Popüler Konu Verimli Rutin

Dedikodu varmış geldim :)
Evet elecda’nın bahsettiği videoda Kanada tatili planlanıyordu. Biz haftamızı planlayalım istiyoruz.

Ben ilk defa burda duydum. Dün hızlıca biraz hazırladım. Başka bir videodan da benim için oldukça yararlı olacak “habbit tracker” sayfası hazırladım. Bu sayfaya hem hedeflediğim şeyleri hem de alışkanlık kazanmak istefiklerimi yazdım. Gün gün işaretleyeceğim. Bunlar şu şekilde;

• 6.55’te kalk-haftaiçi her gün
  • Sabah namazı kıl- her gün
  • Sure ezberinde ayet ezberle-her gün
  • 15 dakika Kuran meali oku
  • Boyun egzersizlerini yap
  • Bütçeni kaydet
  • Kızınla kitap sonrası 5 dakika İngilizce ders tekrarı yap- Pazartesiden Perşembeye
  • Tatlı, abur cubur yeme
  • Sohbet videosu seyret- her Çarşamba
Ayrıca yaptığım tablonun resmini yukarıya ekliyorum.

Haftalık yemek planı yapın diye kimseden duymamıştım. Ama ben yazılı olarak yapıyordum. Yoksa kafam sürekli ne yemek yapıcam derdiyle dolu oluyordu. Yazılı yemek planı yapmaya başladıktan sonra kimseye diyememiştim. Utanıyordum çünkü. İnsanlar deli mi bu diyecek diye korkuyordum. Sonra burayı keşfettim. Baktım benim gibi insanlar da varmış. Rahatladım

minimalist yaşamla ilgili birçok yerde tavsiye ediliyor. amaç yemek listesine göre alışveriş yapıp israfı önlemek. buzdolabını doldurmamak falan.

yemek listesi denilince çorba, ara sıcak,ana yemek,salata,tatlı... geliyordu aklıma elecdanın az ve öz listesi benim uyanmamı sağladı

Elecda ajandanın sayfalarını da paylaşır mısın? Ben 1 sene oldu bunu duyalı, noktalı ajanda da aldım ama bir türlü oturup başına plan yapmadım erteleye erteleye ekim de bitmek üzere

evet elecda paylaşırsan çok sevinirim bende yapmak istiyorum ama tam olarak nasıl yapmalıyım bilemiyorum fikir olur bizlerede.

Evde bulduğum çizgili bir ajanda da deneme yapayım dedim. Ekte sayfaları paylaşıyorum.

Eklentiler

• 843BDD57-18CA-47D7-845C-022005932706.jpeg
    35,8 KB · Görüntüleme: 288
  • E14F7222-843B-4A11-ADA5-8BAADAFC4BEA.jpeg
    26,2 KB · Görüntüleme: 272
  • 5FDDD7D8-EAA6-4BF2-BC7B-ABB97AC64268.jpeg
    30,7 KB · Görüntüleme: 260
  • 0A3F3947-3696-418D-885F-53DAACF98970.jpeg
    33,6 KB · Görüntüleme: 268
Ben iyiyim canım. Yavaş yavaş düzenini oturtursun inşallah. Buraya uğramayı unutma arada

aynen canım çok güzel anlattın

Aynen canım hislerime tercüman olmuşsun

Ay çok güldüm:)) Alemsiniz valla:)

Gayet güzel olmuş, eline sağlık. Bu Barış Özcan’nın zincirleri kırma metodu ile aynı değil mi?

Benzer insanlar er geç birbirini buluyor:)

Yemek listesi yaparken ben de bol keseden yazıyorum ama yapmaya gelince pek uyamıyorum

Yediğimiz yemeği de sadeleştirmekte fayda var gerçekten. Biz uzun zamandır iki çeşit yiyoruz. Yanında salata yoğurt gayet doyurucu oluyor.

Sence sürdürülebilir bir sistem mi? Fikrini merak ediyorum.

Planner sistemini kullanıyorum ben
aylık görünümleri iş odaklı davet toplantılar vs yazıyorum
Haftalık kısımları günlük ev işleri için kullanıyorum yemek film kitap kişisel şeyler için
Rutin işler için alışkanlık tablosu yapıyorum
Not kısımları toplantı sonuçları alışveriş list vs olur

Bullet çok detaylı sistem başlangıç ugraştırıcı yani yoğun iş döneminde ne kadarını yapabilirim bilmiyorum

Birde ben önümüzdeki yıl için aylık görünümlere notlar alırım
Martta Kalibrasyon nisanda sağlık kont gibi
Bunları da yıllık planda belirtsem unuturmuyum acaba

Bujo mu planner mi bende bunu düşünüyorum :)

Sistem sürdürülebilir bence.

Senin fikrin nedir?

Yediğimiz yemeği de sadeleştirmekte fayda var gerçekten. Biz uzun zamandır iki çeşit yiyoruz. Yanında salata yoğurt gayet doyurucu oluyor.
Benim maalesef birbirinden farklı üç çocuğum var. Yemek konusu büyük sıkıntı bizde. Çorba, ana yemek, pilav, salata hepsi oluyor

elecda sohbet izle demişsiniz nerden izliyorsunuz nasıl aratıyorsunuz ben de yapmak istiyorum ama bu konuda çok fazla bilgim yok nerden nasıl başlamalıyım bilemiyorum

Ben iş ve günlük kısmı birleştirerek kullanmayı deneyeceğim ancak sayfanın 1/3’ü benim için yeterli olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle ilave olarak bir bütün sayfayı gün için açıp işleri aciliyet kategorisine göre sınıflandırarak yazmak niyetindeyim. Genel olarak sistemi beğendim ancak özellikle yıl başında ve ay başlarında çizim için zaman ayırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…