Canım pasif hesap kullanıyorum. Hiç paylaşım yapmadım şimdiye kadar. Sadece takip ettiklerim var.selamelecda instagram sayfan özel isminle değilse takip etmek isterim orda da böyle paylasımlar yapıyormusun
saffet emre hesabını ben de takip ediyorum ne kadar da naif biri değilmi?
Akademisyen Annenin “Korkma İyi Bir Annesin” kitabı ile Oyuncu Annenin “Başlarım Şimdi Anneliğe” kitaplarını hamileyken okumanın faydalı olacağını düşünüyorum.Kaizen S yorumlarınız benim için kıymetli,hemen kitabı arastırmaya koyuldum ben de bebeğini güzel yetiştirmek için elinden geleni yapmaya calışacak bir anne adayıyım
diğer arkadaşların da benim gibi tecrübesiz anne adayı yada anneler için kitap oyun vs önerilerini sevgiyle kabul ederim
kesinlikle katılıyorum.her konuda suçluluk duyan bir çocuk olmasına sebebiyet vermek istemiyorum.istemiyoruz.Özür dilemeye zorlanan çocuk bir süre sonra herşeye özür dileyen bir insana dönüşebiliyor. Kızım özür dilemediğinde ya da teşekkür etmediğinde ben özür dileriz ya da teşekkür ederiz diyorum karşımdakine. Kızıma bir şey söylemiyorum.
hemen not alıyorumAkademisyen Annenin “Korkma İyi Bir Annesin” kitabı ile Oyuncu Annenin “Başlarım Şimdi Anneliğe” kitaplarını hamileyken okumanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Hakan Günday’ı çok duydum. Sen de önerince kendisini listeye almam gerektiğini anladım:))
Muratham Mungan’ı ben de çok severim. Ama söylediğin kitabını okumadım. Onu da ekleyeyim. Zaman kısıtlı, okunacak kitap çok fazla, nasıl olacak bilmiyorum. Ben de dün Azra Kohen-Gör Beni ve Otuz Milyon Kelimeye’ye başladım.
Bebek için yeni gelişmelere çok sevindim. İnşallah Allah en kısa zamanda nasip eder.
Merhaba herkese... Bu hafta da bitiyor. Nasıl geçti anlamadım. Bu aralar üzerimde rehavet var. Bazı rutinlerimi aksatıyorum. Biraz arkadan ittirmeli bir şekilde devam ediyorum. Bullet journal’ımda her hafta hedeflerimi yazıyorum. Yarısını gerçekleştirsem de olsun. Bu aralar olduğu kadar olsun.
İki tane kitap okudum bu ay; Ayşegül Çoruhlu - Alkali Diyet, Hakan Günday- Kinyas ve Kayra.İkisini de çok beğendim. İlk defa tanıştığım yazarlar, özellikle Hakan Günday’ın yazımını çok sevdim.
Şimdi Murathan Mungan- Kadından Kentler kitabını okuyorum. Bu ikinci okuyuşum, ilkini 25 yaşında taze, çıtır bir kadınken okuyup çok beğenmiştim. Tekrar okumak istedim. Ben bir Murathan Mungan hayranıyım. Kalemine, edebiyatına ve zekasına saygım sonsuz. En zevk alarak okuduğum romanlar ona aittir.
Hayatımda umut verici bir gelişme oldu bir de. Daha önce bahsetmiştim. İkinci kez anne olmak istediğimden. 5 yıl oldu ama bir kere bile hamile kalmadım.
Eşimde varikosel vardı ve bu hamile kalamamamda önemli olabilecek bir etkendi. Eşim ameliyat olmaya karar verdi. Muayene oldu ve bir hafta sonra ameliyat için gün aldı. Kaç senedir gündemimizde olan bir konuydu ama eşim cesaret edemiyordu. Ben de bir heyecanlandım, umutlandım tekrar:)
Bu sene acil durum parası biriktirmiştim. Ameliyat parasını burdan ödeyeceğiz. Ne güzel birşeymiş. İnsanın hazır parasının bulunması. Valla çok sevdim. Ufak ufak biriktirmeye devam edeceğim.
Merhaba,Mutlu pazarlar herkese. bu konuyu devamlı takip ediyorum ve hayatıma inanılmaz katkıları oldu. Hergün acıp bireyler paylaşılmış mı dıye sabırsızlıkla bekliyorum. Elecda iyiki bu konuyu acmışsın sayenizde cok sey öğreniyorum. Çok tesekkür ederim bilgilerini paylasan herkese. Sizlere bir sorum olacaktı. Yeni Bir süpürge almak istiyorum arnica testa ile Philips. Maraton arasında kararsızım. Siz ne markalar kullanıyorsunuz memnun musunuz. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
MerhabaGünaydın Kızlar,
Bu hafta sonu ailemiz bizi ziyarete gelecek. Kızım 4 gözle bekliyor gelmelerini, kuzenini çok özledi.
Kuzenine olan duygularını gözlemleyince acaba kardeşi olsa nasıl olur diye düşündürüyor bana.
Kediyi merak öldürür derler bende meraktan 2. yapmam inşallah.
Bu ara sardı düşünceler.
Bu arada bende uygulamalı 4 anlaşmayı bitiremedim. 3. kısım bitmek üzereyken dün "30 milyon kelimeye" başladım. Kitap beni kendine bağladı sanırım buradan biri tavsiye etmişti.
Mesajımı görüyorsa kütüphaneden kitabı almamı sağladığı için teşekkür ediyorum.
Doktorla da görüştüm çok güzel sonuçların dedi. Tıp neden yorgun olduğumu açıklayamıyor.
Herhangi bir kan ilacı vs yazmadı. Onun yerine dokum tava kullanmaya devam dedi.
Sanırım bir ara Ankara da detaylı bir inceleme yaptıracağız artık.
Merhaba,
Ayşegül Çoruhlu'nun sosyal medyadan da dünya gündemini takip eden konusunda uzman ve sürekli araştıran bir doktor olduğundan düzenli takipçisiyim ve tüm kitaplarını da okudum ama kendimce beslenmedeki sürecin ve neyin neden olduğuna dair sorularıma detaylı cevap bulduğum en faydalı ve muadilinin olmadığını düşündüğüm kitabı son kitabı ,''Sirkadiyen Beslenme''kitabı oldu.
Çünkü yalnızca biyolojik iç saate göre beslenmeyi anlatan bir kitap değil,beslenmeye dair tüm süreci anlaşılır bir dille hücresel bazda anlatan bir kitap.İlginizi çeker belki diye yazmak istedim.
Mutlu haftasonları
Merhaba
Yorgunluk şikayetiniz olduğunu okudum sondan başa doğru okuyorum başka bir açıklamanız varsa henüz görmedim.
Ben kendimi bedenimi sağlığımı sorgulayan ve en iyisini yapmaya çalışan biri olarak kendi deneyimlerimden belki bir faydası olur diye yazmak istedim ,
Bağırsak sağlığınızı en azından tükürük testiyle ölçtünüz mü? Candida sorununuz olabilir mi?
Sabah uyanınca tükürüğünüzü yutmadan su dahi içmeden ilk iş bir bardak suya tükürün 5 dk sonra bakın.
Yukarıdan aşağıya doğru saçaklanarak iniyorsa Candida sorunu,aşağıda ise bağırsak sorunu yukarıda kalmış hiçbir saçaklanma olmamış ise sıfır sorunu :) vardır.
Gluten , şeker içeren ve paketli kimyasallar içeren gıdalar tüketiyorsanız, onlar da bedeni yavaş yavaş zehirlediklerinden, sisli beyin,kronik yorgunluk gibi birçok şikayete sebebiyet veriyorlar.
K2 içeren Devit ,B12,omega3,spirulina,c vitamini içeren demir (c vit olmadan vücutta demir emilimi sağlanamadığından),magnezyum(hangi formda olduğuna dikakt ederek) gibi takviyeler kullanıyor musunuz bilmiyorum ama arzu ederseniz bir araştırın.
Yorgunluk çok can sıkıcı insanı hayattan soğutan bir durum dilerim en kısa sürede sebebini bulursunuz.
Sevgiler
bu takviyeleri bende öğrenmek istiyorum yazarsanız mutlu olurumGünaydın,
İlgiliniz ve açıklamalarınızı görünce çok mutlu oldum. Ayşegül Çoruhluyu takip ediyorum ama henüz kitaplarından birini okumamıştım en son Sirkadiyen Beslenme çıkınca acaba hangisinden başlamak gerek diye düşünüyordum bu tavsiyeniz çok isabet oldu benim için.
Yorgunluğumun sebeplerini araştırmak için sadece klasik kan testi yaptırdım şimdiye kadar alternatif bir şey denemedim ama 2 yılı geciktir düzgün beslenmeye çalışıyoruz ailecek. Eşimde Tip 2 Diyabet çıkmıştı çok şükür geçti bu beslenme ve bahsettiğiniz takviyeler sayesinde. Ben bu ara takviyelerimi düzenli kullanmadım - D3 K2 Balık Yağı, Koenzim ve Magnezyum kullanıyordum tatil şu bu derken takviyeleri okullar açıldığından beri düzenli kullanmıyorum- belki bunun etkisi de olabilir dediğiniz tükürük testini deneyeceğim çok merak ettim. Candida duymuştum ama açıkçası belirtilerini ve yorgunluğa sebebiyet verdiğini hiç bilmiyordum. Çok farklı bir pencere açmışsınız. Teşekkür ederim bilgiler için. Siz hangi takviyeleri alıyorsunuz marka belirtmekten çekinirseniz özel mesajla da atabilirsiniz. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var anlaşılan
Seni kendime benzettimAslinda geçim derdimiz yok tu evimiz vardi arabamiz vardi eğlendiğimiz zaman 1 yil vir birimize zaman ayiralim çılgın bir tatile cikalim (safarili turlarin bil oldugu) sonra cocuk dusunelim dedik sonra Allah kismet etti tabi o 1 yilda soylenen soylenene yolda görenler merhaba demek yerine hamile degilmisin diye soruyordu :) o derece yani ama hic kimse umrumda degildi tabi biz kendi kararimiz dogrultusunda ilerledik.. çalışıp çalışmamak çok önemli degildi agrilarim vardi ve evde olmak bana iyi geliyordu belki de.. Ama zamanla burda ne kadar yalniz oldugumu hissettim yalniz kaldikca eşime sardim bu yuzden çalışmak bana iyi gelecek karar verdim atanmak istiyorum ama cok zorlaniyorum.. cocukla ev le işle yetisemiyorum ... ablani tebrik ediyorum tam da benim isteyip yapamadigim şeyi yapmis o konuda biraz daha detay alabilirim.. şu an tek istedigim atanmak ve hayirli ahlakli vicdanli bir cocuk yetistirmek... bu arada 2. Cocuk icin elbette baski var ama uzgunum onlarin icini rahatlatmak için hayatima yon veremem Allah im istedigim zaman bana bir kiz cocugu nasip eder insallah ama şu an için uzak bana..
Azra Kohen’i çok seviyorum. Kitaplarında hem önemli ölçüde bilgi var, hem de psikolog olmasından kaynaklı sanırım, karakterler çok detaylı. Yazım dilini de akıcı buluyorum. Şimdiye kadar yayınladığı bütün kitapları okudum. Altını çizdiğim çok yer oldu. Gör Beni’de güzel başladı.Azra Kohen -Gör Beni’ yi geçen hafta bitirdim çok beğendim. Verdiği dip notlarla bir sürü şey araştırıp öğreniyor insan.
Sayfada önerilen kitapları ben de not alıyorum öneride bulunan herkese çok teşekkür ederim ☺
Kitabı ben de not aldım. Öneri için teşekkür ederim.Merhaba,
Eşiniz büyük fedakarlık göstermiş ameliyat riskini alarak ,dilerim sorunsuz mutlu bir süreç olur her ikiniz için de.
Ayşegül Çoruhlu'nun sosyal medyadan da dünya gündemini takip eden konusunda uzman ve sürekli araştıran bir doktor olduğundan düzenli takipçisiyim ve tüm kitaplarını da okudum ama kendimce beslenmedeki sürecin ve neyin neden olduğuna dair sorularıma detaylı cevap bulduğum en faydalı ve muadilinin olmadığını düşündüğüm kitabı son kitabı ,''Sirkadiyen Beslenme''kitabı oldu.
Çünkü yalnızca biyolojik iç saate göre beslenmeyi anlatan bir kitap değil,beslenmeye dair tüm süreci anlaşılır bir dille hücresel bazda anlatan bir kitap.İlginizi çeker belki diye yazmak istedim.
Mutlu haftasonları
Öncelikle hoş geldinizMerhabaelecda . Yaklaşık 1 ay önce gördüm burayı. Fırsat yaratıp okumaya çalışıyorum. 312. Sayfadayım daha.
Çok teşekkür ederim bu güzel bilgileri bizimle paylastigin için. Çok değerli insanlar var bu topikte. ❤
Ama üzgünüm.
Keşke daha önce bulsaymışım. Bu kadar geç olmasaymış.
Senin gibi insanlara ihtiyacımız var. ❤
Benimde 4 aylık kızım var. Evde düzenim kalmadı sayılır. Inşallah zamanla oturacak.
1 aydır elime geçen fazlalıkları atıyorum. Keşke fırsatım olsa da daha çok atsam.
Kızım kucak delisi. Tüketiyor beniAma benim yaşam enerjim var çok şükür, senin sayende.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim, seni seviyorum.
İyi günlerde kullanın. Benim artık bu tarz cihazlar alırken kriterim bakıcı ablamızın kırıp kırmayacağı oluyor:)Merhaba,
Kablolarla ve ağır bir sap ile uğraşmak istemediğimden, süpürgeyi hergün bazen günde 2 3 kere kullanmak durumunda kaldığımdan yaklaşık 6ay önce bayağı bir araştırıp şarjlı süpürge aldım.
Electrolux un Erorapido Allergy(beyaz olan bu model zaten) şarjlı dikey süpürgesini kullanıyorum.Uv başlık seçeneği var,istenirse yatak ve kumaşlar uv ışını ile bakterilerden arındırılıyor.2 güç düğmesi var biri çok güçlü onu kullanmıyorum diğer normal olanını kullanıyorum.
Çok memnunum aramda duygusal bağ oluştu ona isim taktım :)
Sevgiler,
Merhabaelecda merhaba sizi ilgiyle takip ediyorum. Bir konu da bilgi almak istiyorum. Naturalive ürünlerinden bahsetmişsiniz. Sayfasını inceledim biraz, helal sertifikalı ve kimyasal içermeyen ürünler mevcut. Güvendiğiniz bir marka mı acaba? Hangi ürünlerini denediniz. Bir kaç ürün beğendim sepete ekledim ama önce size sorayım dedim. Alın ve almayın dediğiniz bir ürün var mı? Bir de fiyatları bana uygun geldi ne kadar güvenilirdir acaba
Hoş geldinizGünaydın
Merhabalar
Ben bir kaç hafta önce bu konuyu farkettim. Heyecanla en baştan okumaya başladım ama artık yetişemeyeceğime karar verip yazmak istedim. geriye dönüp okumaları da tamamlayacağım inşallah.
Kısaca kendimi de tanıtayım aslen fizikçiyim :) ama şimdilerde sabah 9 akşam 5 çalışan bir devlet memuruyum, iki çocuğum var, 4.5 yaşında bir erkek ve 7 yaşında bir kız. Ankara'da yaşıyorum.
Konuşulan konular her daim gündemimde çok fayda göreceğime inanıyorum benim de katkım olacak bir durum olursa katkı sunmaktan da memnun olacağım.
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?