Popüler Konu Verimli Rutin

Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında Özem, Zetay ve Zeytinseli firmaları öneriliyor. Özem ve Zetay’ı pahalı bulduğum için Zeytinselinden alıyorum. Hafif bir yağ, kızartmalarda da kullanıyoruz, tütmüyor. Bir de ayın 20’sinden son gününe kadar, sağlıklı yaşıyoruz indirim kodu ile sipariş verebiliyoruz.
Teşekkürler canım, cevizhane, eczane indirimlerinden yararlanmıştım, bu da aklımda olsun:KK68:

Sizleee bir çok çeşitte çiçekle selam vermek istedim herkese keyifli günler diliyorum Allaha emanet olun
26678309-092A-4C66-A086-069294B6F1BF.jpeg
223B3B5B-AF7A-478A-A7CD-97E07120E3DC.jpeg

Eklentiler

• 4AFF8DD2-FFBD-44E7-8E39-7AF5169A48F5.jpeg
    4AFF8DD2-FFBD-44E7-8E39-7AF5169A48F5.jpeg
    107,9 KB · Görüntüleme: 21
  • DBBF3225-8A24-45E7-A14C-BD06E72C332E.jpeg
    DBBF3225-8A24-45E7-A14C-BD06E72C332E.jpeg
    133,8 KB · Görüntüleme: 25
Ağustos ayı planlamalarımı yaptım. Bu ay farklı bir uygulama yapmaya çalışacağım. A5 büyüklüğünde düz beyaz sayfalı bir defter aldım ve Ağustos ayı için her bir sayfaya aşağıdaki başlıkları yazdım:

- Yapılacaklar Listesi
- İstek / İhtiyaç Listesi
- Bütçe-Planlanan
- Bütçe-Gerçekleşen
- Notlar
- Beğendiğim Sözler
- Öğrendiklerim

Ayrıca her bir hafta için iki sayfa ayırdım. Birinci sayfaya 1. hafta yapılacaklar; ikinci sayfaya ise 1. hafta yemek planı ve alışveriş listesi yazdım.

Bunlar aylık ve haftalık ana sayfalar olacak. Burada yer alan aylık ve haftalık listelerin gün dağılımlarını ise ajandam üzerinden yapacağım.

Diğer aylardan farklı olarak bu ay 3 kitap, bir belgesel ve bir film seyretme hedefi koydum kendime.

Kitaplar
1. 10 dakika 38 saniye-Elif Şafak
2. Alışkanlıkların Gücü
3. Seninle başlamadı

Belgesel
The Beginning of life

Film
Joy
merhaba elecda the begınnıng of life harika bi belgesel on kere ızlesem sıkılmam ben de ızlemeni kesınlıkle tavsıye ederım

merhaba elecda the begınnıng of life harika bi belgesel on kere ızlesem sıkılmam ben de ızlemeni kesınlıkle tavsıye ederım
Bugün başladım seyretmeye. 40 dakikalık ilk bölümü kaç seferde seyretmeyi başaracağım bakalım:))
Doğum hikayeni merak ediyorum. Müsait olduğunda yazabilirsen çok sevinirim.

Selamlar,

Bugün İpek ile birlikte 07:00’de kalktık. Limonlu su, nefes egzersizi ve normal egzersizi berabe yaptık. Yer hareketlerinde kucağımda zıpladı:))

Kahvaltıyı yaptıktan sonra hemen topladım. Hafta sonu sofra kaldı mı kalıyor çünkü. Sonra İpek’i uyuttum. 20 dakika uyudu kendisi:işsiz: Ben de bu sırada hızlıca duşa girdim. Doktorun verdiği jeli sürüp bekledim biraz. Çıkınca da kremi sürdüm. Çıkar çıkmaz İpek uyandı zaten.

Ela ve İpek oyun oynarlarken 10 dk kadar belgesele başladım. Sonra İpek’i babaya verdik. Ela ile oynadık.

Öğleden sonra Ela ve eşim baba-kız günü yapmak üzere dışarı çıktılar. Biz de İpek ile takılıyoruz evde. Şimdi tekrar uyuttum. Buraya bu yazıyı yazıp- ki günlük hedeflerimde buraya her gün yazmak var:)), uyanana kadar kitap okuyacağım. Bu bir sayfa da olsa hiç önemi yok, kitap okudum mu okudum yani:))

Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim:KK200:

Bugün başladım seyretmeye. 40 dakikalık ilk bölümü kaç seferde seyretmeyi başaracağım bakalım:))
Doğum hikayeni merak ediyorum. Müsait olduğunda yazabilirsen çok sevinirim.
tam da suan hazır musaitken yazayım öyleyse:KK37:
40 haftamın sonunda hala sancılarım baslamadığı için doktorum suni sancı vermeyi teklif etti, doktoruma gercekten cok ınandıgım için onun yonlendırmeleri hep kıymetli oldu, 19temmuzda 11.30 gibi sancı vermeye baslandı az az, bebek kalp atıslarıyla kontrollü gidildi, 14.00 gibi sancılarım arttı, 16.30da baya baya artmıstı epıdural almak ıstedım daha takılmaya hazırlanırken suyum geldi sancılar iyice arttı epıdurali baslangıc doz verıyoruz ıstedıkce ılave olacak dedıler ama daha az alırsan daha guzel olur dedı dr. gece yarısına dogar dedi :KK73:hop hop zıpladım sancıdan ama ılave almadım epıdurali, hızlı ilerlemesi için, doktor cıkıcaktı hastaneden bana bakıp oyle cıkmak istemiş bi geldi yanıma ben duramıyorum, sasırdı agrı kesıcı almıs gıbı degılsın bı muayene edeyım dedi, bi baktı tam acıklık hadı dogumhaneye dedi ordada bi 20dk calıstık 19.23 oglusum dogdu cok sukur:KK200:
hemen tentene temas yaptık emzirdim
dogumum cok guzeldi ck sukur ama normalde de olan bagırsak sorunlarım yuzunden mahvoldum 3-4cm bi dıkısım var cok degıl aslında ama wc işide zor. günüm geceme karıstı sancılarımı unuttum ama bu agrıları hıc unutmıcam sanırım.
benim hıkayem böyleydi umarım sizi sıkmamısımdır. ınsAllah senin gibi sizin gibi farkındalıgı yüksek bi anne olurum:KK36:

40 haftamın sonunda hala sancılarım baslamadığı için doktorum suni sancı vermeyi teklif etti, doktoruma gercekten cok ınandıgım için onun yonlendırmeleri hep kıymetli oldu, 19temmuzda 11.30 gibi sancı vermeye baslandı az az, bebek kalp atıslarıyla kontrollü gidildi, 14.00 gibi sancılarım arttı, 16.30da baya baya artmıstı epıdural almak ıstedım daha takılmaya hazırlanırken suyum geldi sancılar iyice arttı epıdurali baslangıc doz verıyoruz ıstedıkce ılave olacak dedıler ama daha az alırsan daha guzel olur dedı dr. gece yarısına dogar dedi :KK73:hop hop zıpladım sancıdan ama ılave almadım epıdurali, hızlı ilerlemesi için, doktor cıkıcaktı hastaneden bana bakıp oyle cıkmak istemiş bi geldi yanıma ben duramıyorum, sasırdı agrı kesıcı almıs gıbı degılsın bı muayene edeyım dedi, bi baktı tam acıklık hadı dogumhaneye dedi ordada bi 20dk calıstık 19.23 oglusum dogdu cok sukur:KK200:
dogumum cok guzeldi ck sukur ama normalde de olan bagırsak sorunlarım yuzunden mahvoldum 3-4cm bi dıkısım var cok degıl aslında ama wc işide zor. günüm geceme karıstı sancılarımı unuttum ama bu agrıları hıc unutmıcam sanırım.
benim hıkayem böyleydi umarım sizi sıkmamısımdır. ınsAllah senin gibi sizin gibi farkındalıgı yüksek bi anne olurum:KK36:
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah:KK200: Doğum hikayelerimiz çok benzer olmuş. Ela’da epidurale başlandığı gibi suyum geldi, açılma arrtı. Öyle olunca devam etmemişlerdi. İkinci de ben istemedim epidurali, küstüm oynamıyorum tavrı oldu biraz:))

Her ikisinde de doğum sonrası hemoroid ve kabızlık ile uğraştım. Doğum kadar zorladı beni de. Ne yaşadığını çok iyi biliyorum. Benim her ikisinde de bebek 1 aylık olduğunda sıkıntılar önemli ölçüde rahatladı. Umarım senin için de öyle olur.

Bir bebek doğunca bir anne doğarmış. Annelik öyle gökten zembille inen bir duygu değil, öğrenilen, inişleri çıkışları olan uzun, zahmetli bir o kadar da güzel bir yol. Bu yolda sana ve minik yavruna bir sürü mutlu anı biriktireceğiniz, keyifli bir yolculuk dilerim.

Allah sağlıkla, sıhhatle , huzurla büyütsün inşallah :)

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah:KK200: Doğum hikayelerimiz çok benzer olmuş. Ela’da epidurale başlandığı gibi suyum geldi, açılma arrtı. Öyle olunca devam etmemişlerdi. İkinci de ben istemedim epidurali, küstüm oynamıyorum tavrı oldu biraz:))

Her ikisinde de doğum sonrası hemoroid ve kabızlık ile uğraştım. Doğum kadar zorladı beni de. Ne yaşadığını çok iyi biliyorum. Benim her ikisinde de bebek 1 aylık olduğunda sıkıntılar önemli ölçüde rahatladı. Umarım senin için de öyle olur.

Bir bebek doğunca bir anne doğarmış. Annelik öyle gökten zembille inen bir duygu değil, öğrenilen, inişleri çıkışları olan uzun, zahmetli bir o kadar da güzel bir yol. Bu yolda sana ve minik yavruna bir sürü mutlu anı biriktireceğiniz, keyifli bir yolculuk dilerim.
cok cok tesekkur ederım ınsAllah benım de bu sıkıntılarım gecer bebegımle daha guzel ılgılenırım 18.günümüzdeyiz bugun cok sukur,
yavas yavas annelıği de ögrenmeye calısıyorum yolum dedıgınız gıbı uzun bir yol
dogum hıkayemız gercekten cok benzermıs hayırlısıyla saglıkla buyusun kuzular ınsAllah
Allah sağlıkla, sıhhatle , huzurla büyütsün inşallah :)
aminn cok tsk ederımm

Selamlar,

Bugün hafta sonu yorgunluğunu atma günü benim için:)
Pazar gününe hiçbir alışkanlık, rutin koymadım. Canımın istediği şeyleri yapıyor ve yiyorum. Tamamen spontane, keyifli bir gün oluyor benim için. Bugün ise rutinlere dönme zamanı. Sabah ve öğlen alışkanlıklarımın tamamını gerçekleştirdim. Benim için kitap okuma zamanı:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün en sevdiğim iş günü:) Hafta sonu üstüne Pazartesiyi de çocuklar ile geçirdikten sonra, Salı günleri uçarak işe geliyorum:))

Sabahtan önemli işleri bitirdim. Öğle arasında da Elif Şafak’ın kitabını bitirdim. Kitabı iş arkadaşımdan ödünç almıştım. Masasına bıraktım.

Kişisel gelişim kitaplarını kendim satın almayı tercih ediyorum. Altını çizdiğim bir sürü yer oluyor ve sonradan da dönüp tekrar göz atabiliyorum. Ama romanlar öyle değil. Çok etkilendiğim ve muhafaza etmek istediğim az sayıda roman var. Bu nedenle bir romanı okumaya karar verdiğimde önce çevremdekilere soruyorum, varsa ödünç alıyorum. Eğer çok etkilenirsem o zaman gidip kitabı satın alıyorum.

Bugün Alışkanlıkların Gücü kitabına başlayacağım.

Merhabalar,

Bu sabah kadın doğum ve genel cerrahi randevum vardı. Meme muayenesi ardından ultrason yapıldı. Mamografi 2 yıl önce, hamilelik öncesi kontrolde çekilmişti. Ultrason temiz çıktı çok şükür. Mamografiye bir daha 40 yaşında gireceğim. Senelik ultrason kontrolleri ile devam edeceğiz.

Kadın doğumda da genel muayene ve smear testi yapıldı. Muayene iyi, smear sonucu bayramdan sonra çıkacak.

Bayramdan sonra bir de genel kan tahlili yaptırıp, ona göre takviyelerimi düzenleceğim.

Hastaneden çıktım, eve gitmeden önce kendime bir kahve ısmarlayayım dedim. Malum evde anne sesleri arasında sakince be sıcak bir kahve içmek pek mümkün olmuyor:))

Merhabalar,

Bu sabah kadın doğum ve genel cerrahi randevum vardı. Meme muayenesi ardından ultrason yapıldı. Mamografi 2 yıl önce, hamilelik öncesi kontrolde çekilmişti. Ultrason temiz çıktı çok şükür. Mamografiye bir daha 40 yaşında gireceğim. Senelik ultrason kontrolleri ile devam edeceğiz.

Kadın doğumda da genel muayene ve smear testi yapıldı. Muayene iyi, smear sonucu bayramdan sonra çıkacak.

Bayramdan sonra bir de genel kan tahlili yaptırıp, ona göre takviyelerimi düzenleceğim.

Hastaneden çıktım, eve gitmeden önce kendime bir kahve ısmarlayayım dedim. Malum evde anne sesleri arasında sakince be sıcak bir kahve içmek pek mümkün olmuyor:))
Kontrolleri yaptırman çok iyi olmuş en güzel sonuçlar almalı sevindim inşallah beklediğin diğer sonuçlar da tertemiz çıkar sağlıkla kocaman bir ömür geçirirsin inşallah tabii ki mutluda

Selamlar Hanımlar,

Düm öğleden sonra, abla ile birlikte kışlık hazırlığı yaptık biraz. Bizim evde kışın ağırlıklı olarak kış sebzeleri tüketiliyor. Arada yiyebileceklerimizi buzluğa attım. 4 poşet bezelye, 4 poşet barbunya, 6 poşet doğranmış domates. 2’şer poşet kapya ve yeşil biber koyacağım. Bir de kabak ve biber dolması ile kabak çorbası için doğranmış kabak yeterli olacaktır.

Kışın fasulye ve bamyanın kurusunu seviyorum. Aynı şekilde dolmaları da kuru tüketiyoruz.

İyi Görünmek

Her ayın ikinci haftası Perşembe günlerini, kuaför işleri günü olarak belirledim. Böyle günü sabitleyince iyi oldu. Ayak tırnağımda batma var. Düzenli pedikür ile toparlar diye düşünüyorum. Manikür, pedikür, kaş ve saç kesimi işlerimi hallettim. Ojelerim de sürüldü, pek beğendim kendimi şu an.:21:

Sırt ve göğüs bölgeme bir haftadır kullandığım jel ve krem iyi geldi. Kaşıntı geçti, sivilceler söndü. Bir tüp krem bitti. İkinciye geçeceğim. Doktor jeli sürekli olarak kullanmamı önerdi. Çiftliğin sabununu kullanıyordum ve gayet memnundum ancak bu döküntüler tekrarlamaya çok müsait olduğu için doktorun söylediği şekilde hareket etmeye karar verdim.

Her sabah egzersiz sonrası duşa giriyorum ancak sadece Pazartesi ve Perşembe günleri saçlarımı yıkıyorum. Diğer günler boyundan aşağısını yıkıyorum. Bu nedenle saçlarım kolay kolay yağlanmıyor.

Yüzüm için bir temizleme fırçası sipariş etmiştim. Ürünü çok beğendim. Akşam parktan gelince çocukları direkt babaya verip kendimi banyoya kapatıyorum:) Önce dişlerimi fırçalıyorum. Ardından makyaj temizleyici ile yüzümü silip, fırça ile temizliyorum. Göz ve yüz nemlendiricisi, dudak balmı ve el kremi sürüp çıkıyorum. Daha önceden bu işleri yatmadan hemen önce yapmaya çalışıyordum ancak çocukları uyutmaya çalışırken benim de uykum geliyor ve kendimi hemen yatağa atmak istiyorum. Bu işler bu nedenle aksıyordu. Böyle bir çözüm ürettim. Bu şekilde akşam 20:30 gibi bu işleri yapmaya başladığımdan beri akşam bakımlarım aksamadı. Tavsiye edilir :KK52:

Back