• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velilerden el yazısının kaldırılması için kampanyası

Hayatının hiçbir döneminde kullanmayacaği bir yazı elyazısı. Bizde öğrendik ,nerede gerekli olduda kullandık? Zaten bunu öğretmeye ayıracakları enerjiyi güzel düz yazı yazmaya ayırsalar gayette güzel yazı yazan çocuklar yetişir.
Elyazısı öğren,sonra düz yazı kullan demek mantıklı değil.

Ben de küçükken sevmezdim.
Yani nasıl bir işkence.
Kazanımı ne?
Amaç ne?
SAçma şeylere takılıp kalıyoruz.
İnşallah kalkar.

biz ilkokulda 3 de mi 4 de mi ne başlardık o da sadece güzel yazı dersinde öğrenirdik
3.Sınıfa gıden çocugum tam bir karmaşa yaşamakta. Düz yazı ve el yazısı karışık yazmaya başladı..
Birde harflerde mi fark var. Mesela "f" harfini benim öğrendiğim gibi yapmıyorlar şuan.:KK57:

bir öğretmen olarak söylüyorum el yazısı tam bir işkence.

ortaokuldayken el yazısını güzel yazamadığım için bütün sınıfın önünde sevgili Türkçe öğretmenim tarafından rezil edilmiştim.

El yazısı güzeldir. Çocuğun daha kolay okumasında ve okuduğunu anlamasında etkilidir. Bütünü görmeyi sağlar. Düz yazıya göre daha hızlı ve kolay yazılır. Gelecekteki hayatında büyük artılar kazandırır.

Ama bizim ülkemizde ve bu sistemle olmaz. Kitaplar düz yazı, çocuk el yazısıyla yazıyor. Öğretmenlerin çoğu el yazısını ne yazabiliyor ne okuyabiliyor. Önce bu konudaki eğitim öğretmenlere verilmeli ve kitaplar ona göre düzenlenmeli. Yoksa çocuklar bu karmaşanın içinde telef olacak.

Okumayı ve yazmayı okula başlamadan önce kendi kendime öğrendim. Babam el yazısı kullanır, o yüzden el yazısıyla girdim olaya. Birinci sınıfta düz yazıya geçmekte epey zorlandım. Okulda düz yazı yazsam da babamın desteği ile el yazısını da bırakmadım. Okul için yazmadığım her şeyi el yazısı ile yazdım. Şimdi tam anlamıyla el yazısı olmasa da karakteristik bir yazım ve güzel bir imzam var. Hızlı ve etkin okuyorum. Parçalardan çok bütünlere odaklanabiliyorum.

Parmak hesabına gelince, çocuklarınızı bunu yapmaması için zorlamayın lütfen. Parmak hesabı kötü bir şey değil. Aksine o parmaklar görsel hafızasına kazınacak zamanla. Bizim eğitim aldığımız sistemde ilerlemiyor artık çocuklar. Matematik öğretiminde de çok büyük farklar var. En basitinden çarpım tablosu ezberlemiyorlar artık. Ritmik sayıyorlar ve ritmik saymada o parmaklar çok önemli. Minik parmakları engellemeyin ;)

El yazısı güzeldir. Çocuğun daha kolay okumasında ve okuduğunu anlamasında etkilidir. Bütünü görmeyi sağlar. Düz yazıya göre daha hızlı ve kolay yazılır. Gelecekteki hayatında büyük artılar kazandırır.

Ama bizim ülkemizde ve bu sistemle olmaz. Kitaplar düz yazı, çocuk el yazısıyla yazıyor. Öğretmenlerin çoğu el yazısını ne yazabiliyor ne okuyabiliyor. Önce bu konudaki eğitim öğretmenlere verilmeli ve kitaplar ona göre düzenlenmeli. Yoksa çocuklar bu karmaşanın içinde telef olacak.

Okumayı ve yazmayı okula başlamadan önce kendi kendime öğrendim. Babam el yazısı kullanır, o yüzden el yazısıyla girdim olaya. Birinci sınıfta düz yazıya geçmekte epey zorlandım. Okulda düz yazı yazsam da babamın desteği ile el yazısını da bırakmadım. Okul için yazmadığım her şeyi el yazısı ile yazdım. Şimdi tam anlamıyla el yazısı olmasa da karakteristik bir yazım ve güzel bir imzam var. Hızlı ve etkin okuyorum. Parçalardan çok bütünlere odaklanabiliyorum.

Parmak hesabına gelince, çocuklarınızı bunu yapmaması için zorlamayın lütfen. Parmak hesabı kötü bir şey değil. Aksine o parmaklar görsel hafızasına kazınacak zamanla. Bizim eğitim aldığımız sistemde ilerlemiyor artık çocuklar. Matematik öğretiminde de çok büyük farklar var. En basitinden çarpım tablosu ezberlemiyorlar artık. Ritmik sayıyorlar ve ritmik saymada o parmaklar çok önemli. Minik parmakları engellemeyin :KK66:
sanırsın başöğretmen başıma..
yarın bigün beben olsun , o zaman bidaha konuşalım, el yazısı konusunu... :KK60:

sanırsın başöğretmen başıma..
yarın bigün beben olsun , o zaman bidaha konuşalım, el yazısı konusunu... :KK60:

Kaç bebeye el yazısı öğrettik olooom.
Gönder bebeni bana diyorum, benim olsun diyorum. Sen de rahatlarsın hem.

bende desteklıyorum ben ılk okul 3-4 de ders olarak gormustum
kullanılmayan yazı ıcın nıye bukadar zorluyorlar anlamıyorum

Bu devirde el yazısının kullanılmasının mantığını çözemedim.
Bencede kaldırılsın küçücük çocukları ne ile uğraştırıyorlar.

o değil de ben bilgisayar kullana kullana yazı yazmayı unuttum kanımca, ne güzel yazım vardı şimdi doktor yazısından beter :(

Kaç bebeye el yazısı öğrettik olooom.
Gönder bebeni bana diyorum, benim olsun diyorum. Sen de rahatlarsın hem.
gerek yok gerek yok..
bızde zamanında guzel yazı dersı dıye aldık bıttı. nerde kullandık ? el bılek gelısımı ıse konu ; zaten 1.sınıfın 1 donemı yaz/çiz/boya yapıyolar.. anaokuluda buna tesvık ıcın degılmı zaten.. gereksiz..

gerek yok gerek yok..
bızde zamanında guzel yazı dersı dıye aldık bıttı. nerde kullandık ? el bılek gelısımı ıse konu ; zaten 1.sınıfın 1 donemı yaz/çiz/boya yapıyolar.. anaokuluda buna tesvık ıcın degılmı zaten.. gereksiz..
Piki abla... Ne kızıyon?

3.Sınıfa gıden çocugum tam bir karmaşa yaşamakta. Düz yazı ve el yazısı karışık yazmaya başladı..
Birde harflerde mi fark var. Mesela "f" harfini benim öğrendiğim gibi yapmıyorlar şuan.:KK57:
Evet, el yazısını, el yazmasına çevirdiler:KK70:
R, F, birde K galiba farklı, arkadaşın oğlu defterini getirdi, güzel yazmış mıyım diye, el yazısını okuyamadım, harfler değişik:KK70:
Çocuklara nece öğretiyorlaro_O

yigenim dün ödevini yapmış öğretmen beğenmiş...e harfini yazmış el yazısıyla yazmış.

ilkokul 1 gidiyor kalem tutmasını daha bilmeden el yazısı öğretiliyor.el yazısına ne gerek var düz çizerek harflari olması gerektiği gibi öğretilse ha illa olucak sa bu ortaokul seviyesindeki çocuklara öğretin

bende kaldırılmasından yanayım.

R, F, birde K galiba farklı, arkadaşın oğlu defterini getirdi, güzel yazmış mıyım diye, el yazısını okuyamadım, harfler değişik:KK70:

burda düz yazı yazılırken bile Türkçe tam yazılmıyor ya müdürüm bambaşka kelimeler harfler yazılıyor ya acaba yeni nesil el yazısını öğrense Türkçemiz daha mı güzel yazılır acaba dedim kendi kendime o_Oama hiç umudum yok:KK43:

piiii...:KK46:
Müdürüm aynı yaşta mı çıktık.. 3 senedir harflerde fark var diyorum , kimse kabul etmedi :KK50:

burda düz yazı yazılırken bile Türkçe tam yazılmıyor ya müdürüm bambaşka kelimeler harfler yazılıyor ya acaba yeni nesil el yazısını öğrense Türkçemiz daha mı güzel yazılır acaba dedim kendi kendime o_Oama hiç umudum yok:KK43:
El yazısı öğrensinler ama belli bir sınıfa gelince, ilkokul 1. sınıf öğrencisi el yazısı yazarken zorlanır, ki bu yazı çeşidi hayatın hiçbir Alanında kullanılmıyor.
Türkçe dejenere edilmesin isteniyorsa bunun yolu el yazısından Geçmiyor.

piiii...:KK46:
Müdürüm aynı yaşta mı çıktık.. 3 senedir harflerde fark var diyorum , kimse kabul etmedi :KK50:
72'liyim, el yazısı değişmiş evet, böyle değildi, ben okuyamadım inan ki, ben okuyamadıysam çocuklar nasıl yazsın:-)

72'liyim, el yazısı değişmiş evet, böyle değildi, ben okuyamadım inan ki, ben okuyamadıysam çocuklar nasıl yazsın:-)
el yazısı konusunda fikrine katılmakla bırlıkte ,
yılıda ortaya koyup , şurdaki küçük kız imajımada tırnak attın ya saygılar..

Back