- 25 Şubat 2014
- 899
- 1.705
Dedikodu varmış geldim :)bendee elecdanın kini merak ediyorum. sanki youtube da şov amaçlı yapılıyor da elecda daha bizden gibi bize uygun yapar hissindeyim :)
hep haftalık yemek planı yapın önerisini duyuyordum elecdanın listesini görünce evet ben de yapabilirim dedim ve sayesinde uygulamaya başladım :)
onların kaçamağı portakallı pekin ördeği elecdanın kaçamağı mantı :) bilmem anlatabildim miii derdimi
Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladımbendee elecdanın kini merak ediyorum. sanki youtube da şov amaçlı yapılıyor da elecda daha bizden gibi bize uygun yapar hissindeyim :)
hep haftalık yemek planı yapın önerisini duyuyordum elecdanın listesini görünce evet ben de yapabilirim dedim ve sayesinde uygulamaya başladım :)
onların kaçamağı portakallı pekin ördeği elecdanın kaçamağı mantı :) bilmem anlatabildim miii derdimi
minimalist yaşamla ilgili birçok yerde tavsiye ediliyor. amaç yemek listesine göre alışveriş yapıp israfı önlemek. buzdolabını doldurmamak falan.Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladım
Elecda ajandanın sayfalarını da paylaşır mısın? Ben 1 sene oldu bunu duyalı, noktalı ajanda da aldım ama bir türlü oturup başına plan yapmadımerteleye erteleye ekim de bitmek üzere
evet elecda paylaşırsan çok sevinirim bende yapmak istiyorum ama tam olarak nasıl yapmalıyım bilemiyorum fikir olur bizlerede.
Ben iyiyim canım. Yavaş yavaş düzenini oturtursun inşallah. Buraya uğramayı unutma aradaMerhaba kızlarelecda @mornergis bende sizleri özledim kızlar
Ara ara bakmaya çalıştım konulara
Çok yoğun bir yaz geçirdim cenazeler
misafir istilası
Okulların açılması ile misafir azaldı ama ben çok dağıldım
Henüz bir rutin oluşturabilmiş değilim
Umarım sizler iyisinizdir
bendee elecdanın kini merak ediyorum. sanki youtube da şov amaçlı yapılıyor da elecda daha bizden gibi bize uygun yapar hissindeyim :)
aynen canım çok güzel anlattın
Aynen canım hislerime tercüman olmuşsun
Sence sürdürülebilir bir sistem mi? Fikrini merak ediyorum.Ben yaptım ama işle ilgili
kendimle ilgili yaptığımda bende paylaşırım.
sizde paylaşın ufak detaylar hepimize katkı sağlar mutlaka.
Güzel anlatıyordu kızcağız yahu:))Dedikodu varmış geldim :)
Evet elecda’nın bahsettiği videoda Kanada tatili planlanıyordu. Biz haftamızı planlayalım istiyoruz.
Gayet güzel olmuş, eline sağlık. Bu Barış Özcan’nın zincirleri kırma metodu ile aynı değil mi?Eki Görüntüle 2198358 Ben ilk defa burda duydum. Dün hızlıca biraz hazırladım. Başka bir videodan da benim için oldukça yararlı olacak “habbit tracker” sayfası hazırladım. Bu sayfaya hem hedeflediğim şeyleri hem de alışkanlık kazanmak istefiklerimi yazdım. Gün gün işaretleyeceğim. Bunlar şu şekilde;
Ayrıca yaptığım tablonun resmini yukarıya ekliyorum.
- 6.55’te kalk-haftaiçi her gün
- Sabah namazı kıl- her gün
- Sure ezberinde ayet ezberle-her gün
- 15 dakika Kuran meali oku
- Boyun egzersizlerini yap
- Bütçeni kaydet
- Kızınla kitap sonrası 5 dakika İngilizce ders tekrarı yap- Pazartesiden Perşembeye
- Tatlı, abur cubur yeme
- Sohbet videosu seyret- her Çarşamba
Benzer insanlar er geç birbirini buluyor:)Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladım
minimalist yaşamla ilgili birçok yerde tavsiye ediliyor. amaç yemek listesine göre alışveriş yapıp israfı önlemek. buzdolabını doldurmamak falan.
yemek listesi denilince çorba, ara sıcak,ana yemek,salata,tatlı... geliyordu aklımaelecdanın az ve öz listesi benim uyanmamı sağladı
Yemek listesi yaparken ben de bol keseden yazıyorum ama yapmaya gelince pek uyamıyorum
Sence sürdürülebilir bir sistem mi? Fikrini merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim canım.Evde bulduğum çizgili bir ajanda da deneme yapayım dedim. Ekte sayfaları paylaşıyorum.
Benim maalesef birbirinden farklı üç çocuğum var. Yemek konusu büyük sıkıntı bizde. Çorba, ana yemek, pilav, salata hepsi oluyorYediğimiz yemeği de sadeleştirmekte fayda var gerçekten. Biz uzun zamandır iki çeşit yiyoruz. Yanında salata yoğurt gayet doyurucu oluyor.
Ben iş ve günlük kısmı birleştirerek kullanmayı deneyeceğim ancak sayfanın 1/3’ü benim için yeterli olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle ilave olarak bir bütün sayfayı gün için açıp işleri aciliyet kategorisine göre sınıflandırarak yazmak niyetindeyim. Genel olarak sistemi beğendim ancak özellikle yıl başında ve ay başlarında çizim için zaman ayırmak lazım.Planner sistemini kullanıyorum ben
aylık görünümleri iş odaklı davet toplantılar vs yazıyorum
Haftalık kısımları günlük ev işleri için kullanıyorum yemek film kitap kişisel şeyler için
Rutin işler için alışkanlık tablosu yapıyorum
Not kısımları toplantı sonuçları alışveriş list vs olur
Bullet çok detaylı sistem başlangıç ugraştırıcı yani yoğun iş döneminde ne kadarını yapabilirim bilmiyorum
Birde ben önümüzdeki yıl için aylık görünümlere notlar alırım
Martta Kalibrasyon nisanda sağlık kont gibi
Bunları da yıllık planda belirtsem unuturmuyum acaba
Bujo mu planner mi bende bunu düşünüyorum :)
Sistem sürdürülebilir bence.
Senin fikrin nedir?
Güzel mesajın için ben teşekkür ederimÇok teşekkür ederim canım.baya çok ayrıntılı yine mükemmel