- 1 Mayıs 2019
- 21
- 47
- 3
- 35
4 mayıs Cumartesi | Ayakkabı dolabı düzenlenip, ayıklanacak. |
5 mayıs pazar | Bizim gardrop yazlık kışlık kıyafet değişimi yapılacak. |
11 Mayıs Cumartesi | Kızımın dolabı yazlık kışlık kıyafet değişimi yapılacak, kıyafetler elenecek. |
12 Mayıs Pazar | Battaniyeler ve bizim yorgan yıkanacak. |
18 Mayıs Cumartesi | Yastıklar güneşlendirilecek |
19 Mayıs Pazar | Misafir yorganları güneşlendirilecek |
25 Mayıs Cumartesi | Kızımın yatağı güneşlendirilecek, tahtasının tozu alınacak. |
26 Mayıs Pazar | Bizim yatak temizlenecek, silinip havalandırılacak. |
Sirkadiyen beslenme kitabını aldım. Ramazan başlamadan bitirmek istiyorum. Ramazanda inşallah sağlıklı yiyeceklerle besleneceğim. Genelde ilk başlarda sağlıklı ve az yesem de sonlara doğru cozutuyorum. Bakalım bu sene daha kararlı gibiyim.Evet,çok doğru söylüyorsunuz, bir çok inanç sisteminde bu keşfedilmiş ve oruç var,uzakdoğu inanışlarında özellikle zaten çok az ve az çeşit yeniyor, ramazan orucunda bir de sağlıklı beslenilse özellikle şekerle hurma ile açılmasa o 1 ay herkese ciddi bir detox olacak.
Altın yükseelcek sanırım :)Merhaba herkese, bugün aylık bütçemi gözden geçirdim. Ayın onbeşine kadar 700 tl cep harçlığı kalmış bana. Ödenecek fatura veya borcum bulunmuyor. Almayı planladığım bir eksiğim yok. 2 haftalık 500 TL fazlasıyla yeter deyip 200 TL’yi bugünden ayırdım. Gelecek ay 200 TL daha ekleyip küçük altın alacağım. Yazın bir arkadaşımın bebeğine takacağım.
Ayrıca benim alyansım kaybolmuştu. Ne zamandır yenisini almamıştım. Eşim kaç senedir kendi alyansını takmıyor, kızımın iki küçük maşallahı ile birlikte çekmecede duruyordu. Üçünü bozdurup kendime 2 gramlık alyans sipariş verdim, bir de çeyrek altın aldım. Bu çeyrek altını da yazın bir bebeğe takacağız. Şimdilik iki çeyreği ayarladım ama üç tane daha lazım. Düğünler ve doğumlar var önümüzde. Allah sağlık ve bol bol altın versin bu yaz bana:)))
Sosyoloji okuyorım arkadaşmayy ayni durum bende de var aöf ne bölümü okuyorsun?
kamu yönetim:)Sosyoloji okuyorım arkadaşm
Ya sen
Kuzenim 4 dil,eşi 5 dil biliyordu.Çocuklarını bebeklikten itibaren herşeyi tüm dillerde söyleyerek yetiştirdiler hepsi tüm dilleri öğrenerek ve gayet başarılı çocuklar oldular.Aklıma gelen ilk örneği paylaştım :)Yabancı dil olayına katılıyorum.
Geçen kızıma bir soru sordum
Yeahh anne dedi.
Kızdığında no no nooo diyor
Renkleri yabancı dilde söylüyor.
Şimdi okul çağına geldiğinde acaba uyum sağlar mı arkadaşlarına okuluna ?
Kuzenim 4 dil,eşi 5 dil biliyordu.Çocuklarını bebeklikten itibaren herşeyi tüm dillerde söyleyerek yetiştirdiler hepsi tüm dilleri öğrenerek ve gayet başarılı çocuklar oldular.Aklıma gelen ilk örneği paylaştım :)
Başarıalr dilerimkamu yönetim:)
teşekkür ederim seninde başarılar dilerim.Başarıalr dilerim
Lakin aöf de olsa sistemli bir çalışma istiyor özellikle tek işiniz öğrencilik değilse
Hem ev hem çocuk hem iş hem y lisans ben bu yıl epey yoruldum ama bu yogunluğu seviyorum
teşekkür ederim seninde başarılar dilerim.
aöf çikmiş sorulari ve işyerinde boş vaktim olduğunda çalışmayı düşünüyorum malum evde hiç vaktim olmuyor
çocuk ev iş yemek bide eş..
öle yogunum ki kafami derse veremiyorum
gerçekten çok zor oluyor.
bi şekilde ben düzene nasıl sokacagimi bilemiyorum.
Ben okul öncesi öğretmenliği lisans,Sosyoloji okuyorım arkadaşm
Ya sen
Hiç sıkıntı yaşayacağını zannetmem aksine bir adım önde başlar. Çift anadil olarak da öğrenmiyor sonuçta ki öğrense tek sıkıntı acaba Türkçeyi engeller mi korkusu olurdu bende. İkisini yarım yamalak öğrensin istemem. Ama bu şekilde anadili etkileyeceğini zannetmiyorum zaten.Bizim burda bazen tuhaf karşılanabiliyor.
Acaba arkadaşları arasında sorunda yaşarmı diye düşündüm.
yoksa nesneleri türkçe ve ingilizce söylüyorum.
ingilizce çizgi film açıyorum.
konuşması da yarı türkçe ingilizce.
Hem onun etkisi var hem de ben kalabalık bir ailede büyümedim. Ailem kimsede yatılı kalmazdı, bize de yatılı misafir geldiğini hiç hatırlamıyorum. Eşimle evlendikten sonra bu yatılı misafirlik olayı başladı benim hayatımda. 10 sene oldu hala zorlanıyorum. Bir de iki ay içinde 2 defa onlar geldi. 1 kez de biz gittik. Benim için fazla sık bu durum, bunaldım.insan, intizamlı hayatın rahat ve huzurunu yaşayınca, en ufak bir dağınıklık bile çekilmez oluyor sanırım.
Ayakkabı dolabı üzerime üzerime geliyor.
Bu sabah bakıyorum, yazlık kışlık ayakkabılar boş kutular terlikle sırt sırta vermişler.
İnce kalın motlar, bere atkı ve şapkalar içiçe girmiş.
İlk boş vaktimde düzenlemek için kendime söz verdim. Atılacak da baya eşya var içinde.
Öncelikle hoş geldinizSelam hanımlar
Marie Kondo'nun kitabını bitirip sadelesmek icin bir de kadinlarkulübüne bakayım dediğimde sizi buldum. 1 haftada tüm sayfaları okudum. Hepiniz ne güzel bilgiler vermişsiniz öncelikle teşekkürler22 aylık bir oğlum var burada konuştuğunuz kitaplarin hepsini okumuştum -cocuk gelisimi ile ilgili olanlar - Otuz milyon kelime en etkilendiğim kitapti. Sonrasinda Einstein Hafiza Kartları Kullanmazdı adlı kitabı okudum. Beğenmedim ama. Diger okuduklarimla ilgili ara ara paylasirim düşüncelerimi. Sizi gördükten sonra sağlıklı yaşam icin rutinlere ben de basladim zaten seker paketli gida cok nadir tüketiyorduk yine de yapmam gerekenler varmis. Bir ev kredisi ödüyoruz 18 ay kaldı bitmesine. onun dışında sabit bir ödememiz yok. Birikim fikrini hep kredinin bitmesine odakladigimi fark ettim hata etmisim artik altin alacagim maasimizin bir kısmından. Bir de hedeflerimi belirledim 6 yildir ehliyetim var araba kullaniyorm ama hala istediğim seviyede değilim Izmir'de yaşıyoruz oturduğumuz ilcede kullaniyorm ancak Alsancak Konak gibi ilcelere gidecek cesaretim yok ya da tek başıma avm'ye. Esime özel ders almak istiyorum dedim o da sen zaten biliyorsun kullanmayi zamanla cesaretini toplarsın diyor ama bunu cok kafaya takiyorum. Oğlumu seneye oyun gruplarına etkinliklere götürmek istiyorm tek basima. Sizce ne yapmalıyım? Siz nasil başardınız? Cok konuştum galiba
Bu ajandayı planlama amaçlı mı kullanacaksın? Özel hayat, iş beraber mi olacak?Böyle not defteri tarzında bir şey aldım ama nereden başlayacağımı bilemiyorum3 haftadır bekliyor. Nasıl başlasam nasıl yazsam bilemedim. Çok özeniyorum. iyi yazamayıp pişman olmaktan da korkuyorum. Ilk önce içindekileri sonrada genişten dara doğru planlarımı mi yazsam
Planlama için. Calismiyorum. Gelecek planları ve haftalık planlar için kullanmak istiyorum. Aralara da notlar falan alarakBu ajandayı planlama amaçlı mı kullanacaksın? Özel hayat, iş beraber mi olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?