Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ventrikül hakkında bilgisi olan çok acilllllll:(((
slm arkadaşlar. 22 haftalık hamileyim bu akşam renkli ultrasona girdim. bebeğimin herşeyi normal fakat sağ ventrikül genişliği 9.1 mm çıktı diğerinden fazla bu konu hakkında bilgisi olan varmı? çok kötüyüm ne yapıcamı şaşırdım ((((
dr. bana söylediği sınır eskiden 10 mm di şimdi 8.5 olarak kabul ediliyo buna göre seninki riskli gruba giriyo çok büyütülüxcek bişi yok dio ama gel de bana anlat içime kurt düşürdü
merhaba aysegul_h aynı şeyi bende yaşadım sitedede yazmıştım aynı senin gibi birileri bişey sölesinde rahatlatsın die çırpındım günlerce. Öncelikle inşallah Rabbim bebeğini korusun sağlıkla doğmasını nasip etsin herşeyden önce bol bol dua et derim zira ben öyle ayakta kalabildim. Bende 18. haftada öğrenmiştim bebeğimde sağ ventrikül ölçümünde genişlik 9.5 çıkmıştı tek taraflı olarak eve gelip günlerce ağladım sürekli araştırdım ve olabilecek herşeyi öğrenip hazırlıklı olmaya çalıştım. 1 ay sonraki kontrolü nasıl bekledim bilemezsin Allah kimseye yaşatmasın çok zor dönemlerdi her ay aynı korkuyla doktora gittim şuan da 38. haftadaym Rabbime binlerce kez şükürler olsun ventrikül genişliğinde artış olmadı aynı seviyede kaldı yani tehlikemiz yok Allahın izniyle. ınşallah seninde aynı şekilde sonuçlanır. Zaten eğer bir artış olacaksa kendini 1 ay da belli eder demişti doktorumuz ölede oldu. Şimdi sende bir sonraki kontrolü beklemelisin inşallah senin bebeğinde sağlıkla devam eder yolculuğuna. Şimdi önce dayanamayıp hikayemi paylaştm çok konuştum galiba kusura bakma neyse anladığım kadarıyla senin konuyla ilgili bi bilgin yok henüz, öğrendiklerimi paylaşiim; ventrikül demek beyin içerisinde beyin omurilik sıvısının dolaştığı kanallar demek bunlarda bi sebepten dolayı genişleme meydana gelebiliyor ve bu genişleme 10mm sınırını aştığında bi takım rahatsızlıklara yol açıyo. Bu rahatsızlıkta "hidrosefali" olarak tanımlanıyo bunu araştırıp öğrenebilirsin. Ama hiç kötü düşünme zaten araştırırsan ne kadar çok insanın aynı konuda yazdığını görürsün. ınşallah seninkide iyi sonuçlanır. Herşey Allahtan, sen iyi düşün dua et bebeğine sağlık ve şifa iste..
canım benim çok tşk ederim birazda olsa su serpiliyo içime. ama ben 22. haftamda bunu oldum ve farkedildi yani senin riskli gördüğün bir ayı ben atlatmışım. bu arada prof. dr. recep has a gittik. oda 9. mm olarak ölçtü ama ben bi risk görmüyorum dedi. sonuçta bi prof die düşünüyorum ama genede çok korkuyorum 4 gündür ne çektiğimi bi ben bi allah biliyo. allah seninde benimde herkezlerin bebeğini bağaşlasın hepimizin yardımcısı olsun.
yeni girdim internete kusura bakma canım. Yok öle bişey demedi ama şu şekilde oldu 18.haftada öğrendikten sonra 10ar gün arayla iki kez kontrole gittim sonra baktık yolunda gidiyor yani bir artış yok o zaman 1 aylık normal kontrole döndük. Doktorum zaten ilk 10 gün sonra baktığında eğer bir artış olacak olsaydı kendini gösterirdi demişti. Sen içini ferah tut ve bebeğinin sağlıkla doğucağına inan tamammı.
saol canım allah razı olsun. içini rahat tut demesi kolay da işte tutamıyorum kemiriyo resmen ne yapıcamı şaşırdım .dün doktoruma gittim başka bir teste gerek yok dedi. takip ederiz dedi ama ben onun üstüne usg gene çektiricekmiyiz dedim hayır dedi peki büğürmü dedim hayır dedi. allak bullak kafam içime dert oldu doğurana kadar naparım bilmiyorum nasıl dayanıcam bu günler nasıl geçicek bilmiyorum..
Merhaba ayşegül malesef bendede aynı problem var, ama ben baya bi geç öğrendim, doktorum aslında 1 ay önceki kontrolümde görmüş ama benimle paylaşmadı. En son geçen hafta gittiğimde 25 haftalıktım bebeğim usgde 22 haftalık çıktı, normaldede zaten hep 1 hafta geride gidiyordu ama gerilik dahada artmış, öyle olunca doktorum bana amniosentezden bahsetti ve beni başka bi prof.a yönlendirdi, aynı akşam gittiğim diğer doktor bebeğin beyninde 10,2 mm bi genişleme olduğundan bahsetti ciddi bi durum dedi. hemen benden mr ve amniosentez istedi. Aynı hafta mr çekildim çok şükür büyük bi sıkıntı çıkmadı tabi radyoloğa göre. Ertesi günde amniosentez oldum. P.tesi amniosentezin kısa sürede sonuç vereninin sonucu geldi çok şükür ondada sıkıntı yok. ıki hafta sonra tekrar diğer amniosentezin sonucunu bekliycem. Neyse dün akşam doktora aldım gittim sonuçları iyi dedi amnisentez için en azından çocuğun kromozomlarında bi problem yok dedi. Ama bu çocuk doğarsa sara hastası olabilir dedi, şok olduk tabi buda nerden çıktı diye, yani illa olacak diye bişey yok ama böyle bi risk var sonra allah korusun böyle bi durumla kaşılaşırsanız niye bize söylemediniz demeyin diye söylüyorum dedi. Tabi ben çok ihtimal vermiyorum allah korusun tabi. Bu şimdiki gittiğim doktor pediantrolog ve adam hiç acımadan pat pat en kötüleri söylüyor. Şimdi 1 ay sonra yeniden mr çekilip duruma bakılcak, ozamana kadar beklemedeyim. Kaderime terk edildim anlıyacağın, ve öğrendiğimde gebeliğim 28 haftayı geçmiş olacak. Bilmiyorum neolcak dua etmekten başka çaremiz yok... Allah yardımcımız olsun
merhaba canım çok geçmiş olsun sanada.. allah çok büyük işallah bişi çıkmaz bebeklerimizde ama benim doktorum anio ve mr istemedi bende bunu için korkuyorum gerek yoktu heralde bilmiyorum. ama çok araştırdım senin ölçülerinde çok fazla değil korkulucak bişi yok pek
sağol canım sanada geçmiş olsun ya korkmaya korkmuycamda doktor hiç iyi bişe demiyoki baksana dün bana sara hastalığından bahsetti, allah korusun. Ama bende baya bi araştırdım hiç bu sara ile ilgili bişe okumadım. Ben şimdi belki ankarada farklı bi doktora daha gitmeyi bile düşünüyorum, Hacettepede Prof.Lütfü Önderoğlu var büyük olasılık ona gitcem ama 2 hafta daha bekleyim diyorum. Adanadaki 3 tane iyi prof. gördü. Herşey Allahtan hakkımızda ne hayırlı ise o olsun.
Sağol canım bi neden söylemiyolar, bi çok nedeni olabilirmiş, kromozomlarla ilgili bi sıkıntı olabilirmiş, onun için benden amniosentez istendi, sonucu iki haftaya gelecek. Hayırlısı bakalım..
benden de hiç mr amniosentez istemediler doktorum şunu sölemişti bu dönemde amnio değil kordosentez yapabiliriz istersen (onun sonucu daha erken çıktığı için) ama her halükarda sonuç geldiğinde bu bebek 6 aylık olacak ona kıyabilecekmisin ? die sormuştu bende hayır demiştim o zaman beklemekten başka bişe yok demişti o şekilde oldu çok zor çok sıkıntılı bi dönem Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bebeklerimizi sağlıkla bağışlasın bize..
Kızlar sizin bebişlerde erkekmi dün bu durumumu ankarada bi profla paylaştım oda genelde erkek bebeklerde rastlanıyor dedi. Çok büyük bi sorun gözükmüyor dedi, biraz olsun içim rahatladı.