Sanırım ben de bu şekilde ilerleyeceğim. Yatak ayırmaya İpek hazır olabilir ancak ben henüz hazır değilim. Gözümü karartıp gece emzirmesini keseceğim en kısa zamanda.Merhaba sevgili elecda ♥kızım küçükken senin yaşadığın sıkıntıları ben de yaşamıştım. Uykuları gittikçe kötüleşmiş ve sık sık emmeye kalkar olmuştu. Bir yaş civarında idi. Ben odamı ayırmadım ama gece beslemesini kestim. Kalktı emmek istedi ama emzirmedim. Çok zor bir geceydi, sabaha kadar ev halkı olarak uyuyamadık. Ama sonraki gece mışıl mışıl uyumuştu. Yine uyanıp meme istiyordu ama çok sık aralıklarla değil. Gittikçe gece kalkmaları azaldı. (Tam olarak uzun süre bitmedi.)
Gece boyunca bebeği memeden mahrum bırakmak kötü bir his ama hem bebeğin hem annenin hayat kalitesi için çok önemli. Bazen mantık duygunun önüne geçmeli. Bu durum benim için böyle bir durumdu.
Emzirmeyi kestikten ne kadar süre sonra odayı ayırdın canım?Elecdacım bu süreçte kolaylıklar diliyorum.
Oğlum 18ay civarındaydı memeyi gündüz hiç emmek istemiyordu ancak gece boyu üzerimde ağız memede uyuyordu.
Gündüz emmeyince artık memede süt olmadığını söyledim. Konuştuk . İlk bi iki gece kalktı emmek için ama su verdim: sür yok dedim vs. Sonra bıraktı gitti. Memedeb keisnce de oda yaptık ve ayırdık .ilk zamanlar yanımıza geliyordu ancak bi iki hafta sonra yatağına da deliksiz uykuya da alıştı.
Ay Allahtan Ela alıştı yatağına gelmiyor yanımıza. Bi de o gelseydi düşer bayılırdım vallaKasımda 7 yaşında olacak hala gece uyanır gelir girer aramıza. Yapacak bir şey yok. Nasılsa bir gün biz istesekte gelmeyecekler :)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben oda ayırmaya henüz hazır olmadığıma karar verdim. Gece emzirmesini önce kesmeye çalışacağım.elecda yerinizde olsam ilk adımı odayı ayırmakla atardım. 1 ay falan sonra da gece beslenmesini keserdim. Oğlum 6.5 aylıkken odasını ayırdım. 9 aylıkken gece beslenmesini kestim. 10 aylıkken uyku eğitimi verdim. 19 aylıkken emzirmeyi kestim. Şu an 2 yaşında. Park yatağından çıkmaya başladı. Geceleri yanımıza geliyordu ilk çıkmaya başladığında. Şimdi kendi yatağında uyuyor çok şükür. Ve inş bi 10 güne kadar ikincisi geliyor.
Babayı yatakta istemiyor bizimki:) Eşim mecburen İpek’in odasına transfer oldu. Emzirmeyi azaltarak bırakma iyi fikir, birden kesmek sıkıntı olabilir. Teşekkürlerelecda gece emzirmesini kesmek için eşinden yardım alabilirsin, kızın uyandığında o pış pışlayıp uyutmaya çalışsın , ilk gün biraz zor olur, zorlayabilir eşini ama sonra alışır , başlangıçta azaltmaya çalış, mesela 2 saatte bir emiyorsa önce 4 saate çıkar( 5 gün falan) sonra 6 saate gibi.sonrada kesersin.
Ela’yı 4 yaşındayken birşey olursa seslenmesini, benim hemen geleceğimi, kendisinin odaya gelmemesini söyledim. Bir süre alakasız saatlerde çağırıp denedi beni. Her defasında gittim. Bir kere de kendi geldi, alıp yatağına götürüp yanına yattım. 2 senedir bir daha gelmedi ancak Cumartesi günleri bizim beraber uyuma günümüz:)benim küçük kızımda 6 yaşında akşam yatağında uyutuyorum sabah uyandığımda ortamızda buluyorum.
O kötüymüş, çünkü babalarında daha çabuk uyuyorlar, bizi görünce hep emmek istiyorlarBabayı yatakta istemiyor bizimki:) Eşim mecburen İpek’in odasına transfer oldu. Emzirmeyi azaltarak bırakma iyi fikir, birden kesmek sıkıntı olabilir. Teşekkürler
Çok teşekkür ederimO kötüymüş, çünkü babalarında daha çabuk uyuyorlar, bizi görünce hep emmek istiyorlarben azaltmak için babadan yardım aldım, beni görünce ortalığı yırtan çocuk, babası hadi kızım uyu deyince uyuyor hemen ki kendisi 9 aylık inşallah çok kolay olur bu süreciniz
1 hafta 10 gün sonra kuzumEmzirmeyi kestikten ne kadar süre sonra odayı ayırdın canım?
1 hafta 10 gün sonra kuzumEmzirmeyi kestikten ne kadar süre sonra odayı ayırdın canım?
geceleri geldiğini hissetiğim zaman yatağına götürüp uyutuyorum ancak bazen çok yorgun oluyorum geldiğini hissetmiyorum bile sabah uyandığımda sürpriz oluyor. konuşmayı çok denedim elecda korkuyorum diyor neden korkuyorsun dediğimde herşeyden diyor. bunu yenemedim bahane biliyorum ama korkmak kelimesini düşürmüyor dilinden.Ela’yı 4 yaşındayken birşey olursa seslenmesini, benim hemen geleceğimi, kendisinin odaya gelmemesini söyledim. Bir süre alakasız saatlerde çağırıp denedi beni. Her defasında gittim. Bir kere de kendi geldi, alıp yatağına götürüp yanına yattım. 2 senedir bir daha gelmedi ancak Cumartesi günleri bizim beraber uyuma günümüz:)
insana huzur veren bir kare olmuş.Yine geliyor turuncunun bin bir tonu ...
Sekteye uğramadan yine doğuyor karanlıklar üzerine...
...
Bir saatlik sporun ardından doğayı seyreyliyorum
Sizlere de günaydın demek istedim...
...
Bir de doğn cüceloğlu geliştiren anne baba” yı okuyorım ..ikinci kez.. daha da çok okurum sanırım .. öyle güzel anlatımı var ki hocamızın...ve hem çocuklarımız hem de bizler için inanılmaz güzel bilgi ve uygulamalar var.. bitince kısaca bahsetmek isterim..
Şen olunuz efendimEki Görüntüle 2303111
geceleri geldiğini hissetiğim zaman yatağına götürüp uyutuyorum ancak bazen çok yorgun oluyorum geldiğini hissetmiyorum bile sabah uyandığımda sürpriz oluyor. konuşmayı çok denedim elecda korkuyorum diyor neden korkuyorsun dediğimde herşeyden diyor. bunu yenemedim bahane biliyorum ama korkmak kelimesini düşürmüyor dilinden.
tabi ki çok mutlu olurumSelam willedwoman
Bu konuda fikrimi söylemek isterim izin verirsen?
öncelikle çocuğun korkusunu kabul etmelisin. Bunun bahane olduğunu düşündüğünü okudum.tabi ki çok mutlu olurum
üzülüyorum konuşmaya çalışıyorum korktuğu şeylerin gerçekte olmadığını söylüyorum yanına uzanıp saçlarıyla oynayarak uyutmaya çalışıyorum ben bir elimle saçlarıyla oynarken o diğer elimi sımsıkı tutuyor. ben bahane olduğunu düşünüyorum ama bunu ona hiç yansıtmadım yanı korktuğuna inandığımı biliyor. anne gece ben uyuyunca yanımdan kalkma ne olur diyor. kalkacağımı söylüyorum çünkü gece uyandığında beni yanında bulamazsa güven kaybı yaşamasın.Burada senin duyguna da bakmak lazım o sana korktuğunu söylediğinde sana neler oluyor ?
Bu bir süreç Korkusu geçene kadar yanında yatman senin için uygun olur mu?üzülüyorum konuşmaya çalışıyorum korktuğu şeylerin gerçekte olmadığını söylüyorum yanına uzanıp saçlarıyla oynayarak uyutmaya çalışıyorum ben bir elimle saçlarıyla oynarken o diğer elimi sımsıkı tutuyor. ben bahane olduğunu düşünüyorum ama bunu ona hiç yansıtmadım yanı korktuğuna inandığımı biliyor. anne gece ben uyuyunca yanımdan kalkma ne olur diyor. kalkacağımı söylüyorum çünkü gece uyandığında beni yanında bulamazsa güven kaybı yaşamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?