• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

elecda elecda Benim şuan okudugum kitap Seninle başlamadı (Mark Wolynn)
Kitabın kapağında ( ‘Kalıtsal aile travmalarının kim olduğumuza etkileri ve sorunların üstesinden gelmenin yolları’ )diye yazan kısım bir yazı var.. Herşeyi net açıklıyor.
Ve ben kitabı sindire sindire, şaşırarak, sorgulayarak ve hafifleyerek okumaya devam ediyorum.. Şimdiden tavsiye edebilirim..
Benimde bu ay için sipariş vereceğim kitap listem şöyle;
Bilinçaltının Gücü
Düşünce Gücüyle Tedavi
Gerçekten Beni Duyuyor musun? derin sularda derin sularda önerisi ile.
Kral Kaybederse Gülseren Budayıcıoğlu Z zerema nın paylaşmı ile.
Teşekkürler böyle dolu dolu paylaşımlar sundugunuz için.

elecda elecda Benim şuan okudugum kitap Seninle başlamadı (Mark Wolynn)
Kitabın kapağında ( ‘Kalıtsal aile travmalarının kim olduğumuza etkileri ve sorunların üstesinden gelmenin yolları’ )diye yazan kısım bir yazı var.. Herşeyi net açıklıyor.
Ve ben kitabı sindire sindire, şaşırarak, sorgulayarak ve hafifleyerek okumaya devam ediyorum.. Şimdiden tavsiye edebilirim..
Benimde bu ay için sipariş vereceğim kitap listem şöyle;
Bilinçaltının Gücü
Düşünce Gücüyle Tedavi
Gerçekten Beni Duyuyor musun? derin sularda derin sularda önerisi ile.
Kral Kaybederse Gülseren Budayıcıoğlu Z zerema nın paylaşmı ile.
Teşekkürler böyle dolu dolu paylaşımlar sundugunuz için.
Seninle Başlamadı kitabını okudum. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. :KK200:

Para Yönetimi
Benim para yönetimi ile ilgili ana hedefim 40 yaşına geldiğimde yani 2023'te finansal bağımsızlığıma ulaşmış olmak. 40 yaşında kurumsal hayata veda edip, kendi işimi kurmayı istiyorum. Bunun için 2019 yılı başında, 5 yıllık kişisel kalkınma planımı oluşturmuştum. Aşağıya tekrar ekliyorum.

Ana Hedef: Finansal Bağımsızlık

Uzun Vadeli Hedefler (2024-)

* Rahat bir emeklilik

* Maaş harici gelir kaynağı

Orta Vadeli Hedefler (2022-2023)

* Çocuklar için Eğitim Yatırımı

* Yurtiçi-Yurtdışı Seyahat

Kısa Vadeli Hedefler (2019-2021)

* Ev kredisini erken kapatmak

* 1 yıl geçinebilecek para biriktirmek

2019 yılında kendi güvenlik fonumu oluşturarak 1 yıl geçinebilecek para biriktirmeyi hedeflemiştim. Sonra düşündüğümde işsiz kaldığımda yaklaşık 60.000 lira kıdem tazminatı alacağım. Aylık ödediğim sabit giderler 10.000 lira, dolayısıyla 6 ay geçinebilecek parayı bana zaten ayrılacağım şirketim ödeyecek. Bu durumda ben de 60.000 lira biriktirmeyi başarırsam, hedefime ulaşmış olacağım.

Bu doğrultuda, 2019 yılı hedefimi revize ederek 10.000 USD biriktirmeyi hedefledim. 1 Ocak itibariyle, bir aksilik olmazsa bu tutara ulaşmış olacağım.

2020 Hedeflerimi konuşacak olursak;

1. Ev Kredisi Ekstra Ödeme: 2. kısa vadeli hedefim olan "Ev Kredisini Erken Kapatmak" hedefini de 2020 ve 2021'de gerçekleştirmeyi umuyorum.

Ev kredisine aylık 4500 lira ödüyorum. 2020'de her ay 10.000 lira ev kredisi hesabına eft yapacağım. 4500'ü krediye kesilecek. Kalan tutarı da fona veya dövize bağlayıp, yıl sonunda hesapta biriken tutarı ara ödeme yapmak istiyorum.

Kalan ana-para 200.000 lira. Sanırım iki sene içerisinde bir aksilik olmazsa borcu kapatmış oluruz. Normalde 2024 Ekime kadar taksidimiz var.

2. Euro Birikimi: Kızımın okulu, kayıt esnasında 1 taksit alıp, kalan tutarı 8'e bölüyor. Kayıt esnasındaki ücreti eşim ödüyor. Kalan taksitleri ben ödüyorum. Bu yıl, sanki 12 taksit varmış gibi her ay taksit tutarı kadar parayı Euro hesabı açıp, oraya aktaracağım. 4 yılda, 1 yılın eğitim ücreti bu şekilde birikmiş olacak.

3. Kumbara Birikimi: Her ayın ilk günü 200 lira kumbaraya atmaya karar verdim.

4. Alışveriş Yapmadığım Yıl: Bu yıl almak istediğim şeyleri alamayacağım için, sanki almışım gibi, istediğim ürünün tutarını altın hesabına aktaracağım.

merhaba elecda:)
para yönetimi nasıl bişey olduğu gayet iyi biliyorum:)
eşim evlilik yıldönümü de iphone almişti kredi çekmek yerine bankada birkitiğim parayla aldi.;
6,5 bin.. her ay 500 lira taksitle öder gibi ödüyecek.
eşimin maaşı borçlara gidiyor.
benim maaşım bi bölümü harciyoruz.
kalan 2,500-3 bini birikime aktarmaya hedefliyoruz.
mutfak alışverişimi baya kısıtladim haftalık yemek plani oluşturmaya başladim
haftada bir gün annem bi gün kaynanamgilde yemek üzere.
haftada bi gün bakliyat bi gün tavuk bi gün et bi gün balık bi gün de sebze yemegi oluşturdum.
giyim alışverişi kışa başlamadan yaptık çok şükür:)
bu sene giyebilecegim kadar kıyafetlerim var..
neyse ki Gelecek için birikim şart.
Teşekkürler elecda:) çok faydama dokunduğu için:)

Para Yönetimi
Benim para yönetimi ile ilgili ana hedefim 40 yaşına geldiğimde yani 2023'te finansal bağımsızlığıma ulaşmış olmak. 40 yaşında kurumsal hayata veda edip, kendi işimi kurmayı istiyorum. Bunun için 2019 yılı başında, 5 yıllık kişisel kalkınma planımı oluşturmuştum. Aşağıya tekrar ekliyorum.

Ana Hedef: Finansal Bağımsızlık

Uzun Vadeli Hedefler (2024-)

* Rahat bir emeklilik

Orta Vadeli Hedefler (2022-2023)

* Çocuklar için Eğitim Yatırımı

* Yurtiçi-Yurtdışı Seyahat

Kısa Vadeli Hedefler (2019-2021)

* Ev kredisini erken kapatmak

* 1 yıl geçinebilecek para biriktirmek

2019 yılında kendi güvenlik fonumu oluşturarak 1 yıl geçinebilecek para biriktirmeyi hedeflemiştim. Sonra düşündüğümde işsiz kaldığımda yaklaşık 60.000 lira kıdem tazminatı alacağım. Aylık ödediğim sabit giderler 10.000 lira, dolayısıyla 6 ay geçinebilecek parayı bana zaten ayrılacağım şirketim ödeyecek. Bu durumda ben de 60.000 lira biriktirmeyi başarırsam, hedefime ulaşmış olacağım.

Bu doğrultuda, 2019 yılı hedefimi revize ederek 10.000 USD biriktirmeyi hedefledim. 1 Ocak itibariyle, bir aksilik olmazsa bu tutara ulaşmış olacağım.

2020 Hedeflerimi konuşacak olursak;

1. Ev Kredisi Ekstra Ödeme: 2. kısa vadeli hedefim olan "Ev Kredisini Erken Kapatmak" hedefini de 2020 ve 2021'de gerçekleştirmeyi umuyorum.

Ev kredisine aylık 4500 lira ödüyorum. 2020'de her ay 10.000 lira ev kredisi hesabına eft yapacağım. 4500'ü krediye kesilecek. Kalan tutarı da fona veya dövize bağlayıp, yıl sonunda hesapta biriken tutarı ara ödeme yapmak istiyorum.

Kalan ana-para 200.000 lira. Sanırım iki sene içerisinde bir aksilik olmazsa borcu kapatmış oluruz. Normalde 2024 Ekime kadar taksidimiz var.

2. Euro Birikimi: Kızımın okulu, kayıt esnasında 1 taksit alıp, kalan tutarı 8'e bölüyor. Kayıt esnasındaki ücreti eşim ödüyor. Kalan taksitleri ben ödüyorum. Bu yıl, sanki 12 taksit varmış gibi her ay taksit tutarı kadar parayı Euro hesabı açıp, oraya aktaracağım. 4 yılda, 1 yılın eğitim ücreti bu şekilde birikmiş olacak.

3. Kumbara Birikimi: Her ayın ilk günü 200 lira kumbaraya atmaya karar verdim.

4. Alışveriş Yapmadığım Yıl: Bu yıl almak istediğim şeyleri alamayacağım için, sanki almışım gibi, istediğim ürünün tutarını altın hesabına aktaracağım.

İnsallah sağlıkla, huzurla hedeflerine ulaşırsın.

Uzun vadeli hedeflerindeki ;
için neler düşünüyorsun.

Ben de ev yada dükkan alıp kiraya vermek dışında aklıma bir şey gelmiyor.
Faize bulaşmam. Faiz getirisi benlik değil.

İnsallah sağlıkla, huzurla hedeflerine ulaşırsın.

Uzun vadeli hedeflerindeki ;
için neler düşünüyorsun.

Ben de ev yada dükkan alıp kiraya vermek dışında aklıma bir şey gelmiyor.
Faize bulaşmam. Faiz getirisi benlik değil.
Faiz getirisine ben de sıcak bakmıyorum. Hisse senedi getirisi, eğitim, danışmanlık, telif ücreti veya kira getirisi olabilir.

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta okullar tatil olup, kızım da hastalanınca buraya uğrayamadım.

Bu hafta Call Newport'un Dijital Minimalizm adlı kitabını altını çize çize okuyorum. B black cat bu kitabı okumanı tavsiye ederim.
Beni de hatırladığın için çok teşekkür ederim elecda elecda :)
Ben de son günlerde kendimde yaptığım değişiklikler ile ilgili olarak buraya yazmak istiyordum.
Yaklaşık 2 hafta kadar önce bir sinirle cep telefonumdan instagram, facebook ve youtube uygulamalarını sildim. Çok acil birşey olması durumunda laptopta hala açık durumda.
Bunun bana getirileri şöyle oldu:
1- Kızımla daha çok zaman geçirdim.
2- İnternet paketimden çok yemediğim için faturam düştü(yeniden düzenleyeceğim)
3- Başka yaşamlar ile kendimi kıyaslamadığım için iç huzurum arttı.
4- Kitap okuma oranım arttı.
5- Ayrıca kendimi kötü hissettiren dizileri (şiddet, dram içeren) artık seyretmeme kararı aldım.(sıkı bir dizi seyircisiyim.)
6- Haber kuşağında da kendimi kötü hissettiğim için iş yerinde 15 dk internetten bakıp kapatıyorum.
7- Olumlama ve meditasyon yapma sürem daha da arttı.
8- Telefon şarj etme sıklığım çok azaldı.(prize bağlı bir yaşam sürmüyorum artık çok şükür)

Önerdiğin kitabı kesinlikle alıp okuyacağım. Kendimi daha iyi ve enerjik hissetmeye başladım. Bu süreci şimdilik çok iyi yönetiyorum. Bu konuda bana ilham olduğun için sana ve buradaki bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Beni de hatırladığın için çok teşekkür ederim elecda elecda :)
Ben de son günlerde kendimde yaptığım değişiklikler ile ilgili olarak buraya yazmak istiyordum.
Yaklaşık 2 hafta kadar önce bir sinirle cep telefonumdan instagram, facebook ve youtube uygulamalarını sildim. Çok acil birşey olması durumunda laptopta hala açık durumda.
Bunun bana getirileri şöyle oldu:
1- Kızımla daha çok zaman geçirdim.
2- İnternet paketimden çok yemediğim için faturam düştü(yeniden düzenleyeceğim)
3- Başka yaşamlar ile kendimi kıyaslamadığım için iç huzurum arttı.
4- Kitap okuma oranım arttı.
5- Ayrıca kendimi kötü hissettiren dizileri (şiddet, dram içeren) artık seyretmeme kararı aldım.(sıkı bir dizi seyircisiyim.)
6- Haber kuşağında da kendimi kötü hissettiğim için iş yerinde 15 dk internetten bakıp kapatıyorum.
7- Olumlama ve meditasyon yapma sürem daha da arttı.
8- Telefon şarj etme sıklığım çok azaldı.(prize bağlı bir yaşam sürmüyorum artık çok şükür)

Önerdiğin kitabı kesinlikle alıp okuyacağım. Kendimi daha iyi ve enerjik hissetmeye başladım. Bu süreci şimdilik çok iyi yönetiyorum. Bu konuda bana ilham olduğun için sana ve buradaki bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Senin adına çok sevindim. :KK200:
Kitapta 30 günlük bir dijital detoks tavsiyesi var. İlgili sayfaları ekliyorum. Senin yaşadığın süreci gerçekleştirip, akabinde hangi teknoloji ile nasıl devam edeceğini planlamaya yönelik bir sistem tarifleniyor. Kitabı bitirdikten sonra ben de teknoloji kullanımımı gözden geçirmek istiyorum.

Eklentiler

• 896A1485-9B1C-43A1-A386-EB8D6520DEF1.jpeg
    896A1485-9B1C-43A1-A386-EB8D6520DEF1.jpeg
    137 KB · Görüntüleme: 156
  • 2B6C4770-A888-4A7B-935F-181C9E910525.jpeg
    2B6C4770-A888-4A7B-935F-181C9E910525.jpeg
    161,9 KB · Görüntüleme: 170
Bugün işyerinde vaktim vardı. Barış Özcan’nın Zincir Kırma metodunu kullanarak kendi listelerimi hazırladım. Eke görselleri ekliyorum.

Bir tane aylık hedef listem var, diğerleri günlük takip edilecek. Her konu başlığı ile ilgili maddeleri, takibin kolay olması için minimuma indirmeye çalıştım.

Eklentiler

• 4D2F15CF-45C0-4692-9D57-010BDCE83EC6.jpeg
    4D2F15CF-45C0-4692-9D57-010BDCE83EC6.jpeg
    134,5 KB · Görüntüleme: 292
  • A641AD06-CA34-430F-8205-8CFF6265F5FD.jpeg
    A641AD06-CA34-430F-8205-8CFF6265F5FD.jpeg
    142,7 KB · Görüntüleme: 289
  • 1F53510C-F796-411A-BEF2-FED89CDD8B6C.jpeg
    1F53510C-F796-411A-BEF2-FED89CDD8B6C.jpeg
    159 KB · Görüntüleme: 272
  • 6AA92C8E-0C7B-4548-8C64-60BA90BCA480.jpeg
    6AA92C8E-0C7B-4548-8C64-60BA90BCA480.jpeg
    138,1 KB · Görüntüleme: 263
  • DD2C15FA-593F-41C4-8125-CFE71E2EA801.jpeg
    DD2C15FA-593F-41C4-8125-CFE71E2EA801.jpeg
    138,3 KB · Görüntüleme: 268
Selamlar Hanımlar,

Cumartesi misafirleri gönderdim. Pazar da evi eski düzenine getirdim.

Elaokul günleri, sabah ve akşam kendi başına yapması gerekenleri liste olarak hazırlayıp verdim. Sabahki hadi hadi sürecinin bizi çok yorduğunu, artık karışmayacağımızı söyledim.

Bu sabah 06:30’da kalktım. Dişlerimi fırçalayıp, nemlendiricilerimi sürdüm. Mutfağa gidip, yeni aldığım mumu yaktım. Limonlu su içerken 10 dakika kadar mum ışığında ve sessizlikte oturdum. Sonra Ela’nın alarmı çaldı, ben de kahvaltı hazırlamaya başladım.

Ela’nın yanına hiç gitmeden mutfak ve İpek ile ilgilendim. Sonra 07:20’de bütün işlerini halletmiş olarak kahvaltıya geldi:)) Kendisini epey takdir ettikten sonra kahvaltıya oturduk. Ben B12 vitaminimi içtim, eşim ve Ela kahvaltı yaptılar. Ela’ya D ve Omega-3 vitaminlerini içirip okula gönderdim.

İpek’i emzir, bezini değiştir, giydir derken saat 08:30 oldu. Abla geldi, çay demledi. Biz İpek ile 09:00’da kahvaltıya oturduk. İki yumurtadan omlet, beyaz peynir, siyah-yeşil zeytin, ceviz-badem yedim. Kahvaltımı bitirince de bir elma yiyip, D, Omega-3Q10 ve Ala içtim.

Kahvaltıdan sonra evi toparladım. Yıkanacak çamaşırları ayarladım. Akşam için lahana sardım. Akşam mercimek çorbası, lahana sarması, havuç-turp-roka-marul-kırmızı lahana salatası ve yoğurtlu pancar var.

Ev ile işim bitince banyoya girdim. Banyodan sonra masaj yağı sürdüm. Saat 14:00’de kuaföre manikür, pedikür ve kaş için randevum var. Saçıma da fön çektireceğim. Biraz kitap okur, kahvemi içer çıkarım. Oradan da Ela’yı okuldan almaya gideceğim.

Kuaförden sonra kırtasiyeye uğrayıp kendime günlük almaya karar verdim. 2020’de alışveriş yapmamaya kendimi zorlarken yaşayacaklarımı yazmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Benim için şu ana kadar uzun vadeli hedeflerime hizmet eden verimli bir gün oldu. Umarım günün geri kalanı da öyle olur.

Sevgiler:KK200:

Bugün işyerinde vaktim vardı. Barış Özcan’nın Zincir Kırma metodunu kullanarak kendi listelerimi hazırladım. Eke görselleri ekliyorum.

Bir tane aylık hedef listem var, diğerleri günlük takip edilecek. Her konu başlığı ile ilgili maddeleri, takibin kolay olması için minimuma indirmeye çalıştım.

elecdacim bunun bittikten sonra sonuçlarini gösterir misin:)

Ben de bir süredir(maddi imkansızlıklardan dolayı) almama rutini oluşturabildim.
Eşimle bu sabah kredi kartı borcumuzu ne kadar düşürdüğümüzden bahsediyorduk :) Galiba bir süre daha bunu devam ettirmem gerekecek :)

merhaba arkadaşlar

uzun zaman oldu okumayalı, bir ara 3 aylık birikeni okumuştum. şöyle boş bir vaktimde biriken 4 ayı okumam gerekiyor. sondan girmek istemiyorum. içerikler çok dolu, sindire sindire okumak gerekiyor.

The Black The Black buralarda mısın, okuyorsan bana döner misin. bir ay olmuş sen de girmeyeli.

Back