- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
El yazısı öğrensinler ama belli bir sınıfa gelince, ilkokul 1. sınıf öğrencisi el yazısı yazarken zorlanır, ki bu yazı çeşidi hayatın hiçbir Alanında kullanılmıyor.
Türkçe dejenere edilmesin isteniyorsa bunun yolu el yazısından Geçmiyor.
3, 4 mü? Öyleyse iyi, biz 8. sınıftan öyle öğrencileri mezun ediyoruz ne yazık ki..1. Sınıfta Okumayı öğrenmeye çalışırken bir yandan da el yazısı öğrenmelerini onaylamıyorum, ilk uygulanmaya başlandığı günden beri karşıyım.
El yazısı kullanılmıyor zaten, günlük hayatında el yazısını kullanan kimseyi görmedim, 2.,3. Sınıfta öğretilir ama 1. Sınıfta yazmayı ve okumayı öğrenseler yeter.
Özellikle okumaya daha çok eğilmesi gerekir Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 3.,4. Sınıfa giden çocukların bile heceleyerek okuduğunu görüyorum, sessiz okuma nedir bilmiyorlar mesela, içinden oku, sonra bana anlatırsın dediğimde çocuklarda kısık bir tonla o gün Ali babaannesiyle pazara gitmişti cümlesini gayet duyabiliyorum.
Eğilmemiz gereken el yazısı değil, arkada saklanan parmaklarla parmak hesabı yapmadan 4 işlem, nitelikli okuma ve okuduğunu yazabilmek hepsinden önemli.
Çok iyimser yazmışım o zaman.3, 4 mü? Öyleyse iyi, biz 8. sınıftan öyle öğrencileri mezun ediyoruz ne yazık ki..
Çok iyimser yazmışım o zaman.
Eğitim sistemi ciddi şekilde yeniden düzenlenmeli, eğitimciler, veliler, öğrenciler bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum fakat emekliye ayrılmış bir Veli olarak sistemden hiç memnun değilim.
Çocukların okur-yazarlıklarında ciddi problemler var, bence bu problem el yazısını öğrenmelerinden çok daha önemli.
Onu bırak, çocuklar kendi yazdıklarını da okuyamıyor. Sınav kağıdını okuyamadığımda çağırıyorum yanıma, çocuk okuyamıyor ya yazısını.. Ciddi sıkıntı var.PISA da okuduğunu anlamada bile 65 ülkeden 40. sıralarda falandık yanlış hatırlamıyorsam
PISA da okuduğunu anlamada bile 65 ülkeden 40. sıralarda falandık yanlış hatırlamıyorsam
Onu bırak, çocuklar kendi yazdıklarını da okuyamıyor. Sınav kağıdını okuyamadığımda çağırıyorum yanıma, çocuk okuyamıyor ya yazısını.. Ciddi sıkıntı var.
Aynen sınıfta kalma yok ne yazık ki.. Ben bu çocuğu bırakacağım desen de mecburen geçirmek zorundasın. Zaten milli eğitim müdürü tembihliyor kimseyi bırakmak yok diye.. Hak etmeyene şişirme not veriyoruz, içim acıyor. Çocuk da bunu bildiği için gayret sıfır, nasılsa geçiyorum diyor.Bu çok acı, çocuklar kendi yazdıklarını okuyabilmeli ve anlayabilmeli.
Burda yazılanlara ve aslında hepimizinde bildiği ve gözlemlediğine göre, çocuklar hiçbirşey bilmeden mezun oluyorlar.
Okuyamıyor, okuduğunu anlayamıyor, ezbercilik yöntemiyle anı kotarıyorlar.
Ilkokulda hala sınıfta kalma yok sanırım, ortaokulda da Ş.Ö.K vardı hala var mı? Yine Sınıfta kalmıyor, ŞÖK'le geçiyorlar zannediyorum.
Baştan kavrayamadıkları eğitimin ucu kaçtığından, orta ve lise döneminde aynı bilmezlikle devam ediyor.
Birtakım istatistikler uğruna Okur-Yazar çoğunluğu oluşturulmak istenirken Eğitim'in içi dolu değil.
Böyle böyle Lise'ye geliyor, kötü bir okuma ve ezber anlayışıylaAynen sınıfta kalma yok ne yazık ki.. Ben bu çocuğu bırakacağım desen de mecburen geçirmek zorundasın. Zaten milli eğitim müdürü tembihliyor kimseyi bırakmak yok diye.. Hak etmeyene şişirme not veriyoruz, içim acıyor. Çocuk da bunu bildiği için gayret sıfır, nasılsa geçiyorum diyor.
Evet harfler farklı, ne ara değişti onu yakalayamadım ama.. Ben öğretmenliğe başlamadan değişmiş, o kadarını biliyorum.piiii...
Müdürüm aynı yaşta mı çıktık.. 3 senedir harflerde fark var diyorum , kimse kabul etmedi
herkes de kullanilmayan yazi icin demis.
yahu zaten kullanilmamasi sorun olan,bizim millet gibi cirkin yazan var mi acaba??
tek tek harfler kargacik burgacik yanyana.
3. sinifta ders olarak gormek yetmiyormus demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?