Verdiğim notu değiştirmemi istediler inanamıyorum ya! :oklava:

Tebrikler canim.

belki milli egitimde calisan adam da boyle bir sey talep etmez, duzgun biridir ama m. yardimcisi yalakalik olsun diye yapmak istemistir. var boyle dalkavukluk yapanlar.

inanamadım yaaa iyi yapmısınız hepimiz okuduk
sabahın körlerinde soğuktan titreyerek okula gittim
hatta lise birinci sınıfda istemiyorum bu sınıfı dedim çalışmadım
9 zayıfım olmuştu babam bakkala bile yollamadı
sonra dedimki ben bu zayıfları kurtarmazsam bu sene sınıfda kalırsam
babamın parası yokki ikinci sene okuyacak para dedim eşşşekkkk gibi çalıştımm kurtardım

işte böle babaların böle evlatları olduğu sürece bedavadan not kazanıp meslek sahibi olup (kesin baba işi olur) bizim gibi olan kişilerin önünde oluyor ................

Sizi tebrik ediyorum. Sizin gibiler çoğaldıkça inanın düzlüğe daha çabuk çıkacağız.
Düzene ayak uydurmadığınız, verdiğiniz notu babası bilmem kim diye değiştirmediğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.

yorumlarınız ve destekleriniz için sonsuz teşekkürler sevgili dostlar. a.s.
bu arada bir araştırma yaptım ve bu velinin milli eğitim mdlüğünde ne görevde olduğunu bulamadım.
dedim ya kenar mahalle okulu benimki. öyle nüfuzlu velimiz yok. muhtemelen bu bey orada memur falan. ama dedim ya müdür yardımcımız "okulun işlerini falan hallediyor" dedi. yani işleri çabuk yürüsün diye benim meslek onurumu ayaklar altına almamı bekliyorlar.
ben özel okulda okudum. 35 yıllık meslek hayatı olan bir öğretmenin kızıyım. ama şımarıklık ne mümkün. vallahi annem de babam da panter gibi atlardı üstüme. öğretmenlerine bir terbiyesizlik yapma, derslerine çalış paralarız seni diye. iş biraz da velide bitiyor. eğitim öğrenci, öğretmen, idareci ve veli ile bütün. bunlardan biri ya da bir kaçı kokuşunca olanlara bakın.

seni o kadar iyi anlıyorum ki
ben özel bir okuldayım perşembe günü akşam eve dönerken telefon etti müdürcüm filan beyin karnesinde notu düşük gelmiş de düzeltmem gerekirmiş olsun dedim onun hakkı 1di ben lütfettim dedim bugün e-okula baktım beyimiz basmış parasını müdürümde 30 yıllık eğitimsiz benim notu değişmiş ... sinirimden ellerim titriyor
ay hayret ki ne hayret. resmen televizyonluk, gazetelik bir olay. Allah kolaylık ve sabır versin arkadaşım sanaaa. özel okulda daha zor bu işler. insan bu kadar kutsal bir mesleği yapıyor ama bazen kendini bunlar gibiler yüzünden ne kadar değersiz hissediyor değil mi? ideallerini bir rafa kaldırıp çarka uymak mı? yoksa sonuna kadar direnmek mi?

güçlü ve güçsüzün olmadığı,fakirin zengini ezmediği,insanların alın terleriyle makam mevki sahibi olduğu bir ülke de yaşamak ne zaman bize de nasip olacak........

O müdüre bişey demiyorum çünkü diyeceklerime terbiyem müsade etmiyorkötükedihüso

Ama seni tebrik etmek istiyorum arkadaşım
Her eğitimci senin gibi olsa keşke
a.s.

terbiyesiz adam.adamdaki cürrete bak!öğretmen olurken meslek yemini ediyosun,nerde kalmış ettiği yemin?nerde kalmış mesleğine olan saygısı?çok iyi yapmışsınız,verdiğiniz cevap karşısında utanmıştır inşallah.bu belli başlı okulların verdiği şişirme notlar yüzünden eskiden süper liseye giremediğimizi hatırladım,gerçekten yapıyolar bunu.bizde iyi not alıcaz diye canımız çıkardı,hocalar gıdım gıdım not verirlerdi.şimdi ingilizcesi 1 değilde 5 olsa ne farkedecekki?bu çocuğun ingilizcedeki başarısızlığı daha sonra ortaya çıkmayacak mı sanki?karnedeki notun değil,bizim insanımızdaki zihniyetin değişmesi lazım bence.karnede 5 güzel duruyo,tamam ama,1 gelincede bi sormak lazım 'neden böyle yavrum?' diye.çok yardım etmek istiyosa çocuğuna,o kadar parası,prestiji varsa ya ders aldırsın ya da kursa göndersin.ayıp bi şey mi?bu kadarını düşünmek çok mu zor?

kendimizi kandırmayı seviyoruz gerçekten. yani, al sana 5 çocuğum desem herşey güllük gülistanlık olacak sanki. gökten sihir yağacak ve bu çocuklar prof. olacaklar. ve koskocaman adamlar gerçeğin ne olduğunu bildikleri halde "efffeeriimm benim oğluma. bak nasıl da karnesi 5ler ile dolu diyecek." aklım almıyor. bayılıyoruz üstünü örtmeye bazı şeylerin. oysa ki kabullenip düzeltmeye çalışsak asıl herşey o zaman güllük gülistanlık olacak sanırım.
benim de kızım var. ana sınıfında. benim çalıştığım okulda. yemin ediyorum sınıfına asla uğramam. kendi ayakları üzerinde dursun, annem benim burada öğretmen havasına girmesin diye. benim kimliğim değil onunki önemli çünkü. o orada öğrenci artık. benim kızım değil. günahı da sevabı da ona ait.
ben de annemin öğretmen olduğu okulda okumuştum ilkokulu (o zamanlar ilkokuldu). çoğu öğretmen beni tanımazdı bile. kimin kızı olduğumu bilmezlerdi. çıkış zili çalınca gidip bahçenin en kuytu kösesindeki ağacın altında beklerdim annemin de çıkmasını. vallahi billahi. devir değişti çoooook. insan üzülüyor.

çok güzel bir şekilde tepkinizi dile getirmişsiniz hocam a.s bende sizin durumunuzda olsaydım aynı tepkiyi yapardımmm.. a.s.
kutlarım sizi...

İşte Türkiyenin maalesef acı gerçekleri.Torpil artık nerelere geldi.Sizide tebrik ederim.Böyle birşey benim başıma gelse asla kat a değiştirmezdim

Böyle idareciler heryerde var canım geçen sene aynı olay benim de başıma geldi.Annesi okul aile birliği üyesiymiş çok çalışmış çocuk taktir alacakmış ben niye 3 vermişim..

Aaa annesine takdir verin o zaman dedim ama müdürüm bana 1 dönem boyunca tavır aldı ne varmış cebimden mi çıkıyormuş falan,çocuk da değse bari zaten şişire şişire 3 vermişim ancak.Hani adam gibi öğrenci olosa davranışı iyidir,saygılıdır,efendidir deyip de yine verirdim.Densizlik değil de ne bu müdürlerin yaptığı??Bir de idealizimden bahsederler...

öncelikle davranışınızı takdir ediyorum...sizin gibi eğitimcilerin olması ,eğitimdeki güven duygumu ayakta tutuyor...

ancak şunu da müsade ederseniz söylemeden geçmek istemedim...
"malatya'da bir kenar mahalle okulunda ing. öğretmeniyim."

bu "kenar mahalle" kısmı hoş durmamış,sanıyorum farkında olmadan yazılmış olsa gerek...

Helaaalll diyorum başka bir şey demiyorum.:içelim:

selam canım yazını şimdi okuyabildim ve resmen delirdim.nemünasebetle bu densiz hareketi yaparlar.ne geri kafalılık,üniv sınavında kimden yardım isteyecekler.o veliden çok sizin müd. yardımcısının yüzüne tükürmek istiyorum.

Ne kadar acı :nazar:

Eğitim ve sağlık sektöründe bari olmasın diyoruz ama ... :1no2:

İdareciler bu bilinçteyse vay halimize :kızgın:

müsade ederseniz söylemeden geçmek istemedim...

bu "kenar mahalle" kısmı hoş durmamış,sanıyorum farkında olmadan yazılmış olsa gerek...

Benimde dikkatimi çekti,sinirli ana denk gelen talihsiz bir acıklama diyelim :sm_confused:

Eğitimcilerin kaderidir bu..Koltuk sahibi (nasıl sahip oldukları belli) çoçuklarınıda bu şekilde büyütürler...
fakat ilahi adalet yönünü bulur...Hiç biri üniversite kapısını açamaz....tabii kiiiii özel üniversiteler HARİÇ.....Babalarıda orada bir tanıdık bulabilirler...ve çark böyle döner.... sonra bakarsınız ONLARDA .koltuk sahibi olmuşlar....İŞTE BU ÜLKEMDE BÜTÜN KOKUŞMUŞLUĞUN NEDENİ....
EĞİTİM ŞART AMA TAAAAAAA BAŞTAN BAŞLAMALI ...

öncelikle davranışınızı takdir ediyorum...sizin gibi eğitimcilerin olması ,eğitimdeki güven duygumu ayakta tutuyor...

ancak şunu da müsade ederseniz söylemeden geçmek istemedim...

evet benimde bu kısım dikkatimi çekti.sinir anında yazılmış bir cümledir diyeceğim ama topikte iki yerde daha kullanmış bu tamlamayı konu sahibi arkadaş.
torpilin her çeşidine karşıyım aslında.hele karşınızdaki öğrenci gayretsiz ise.(annem emekli öğretmen,onun zamanındada vardı böyle tipler.)
ama burda olayı gerçekten çok iyi anlamak istiyorum.öğrenci lise öğrencisiydi sanırım.sizin deyiminizle kenar mahalle okulunda okuyan bir öğrenci ve velisi büyük ihtimalle gelecekten fazla bir şey beklemiyordur.belkide not ortalamasını falan tuttrurup meslek okuluna geçiş yapabilmek niyetleri.
eğitim sistemimizde okullarda okutulan yabancı dilin koskoca bir sıfıra eşit olduğunu ve okulda öğrendim ingilizceyi dediğinizde demekki bilmiyorsun diye yorum yapanları düşünürsek biraz sert davranmış olabilirmisiniz acaba?
yani notu 2 ye çıkarsanız,belki çocuğa ders olurdu.diğer öğrencilerinde notunu yükseltirdiniz biraz ve durum eşitlenirdi.müdürüde kırmamış olurdunuz.
hani fakültede ders okutsanız notları gram yükseltmeyin diyeceğim.nede olsa mezun olunca hayatını burda aldığı eğitim ışığında sürdürecek öğrenci.ama bir kenar mahalle okulunda,ilerde mutlaka takviyesi gerekecek bir ingilizce dersinden bahsediyoruz.
benim görüşüm bu....

evet benimde bu kısım dikkatimi çekti.sinir anında yazılmış bir cümledir diyeceğim ama topikte iki yerde daha kullanmış bu tamlamayı konu sahibi arkadaş.
torpilin her çeşidine karşıyım aslında.hele karşınızdaki öğrenci gayretsiz ise.(annem emekli öğretmen,onun zamanındada vardı böyle tipler.)
ama burda olayı gerçekten çok iyi anlamak istiyorum.öğrenci lise öğrencisiydi sanırım.sizin deyiminizle kenar mahalle okulunda okuyan bir öğrenci ve velisi büyük ihtimalle gelecekten fazla bir şey beklemiyordur.belkide not ortalamasını falan tuttrurup meslek okuluna geçiş yapabilmek niyetleri.
eğitim sistemimizde okullarda okutulan yabancı dilin koskoca bir sıfıra eşit olduğunu ve okulda öğrendim ingilizceyi dediğinizde demekki bilmiyorsun diye yorum yapanları düşünürsek biraz sert davranmış olabilirmisiniz acaba?
yani notu 2 ye çıkarsanız,belki çocuğa ders olurdu.diğer öğrencilerinde notunu yükseltirdiniz biraz ve durum eşitlenirdi.müdürüde kırmamış olurdunuz.
hani fakültede ders okutsanız notları gram yükseltmeyin diyeceğim.nede olsa mezun olunca hayatını burda aldığı eğitim ışığında sürdürecek öğrenci.ama bir kenar mahalle okulunda,ilerde mutlaka takviyesi gerekecek bir ingilizce dersinden bahsediyoruz.
benim görüşüm bu....
tatlım bir kere daha oku istersen. sevgiler.

X