El yazısı güzeldir. Çocuğun daha kolay okumasında ve okuduğunu anlamasında etkilidir. Bütünü görmeyi sağlar. Düz yazıya göre daha hızlı ve kolay yazılır. Gelecekteki hayatında büyük artılar kazandırır.
Ama bizim ülkemizde ve bu sistemle olmaz. Kitaplar düz yazı, çocuk el yazısıyla yazıyor. Öğretmenlerin çoğu el yazısını ne yazabiliyor ne okuyabiliyor. Önce bu konudaki eğitim öğretmenlere verilmeli ve kitaplar ona göre düzenlenmeli. Yoksa çocuklar bu karmaşanın içinde telef olacak.
Okumayı ve yazmayı okula başlamadan önce kendi kendime öğrendim. Babam el yazısı kullanır, o yüzden el yazısıyla girdim olaya. Birinci sınıfta düz yazıya geçmekte epey zorlandım. Okulda düz yazı yazsam da babamın desteği ile el yazısını da bırakmadım. Okul için yazmadığım her şeyi el yazısı ile yazdım. Şimdi tam anlamıyla el yazısı olmasa da karakteristik bir yazım ve güzel bir imzam var. Hızlı ve etkin okuyorum. Parçalardan çok bütünlere odaklanabiliyorum.
Parmak hesabına gelince, çocuklarınızı bunu yapmaması için zorlamayın lütfen. Parmak hesabı kötü bir şey değil. Aksine o parmaklar görsel hafızasına kazınacak zamanla. Bizim eğitim aldığımız sistemde ilerlemiyor artık çocuklar. Matematik öğretiminde de çok büyük farklar var. En basitinden çarpım tablosu ezberlemiyorlar artık. Ritmik sayıyorlar ve ritmik saymada o parmaklar çok önemli. Minik parmakları engellemeyin