- 3 Haziran 2009
- 7.417
- 29.017
- 41
Ben de vazgeçeceğim. Kızıma da kullanmayacağım.Valla durum vahim. Ben kışın üşümeyim diye kullanıyorum şahsen saçlarım kısa vazgeçebilirim bence.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de vazgeçeceğim. Kızıma da kullanmayacağım.Valla durum vahim. Ben kışın üşümeyim diye kullanıyorum şahsen saçlarım kısa vazgeçebilirim bence.
Ağaçlar diktikten ne kadar süre sonra meyve verecek noktaya geliyor?Bu saydıklarının hepsini diktik bir de ceviz, incir, kayısı, kiraz, elma, armut, ayva, nar, zeytin ve malta eriği. Ihlamura bayılıyorum ben de. hatmi çiçeği de diktik ıhlamuru ve hatmiyi kurutuyoruz içmek için. Biberiye, kekik, maydanoz, roka favorilerim :) eşimin favorisi çeşit çeşit biberleri, domatesleri :))
Hele ben köy görmemiştim o kadar yani. Büyük kayıp tam bir istanbul bebesiydim çok değiştim çok.
Beni de evlatlık al lütfen:)Yaşım 40. Bugüne kadar ne hedeflediysem başardım. Çok hırslı oluşumdan değil bu. Biraz şans, doğru yatırım, doğru zaman, sabır. Bahçe içinde bostanı ve meyve ağaçları olan müstakil bir evimiz var eşim ile toprakla uğraşmayı seviyoruz. Kira getirisi olan İstanbulun göbeğinde bir evimiz var. İş yerimde çıkabileceğim en yüksek pozisyona çıktım yapmak istediğim değişiklikleri yaptım sonra da zirvede işe paydos diyip ikizlerimi dünyaya getirdim. Yarım senedir tek mesleğim annelik ve daha bir kaç zaman da böyle olacak ( kendi tercihim). 40 lı yaşlarımda yapmak istediğim yurtdışında yaşamak ve çalışmak ve çocukları en az 4 dilli yetiştirmek. Müfredatı evimin müfredatıyla çelişmeyen bir sistemde büyüsünler istiyorum. Ben de biraz başka diyarlarda tecrübe yaşamak istiyorum. Eşimin ve benim mesleklerimiz buna uygun ve başka diller biliyoruz.
Bu arada kredilerden ve borçlardan hiç haz etmiyorum bu yüzden sadece ilk evimiz için kredi almıştık doğru stratejilerle onu da çoktan kapattık. Birikimlerimizi çeşitlendirerek yapıyoruz altın (bebişlerin hesabı sadece onlar için biriktiriyorum), dolar, euro hesaplarım var ve bankada acil durum için ayırdığım TL var.
İstediğim bir şey var çocuklarımla, eşimle ve kedilerimle nerde olursak olalım kaliteli zaman geçirmek, daha da kaliteli yaşamak (bütün kimyasallardan arınmak en başta geliyor) , kaliteli işler yapıp dünyaya faydalı olmak.
@binhuzunluhaz buraya da beklerim
Hoşgeldiniz.Sımdı burayı okuyorum,yazını gordum: )
Hoşgeldiniz.
İnternetten dün araştırdım. Evet epey zararlı. Komple hayattan çıkarmak kesinlikle zor ancak ben mecbur kalmadıkça kullanmamaya gayret edeceğim.Hoşbuldum...
Saç kurutma kısmını dusunuyordum, gerçekten bu kadar zararlı mı? Ben çok sık kullanıyorum, çocuklar yuzmeden sonra kullanıyor mutlaka. Nasıl cozum uretılebılır? dusunmek lazım.
Ne kadar güzel Rabbim bizlerede nasip etsin. Bende hiç köy hayatı görmedim.Bu saydıklarının hepsini diktik bir de ceviz, incir, kayısı, kiraz, elma, armut, ayva, nar, zeytin ve malta eriği. Ihlamura bayılıyorum ben de. hatmi çiçeği de diktik ıhlamuru ve hatmiyi kurutuyoruz içmek için. Biberiye, kekik, maydanoz, roka favorilerim :) eşimin favorisi çeşit çeşit biberleri, domatesleri :))
Hele ben köy görmemiştim o kadar yani. Büyük kayıp tam bir istanbul bebesiydim çok değiştim çok.
İnternetten dün araştırdım. Evet epey zararlı. Komple hayattan çıkarmak kesinlikle zor ancak ben mecbur kalmadıkça kullanmamaya gayret edeceğim.
Çok tatlısın sağolasın, daha iyisi güzeli senin olsun :))Beni de evlatlık al lütfen:)
Bayıldım.
Ben bir sahil kasabasında yaşamama rağmen (turizmden dolayı şehirleşme ye başlayan) bu keşmekeş yoruyor beni.
Tüm hayalleriniz gerçek olsun , ucundan biraz da bizim olsun. Allah im lütfen , amin.
Büyük şehirlere alternatif mekanlar bulup yaşamak gerek, doğa ile içiçe. Ama ne yalan söyleyeyim büyük şehri de seviyorum ben. O yüzden ikisi de olmalı dedim. Kısmet oldu. Herkesin dileği olsun inşallah.Ne kadar güzel Rabbim bizlerede nasip etsin. Bende hiç köy hayatı görmedim.
Ama sahil kasabasında büyüdük köylerde çok yakın o köylerden istiyorum bir arsa alayım zeytin in doğal yeri ama bakım olmazsa verim çok az oluyor. Çünkü annemlerin evilerinin bahçesine dikmişler
Malta eriğide çabuk tutar 1 2yılada verir.
Sizde baya ağaç varmış
Bixim başta maydanoz domates olmaz ancak temelli yerleşince ilgi ister.
Birde ceviz de zeytin gibi herhalde ilgilenmeyince vermiyor mahsul.
Biz iki üç senelik ağaçlar aldık bu yüzden bir sene sonra hemen vermeye başladılar. Yalnız elma kısır çıktıAğaçlar diktikten ne kadar süre sonra meyve verecek noktaya geliyor?
Eşim hergün kullanır fön çekmek için sabah kahvaltıda söyledim baya bi düşündu artık istese de yapmaz ;Dİnternetten dün araştırdım. Evet epey zararlı. Komple hayattan çıkarmak kesinlikle zor ancak ben mecbur kalmadıkça kullanmamaya gayret edeceğim.
Allah iyi insanlara çattırsın gerçekten zor seçim ama doğrusunu bulmuşsunuz ne güzel. Hayatınıza hep güzellikler çıkartsın Allah. Güzel düşünen ve gören insandan zarar gelmez. Allah yolunuzu açık etsin. Severek takipteyim..Çocuğa Hazırlık- Bakıcı Bulma Aşaması
Hamileliğimin başından itibaren çocuğumuzu ailelerden yardım almak yerine bakıcı desteği ile büyütmeye karar vermiştik. Bunun sebepleri, annelerin mevcut düzenlerini bozmamak, ekstra iş yükü yaratmamak, her ikisi de farklı şehirlerde olduğu için aynı evde yaşama zorunluluğu nedeniyle iyiyken kötü olmamak, kendi doğrularımızı ya da hatalarını söylediğimizde bizi dinlemeyerek kendi bildiklerini okuyacak olmaları, minnet etmemek ve borçlu hissetmemek sayılabilir.
Bu nedenlerle hamileliğimin 6. ayında bakıcı aramaya başladım. Niyetim doğum izni dönemini beraber geçirip, birbirimize alışıp, ortak bir düzen oluşturduktan sonra işe dönmekti. Arayış sürecim başladı.
Bu işi yapan üç grup insan var.
1) Yatılı Yabancı Bakıcılar: Gürcü, Özbek, Kırgız veya Filipinli Bakıcılar: Ücretleri 1000 dolar civarında. Haftada bir gün izin kullanıyorlar. Çalışma izinlerini yenilemek için belirli periyotlarda ülkelerine giriş-çıkış yapması gerekiyor. Geneli kendi evladını ülkesinde bırakıp gelen kadınlar. Ben evde yatılı birini istemediğim için bu grupla görüşmedim.
2) Çocuk Gelişimi Mezunları: Meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu, üniversite mezunu veya emekli ana sınıfı öğretmenleri bu grupta yer alıyor. Kesinlikle ev işi yapmıyor, çocukların eğitimsel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak şekilde çalışmak istiyorlar. Benim kızım yenidoğan olduğu ve ev işi beklediğim için bu grubu da eledim.
3) Yurdum Teyzesi: Genellikle 40-50 yaş arası, ilkokul mezunu teyzeler.
Benim hedef kitlem bu gruptu. Nedenlerini şöyle sayabilirim:
- Anane ve babaanne yakında olmadığı için yaş grubu olarak yakın bir profil ile kızımın birlikte vakit geçirmesi
- Görmüş geçirmiş ve tecrübe sahibi olmaları
- Akıllı telefon kullanamamaları
Bu grup arasından seçim kriterlerim de şu şekildeydi:
- Sigara kullanmayacak
- Kendi torunları haricinde dışarıda yabancı bir evde çocuk bakma tecrübesi olacak
- Kanım ısınacak
Toplamda 9 kişi ile görüştüm. Teyzelerin tamamı konuşmaya şunu yapmam, bunu yapmam cümleleri ile başlayıp; sabah 08:45 te gelmiş olun talebime inşallah diye cevap verdi. İşi talep eden değil de lütfeden şeklinde davrandılar be kesinlikle iş yapmayacaklarını söylediler. Bu arada bu kadınların tamamı ile kendi evlerinde görüştük. Bu benim talebimdi. Ev düzeni, temizliği ve aile yapıları konusunda epey fikir sahibi oldum.
Bu kadınların hiç birine kanım ısınmadığı ve doğumda yaklaştığı için işyerime, bakacak düzgün birini bulamazsam ayrılmak zorunda kalacağımı söyledim. Genel Müdürüm hangarda çocuğa bir oda yapıp hep beraber büyütebileceğimizi söyledi Kendisine hala bu teklif için minnettarım.
Doğuma az bir süre kala şu anki bakıcı ablamız ile tanıştık. 50 yaşın üstünde, senelerdir bu işi yapan ve 3 çocuğu yenidoğandan alıp kreş yaşına kadar getirmiş. Onunla da evinde görüştüm. Biz konuşurken torunu konuşmamızı birkaç kez bölüp birşeyler sordu. Her seferinde çocuğu düzgünce yanıtladı ki bu benim için çok önemli bir durum. Ve ben diğer bakıcılar ile yaptığım görüşmeye istinaden ev işi istemediğimi söyledimde " Yenidoğan bürün gün uyur, ben o sırada boş mu oturacağım? Merak etme kızım ben senin evini çekip çeviririm" dedi. Nihayet bir insan evladı ile karşılaşmıştım. O gün anlaştık ve doğumdan 1 hafta önce başladı. O hafta evi bir güzel temizledi. Ziyarete gelecekler için ikramlıkları hazırladı. Ben lohusayken geleni gideni ağırladı. Benim lohusa yatağıma habire yiyecek birşeyler taşıdı. 4 senedir de bizimle.
Hepimizin seyrettiği çocuğa işkence yapan bakıcı videoları nedeniyle bu meslek grubuna kötü bir bakış var toplumda. Ancak her meslek grubunda işini iyi yapan ve kötü yapan insanlar vardır. Benim bakıcı düşünen annelere en önemli önerim bakıcılar ile evlerinde görüşmek ve içindeki hisse göre hareket etmektir. Eğer karşınızdaki kadında sizi rahatsız eden birşeyler varsa o kadın ile asla ve asla çalışmayın. Bakıcı değişikliği anne ve çocuk için çok yıpratıcı olabiliyor. Önlemi baştan almakta fayda var.