Teşekkür ederim
Tokluk şekeriö yüksek ve d vitaminiö epey düşük
İnsülin direncim var
O sebeple yeme düzenimi beslenme şeklimi değiştirmem gerektpini söyledi .
Şeker hastası adayıymışım hem de yüksek ihtimal
Zaten anne baba abim teyzem anneanne herekles diyabet hastası
:.
D vitamini damlsı tok tutması için ilaç verdi
Nihan Kaya'nın küçük bir grupla yatığı söyleşisine katılıp karşılıklı sohbet etme şansım olmuştu.Tv kısmına gelene kadar, Kendi mesajımı okuyorum sandım:) tv yok bizde. Kitap okumaya buara daha iyi ağırlık veriyorum. Yeri gelmişken şuan elimde Nihan Kayanın iyi aile yoktur kitabı var. Okuyanlarınız mutlaka vardır nasıl buldunuz? İlgilenenlerinizle konuşmak isterim:)
Naturalive in tabletini kullanmadım yanlış yazmışım sıvı formda olanını kullandım ve memnun kalmadım
geçmiş olsun benim de babam diyabet hastasi.
diyabet hastalığı genetikten geçiyor.
umarim ilaçlarinizi faydasini görürsün inşallah
Umarım yeni beslenme düzenin ile halledersin. Tekrar geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
düzenli beslenme ve ilaç takviyesi ile insülin direnci düşer inşallah.
benzer testleri yaptırmaya ben de niyetlendim. Kilo veremiyorum desteğe ihtiyacım var.
Aslında şöyle ki kitaptaki ana fikre kısmen yakın biriyim. Gercekten toplumumuzda hala kendilerini cocuklarının sahibi gibi goren aileler var. Üstelik bu durum yeni nesillerde de artarak devam ediyor; en basitiyle çogu zaman bizlerde cocuklarımız için en iyi olanağı sundugumuzu düşünürken bile -bilinçli,bilinçsiz- kendi isteklerimizi tercih etmeleri yönünde onların evrilmelerini saglıyoruz. Yani kitabın ana soylemi ‘bir aile ne kadar iyi olsa da yine de cocuga zarar verir’ i kabul etmekle birlikte bunun mutlak oldugunu dusunmuyorum. Evet toplumumuzda anne babalık çok kutsallastırılıyor fakat Burada ebeveynin asıl niyeti cok gozardı edilmiş, hani sanki aileler bunu hiç dusunmeden kasıtlı yapıyor gibi. Ya da herkes aynıymış gibi. Yani kimse anne baba oldu diye birden mukemmel insan olmuyor, elbet hatalar yapıyor ve bu hatalardan elbette cocuklar zarar goruyor. Bunlar kitapta uzun uzun anlatılmış fakat telafiler veya cozumler kısmına hiç değinilmemiş. Evet cocuk yetiştirmek cok bıcak sırtı bi konu ve telafiler güç fakat yine de iş işten geçti algısı yerine çözümlerde sunulmalıydı. İnsan değişen gelişen bir varlık bu kadar katı sonuçlar sasırttı beni. Nihan Kaya’ yı bu kitapla tanıdım ben ve bildiğim kadar ile psikolog değil kendisi. (Bundan dolayı olmalı özellikle Alice Millerdan cok fazla alıntı var)Cümlelerin çok keskin oluşu, çok fazla-dır, meli-malı ifadeleri rahatsız etti biraz beni.Nihan Kaya'nın küçük bir grupla yatığı söyleşisine katılıp karşılıklı sohbet etme şansım olmuştu.
Okul hayatı üzerine konuşulmuştu. Bildiğimiz, öğrendiğimiz sıradan öğretilerden farklı düşünceleri var.
Kaldı ki ben okulsuzluk, ev okulu çokça araştırıp -buna rağmen- götürüp çocukları okula yazdırdığım için bir miktar suçluluk duyan bir anneyim. İnstagramda yakın zamanda yine okul üzerine paylaşımlarını okuduğumda cümlelerinin beni çok sıkıştırdığını deneyimledim.
Kitap aklımda ama sanırım okumak istemiyorum :)
Yüzüme çarpılacak bilgilere hazır hissetmiyorum.
Merhaba elecda, az once fikrimi yazdım, okursan sen de paylaş olur mu.Ben henüz okumadım, ancak okunacaklar listemde var. Sen nasıl buldun kitabı, biraz bahseder misin?
‘Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek’ ne guzel bir ifade. Çoğunlukla sabahları bunu düşenecek vaktim olmaz, yani o vakti yaratmadım hiç kendime. O gun yapacagım işler sıkca gelir aklıma ve genellikle de aksilik olabileceği ve bu durumda ne yapacagımı düşünürüm, bu da fazlasıyla kaygı hali yükler bana. Aslında soylediğin gibi iyi gececeği niyetini gondersem beynime enazından gergin olmam:)Sessizlik Zamanı
Her yeni güne başlarken yaptığım ilk şey, kısa bir süreyi sessizce geçirmektir. O süre içinde, o gün içinde yapmaya niyet ettiğim şeyleri düşünürüm. Bence günün bize ne getireceğini beklemek yerine, bizim güne ne yapacağımızı söylememiz gerek. Bilinçaltımıza niyetlerimizi iletmek, günün bizim istediğimiz şekilde geçme ihtimalini arttırır.
Merhaba konunun uzmanı olmasam da belirtmek isterim ki elhamdulillah kelimesindeki “hamd” hem övgüyü (methi) hem de şükürü kapsayan bir kelime. Bir kelime kullanarak iki şey birden söylemiş oluyoruz. Elhamdulillah dediğimizde Allah’ı överek ona şükür ediyoruz. Söylediğin şeyi duymadım ama yazdığın her iki durumda da şükretmiş oluyoruz. O yüzden bana mantıklı gelmedi açıkçası.doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.
Merhaba arkadaşlar.
9 aylık bebeğim var. Atopik dermatitli. Alerjik bir bebek. Deterjan olarak uni baby kullanıyordum değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz bi marka var mi?elecda ipek ve ela ya ne kullaniyorsun?
Önerileriniz düşünceleriniz benim için çok önemli
Merhaba,
Çocuklarımız yaşıtmış. Umarım okul hayatları keyifli olur.Eşinizle iş ve sorumluluk paylaşımınız gayet güzel bence. Sizden farklı olarak ben eşlerin kendi başlarına ya da kendi arkadaşları ile vakit geçirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Birlikte vakit geçirmek çok güzel ancak ben eşsiz ve çocuksuz vakit geçirmekten de çok keyif alıyorum.
Kitap okuyamıyorum değil de kitap okumak istiyor muyum sorusunu cevaplamanız gerekiyor öncelikle. Eğer istiyorsanız bunun için nasıl zaman yaratabilirim sorusu üzerine düşünmek lazım.
TV'yi bir süreliğine kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederim R Roasanayma açıklaman için :)Merhaba konunun uzmanı olmasam da belirtmek isterim ki elhamdulillah kelimesindeki “hamd” hem övgüyü (methi) hem de şükürü kapsayan bir kelime. Bir kelime kullanarak iki şey birden söylemiş oluyoruz. Elhamdulillah dediğimizde Allah’ı överek ona şükür ediyoruz. Söylediğin şeyi duymadım ama yazdığın her iki durumda da şükretmiş oluyoruz. O yüzden bana mantıklı gelmedi açıkçası.
Teşekkür ederim.Benim kızımda atopik
sabun tozu gibi doğal ürünler tercih etmelisiniz.
exra durulama yapılmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?