Deneyimlerini sen de burada paylaşabilirsen çok sevinirim.Kızlar ben de karar verdim 2020 yılında zaruri ihtiyaç dışında hiçbirşey almayacağım.
Almama diyetim bakalım nasıl ilerleyecek: )
Biraz daha yatırıma yönelip, kredi çekmeden kiraya verilmek üzere ev almak istiyorum.
Darısı başıma:)Ben de bir süredir(maddi imkansızlıklardan dolayı) almama rutini oluşturabildim.
Eşimle bu sabah kredi kartı borcumuzu ne kadar düşürdüğümüzden bahsediyorduk :) Galiba bir süre daha bunu devam ettirmem gerekecek :)
Önceden ocean kullanıyordum. Şimdi venatura kullanıyorum.günaydın hanımlar,
elecda canım kullandığın gıda takviyelerinin markalarını paylaşırmısın D3 Balıkyağı K3 kullandığın başka takviyeler varsa onlarıda.
Hoş geldinmerhaba arkadaşlar
uzun zaman oldu okumayalı, bir ara 3 aylık birikeni okumuştum. şöyle boş bir vaktimde biriken 4 ayı okumam gerekiyor. sondan girmek istemiyorum. içerikler çok dolu, sindire sindire okumak gerekiyor.
The Black buralarda mısın, okuyorsan bana döner misin. bir ay olmuş sen de girmeyeli.
çok teşekkür ederim canım. bunların hepsini tek seferdedemi yutuyorsun yoksa aralıklarlamı yutuyorsunÖnceden ocean kullanıyordum. Şimdi venatura kullanıyorum.
- D3K2
-Omega-3
-Q10
-ALA
-Magnezyum Bliglisinat
-Demir ve C Vitaminini demir eksikliği nedeniyle kullanıyorum. Aralık-Ocak gibi tahlil yaptıracağım. Değerim düzelmişse bırakacağım.
Şu anda toz toprak çalışmaları devam eden bir şantiye ortamındayım. Dış görünüşümle ilgili bir eksiğim yok. Olsa da göze batmıyor burada. Dolayısıyla kendi konfor alanım içinde gayet mutluyum.Darısı başıma:)
Devam ettirmek duygu durumunu nasıl etkiliyor? Kendini kısıtlanmış mı, kapitalizmin kölesi olmaktan kurtulmuş mu hissediyorsun?
Sağlıklı yaşıyoruz sayfasının kullandığı şekilde alıyorum. Sayfalarında özet halini paylaşmışlardı. Görsele ekliyorum canım.çok teşekkür ederim canım. bunların hepsini tek seferdedemi yutuyorsun yoksa aralıklarlamı yutuyorsun
Bence gayet iyi durumdasın. Hiç makyaj yapmaman, ıslak mendil ve havlu peçete kullanmaman bir sürü atığın çıkmasını önlüyor gerçekten.Sıfır atık konusunda kendimi zorlamalarım ve deneyimlemelerim oluyor.
Kulak çubuğu kullanmıyoruz, sağlık açısından daha çok kullanmamayı seçtik, kiri içeri ittiğini söylemişti doktorumuz.
Pamuk / makyaj pamuğu hiç ihtiyaç duymadım, almadım. (hiç makyaj yapmam, ruj, rimel, kalem, oje vs hiç birşey sürmüyorum: )
Ped yıkanan pedlerden kullanıyorum. Daha çok günah/inanç meselesinden dolayı eskiden alıştığımız yıkama yöntemi içimi rahat ettiriyor: ))
Rulo kağıt peçete kullanmıyoruz. Normal kare peçeteler de sadece yemeklerde kullanıyoruz, başka çözümüm yok buna.
Islak mendil hiç almıyoruz.
Fırın kağıdı, Streç Film ve Buzdolabı Poşeti mutlaka kullanacağım yerler oluyor.
Market poşeti sanırım 10 yıldır hiç kullanmıyoruz, amsterdam dan aldığımız bez ve hasır çantalar var, çantada arabada.
Çöp poşeti kullanıyorum. en incelerinden alıyorum. Çöpleri geri dönüşüme göre ayırıyorum mutlaka.
Pet şişe çok kullanıyorum. Özellikle 1,5 ve 5 lt lik olanlardan. Yerine nasıl yol izlesem bilemiyorum.
Evimizde eşyadan, kılık kıyafetten ve yiyeceklerden dolayı hiç fazlalık yok diyebilirim.
Aklıma gelenleri sıraladım.
Pet şişede suyu eve mi alıyorsun?Sıfır atık konusunda kendimi zorlamalarım ve deneyimlemelerim oluyor.
Kulak çubuğu kullanmıyoruz, sağlık açısından daha çok kullanmamayı seçtik, kiri içeri ittiğini söylemişti doktorumuz.
Pamuk / makyaj pamuğu hiç ihtiyaç duymadım, almadım. (hiç makyaj yapmam, ruj, rimel, kalem, oje vs hiç birşey sürmüyorum: )
Ped yıkanan pedlerden kullanıyorum. Daha çok günah/inanç meselesinden dolayı eskiden alıştığımız yıkama yöntemi içimi rahat ettiriyor: ))
Rulo kağıt peçete kullanmıyoruz. Normal kare peçeteler de sadece yemeklerde kullanıyoruz, başka çözümüm yok buna.
Islak mendil hiç almıyoruz.
Fırın kağıdı, Streç Film ve Buzdolabı Poşeti mutlaka kullanacağım yerler oluyor.
Market poşeti sanırım 10 yıldır hiç kullanmıyoruz, amsterdam dan aldığımız bez ve hasır çantalar var, çantada arabada.
Çöp poşeti kullanıyorum. en incelerinden alıyorum. Çöpleri geri dönüşüme göre ayırıyorum mutlaka.
Pet şişe çok kullanıyorum. Özellikle 1,5 ve 5 lt lik olanlardan. Yerine nasıl yol izlesem bilemiyorum.
Evimizde eşyadan, kılık kıyafetten ve yiyeceklerden dolayı hiç fazlalık yok diyebilirim.
Aklıma gelenleri sıraladım.
Kuaföre gidip manikür pedikür yaptırmak ve fön çektirmek beni mutlu ediyor. Aynı işi çıkarma olasılığım zaten yok benim:) Ayda bir gün bunun için vakit ve bütçe ayıramaz mısın?Şu anda toz toprak çalışmaları devam eden bir şantiye ortamındayım. Dış görünüşümle ilgili bir eksiğim yok. Olsa da göze batmıyor burada. Dolayısıyla kendi konfor alanım içinde gayet mutluyum.
Ancak bekarlıkta edindiğim bakım rutinlerim ve dışarı çıkma sıklığım çok azaldı. Birçok işimi evde kendim yapıyorum. Bunlar beni kısıtlanmış hissettiriyor, kızımla beraber zaman geçirmenin güzelliğine odaklanıyorum böyle durumlarda.Zaten eve gider gitmez teyzesinden alıp, onunla beraber sızana kadar kızımlayım :)
Bunun dışında alışveriş merkezleri ve eylem olarak alışveriş beni rahatsız ediyor. İhtiyaç bile olsa kim gidip görecek beğenecek de alacak modu var üzerimde :)
Fiziksel alışveriş(gıda haricinde) anlamında kendimi tamamen özgür hissediyorum ama kişisel bakım ve rutinlerimi değiştirdiğim için özlem duyuyorum.
Bir makyaj yapmayan daha:))Sen yazınca ne kadar çok madde olduğunu farkettim. Ben de elimden geldiğince azalttıklarımı paylaşmak isterim.elecda
- Makyaj Temizleme Pamuğu: Maykaj yapmadığım için sorun olmuyor.
- Kulak Çubuğu: Beni gerçekten rahatsız etmediği sürece kullanmıyorum.
- Pet Şişe: LC Waikiki'den çok tatlı bir su şişesi satın aldım. Su içmek bir süredir eğlence haline geldi. Akşamları ofisten alıp eve götürüyorum. Kızımı emzirirken ben de rahatlıkla su içebiliyorum.
- Market Poşeti: 1 pazar arabamız ve 4 adet çantamız var ve bize tüm alışverişlerde eşlik ediyorlar. :) Poşet Kullanım oranı %30 un altına indi.
- Streç Film ve Buzdolabı Poşeti:Streç film yerine kapaklı saklama kabı, buzdolabı poşeti yerine de mümkün olduğunca buzluk saklama kabı kullanmaya çalışıyorum. Ancak ben de bu tüketimi yeterli oranda azaltamadım.
- Alt Değiştirme Örtüsü: Bende de yıkanabilir bir örtü var ancak kullan-at olanlar daha kolayıma geliyor. Sakladığım yerden çıkarıp kullanma zamanı :)
- Fırın Kağıdı: Ablamın gelişiyle beraber fırın kağıdı kullanmamaya başladık :) O kirletiyor ben temizlemek zorunda kalıyorum :)
- Islak Mendil: Kızımın elini yüzünü silmek için sürekli ağız bezlerini ıslatıp kullanıyorum. Ancak altının temizliği bizde de baya bir ıslak mendil tüketimine yol açıyor.
- Havlu Peçete / Peçete: Her yemekte peçete kullanmayız, yemek bitince gidip ağız yüz yıkıyoruz. Bizde peçete misafir ikramlarında çıkar :)Havlu peçete yerine de ıslak şeylerin kendiliğinden kurumasını bekliyorum. Diğer tüm temizlikler için yaşasın sarı bez :)
D vitamini dışındaki takviyeleri neden aldığını anlayamadım canım. Yeterli besleniyorsan zaten gıdalarla alırsın hepsini ekstra tablete gerek var mı ki, balık sezonu açıldı mesela haftada 1-2balık yesen omega 3 takviyesi olur, bir avuç kabak çekirdeği mis gibi magnezyum, b12 eksikliğin varsa vitamin de alman gerekir tabi kan değerlerine baktırmış mıydın o kısmı kaçırdım da.Sağlıklı yaşıyoruz sayfasının kullandığı şekilde alıyorum. Sayfalarında özet halini paylaşmışlardı. Görsele ekliyorum canım.
bu uygulamanin adi neydi:)Günaydın Hanımlar,
Sabah alışkanlıklarım tamam. Uygulamada yapıldı olarak işaretlemek ve günlük zinciri kırmamaya gayret etmek beni motive ediyor. Sabah sıralaması ekran görselini ekliyorum.
Bugünü çabanızla güzelleştirmek ve verimli hale getirebilmek için sevdiğim üç tane sözü yazıyorum
“Motivasyon hareketten sonra gelir”
“En küçük eylem en büyük niyetten daha iyidir.”
“İnsan istediği herşeyin çaresini, istemediği herşeyin bahanesini bulurmuş.
Herkese verimli bir gün diliyorum
Balık sevmiyorum. Omega-3, magnezyum ve D vitaminini hem emzirdiğim için hem de mevcut yediğimiz gıdalardan yeterince temin edemediğimiz için kullanıyorum.D vitamini dışındaki takviyeleri neden aldığını anlayamadım canım. Yeterli besleniyorsan zaten gıdalarla alırsın hepsini ekstra tablete gerek var mı ki, balık sezonu açıldı mesela haftada 1-2balık yesen omega 3 takviyesi olur, bir avuç kabak çekirdeği mis gibi magnezyum, b12 eksikliğin varsa vitamin de alman gerekir tabi kan değerlerine baktırmış mıydın o kısmı kaçırdım da.
Productive, ücretli bir uygulama. Ben 1 yıllık satın aldım. 1 yılın sonunda alışkanlıklarımı oturtur sonra aboneliği yenilemem diye düşünüyorum. Şu an epey faydasını görüyorum.[
bu uygulamanin adi neydi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?