum. Sizlere de böyle tembellik çöktüğü oluyor mu? Bazen ev ayaklanıp gidecek ama en uyuyor oluyorum. Tembellikten nasıl kurtulacağım 😪

Bazen kendimi okulda çok boş muhabbetlerin içinde buluyorum. Yerli yersiz konuştuğum oluyor. Sizler kendinizi nasıl frenliyorsunuz?

Tembellik verimli zaman geçirmeme engel. Diğer konu da yarattığı pişmanlık nedeniyle sürekli kafamı meşgul edip zamanımdan çalıyor. Önerilerinizi bekliyorum hanımlar
Merhaba,

Öncelikle hoş geldiniz:KK50:

Gece kaçta yatıp sabah kaçta kalkıyorsunuz? Gündüz uykusu alışkanlık mı ihtiyaç mı önce onu anlamak lazım. Tembellik ve yorgunluk da birbirinden farklı kavramlar. Kan değerleriniz düşük olduğu için de yorgun düşüp uyuyor olabilirsiniz.

Günaydın Hanımlar,
Cumartesi günleri kahvaltıdan sonra, kızımla çiftlik ve market alışverişi yapıp, eve geliyoruz. Eşim de bu sırada İpek’i öğlen uykusuna yatırıyor. Eve geldikten sonra buzdolabını döküp siliyor ve yeni aldıklarımı yerleştiriyorum.

Aynı şekilde çay, kahve ve baharat kavanozlarını da düzenliyorum.

Bu işler yaklaşık 1 saat sürüyor.

Yiyecekleri haftalık aldığım için buzdolabı zaten neredeyse boş oluyor.

Cumartesi günü bu işleri yaptıktan sonra buraya yüklemek için fotoğraf çekmiştim. Unutmuşum şimdi ekliyorum.

Eklentiler

• 2483CB04-C871-4D73-954A-C4E52EA505A9.jpeg
    2483CB04-C871-4D73-954A-C4E52EA505A9.jpeg
    80,2 KB · Görüntüleme: 219
  • FEFCB443-D9AF-48EC-8D1C-A21898432920.jpeg
    FEFCB443-D9AF-48EC-8D1C-A21898432920.jpeg
    106,2 KB · Görüntüleme: 230
  • 5A8BD87E-0020-440C-92DF-D0B2DE76C0FF.jpeg
    5A8BD87E-0020-440C-92DF-D0B2DE76C0FF.jpeg
    87,4 KB · Görüntüleme: 223
Bu arada küllük ve çakmak sigara içen misafirler için. Eşim de ben de sigara kullanmıyoruz. İçen de hava nasıl olursa olsun balkonda içiyor.

Merhaba hanımlar

uyku sürenizi bedeninizin ihtiyacı olacak şekilde ayarlayın.. örneğin 8 saat uyuyup uyanınca kendinizi dinç mi yoksa halsiz mi hissediyorusnuz?

bir de günlük - haftalık- aylık ve yıllık hedefler koyarsanız, sizi uykudan eden, boş muhabbetten uzak tutan sebeplerini zolacaktır.

işten sonra 20 dk uyuyabilirsiniz..

kitap okuyun boş muhabbetten uzak tutyor bi hayli :) siz dolu konuştukça insanalr uzaklaşıyor :)))

Back