Popüler Konu Verimli Rutin

Ben annemi özel günlerde hep gergin hatırlıyorum. Ev ve ikramlar herşey dört dörtlük olurdu ama annem de perişan ve mutsuz olurdu. Doğum günlerimde evin ne kadar temiz olduğunu veya annemin pişirdiklerini hatırlamıyorum ancak suratı asık ve gergin halini hatırlıyorum. Aynı davranışı ben de uzun süre fark etmeden tekrarladım, annemiz gibi hareket etmeye eğilimliyiz çünkü. Benim dönüşümüm kendi çocukluk doğum günlerimi düşündüğüm ve durumu fark ettiğim zaman başladı.

Doğum gününü kutlarım, sağlıkla huzurla büyüsünler insallah.

Dediğin çok doğru. Ve yaptığın da çok doğru.

Geçenlerden kendimce bir aydınlanma yaşadım, seninkine benzer.
Resmen kafamda yanan bir ampulle gezdim/geziyorum.

Gerginlik yok, evde var olan huzur daha da arttı, çocuklarım mutlu ve akşam yemeğinde dün akşam ilk defa "hadi oğlum ye, hadi kızım bitir, bak çorban duruyor, bunu da yemelisin " vs tarzında cümleler olmadan herkes tabağındakini bitirdi. Bu sevincimi anlatınca oğlum; "anne gerçekten çok mu mutlusun" diye sordu: )

Sanırım çok çok uzun zamandır sakin ve huzurlu sofralardan eksik etmişim çocuklarımı.
İlerde "annemin bize hep kızgınlıkla şu yemekleri bitirin, hadi hadi demeleri" vardı diye anlatmalarını istemiyorum.

İşin ilginç yanı çözümü yine ben de çıktı, ben bir şeyin farkına varıp onu yapmamaya başlayınca şenlendi yüreğim, yansıması da çok güzel oldu.

Karışık oldu ama sanırım anlattım: )))

Ağustos ayı planlamalarımı yaptım. Bu ay farklı bir uygulama yapmaya çalışacağım. A5 büyüklüğünde düz beyaz sayfalı bir defter aldım ve Ağustos ayı için her bir sayfaya aşağıdaki başlıkları yazdım:

- Yapılacaklar Listesi
- İstek / İhtiyaç Listesi
- Bütçe-Planlanan
- Bütçe-Gerçekleşen
- Notlar
- Beğendiğim Sözler
- Öğrendiklerim

Ayrıca her bir hafta için iki sayfa ayırdım. Birinci sayfaya 1. hafta yapılacaklar; ikinci sayfaya ise 1. hafta yemek planı ve alışveriş listesi yazdım.

Bunlar aylık ve haftalık ana sayfalar olacak. Burada yer alan aylık ve haftalık listelerin gün dağılımlarını ise ajandam üzerinden yapacağım.

Diğer aylardan farklı olarak bu ay 3 kitap, bir belgesel ve bir film seyretme hedefi koydum kendime.

Kitaplar
1. 10 dakika 38 saniye-Elif Şafak
2. Alışkanlıkların Gücü
3. Seninle başlamadı

Belgesel
The Beginning of life

Film
Joy

ne harikasınız maşallah :nazar: okurken bile öyle zevkli geldi ki ..
gerçekten anneler olarak her şeye yetişmeye çalışıyoruz, sonuç gergin mutsuz ve uykusuzuz..
yüklerimizi hafifletmeli, bolca yardım almalıyız..
Teşekkürler ancak harika değilim:) Kişisel konforumu önceliklendirdiğimden beri ben ve dolaylısıyla ailem daha mutlu.

Doğum gününü kutlarım, sağlıkla huzurla büyüsünler insallah.

Dediğin çok doğru. Ve yaptığın da çok doğru.

Geçenlerden kendimce bir aydınlanma yaşadım, seninkine benzer.
Resmen kafamda yanan bir ampulle gezdim/geziyorum.

Gerginlik yok, evde var olan huzur daha da arttı, çocuklarım mutlu ve akşam yemeğinde dün akşam ilk defa "hadi oğlum ye, hadi kızım bitir, bak çorban duruyor, bunu da yemelisin " vs tarzında cümleler olmadan herkes tabağındakini bitirdi. Bu sevincimi anlatınca oğlum; "anne gerçekten çok mu mutlusun" diye sordu: )

Sanırım çok çok uzun zamandır sakin ve huzurlu sofralardan eksik etmişim çocuklarımı.
İlerde "annemin bize hep kızgınlıkla şu yemekleri bitirin, hadi hadi demeleri" vardı diye anlatmalarını istemiyorum.

İşin ilginç yanı çözümü yine ben de çıktı, ben bir şeyin farkına varıp onu yapmamaya başlayınca şenlendi yüreğim, yansıması da çok güzel oldu.

Karışık oldu ama sanırım anlattım: )))
Gayet güzel anlattın bence:) Yemek konusunda aynı noktadayım. Hadi demekten fenalık geçiriyorum. Daha az söylenmek konusunda çaba sarf etmeye çalışacağım ben de.

Merhaba elecda elecda nasılsın?
beni hatırladın mı? ben seni görünce eski bi dostu görmüş gibi sevindim ve konuya dahil olmak istedim.
bi kaç sayfa okudum tam şu ara ihtiyacım olan şey bu
planlı yaşamak ve her şeye vakit ayırmak.
maddi olarak, iş olarak, ev düzeni olarak planlı olmalıyım ve bunları kendim bi ajanda tutmaktansa buraya yazmayı istedim.
en son siteye bişeyler yazalı 2 sene olmuş..
bu 2 senede neler değişti? evime uzak bi ilçede çalışıyordum merkeze tayin oldum, evlendim. eşim doğaçlama yaşayan biri, ben aşırı planlar yapardım. başka birbirimizi törpülüyoruz diye sevinsem de ben tembelleşmeye başladım. hiçbir şeye vakit ayıramıyorum.

31 temmuz - 12:00-13:00 arası yemek yiyeceğim ve 15 dk bisiklete bineceğim
13:00-17:00 uzun süredir üşendiğim bi iş var onu yapacağım
eşim bugun erken gelecek yemeği o halleder
çamaşır yıkayacağım
patlıcan biber oyup kurutacağız eşimle o arada belki dizi izleriz bi iki bölüm
mutfağı toplayıp duş alacağım
yarım saat daha bisiklete binebilirsem ne ala olmazsa canım sağolsun

Merhaba elecda elecda nasılsın?
beni hatırladın mı? ben seni görünce eski bi dostu görmüş gibi sevindim ve konuya dahil olmak istedim.
bi kaç sayfa okudum tam şu ara ihtiyacım olan şey bu
planlı yaşamak ve her şeye vakit ayırmak.
maddi olarak, iş olarak, ev düzeni olarak planlı olmalıyım ve bunları kendim bi ajanda tutmaktansa buraya yazmayı istedim.
en son siteye bişeyler yazalı 2 sene olmuş..
bu 2 senede neler değişti? evime uzak bi ilçede çalışıyordum merkeze tayin oldum, evlendim. eşim doğaçlama yaşayan biri, ben aşırı planlar yapardım. başka birbirimizi törpülüyoruz diye sevinsem de ben tembelleşmeye başladım. hiçbir şeye vakit ayıramıyorum.

31 temmuz - 12:00-13:00 arası yemek yiyeceğim ve 15 dk bisiklete bineceğim
13:00-17:00 uzun süredir üşendiğim bi iş var onu yapacağım
eşim bugun erken gelecek yemeği o halleder
çamaşır yıkayacağım
patlıcan biber oyup kurutacağız eşimle o arada belki dizi izleriz bi iki bölüm
mutfağı toplayıp duş alacağım
yarım saat daha bisiklete binebilirsem ne ala olmazsa canım sağolsun
Hoşgeldin canım, seni tabi ki hatırladım ve geldiğini de çok sevindim. :KK19:

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah cildiye randevum vardı. Sırtımdaki döküntüler epey arttı. Emzirdiğim için sadece duş jeli ve krem verdi. Doktora Ela da benimle geldi.

Çıkışta markete uğrayıp ihtiyaçları aldık. Sonra da kırtasiyeye uğrayıp Ela’ya bir “teşekkür” defteri aldık. Pastaneye oturduk şimdi, dondurma yerken Ela, kendisini mutlu eden şeyleri söylüyor ben de yazıyorum.

Bu ara kızımdan sürekli “Şunum yok, şu barbieden onda var, ben de yok” gibi cümleleri çok fazla duymaya başladım.

İnsan sürekli olmayana odaklanmaya ve bu nedenle mutsuz hissetmeye eğilimli. Buna yokluk bilinci deniyor. Hayata bakışı, yokluk bilincinden varlık bilincine, yani elinde var olana odaklayıp, varolanın kıymetini bilme haline geçirebilmek için bilinçli çaba sarf etmek gerekiyor. Ben uzun süredir bu çabadayım.

Kızıma da bu bakış açısını kazandırabilmek için bugün süslü bir defter ve kalem aldık ve onu varlığı ile mutlu eden şeyleri ve bugün olan güzel şeyleri yazmaya başladık. Her gün yazacağız. Umarım faydası olur.

iyi ki bu sayfayı başlatmışsın elecda elecda ve iyi ki katılımlarla büyümüş gitmiş bu sayfa:KK200: farkındalığımı çok arttırdım bu sayfayı okumaya başladıktan sonra, şimdi dşünüyorum da çocuktan önce hiçbir şey yapmadan geçermiş günlerim şimdi daha dolu geçiyor, hala hedeflerimi tamamlamada iyi değilim ama önceden 20 isteğimin 1-2sini ancak yapabilirken planlı olunca 5-10tanesine ulaşmaya başladım. gerçekten önümdeki en büyük engel sosyal medya ve teknoloji, onu aşmaya kendini geliştiren düzenli kendine güvenli biri olmaya çalışıyorum,gereksiz eşya alma ihtiyacım da çok azaldı, iş yerinde birçok kişiye hergün kargo geliyor ne alıyorlar bu kadar bilmiyorum ama burayı okumasam ben de onlardan biri olurdum kesin. kısacası bir senedeki kendimdeki gelişim için çok mutluyum, tabi ki istediğim yerde değilim ama ilerleme kaydetmek çok güzel:)

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah cildiye randevum vardı. Sırtımdaki döküntüler epey arttı. Emzirdiğim için sadece duş jeli ve krem verdi. Doktora Ela da benimle geldi.

Çıkışta markete uğrayıp ihtiyaçları aldık. Sonra da kırtasiyeye uğrayıp Ela’ya bir “teşekkür” defteri aldık. Pastaneye oturduk şimdi, dondurma yerken Ela, kendisini mutlu eden şeyleri söylüyor ben de yazıyorum.

Bu ara kızımdan sürekli “Şunum yok, şu barbieden onda var, ben de yok” gibi cümleleri çok fazla duymaya başladım.

İnsan sürekli olmayana odaklanmaya ve bu nedenle mutsuz hissetmeye eğilimli. Buna yokluk bilinci deniyor. Hayata bakışı, yokluk bilincinden varlık bilincine, yani elinde var olana odaklayıp, varolanın kıymetini bilme haline geçirebilmek için bilinçli çaba sarf etmek gerekiyor. Ben uzun süredir bu çabadayım.

Kızıma da bu bakış açısını kazandırabilmek için bugün süslü bir defter ve kalem aldık ve onu varlığı ile mutlu eden şeyleri ve bugün olan güzel şeyleri yazmaya başladık. Her gün yazacağız. Umarım faydası olur.
geçmiş olsun
bendede sirtimda sürekli kaşıntı var.
bide küçük benek dolu. güneş alerjisi mi bilmiyorum.
hertaraftada yayıldı. :(
bide affedersin genital bölgede mantar enfeksiyon kapmışım.:(

Günaydınlar
elecda elecda ne güzel bi annesin.. teşekkür defteri çok akıllıca. aslında bunu biz yetişkinler de yapmalıyız.
bundan sonra bende aklıma geldikçe sahip olduğum şeyleri düşünüp teşekkür/şükür edicem.
dün akşam işten geç çıkınca işlerim biraz aksadı ama moralimizi bozmadık ve koca bir çuval patlıcanı oyduk, ipe astık. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..
bugün de pazara çıkıp bişeyler daha alabilirsem kış hazırlığı için çok iyi olacak.. Haftaya annem ameliyat olacak sonraki hafta bayram derken bidaha fırsat bulamayabilirim.. Ağustosun çabuk geçmesini istiyorum..

Meraba arkadaşlarım

Bugün temmuz ayı değerlendirmesini yapıyorum

- verimlilik
Bu ay y lisans sınavlarımın olduğu ve makale yazdığım bir ay oldu o sebeple uykusuz geceler, yoğun çalışmalar,yorgunluklar derken yoğun geçti

Maneviyat ibadetler okumalar açısından temmuzun ilk iki haftası düzenli iken sonrası aksaklığa uğradı

Oplumla kaliteli vakit geçirme maddemizde yüzde 90 verimli eğlenceli idi. Yeğenlerimi de dahil edip doğa etkinlikleri, boyamalar, kitap okuma, sulu oyunlar vb zirvede idi

Kişisel zaman: kendime düzenli olarak vakit ayırıyoruken son on beş gündür bu süre azaldı ve sekteye uğradı
Ancak farkındalıklarımı arttırmaya ve elecda elecda nın dediği gibi var olana odaklanmaya çalışıyorum
Sabah sincapların kovalamaç oynaması
Yaprakalrın titremesi
Toprakta ayak yalın yürümek
Dalından maydonoz roka toplamak
Çiçekleri koklamak...

kişisel bakım : bu konuda maalesef baya tembelleştim
saçlarımı kestirmem ve ağda yaptırmam gerek ve masaja da pek fena ihtiyacım var.
yürüyüş yapmaya çabalıyorum devam :)

maddiyat : biriktirebildiğim bir çeyreğim dışında hiç bir maddi birikimim yok. olması da güç. yarım gün çalışmam sebebiyle giderlerimize ancak yetiyor.

bu ayın değerlendirmesi sonrası ağustos ayının plan program hedef ve hayallerini yazacağım inşaallah
yeni bir ay
yeni hayaller
daima daha iyisini yapmaya gayret etmek gerek
boşa zaman geçirmemek gerek

Son düzenleme:
iyi ki bu sayfayı başlatmışsın elecda elecda ve iyi ki katılımlarla büyümüş gitmiş bu sayfa:KK200: farkındalığımı çok arttırdım bu sayfayı okumaya başladıktan sonra, şimdi dşünüyorum da çocuktan önce hiçbir şey yapmadan geçermiş günlerim şimdi daha dolu geçiyor, hala hedeflerimi tamamlamada iyi değilim ama önceden 20 isteğimin 1-2sini ancak yapabilirken planlı olunca 5-10tanesine ulaşmaya başladım. gerçekten önümdeki en büyük engel sosyal medya ve teknoloji, onu aşmaya kendini geliştiren düzenli kendine güvenli biri olmaya çalışıyorum,gereksiz eşya alma ihtiyacım da çok azaldı, iş yerinde birçok kişiye hergün kargo geliyor ne alıyorlar bu kadar bilmiyorum ama burayı okumasam ben de onlardan biri olurdum kesin. kısacası bir senedeki kendimdeki gelişim için çok mutluyum, tabi ki istediğim yerde değilim ama ilerleme kaydetmek çok güzel:)
Çok teşekkür ederim canım :KK200: Katkım olabildiyse ne mutlu bana

Günaydınlar
elecda elecda ne güzel bi annesin.. teşekkür defteri çok akıllıca. aslında bunu biz yetişkinler de yapmalıyız.
bundan sonra bende aklıma geldikçe sahip olduğum şeyleri düşünüp teşekkür/şükür edicem.
dün akşam işten geç çıkınca işlerim biraz aksadı ama moralimizi bozmadık ve koca bir çuval patlıcanı oyduk, ipe astık. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..
bugün de pazara çıkıp bişeyler daha alabilirsem kış hazırlığı için çok iyi olacak.. Haftaya annem ameliyat olacak sonraki hafta bayram derken bidaha fırsat bulamayabilirim.. Ağustosun çabuk geçmesini istiyorum..
İşler her zaman aksar:) Bu nedenle planların esnek olması sürdürebilirlik açısından faydalı oluyor. Annene çok geçmiş olsun, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Meraba arkadaşlarım

Bugün temmuz ayı değerlendirmesini yapıyorum

- verimlilik
Bu ay y lisans sınavlarımın olduğu ve makale yazdığım bir ay oldu o sebeple uykusuz geceler, yoğun çalışmalar,yorgunluklar derken yoğun geçti

Maneviyat ibadetler okumalar açısından temmuzun ilk iki haftası düzenli iken sonrası aksaklığa uğradı

Oplumla kaliteli vakit geçirme maddemizde yüzde 90 verimli eğlenceli idi. Yeğenlerimi de dahil edip doğa etkinlikleri, boyamalar, kitap okuma, sulu oyunlar vb zirvede idi

Kişisel zaman: kendime düzenli olarak vakit ayırıyoruken son on beş gündür bu süre azaldı ve sekteye uğradı
Ancak farkındalıklarımı arttırmaya ve elecda elecda nın dediği gibi var olana odaklanmaya çalışıyorum
Sabah sincapların kovalamaç oynaması
Yaprakalrın titremesi
Toprakta ayak yalın yürümek
Dalından maydonoz roka toplamak
Çiçekleri koklamak...

kişisel bakım : bu konuda maalesef baya tembelleştim
saçlarımı kestirmem ve ağda yaptırmam gerek ve masaja da pek fena ihtiyacım var.
yürüyüş yapmaya çabalıyorum devam :)

maddiyat : biriktirebildiğim bir çeyreğim dışında hiç bir maddi birikimim yok. olması da güç. yarım gün çalışmam sebebiyle giderlerimize ancak yetiyor.

bu ayın değerlendirmesi sonrası ağustos ayının plan program hedef ve hayallerini yazacağım inşaallah
yeni bir ay
yeni hayaller
daima daha iyisini yapmaya gayret etmek gerek
boşa zaman geçirmemek gerek
Benim için kişisel zaman kendimle başbaşa vakit geçirmek anlamına geliyor. Sabah kızlardan 1 saat önce kalkmak, kişisel zaman açısından çok fark yarattı benim hayatımda. Sana da tavsiye ederim canım.

Selamlar,

Sabah 06:00’da kalktım. Sabah rutinlerimi gerçekleştirdikten sonra eşim ile birlikte İpek’i aşıya götürdük. Aşıdan sonra eşim arabayla işe gitti.

Geçen hafta sipariş verdiğim 5 litre zeytinyağı şube şube gezdikten sonra nihayet doğru şubeye teslim edilmiş ancak dağıtıma çıkarmamışlar:işsiz: Evde yağ bitti, araba da yok, napalım en azından yürüyüş olur diyerek öğlen sıcağında düştüm yollara:) Yağı aldım geldim.

Birazdan bizim için akşam yemeği ve ardından park döngümüz başlar.

Herkese iyi akşamlar :KK200:

Selamlar,

Sabah 06:00’da kalktım. Sabah rutinlerimi gerçekleştirdikten sonra eşim ile birlikte İpek’i aşıya götürdük. Aşıdan sonra eşim arabayla işe gitti.

Geçen hafta sipariş verdiğim 5 litre zeytinyağı şube şube gezdikten sonra nihayet doğru şubeye teslim edilmiş ancak dağıtıma çıkarmamışlar:işsiz: Evde yağ bitti, araba da yok, napalım en azından yürüyüş olur diyerek öğlen sıcağında düştüm yollara:) Yağı aldım geldim.

Birazdan bizim için akşam yemeği ve ardından park döngümüz başlar.

Herkese iyi akşamlar :KK200:
Günaydın hanımlar, elecda elecda cım kızlarına sağlıklı huzurlu mutlu yıllar diliyorum, gecikmeli kutladım birazcık:olamaz: zeytinyağını nerden aldığını merak ettim

Güne Başlarken

Güne iki ayağım bir pabuca girmiş başlamak yerine sakin ve huzurlu olmayı hedefliyorum. Sakin bir sabah ritüeli için 07:00’de kalkmış olmam gerekiyor. Bunun önündeki en önemli engel ise alarmın “ertele” düğmesi. Ne zaman o erteleme düğmesine basarak kendimi 5 dakikalık anlamsız uykularla avutursam o günüm yorgun ve keyifsiz geçiyor. Koşturmalı ve gergin bir sabah yaşıyorum ve bu durum tüm güne yansıyor.

Bedenimiz kendi isteğiyle uyanacağı zaman vücut ısısını ona göre dengeliyor ve uykuyu hafifletiyor ancak alarmla uyandığımızda bu doğal yolu sabote etmiş oluyoruz. Bir de üzerine erteleme düğmesine bastığımızda bedenimize kalkmasına gerek olmadığı mesajını veriyoruz, bu da o güne başlamak için bedenen ve ruhen kendimizi hazır hissetmemizi daha da imkansız kılıyor. Erteleme sayısı arttıkça beden ve beyin iyice karışıyor. “Kalkıyor muyuz yoksa uykuya mı dönüyoruz?” İşte bu karmaşa tüm gününüzü etkiliyor. O yüzden “ertele” düğmesini bir an önce hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Benim için günün ilk hedefi “ertlele” düğmesine basmadan 07:00’de kalkmak.

Kalktıktan sonra öncelikle dişlerimi ve dilimi fırçalıyorum. Gece boyunca ağzımda biriken bakterilerin, sindirim sistemine girmesini engellemek amacı ile yapıyorum bunu. Dilimi diş fırçası ile fırçalıyorum. Florür içermeyen bir diş macunu kullanıyorum. Dil fırçası daha önce kullanmadım. Bu ay alıp denemeyi düşünüyorum.

Ağız temizliğinden sonra, mutfağa gidip koca bir bardak ılık suyun içerisine limon sıkıp, yavaş yavaş içiyorum. Sindirim sistemim temizlensin ve rahatlasın, güne yavaştan bir başlangıç yapsın diye. Daha sonra kahvaltıyı hazırlamaya başlıyorum. Karatay kahvaltısı yapmaya gayret ediyorum. Sabah kahvaltımızda haşlanmış yumurta veya tereyağında omlet, peynir, zeytin, ceviz, mevsim yaz ise domates ve salatalık, kış ise havuç bulunuyor. Kahvaltı bitiminde 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım zeytinyağının içerisine D3+K2 damlasından damlatıp içiyorum. Bunun amacı bu vitaminlerin yağda çözünüyor olması ve her sabah içilen zeytinyağının kabızlığı önlüyor olması.
paylaşımınız çok güzel her ne kadar bende düzenli hayat yaşamak istesemde güne hiç böyle başlayamıyorum. Bende her sabah kahvaltı yapıp saatimi ertelememeyi deniycem:)))

Günaydın hanımlar, elecda elecda cım kızlarına sağlıklı huzurlu mutlu yıllar diliyorum, gecikmeli kutladım birazcık:olamaz: zeytinyağını nerden aldığını merak ettim
Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında Özem, Zetay ve Zeytinseli firmaları öneriliyor. Özem ve Zetay’ı pahalı bulduğum için Zeytinselinden alıyorum. Hafif bir yağ, kızartmalarda da kullanıyoruz, tütmüyor. Bir de ayın 20’sinden son gününe kadar, sağlıklı yaşıyoruz indirim kodu ile sipariş verebiliyoruz.

paylaşımınız çok güzel her ne kadar bende düzenli hayat yaşamak istesemde güne hiç böyle başlayamıyorum. Bende her sabah kahvaltı yapıp saatimi ertelememeyi deniycem:)))
Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:
Direkt eyleme geçmeden önce bir kağıt kalem alıp, güne nasıl başlamak istediğinizi madde madde yazmanızı tavsiye ederim. Sonra da “Güne böyle başlayamıyorum” algısını kırmak için “Güne nasıl böyle başlarım” diye düşünmenizi ve bu doğrultuda bir plan yaparak başlamanızı öneririm.

TEMMUZ AYI DEĞERLENDİRMESİ VE AĞUSTOS PLANLAMALARI

Sağlıklı Yaşam

Temmuz ayının ilk iki haftası gezme tozma derken kontrolsüz yemek yememin sonuçlarıya tartıda ve aynada yüzleştim. Vardığım sonuçlar şu şekilde:
  • Günde 3 öğün yemek bana fazla geliyor.
  • Gluten şişkinliğe sebep oluyor.
  • Eğer iyi bir kahvaltı yapmadıysam gün içerisinde çok ve kontrolsüz yiyorum.
  • İpek ile kahvaltıya oturursam ona yediriken, kendim ne yedim fark edemiyorum.
İkinci hafta sonu itibariyle günde 2 öğün beslenme düzenime geri döndüm. Kahvaltıyı sabah 08:00-09:00 arası kendi başıma yapmaya gayret ediyorum. 2 yumurta, peynir, zeytin, domates, biber, salatalık, ceviz ve 1 porsiyon meyve tükettiğimde akşama kadar acıkmıyorum. Kahvaltıdan sonra takviyeleri alıyorum.

Akşam yemeğini ise 17:00-18:00 arası yiyorum. Çorba+ana yemek+salata+yoğurt şeklinde yemeye gayret ediyorum.
Bu ay Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasının önerdiği laboratuarda, önerdikleri liste ile kan tahlili yaptıracağım. B12, demir, çinko, selenyum, D vitamini gibi değerlere baktıracağım. Çıkan sonuçlara göre de Venatura’nın takviyelerini deneyeceğim.
Ayrıca kadın doğuma genel kontrol ve smear testi için; genel cerrahiye de meme ultrasonu için randevu aldım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Ela’yı eşimle dönüşümlü yatırıyoruz. Oda toplama, tuvalet ve diş fırçalama, pijama giyme, kitap okuma ve sarılarak uyutma şeklinde bir rutinimiz var. Okul başladığında sarılarak yatma aşamasını, iyi geceler dileyip odadan çıkma ve kendi kendine uyumasını sağlama şeklinde değiştirmek istiyorum. Bu nedenle, bir haftadır, yanına yatmak yerine yanında oturup elini tutarak uyutuyoruz. İlk iki gün çok tepki verdi ama şu an nispeten daha iyi. Bayramdan sonraya kadar bu şekilde devam edeceğiz. Okullar açılmadan iki hafta önce sabah erken kaldırmaya başlamak ve akşamları da odasından iyi geceler dileyip çıkmak istiyorum.

İpek’in uykular daha iyi. Doktor gece emzirmesini kesmemi ve yatağını ayırmamı tavsiye etti ancak sanırım iki yaşa kadar yanımda yatırmaya devam edeceğim. Emzik kullanmadığı için gece emzirmesini kesmek de gözümü korkutuyor.

Düzenli ve Sade Bir Ev
Ne kadar yorgun olursam olayım, evi yatmadan ailecek toplamak, ev düzeni açısından gerçekten faydalı oluyor. Her eşyanın yerinin belli olması, evdeki herkesin o eşyanın yerini biliyor olması ve eşyayı kullandıktan sonra yerine koyma uygulaması, bizim evde düzeni sağlayan ana maddeler.

Kızların kıyafet işlerini çözdüm ancak oyuncakları hala halledemedim. İpek 2 yaşına gelmeden Ela’nın artık oynamadığı oyuncakların önemli bir bölümünden kurtulmam lazım. İpek’in şu an son derece az sayıda ve faydalı oyuncağı var. 18-24 ay döneminde almayı planladığım 2 tane oyuncak var. Bunların haricinde, 2 yaşından sonraki dönem için az ve öz oyuncak saklamak istiyorum. Ela zaten artık barbie, pony ve lol üçgeninde dönüyor ancak artık oynamadığı oyuncakları da vermek istemiyor. 1 yeni oyuncak karşılığında 2 oyuncağı evden gönderme işi şimdilik yürüyor. Bir de bazı oyuncakları kilere kaldırıp 3-4 ay sormazsa direkt gönderme uygulamam var. Fark ettim ki bu dönemde sormazsa bir daha sormuyor:)

Bayramda eşim ve Ela Eskişehir’e gidecekler. Evde beni rahatsız eden,kızımın uzun zamandır oynamadığı, içi oyuncak peluş ve bebek dolu bir oyuncak kutusunu Eskişehir’e götürmeye kızımı ikna ettim, çok mutluyum:KK76:

İyi Görünmek
Cildimdeki döküntüler beni epey rahatsız ediyor. Bugün doktorum yazdığı cilt temizleyici ve kremi eczaneden alacağım. Umarım bir an önce çözülür.
Tru Eco Beyond’dan aldığım kapatıcı bitti. Firmanın da elinde kullandığım ürün kalmamış. Ben de tavsiye üzerine Note markasının bb kremini ve mineral concealar’ını sipariş ettim. Bu ay bu iki ürünü de deneyeceğim.
Aylık manikür/pedikür/kaş randevumu haftaya aldım. Hazır gitmişken bir de saçlarımın modelini düzelttireyim.

Verimli İs Hayatı
İşyeri oldukça sakin. Salı ve Cuma günleri ofise gidiyorum. Diğer günler ise sabah erkenden işleri hallediyorum. Temmuz ayında planlanan işlerden sadece bir tanesi yarım kaldı, bu da benden kaynaklanmıyor:)
Ağustos ayı iş planını da oluşturdum.

Para Yönetimi
Bu ay birikim yok:işsiz: Ela’nın okul kitaplarını satın aldım. 2794 lira tuttu. Bir de teyzemin oğlu evleniyor. Ablasına tam altın takmıştık. Kardeşine de aynısını takacağız. Bugün altını alacağım. En son fiyat 1780 liraydı sanırım.

Toplumsal Fayda
Ela’nın eski kreş öğretmeni bana mesaj attı. Arkadaşları ve kendisi Türkmen göçmen mahallesindeki çocuklar için kıyafet-oyuncak topluyorlarmış. İnanılmaz sevindim. Elden çıkardığım çocuk eşyalarını nereye vereceğim derdi beni yoruyordu. Dün epey bir eşya verdim. Niyetim ilerleyen zamanlarda mahalleye kendim gidip, durumu görmek ve ona göre bir yardım planı belirlemek.

"Sen Allah'ın birine yardım etmek istediğinde uzattığı elisin" diye bir söz okumuştum. Allah'ın oradaki çocuklara yardım etmesine vesile olacak olmak çok sevindiryor beni. Umarım sürekliliğini sağlayabilirim.

Sevgiler:KK200:

Back